Jump to content

SilenX Pro 120mm 14db VS Noctua Fan 120mm

jimakoZzz

Tι προτιμάτε?  

29 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Με διαφορά noctua (για σχεδόν όλες τις υλοποιήσεις). Είναι 2 κλικ πάνω από τον άλλον, (αν και πάλι χρειάζεται προσπάθεια για να δικαιολoγήσεις το κόστος του στα περισσότερα setups). Επίσης, μην αναφέρετε dB από τις εταιρίες, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα...:hang2:

Με τι κριτήριο??

Ο Silenx είναι πιο δυνατός ο Noctua είναι πολύ πιο ήσυχος.

Ποιότητα κατασκευής, dB/CFM, κώνος airflow και πραγματική απόδοση. Βασικά για να στο πω αλλιώς, αντικειμενικά η SilenX θεωρείται ψιλομάπα εταιρία όσον αφορά αυτά που υπόσχεται, και αυτά που παραδίδει στο τέλος. Απλά, έχει πέσει το mktg της αρκούδας (του στυλ 38αρης με 72cfm στα 14db @1200rpm...γελάνε και οι πέτρες).

Αυτά στα λέω φυσικά, μετά από σύγκριση αρκετών SilenX (τους οποίους και πλήρωσα πανάκριβα από Αγγλία, και τώρα τους βλέπω στο ράφι να κάθονται). Δεν υπάρχει απλά σύγκριση με τους Noctua, το θέμα όμως είναι πως για τους περισσότερους χρήστες ΚΑΙ οι δύο ανεμιστήρες είναι πανάκριβοι για αυτά που προσφέρουν κανονικά... :happy:

Ποιότητα κατασκευής, dB/CFM, κώνος airflow και πραγματική απόδοση. Βασικά για να στο πω αλλιώς, αντικειμενικά η SilenX θεωρείται ψιλομάπα εταιρία όσον αφορά αυτά που υπόσχεται, και αυτά που παραδίδει στο τέλος. Απλά, έχει πέσει το mktg της αρκούδας (του στυλ 38αρης με 72cfm στα 14db @1200rpm...γελάνε και οι πέτρες).

Αυτά στα λέω φυσικά, μετά από σύγκριση αρκετών SilenX (τους οποίους και πλήρωσα πανάκριβα από Αγγλία, και τώρα τους βλέπω στο ράφι να κάθονται). Δεν υπάρχει απλά σύγκριση με τους Noctua, το θέμα όμως είναι πως για τους περισσότερους χρήστες ΚΑΙ οι δύο ανεμιστήρες είναι πανάκριβοι για αυτά που προσφέρουν κανονικά... :happy:

Φίλε μου ξέρω πάρα πολύ καλά τι είναι ο καθένας καθώς έχουν περάσει αμέτρητοι απ' τα χέρια μου.

Για το παιδί που έκανε το thread ρωτάω ποιο είναι το κριτήριό του για την επιλογή.

Ναι σε ποιότητα είναι κατώτεροι οι Silenx και προφανώς λένε μούφες στα specs αλλά εξακολουθούν να είναι πολύ πιο δυνατοί.

Σε ψυγείο παίζουν πολύ καλά σε αντίθεση με τους Νoctua που είναι ψοφίμια.

Φυσικά βεβαίως υπάρχουν πολύ καλύτερες επιλογές.

το κριτιριο ειναι ο θορυβος και αποδοση

Aντιστρόφως ανάλογα...:whistle2:

Αν είναι για κουτί μεταξύ των δύο τους noctua,αρκεί να μην έχει κάνα τζάμι γιατί θα χτυπάει το καταπληκτικό τους χρώμα...:hehe:

δικιο εχεις!

βασικα εσυ ποιον θα επαιρνεσ αν δεν κοιταζεσ χρηματα

Coolink και Nexus Silent είναι από τους αρκετά καλούς που έχω δοκιμάσει.

Best value for money Yate Loon αν βρεις αλλιώς οι κλασσικοί μαύροι Coolermaster που είναι πραγματικά τσάμπα...

Tώρα αν θες για ισχυρούς για ψύκτρες,ψυγεία κτλπ,τότε πας σε Scythe SFlex 1600 ή Slip Stream (με τον αντίστοιχο θόρυβο πάντα)

Ν ατο πω, να μην το πω...

Θα το πω: πριν από 2-3 χρόνια, είχα βρεθεί στην Αθήνα και μαλιστα στο Multirama Exteme ή κάπως έτσι..

Αναζητώντας ένα καλό 92άρι, ένα παλικάρι εκεί μέσα (που φαινόταν και "ψαγμένο") μου πρότεινε με φανατισμό τον SilenX!

Τον αγόρασα και γω............

