Jump to content

Τι δισκο 1TB προτεινετε;

QantonisQ

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά, καμία ιδέα για σκληρό ενός TB γιατί ο πρωτεύων μας αφήνει σιγά - σιγά ;

Μιας και έγραψα και παραδίπλα, ρίξτε μια ματιά ;)

Επίσης δείτε την διαφορά ανάμεσα στους 2 που έχω τώρα...

Καινούργιος

Παλιός

Καλησπέρα παιδιά, καμία ιδέα για σκληρό ενός TB γιατί ο πρωτεύων μας αφήνει σιγά - σιγά ;

Μιας και έγραψα και παραδίπλα, ρίξτε μια ματιά ;)

Επίσης δείτε την διαφορά ανάμεσα στους 2 που έχω τώρα...

Καινούργιος

Παλιός

like στις εμπεριστατωμενες αποψεις του αλλου "μαγαζιου"!

Στο ζουμι τωρα...

αφου σε ενδιαφερει πιο πολυ η διαρκεια ζωης, κοιτας τα χαρακτηριστικα των δισκων και εχεις ευκολα και γρηγορα τα αποτελεσματα.

Οι Western Digital AV-GP 1TB, Western Digital Caviar Black WD1002FAEX 1TB και ο Seagate Barracuda 1TB εχουν ιδια χαρακτηριστικα στον τομεα Reliability/Data Integrity, μονο που ο πρωτος εχει 3 χρονια εγγυηση, ο δευτερος 5 και ο τριτος μολις 2.

Σε τεχνικα χαρακτηριστικα υπερεχει ο Western Digital RE4 WD1003FBYX 1TB με διπλασια Load/unload cycles απο τους αλλους και με μικροτερο βαθμο Non-recoverable read errors per bits read. ;)

Ναι μεγάλε αλλά επειδή εγώ δεν είμαι τόσο ψαγμένος σε αυτό το θέμα και διάβασα ότι η RE4/RE4-GP προορίζεται για RAID καταστάσεις και επειδή όλοι μου έγραψαν για Caviar Black, τείνω προς τα εκεί. Η ουσιαστική διαφορά που βλέπω και γράφουν οι περισσότεροι ανάμεσα στον RE4 και τον Caviar Black είναι τα7 Second Time Limited Error Recovery του RE4 και τα 180 του Caviar Black αντίστοιχα. Η γνώμη σου ;

Ναι μεγάλε αλλά επειδή εγώ δεν είμαι τόσο ψαγμένος σε αυτό το θέμα και διάβασα ότι η RE4/RE4-GP προορίζεται για RAID καταστάσεις και επειδή όλοι μου έγραψαν για Caviar Black, τείνω προς τα εκεί. Η ουσιαστική διαφορά που βλέπω και γράφουν οι περισσότεροι ανάμεσα στον RE4 και τον Caviar Black είναι τα7 Second Time Limited Error Recovery του RE4 και τα 180 του Caviar Black αντίστοιχα. Η γνώμη σου ;

Κανενας δεν γεννηθηκε ψαγμενος. :p Για αυτο ειμαστε εδω για να μοιραζομαστε τις γνωσεις αλλα και τις αποψεις μας.

Οταν λες RAID καταστασεις τι ακριβως εννοεις; Η πλειοψηφια των χρηστων με RAID εχουν ως βασικο στοχο την ακεραιοτητα των δεδομενων τους, δηλαδη και το δικο σου βασικο κριτηριο.

Παρεθεσα τα τεχνικα χαρακτηριστικα των δισκων στον τομεα που σε ενδιαφερει (ασφαλεια δεδομενων).

Σε τεχνικα χαρακτηριστικα υπερεχει ο Western Digital RE4 WD1003FBYX 1TB με διπλασια Load/unload cycles απο τους αλλους και με μικροτερο βαθμο Non-recoverable read errors per bits read. ;)

Για τα unrecoverable errors ριξε μια ματια εδω

Οσον αφορα τα Load/unload cycles, χοντρικα δειχνουν ποσες φορες θα αντεξει ΣΙΓΟΥΡΑ ο δισκος να "παρκαρει-ξεπαρκαρει" τις κεφαλες. Με τις Green εκδοσεις των δισκων αυτο γινεται συνεχεια με συνεπεια να φτανουν αρκετα γρηγορα στο θεωρητικο τους οριο.

