Jump to content

Intel chipset driver's (νεα έκδοση)

pank

Recommended Posts

• Replies 49
  • Created
  • Last Reply
  • 2 months later...

Διαφορά μετρήσιμη δε θα δει κάποιος, αλλά δε μου έχει προκύψει και πρόβλημα σε όσες μητρικές και αν εχω ανανεώσει τους driver's του chipset.

Σίγουρα η λογική λέει ότι η Intel έχει στρέψει τη φροντίδα της στο X58, συνεπώς όσοι έχουμε παλιές μητρικές δεν έχουμε και πολλά να προσμένουμε.

Μη ξεχνάμε όμως ότι το chipset μιας μητρικής (όσο παλιά και να είναι) καλείται να συνεργαστεί με ολο και πιο καινούριο hardware.

Ακόμα και μια απειροελάχιστη αλλαγή under the hood ευπρόσδεκτη είναι στο κάτω - κάτω.

Επίσης μιλάμε για κάτι που δε θέλει καν απεγκατάσταση. Όποιος διαπιστώσει την παραμικρή δυσλειτουργία, μπορεί απλά να περάσει ξανα από πάνω την παλιότερη έκδοση που του δούλευε.

Ενημερωτικά το εχω περάσει στη δική μου (P35) και σε ενός φίλου μου (P45) εδω και δυο ημέρες και δεν έχουμε παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα ούτε και κάποια εμφανή βελτίωση φυσικά.

• 7 months later...

Intel Chipset Device Software version 9.1.2.1007

Installs the Intel® Chipset Device Software version 9.1.2.1007 for Intel® Desktop Boards.

The Intel® Chipset Device Software installs the Windows* INF files. The INF files inform the operating system how to properly configure the chipset for specific functionality, such as USB and core PCI.

This download is intended for use with Intel® Desktop Boards.

• 3 months later...

Κι' εγω δε μπορούσα και τελικά έκανα :

- δεξί κλίκ στο αρχείο που κατέβασα

- pin to start menu

- μετά πήγα στο start menu έκανα δεξί κλίκ πάνω στο αρχείο

- properties

- έφτιαξα το compatibility

- και πρόσθεσα το -Overall στο target όπως συνηθίζεται με τα εκτελέσιμα παιχνιδιών

- apply

- δεξί κλικ και run as administrator (αλλιώς έτρεχε το setup χωρίς να γίνεται τίποτα)

Το update έγινε επιτυχώς γιατί είχα τσεκάρει μέσω του device manager ολα τα επιμέρους Intel related μαραφέτια μέσα στο system devices και όντως κάποια είχαν default microsoft drivers με ημερομηνία Jun '06, ενω τώρα έχουν Feb '10. Φυσικά το βλέπεις και παρατηρώντας την εξέλιξη της εγκατάστασης που σου λέει τι ενημερώνει.

Τα μόνα που έμειναν με driver Jun '06 είναι :

Intel PCI Bridge - 244E και

Intel Firmware Hub Device.

Το έκανα με επιτυχία σε W7-32bit και W7-64bit:victory:

Η εκδοση 9.1.2.1007 ειναι beta και δεν μπορεσα να τη βρω στο site της intel και δεν μπορω να καταλαβω που τη βρηκε ο τυπος απο το guru3d forum και ποσταρε link απο το downloadcenter της intel. H τελευταια εκδοση που προτεινει η intel ειναι η 9.​​1.​​1.​​1025, αλλα αν και την ετρεξα, εκανα και reboot δεν ειδα στο system device να αλλαξε κατι. Παλι μου γραφει σε οποιο πεδιο που εχει σχεση με την intel οτι εχει driver toy 2006 των windows. Γιατι συμβαινει αυτο?

Εγω ακολουθώντας το link του τύπου, βγήκα εδω, δηλ. στην έκδοση 9.1.2.1007 που βρίσκεται στο download center της Intel, και απ' οσο ξέρω δεν είναι beta.

Αυτή χρησιμοποίησα.

Εσύ φίλε Γιώργο πατώντας στο link που έβαλα τώρα εδω δε βγαίνεις στην 9.1.2.1007 ;

πατωντας το link βγαινω στην 9.1.2.1007 αλλα οταν την εκανα εγκατασταση μου εβγαλε οτι ειναι beta. Το προβλημα μου ομως ειναι οτι δεν την παιρνει ουτε την 9.1.2.1007 ουτε την 9.​​1.​​1.​​1025 που βρηκα απο την intel και ενω προχωραει κανονικα την εγκατασταση και τελιωνει οταν παω στο device manager ολοι οι drivers που εχουν σχεση με την intel δειχνει οτι ειναι απο τα windows με ημερομηνια το 2006.

Υ.Γ: Για προσπαθησε να βρεις τους 9.1.2.1007 απο www.intel.com χωρις να ακολουθησεις το συνδεσμο που παρεθεσες γιατι εγω δεν μπορεσα. Μου βγαζει σαν τελευταιους τους 9.​​1.​​1.​​1025

Υ.Γ: Το P55 chipset γιατι δεν το εχει στη λιστα , μηπως ειναι αυτο που λεει Intel 5 series chipset?

Υ.Γ: Για προσπαθησε να βρεις τους 9.1.2.1007 απο www.intel.com χωρις να ακολουθησεις το συνδεσμο που παρεθεσες γιατι εγω δεν μπορεσα. Μου βγαζει σαν τελευταιους τους 9.​​1.​​1.​​1025

Διαδοχικά :

Support&Downloads

Drivers and Downloads

Desktop Boards

Intel 5 Series Desktop Boards

Intel Desktop Board DP55WG (ή οποιοδήποτε P55 ή X58)

Επιλογή λειτουργικού

Drivers

και η έκδοση 9.1.2.1077 είναι η μόνη έκδοση chipset drivers που θα δείς. Απλά το ανφέρει σαν chipset device όπως λέει και ο papatsonis.

Το θέμα είναι γιατί δε σου εγκαθίσταται όμως...

Οντως ετσι οπως λες το βρηκα εχεις δικιο αλλα γιατι δεν εγκαθιστανται ομως και δεν μπορω να βρω και που γινονται extract τα αρχεια για να παω manual και να τους κανω update.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.