Ω, Θεέ μου!!!!! Είτε είχα βάλει τρακτέρ μέσα στο κουτί είτε ανεμιστήρα, το ίδιο ήταν! Η χειρότερη ποιότητα έδρασης ever! Τρελή μούφα. Μου άρεσε που έψαχνα να αντικαταστήσω τους "βαρετούς" YS-Tech και τους Papst...

Πέραν όλων αυτών, ο Noctua είναι μια χαρά.

Φίλε μου ξέρω πάρα πολύ καλά τι είναι ο καθένας καθώς έχουν περάσει αμέτρητοι απ' τα χέρια μου.

Για το παιδί που έκανε το thread ρωτάω ποιο είναι το κριτήριό του για την επιλογή.

Ναι σε ποιότητα είναι κατώτεροι οι Silenx και προφανώς λένε μούφες στα specs αλλά εξακολουθούν να είναι πολύ πιο δυνατοί.

Σε ψυγείο παίζουν πολύ καλά σε αντίθεση με τους Νoctua που είναι ψοφίμια.

Φυσικά βεβαίως υπάρχουν πολύ καλύτερες επιλογές.

Να γελάσω τώρα;

οι Noctua είναι ψοφίμια;

όποιος είναι κοντά στο πλαίσιο Αργυρούπολης, Βουλιαγμένης

ας περάσει μια βόλτα που τους έχουν βάλει σε λειτουργία μαζί με κάτι άλλους...

Σαν stealth ελικόπτερα είναι!!!

βάζεις το χέρι και που λέει ο λόγος, το κρατάς να μην στο πετάξουν...

Δεν έχω δοκιμάσει τους άλλους αλλά δεν λες και ψοφίμια τους Noctua...

Εγώ πχ έχω τους Nexus 120 @ 2000 που είναι ψοφίμια!

Να γελάσω τώρα;

οι Noctua είναι ψοφίμια;

όποιος είναι κοντά στο πλαίσιο Αργυρούπολης, Βουλιαγμένης

ας περάσει μια βόλτα που τους έχουν βάλει σε λειτουργία μαζί με κάτι άλλους...

Σαν stealth ελικόπτερα είναι!!!

βάζεις το χέρι και που λέει ο λόγος, το κρατάς να μην στο πετάξουν...

Δεν έχω δοκιμάσει τους άλλους αλλά δεν λες και ψοφίμια τους Noctua...

Εγώ πχ έχω τους Nexus 120 @ 2000 που είναι ψοφίμια!

Γέλα αύριο καλύτερα...

Ναι ψοφήμια είναι σε σχέση με τους SilenX κάτι το οποίο είναι και απολύτως λογικό αφού έχουν διαφορά στις στροφές.

Δλδ συγκρίνεις 1200rpm με 2000rpm...

Όσο χάλια σχεδιασμένα και να είναι τα πτερύγια δε πα να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα αυτός με τις παραπάνω στροφές θα 'ναι πολύ πιο δυνατός.

Όσο για το φίλο πιο πάνω με τον Sflex 1600 είναι πάρα πολύ καλός και δυνατός αλλά επίσης και αρκετά θορυβώδης σε full στροφες.

Γενικά οτιδήποτε ξεπερνάει τις 1200rpm θα ακούγεται..Εκτός κι αν το καλύπτει θόρυβος από δίσκους,ψύκτρες άλλες ή δεν ξέρω κι εγώ τι...

ReaperX επαναλαμβάνεις τα αυτονόητα. Φυσικά και ένας ανεμιστήρας που τρέχει 800στροφές ψηλότερα είναι πιο θορυβώδης και πιο αποδοτικός.

Το θέμα είναι ποιος είναι ο πιο ποιοτικός ανεμιστήρας, δλδ ποιος έχει καλύτερη ποιότητα κατασκευής, και ποιος δίνει περισσότερο airflow στον ίδιο θόρυβο, ή λιγότερο θόρυβο στο ίδιο airflow. Ο Noctua είναι με διαφορά καλύτερος (ειδικά σε ποιότητα κατασκευής), και κερδίζει τον SilenX ακόμα και σε static pressure που θεωρητικά θα ήταν το συγκριτικό πλεονέκτημα του, σαν 38αρης που είναι.

Ένα παράδειγμα...

27-6-20093-05-10.png

27-6-20093-07-12.png

Όπως βλέπεις δεν τίθεται καν ζήτημα σύγκρισης (και το παραπάνω δεν μας δείχνει ούτε static pressure που ο noctua κερδίζει και πάλι, ούτε την αντικειμενική χροιά του ήχου που είναι εντελώς διαφορετική για τα προϊόντα). Αν κάποιος δε, θέλει οπωσδήποτε πολύ ψηλές στροφές για heatsinks/rads, θα πάει σε κάτι τέτοιο, που έχει και καλύτερη απόδοση (ειδικά σε Sp), και καλύτερη τιμή και από τους δύο που αναφέρθηκαν:

SCYTHE DFS123812L-2000 ULTRA KAZE 120MM FAN

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.