Jump to content

Καθαρισμα αισθητηρα...Πως?

Recommended Posts

εχω μια Nikon D80 και σε κατι τελευταιες φωτο παρατηρησα πως ο αισθητηρας χρειαζεται ενα μικρο καθαρισματακι...σκεφτηκα να το κανω μονος μου για να μαθω και λιγο ομως ειμαι παντελως ασχετος με το θεμα γι' αυτο θελω την βοηθεια σας:yes4: ποιο κιτ να παρω και πως να κανω την δουλεια?

ευχαριστω!

• Replies 56
  • Created
  • Last Reply

όπως είπε ο Voudas κάτι τέτοιο θα κάνει μια χαρά δουλειά και θα γλυτώσεις το 20αρικο-->http://cgi.ebay.com/6pcs-17mm-D-SLR-CMOS-CCD-Sensor-Cleaner-SWAB-Wet-NEW_W0QQitemZ170324735582QQcmdZViewItemQQptZDigital_Camera_Accessories?hash=item27a825365e&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=65%3A12|66%3A2|39%3A1|72%3A1205|240%3A1318|301%3A1|293%3A1|294%3A50. εναλλακτικά μπορείς να πάρεις μια τέτοια πατατούλα http://www.katerelos.gr/product_info.php?cPath=73&products_id=8387 αλλα αν και θα διώξει τα πολλά σίγουρα δεν θα κανει την ιδια δουλειά.

Στο youtube υπάρχουν αρκετά video tutorials όπου μπορείς να δεις πως γινεται η δουλεια

http://www.youtube.com/results?search_type=&search_query=image+sensor+cleaning&aq=0&oq=image+sensor+

Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω εγώ είναι αν στο κιτ με τα sensor swabs περιλαμβάνεται και αυτό το υγρό με το οποίο βρέχεται το πινελάκι πριν πάει στον σένσορα. :)

edit: ακυρο, μου λύθηκε η απορία :p

ναι το ειδα και αυτο που λεει ο Βουδας...τωρα εβαλα να δω και τα βιντεο που μου λες!

edit:τελικα ειναι πολυ πιο ευκολο απ'οτι νομιζα!!!

παραγγειλα τωρα μολις το κιτ και θα περιμενω...

• 2 weeks later...

καλημερα παιδες...

ανανεωνω το θεμα για να σας αναφερω πως το πακετακι ηρθε και κανει καταπληκτικη δουλεια!!!

εχει πανω 4 απλες και πρακτικες οδηγιες....μου πηρε 1 λεπτο η ολη φαση! εβγαλα καποιες φωτο και τα μαυρακια εξαφανιστηκαν!

:jump:

καλημερα παιδες...

ανανεωνω το θεμα για να σας αναφερω πως το πακετακι ηρθε και κανει καταπληκτικη δουλεια!!!

εχει πανω 4 απλες και πρακτικες οδηγιες....μου πηρε 1 λεπτο η ολη φαση! εβγαλα καποιες φωτο και τα μαυρακια εξαφανιστηκαν!

:jump:

nice...:hi:

τελικα ηταν πολυ πιο απλο και ευκολο απ'οτι νομιζα!

να προσθεσω επισης πως το καθενα ερχεται χωριστα σε δικη του σφραγισμενη συσκευασια οποτε μπορεις να εχεις 1-2 μαζι σου στις εξορμησεις για παν ενδεχομενο:snap:

μαρεσει που ο κυριος Al κοροιδευε εμενα......χα-χα-χα

χειροτερος εισαι :p

οντως χρειαζεσαι ενα καθαρισματακι!!!:haha:

οσο για το αν θα κανουν δουλεια μην ανησυχεις! κανενα σημαδακι και το κανα μολις 2 περασματα(οπως ελεγαν και οι οδηγιες)!

σε τι διαφραγμα δοκιμαζεις ;

Γιατι και εγω μεχρι 10-12F δεν φαινεται τπτ...

στα 35 κατι γινεται.Για δοκιμασε στον ουρανο με 30+ διαφραγμα

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.