goku_dbz Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22, 2009 εχω μια Nikon D80 και σε κατι τελευταιες φωτο παρατηρησα πως ο αισθητηρας χρειαζεται ενα μικρο καθαρισματακι...σκεφτηκα να το κανω μονος μου για να μαθω και λιγο ομως ειμαι παντελως ασχετος με το θεμα γι' αυτο θελω την βοηθεια σας:yes4: ποιο κιτ να παρω και πως να κανω την δουλεια?ευχαριστω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Ιούνιος 22, 2009 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 22, 2009 όπως είπε ο Voudas κάτι τέτοιο θα κάνει μια χαρά δουλειά και θα γλυτώσεις το 20αρικο-->http://cgi.ebay.com/6pcs-17mm-D-SLR-CMOS-CCD-Sensor-Cleaner-SWAB-Wet-NEW_W0QQitemZ170324735582QQcmdZViewItemQQptZDigital_Camera_Accessories?hash=item27a825365e&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=65%3A12|66%3A2|39%3A1|72%3A1205|240%3A1318|301%3A1|293%3A1|294%3A50. εναλλακτικά μπορείς να πάρεις μια τέτοια πατατούλα http://www.katerelos.gr/product_info.php?cPath=73&products_id=8387 αλλα αν και θα διώξει τα πολλά σίγουρα δεν θα κανει την ιδια δουλειά. Στο youtube υπάρχουν αρκετά video tutorials όπου μπορείς να δεις πως γινεται η δουλεια http://www.youtube.com/results?search_type=&search_query=image+sensor+cleaning&aq=0&oq=image+sensor+ Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω εγώ είναι αν στο κιτ με τα sensor swabs περιλαμβάνεται και αυτό το υγρό με το οποίο βρέχεται το πινελάκι πριν πάει στον σένσορα. edit: ακυρο, μου λύθηκε η απορία Link to comment Share on other sites More sharing options...
goku_dbz Ιούνιος 22, 2009 Author #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 22, 2009 ναι το ειδα και αυτο που λεει ο Βουδας...τωρα εβαλα να δω και τα βιντεο που μου λες!edit:τελικα ειναι πολυ πιο ευκολο απ'οτι νομιζα!!!παραγγειλα τωρα μολις το κιτ και θα περιμενω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Ιούνιος 22, 2009 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 22, 2009 τα swabs αυτά είναι ήδη εμποτισμένα κ συσκευασμένα αεροστεγώς ανά 1 ώστε να μην εξατμίζονται... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Ιούνιος 22, 2009 #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 22, 2009 ναι, μου είχε διαφύγει καθώς διάβαζα την περιγραφή του πωλητή. ισχύει αυτό που είδα κάπου ότι μόλις περάσεις ένα χέρι τον αισθητήρα εξατμίζεται αμέσως έτσι ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Ιούνιος 22, 2009 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 22, 2009 ε όχι... αλλά δεν είναι κ για να το φυλάξεις προφανώς... αλλά καθαρίζεις με την ησυχία σου χωρίς να βιάζεσαι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Ιούνιος 22, 2009 #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 22, 2009 μάλλον δεν το διατύπωσα σαφώς... εννοούσα αν ο αισθητήρας στεγνώνει αμέσως Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Ιούνιος 22, 2009 #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 22, 2009 ναι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Ιούνιος 22, 2009 #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 22, 2009 ο πωλητής θα ψάχνεται τι έγινε και έχει τόσες μαζεμένες παραγγελίες από Ελλάδα Το παραγγέλνω κι εγώ Thanx Βούδα Link to comment Share on other sites More sharing options...
goku_dbz Ιούνιος 22, 2009 Author #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 22, 2009 χεχε..και να σκεφτεις εγω παραγγειλα 2 κιτ...ετσι για να βρισκονται!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
goku_dbz Ιούλιος 3, 2009 Author #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 3, 2009 καλημερα παιδες... ανανεωνω το θεμα για να σας αναφερω πως το πακετακι ηρθε και κανει καταπληκτικη δουλεια!!! εχει πανω 4 απλες και πρακτικες οδηγιες....μου πηρε 1 λεπτο η ολη φαση! εβγαλα καποιες φωτο και τα μαυρακια εξαφανιστηκαν! Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Ιούλιος 3, 2009 #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 3, 2009 αντε, καλοδούλευτα. εγώ ακόμα τα περιμένω Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Ιούλιος 3, 2009 #13 Κοινοποίηση Ιούλιος 3, 2009 καλημερα παιδες...ανανεωνω το θεμα για να σας αναφερω πως το πακετακι ηρθε και κανει καταπληκτικη δουλεια!!! εχει πανω 4 απλες και πρακτικες οδηγιες....μου πηρε 1 λεπτο η ολη φαση! εβγαλα καποιες φωτο και τα μαυρακια εξαφανιστηκαν! nice...:hi: Link to comment Share on other sites More sharing options...
goku_dbz Ιούλιος 3, 2009 Author #14 Κοινοποίηση Ιούλιος 3, 2009 thanks:T:τελικα ηταν πολυ πιο απλο και ευκολο απ'οτι νομιζα!να προσθεσω επισης πως το καθενα ερχεται χωριστα σε δικη του σφραγισμενη συσκευασια οποτε μπορεις να εχεις 1-2 μαζι σου στις εξορμησεις για παν ενδεχομενο:snap: Link to comment Share on other sites More sharing options...
racer Ιούλιος 4, 2009 #15 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2009 Παρήγγειλα κι' εγώ 4 (2 για τον perf, 2 για 'μένα) γιατί έχω γεμίσει σκουλήκια... . Ελπίζω να κάνουν δουλειά Link to comment Share on other sites More sharing options...
goku_dbz Ιούλιος 4, 2009 Author #16 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2009 οντως χρειαζεσαι ενα καθαρισματακι!!! οσο για το αν θα κανουν δουλεια μην ανησυχεις! κανενα σημαδακι και το κανα μολις 2 περασματα(οπως ελεγαν και οι οδηγιες)! Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Ιούλιος 4, 2009 #17 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2009 omg, δεν to έχεις καθαρίσει ποτέ τον αισθητήρα σου μέχρι σήμερα ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
racer Ιούλιος 4, 2009 #18 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2009 Ποτέ Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Ιούλιος 4, 2009 #19 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2009 μαρεσει που ο κυριος Al κοροιδευε εμενα......χα-χα-χα χειροτερος εισαι οντως χρειαζεσαι ενα καθαρισματακι!!!οσο για το αν θα κανουν δουλεια μην ανησυχεις! κανενα σημαδακι και το κανα μολις 2 περασματα(οπως ελεγαν και οι οδηγιες)! σε τι διαφραγμα δοκιμαζεις ; Γιατι και εγω μεχρι 10-12F δεν φαινεται τπτ... στα 35 κατι γινεται.Για δοκιμασε στον ουρανο με 30+ διαφραγμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
goku_dbz Ιούλιος 4, 2009 Author #20 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2009 σε τι διαφραγμα δοκιμαζεις ;Γιατι και εγω μεχρι 10-12F δεν φαινεται τπτ...στα 35 κατι γινεται.Για δοκιμασε στον ουρανο με 30+ διαφραγμα???σε μενα το λες Ιασονα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.