Jump to content

Encoding και τετραπυρηνοι

ea6gka

Recommended Posts

Μιας και καταφερα να κανω το ATI stream tech. να δουλεψει (σσ ειναι οτι και το CUDA) εχω δει MASSIVE διαφορες στους χρονους encoding + transcoding διαφορων μεγεθων και τυπων βιντεο . Ενδεικτικα με Q6600 @ 3.2 , 8400 @ 4.00 εχω ενα κερδος της ταξης 2 ωρων (απο περιπου 7 ωρες με τον 8400) . Με την 4890 να δουλευει κανω τη δουλεια μου σε...2 ωρες και 12 λεπτα . Μιλαω για βιντεο στα 14880Kbps , 23.976fps , DD 448Kbps size = 18.450 MB encoding -> 7.3GB , 8000 bitrate , dd 320kbps .

Δλδ γλυτωσα επιπλεον 3 και βαλε ωρες με τη καρτα γραφικων . Και ρωταω γιατι πλεον να καθομαι και να περιμενω με τις ωρες ενα τετραπυρηνο καθως επισης γιατι να καιω τοσο ρευμα για να κανω τη δουλεια μου που τη κανει μια καρτα που και παιχνιδια θα παιζει και θα τσακιζει καθε encoding που θα τhς βαλω να κανει , γιατι απο τις 7 ωρες στις 2 ειναι ownage. Πραγματικα πιστευω οποιος ασχολειται με video ειναι χαζομαρα να στηνει πανακριβα PC με ακριβους τετραπυρηνους , με 2 VGA τυπου 4890/275GTX εχεις απιστευτη δυναμη . DIscuss

σε Η.264, τοσο η ΑΤΙ , οσο και η nvidia, υποστηριζουν baseline και main profile μονο, οποτε δε το σκεφτομαι καν να τις χρησιμοποιησω για σοβαρο encode... Πριν καμια βδομαδα εκανα δοκιμαστικα μια ταινια , με το badaboom, και ξανα την ιδια με x264 , και η διαφορα στην ποιοτητα ηταν σημαντικη (υπερ του χ264) σε κατι γρηγορες σκηνες (+ οτι το encode του badaboom βγηκε και μεγαλυτερο σε μεγεθος...) , οποτε πας για μπανιο και μολις γυρισεις ετοιμη η ταινια.. (απο τον Q..)

Άσχετο.... το cuda βοηθάει και στο decoding;

ναι , με coreavc και cuda, ακομη και σε κατι δοκιμες με τον Q6600@3core@1200mhz , δεν ξεπερναγε σε οσες 1080p mkv ειχα ,το ~10%

Αν μπορείτε πείτε πιο αναλυτικά τι κάνετε, τι μετατρέπετε, με ποια προγράμματα, τι format, αναλύσεις κτλ.

Πέρα από το badaboom, υπάρχουν κι άλλα που να υποστηρίζουν cuda σε video encoding decoding?

Σε ΑΤΙ χρειάζονται συγκεκριμένα προγράμματα για υποστήριξη stream?

Μου κάνουν και link σε άλλα forum που ασχολούνται ειδικά με θέματα encoding decoding video.

Άσχετο.... το cuda βοηθάει και στο decoding;
ναι , με coreavc και cuda, ακομη και σε κατι δοκιμες με τον Q6600@3core@1200mhz , δεν ξεπερναγε σε οσες 1080p mkv ειχα ,το ~10%
Ναι και είναι πολύ καλό το decode των καρτών γενικώς.Πέφτει τρελό bottleneck σε encode/decode video κτλ όταν λειτουργεί ο επεξεργαστής.

Με μια 8400gs cuda των 30 ευρώ,και έναν pentium 4,στήνεις htpc και βλέπεις άνετα hd.

Πληροφοριακά:Single Core Pentium 4 506 @ 4ghz & 9800gtx με coreavc και media player classic home cinema είχα σταθερό cpu load στα 10-13% συνέχεια ενώ έβλεπα 1080p trailer.

Χωρίς το cuda έτρωγα κολλήματα στις γρήγορες εναλλαγές σκηνών και είχα 100% cpu load.

Υ.Γ έχει έναν video converter με gpu acceleration (avivoκάτι) στο catalyst control center,δεν ξέρω τι πουλιά πιάνει αλλά είναι πολύ γρήγορο απ'ότι μου είπαν.