Παρε για παραδειγμα τους τρεις δικους μου δισκους, ολοι απο την WD. Μαντεψε ποιος ειναι ο Green! :p

th_10-10-201210-13-22.jpg

Υ.Γ. Ειναι προφανες οτι προτεινω τον RE4 απο το πρωτο μου ποστ.

Σάκη, δεν με πρόλαβες ρε μεγάλε :/

Παράγγειλα τον Caviar Black με 5 χρόνια εγγύηση, ας ελπίσουμε να βγει καλός.

Όπως και χει, ευχαριστώ για την απάντηση και για τον χρόνο που αφιέρωσες!

Ο WD εαν δεν ειναι raptor δεν τον παιρνεις. Εχω γεμισει ενα ραφι με WD "χτυπημενους" και διπλα καθονται ενας samsung , 2 hitachi και 2 seagate. Η διαφορα ειναι χαοτικη. Στις μερες μας ταχυτητα = ssd ( που εχουν παισει και οι τιμες) και αποθηκη = αξιοπιστια αρα για μενα seagate.

Μα δεν τίθεται θέμα...

Αν κάποιος θέλει ταχύτητες πάει σε SSD αλλά χάνει σε χωρητικότητα.

Και εγώ αν αγόραζα τώρα για λειτουργικό, σε SSD θα πήγαινα αλλά έκατσε η στραβή γι'αυτό πάω σε HHD...

Τώρα για αξιοπιστία δεν εκφέρω γνώμη μιας και μόνο WD είχα στο pc μου αν και έχω καταλάβει ότι 'είναι να μην σου τύχει'.

Ο WD εαν δεν ειναι raptor δεν τον παιρνεις. Εχω γεμισει ενα ραφι με WD "χτυπημενους" και διπλα καθονται ενας samsung , 2 hitachi και 2 seagate. Η διαφορα ειναι χαοτικη. Στις μερες μας ταχυτητα = ssd ( που εχουν παισει και οι τιμες) και αποθηκη = αξιοπιστια αρα για μενα seagate.

Πάρη μιας και εχεις τοσους στο ραφι, ετσι απλα για στατιστικους λογους, απο ολους αυτους τους χαλασμενους, ποσοι ηταν στην εγγυηση και ποσοι πεθαναν τελειως;

Εκτος απο γενικο στατιστικο θελω και ανα μαρκα φανταστικε Παρη!!! :p

Εγώ συμφωνώ με τον Vagoura. Είχα 5 WD, 3 Green, 1 Blue και εναν Black Caviar. Ο μόνος που ζει, είναι ο Blue.... μετά από 5 χρόνια. Τώρα θέλω να πάρω δίσκους γιατί έχω ξεμείνει, αλλά βλέπω πως όλοι λένε προς Black Caviar. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η ακεραιότητα των δεδομένων. Όταν κανεις render 200GB.... δεν θελεις να δεις corrupted την αλλη μερα το πρωι...

ραφι >> 3.5 " 14 WD , 2 seagate , 1 samsung 1 hitachi

>>2,5" 4 WD , 2 toshiba , 1 hitachi ,1 seagate

ΑΠοθηκη

WD >> rma 3.5" 26 στους 27

>> rma 2.5 9 στους 23

Seagate >> rma 3.5" 9 στους 319

>> rma 2.5" 1 στους 29

Με εστειλες τωρα!!!!

Ειχε και Blue/Black μεσα;;;;;;;

δεν εχω τετοια στατιστικα .... εαν ηταν blue green black re4 ....Στην αποθηκη φαινεται WD 500GB Sata τοσο απλα ( και κατα 99% ειναι ο πτιο φτηνος της σειρας)

αρα μαλλον μιλαμε για τους green...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.