Αν μπορείτε πείτε πιο αναλυτικά τι κάνετε, τι μετατρέπετε, με ποια προγράμματα, τι format, αναλύσεις κτλ.

Πέρα από το badaboom, υπάρχουν κι άλλα που να υποστηρίζουν cuda σε video encoding decoding?

Μου κάνουν και link σε άλλα forum που ασχολούνται ειδικά με θέματα encoding decoding video.

Και εγώ περιμένω να μας πει ο φίλος τι έκανε. Μέχρι τότε να ενημερώσω ότι το power director 7 εκμεταλλεύεται CUDA.

Για ATi και link για το πρόγραμμα.

Για encoding δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό software (τύπου MeGUI, StaxRip) που να εκμεταλλεύεται την ισχύ μιας GPU. To Badaboom είναι κάπως "παιδικό" με πολύ λίγες επιλογές (δε γνωρίζω για το τι είναι ικανό το ATI Stream) και μόνο στην τελευταία του έκδοση υποστηρίζει το main profile και όχι το high (όπως πολύ σωστά είπε ο papatsonis πιο πάνω)...αν και τα διάφορα profiles έχουν σημασία κυρίως σε ότι αφορά τη συμβατότητα με hardware players και όχι με software players...

Η ταχύτητα που πετυχαίνουν στο encoding οι λύσεις των nVidia/ATI είναι σίγουρα εντυπωσιακή αλλά δυστυχώς η ποιότητα μένει κάπως πίσω (for the time beeing)...

Προσωπικά δουλεύω ακόμα τον quad μέχρι να βγει κάτι καλύτερο για τις GPU (βλέπε Οpen Source)...

post-5283-1416074026,2149_thumb.png

The ATI Video Converter accepts almost any video file format as a source, and outputs to many different file formats, including MPEG-1, MPEG-4/DivX, WMV and H.264/AVC™4. MPEG-2 and H.264/AVC™4 benefit from ATI Stream™ acceleration with ATI Radeon™ HD 4800 and ATI Radeon™ HD 4600 Series GPUs.

Learn How

To learn how δεν παίζει, οπότε ένα Googl-άρισμα πρέπει να αρκεί.

Ίσως είναι κάποιο soft που δίνεται και μαζί με τις κάρτες;

Για δοκιμάστε αυτά :

Vista -> http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/avivo/Pages/avivovista-download.aspx

XP -> http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/avivo/Pages/avivoxp-download.aspx

Μετά το "φώρτωμα" της σελίδας σας πάει σε ένα survey και μετά στην σελίδα για download. (Σε Chrome δεν παίζει, loopάρει :p. Δοκιμάστε με Mozilla)

Κατέβασα ένα 9-6_vista32-64_xcode.exe αλλά δεν έχω ΑΤΙ εδώ για να δοκιμάσω

Τι τα κρύβουν ετσι ???? :TD:

Η ταχύτητα που πετυχαίνουν στο encoding οι λύσεις των nVidia/ATI είναι σίγουρα εντυπωσιακή αλλά δυστυχώς η ποιότητα μένει κάπως πίσω (for the time beeing)...

για την ποιοτητα εχω διαβασει και σε αλλα φορουμ οτι δεν ειναι και τοσο καλη οσο του cpu. γιατι ομως? μηπως θελει αλλες ρυθμισεις?

και κατι αλλο. για να μετατρεψω ενα αρχειο(ταινια) avi σε dvd με το avivo, γινεται? και τι ρυθμισεις θελει?

σε Η.264, τοσο η ΑΤΙ , οσο και η nvidia, υποστηριζουν baseline και main profile μονο, οποτε δε το σκεφτομαι καν να τις χρησιμοποιησω για σοβαρο encode... Πριν καμια βδομαδα εκανα δοκιμαστικα μια ταινια , με το badaboom, και ξανα την ιδια με x264 , και η διαφορα στην ποιοτητα ηταν σημαντικη (υπερ του χ264) σε κατι γρηγορες σκηνες (+ οτι το encode του badaboom βγηκε και μεγαλυτερο σε μεγεθος...) , οποτε πας για μπανιο και μολις γυρισεις ετοιμη η ταινια.. (απο τον Q..)

θα το τσεκαρω αυτο που λες , διαφορες ειδα αλλα για τα γουστα μου πολυ μικρη

Using an Intel Core 2 Duo E8500 3.16 GHz based PC, AMD was able to achieve GPU accelerated transcoding speeds up to 19x faster using Cyberlink PowerDirector

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.