Jump to content

Πως μπορώ να κλειδώσω επιτυχώς την πρόσβαση στο internet από τον Firefox?

Snips

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Υπάρχει τρόπος να "κλειδώσω" τον browser (Firefox) ώστε να μην εκκινεί χωρίς την δική μου άδεια? Κάποιο freeware lock program αλλά ποιο σύχρονο από αυτό

Θέλώ να αποφύγω την δημιουργία δεύτερου account αλλά και το κλείδωμα του desktop με password.

Σβήσε τα προφανή sortcuts και φιάξε ένα κάπου κρυμένο που να το ξέρεις εσύ (με άσχετο εικονίδιο).

Το θέμα είναι τι θες να καταφέρεις, μη το τριγυρνάς από δω κι από κει σε άχρηστες λύσεις.

So, ποιο είναι το αποτέλεσμα που θες να πετύχεις;

Nνα μην μπαίνει ο πιτσιρικάς στο internet. Αλλά να μπαίνει κανονικά στο PC.

Και με το Zone Alarm κλειδώνεις το Internet, αλλά το θέμα είναι τι πιτσιρικάς είναι. Θες κωδικούς κλπ; Δεν ξέρω αν έχει το ZA. Δες κι αυτό που λέει ο Δελλ.

1) Κλείσε το ίντερνετ από το ρουτερ (αν γίνεται)

2) Βγάλε κάποιο καλώδιο από το ρούτερ (ethernet πχ)

Ρε παιδιά δεν είπα θέλω να κλείσω το internet εντελώς...λέτε να ρωτούσα "πως μπορώ να βγάλω το καλώδιο ή να κλείσω το router"? Το pc είναι σχεδόν όλη μέρα στο internet, αλλά χωρίς να είμαι εκεί.

Τέσπα θα δοκιμάσω το tool του dellman ή τελικά δεν θα αποφύγω το lock desktop.

Sorry κιόλας που θέμε να σου δώσουμε μία λύση που ο "πιτσιρικάς" δεν θα σπάσει σε 2 λεπτά.

Λίγο λεπτομέρεια παραπάνω καλό σε σένα θα έκανε ;)

Το εψαχνα και εγω για εναν φιλο αυτο..Μου ειπαν οτι στον mozzila ηθελε plug in.

Τελικα το ελυσα με ΙΕ που εχει Content advisor.Ζηταει εναν κωδικο καθε φορα που ζητας να μπει σε σελιδα.

Group Policy Editor-->Computer Configuration-->Windows Settings-->Security settings

-->Software Restriction Policies-->Additional Rules δεξι κλικ [new path rule]

C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe Security Level:Disallowed

Κάνει?

• 4 months later...

Τελικά τι έγινε με το κλείδωμα; Ψάχνω κι εγώ τρόπο να κλειδώνω το ιντερνετ με κάποιο απλό και γρήγορο τρόπο...

πχ με συνδιασμό πλήκτρων ή με ένα κωδικό.

windows xp sp1 και ΙΕ

Δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω στον τεχνικό τομέα απ' όσα είπαν τα παιδιά, καθώς δε μου χρειάστηκε, ούτε και μου έχει τύχει ποτέ (ευτυχώς). Εγώ θα ήθελα να πω απλώς οτι πρέπει να σκεφτείς σοβαρά πως το κατασταλτικό "κλειδώνω το Internet", ακόμα και αποτελεσματικά να το καταφέρεις να το κάνεις (δύσκολο), πιθανώς να μη σου φέρει αποτέλεσμα, ή ακόμα χειρότερα να φέρει αντίθετο αποτέλεσμα απ' αυτό που επιθυμείς.

Αν είναι θέμα διαβάσματος, μπορεί κάλλιστα να κοιτάει το ταβάνι, αν δεν θες να διαβάσεις, δε διαβάζεις.

Αν είναι θέμα επίβλεψης, υπάρχουν τα internet cafes, οι φίλοι, και γενικώς χίλιοι άλλοι τρόποι. Απλώς θα γίνει πιο επιθυμητό, και θα γίνεται πίσω απ την πλάτη σου.

Ίσως να πρέπει να ακολουθήσεις κάποια διαφορετική εντελώς τακτική.

My 2 cents... :fun:

Μπα, δεν είναι έτσι στην περίπτωση που αναφέρομαι...

Μοιάζει λίγο με την τεχνική που ακολουθούν οι καλόγεροι για να μην παρασύρονται: Αποφεύγουν να εκτείθενται στον πειρασμό!

Οταν λοιπόν το παιδί είναι στην Γ λυκείου και σου ζητάει να κλείσεις το ιντερνετ και την τβ ώστε να μην παρασύρεται (διότι όπως καλά ξέρετε μπορεί να κάτσεις για 4 λετά και να σηκωθείς σε 4 ώρες! ) πρέπει να το κάνεις.

Στην περίπτωση αυτή, είμαι απόλυτα σύμφωνος. Κι εγώ μόλις την πέρασα αυτή τη φάση και ξέρω. Είχα ξηλώσει το Pc απο το δωμάτιο, λάπτοπ κλπ στο πατάρι, και είχα αφήσει μόνο τον παλιό υπολογιστή στο σαλόνι για να έχω εγκυκλοπαίδειες και λεξικά.

Αν τώρα θες να σου πώ ειδικά για την περίπτωση αυτή ιδέες, δώσε μερικές λεπτομέρειες παραπάνω... πόσα PC έχετε στο σπίτι, αν είναι καθαρά για λόγους ψυχαγωγίας ή αν εργάζεται κάποιος και σ' αυτά, τι router έχεις κλπ.

Για την τρίτη λυκείου πάντως, ενα έχω να πω... Αν το παιδί δε δίνει γλώσσες ως ειδικό μάθημα, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ υπολογιστής, ποτέ. Μόνο κακό θα κάνει. Όχι απλώς ιντερντετ, ούτε καν υπολογιστής, γι αυτή τη τάξη και μόνο. Δεν είναι μόνο θέμα "πειρασμού", αλλά και εξάσκησης, μιας και οι βρωμοεξετάσεις αυτές έχουν μια ΠΟΛΥ συγκεκριμένη μορφή, που PC δε περιλαμβάνει.

Ακριβώς έτσι είναι.

Εγώ ξήλωσα την τβ (και ησύχασα και εγώ μαζί) αλλά δυστυχώς το πσ το χρειάζομαι συνέχεια λόγω δουλειάς και μεταπτυχιακυού ΕΑΠ.

3 υπολογιστές σε δίκτυο έχω. Τον ένα τον έβγαλα ήδη (ήταν στο δωμάτιο του μικτότερου παιδιού - Α' Λυκείου και έτρωγε άπειρες ώρες σε msn κλπ), ο δεύτερος είναι αυτός που χρησιμοποιεί η σύζυγος και γενικά όποιος χρειάζεται κάποια εφαρμογή και ο τρίτος είναι ο δικός μου που τον κλειδώνω από bios ολικά.

Το προγραμματάκι το ήθελα λοιπόν για τον δεύτερο υπολογιστή όπου θέλω η σύζυγος να έχει πλήρη πρόσβαση και το δεύτετο παιδί να έχει μόνο κάποια προγράμματα αγγλικών αλλά όχι ιντερνετ.

Τελικά βρήκα ένα που είναι πολύ βολικό, λέγεται Internet access controller και δουλεύει με όλες τις εκδόσεις windows.

Trial 15 ημερών έβαλα και αν εξακολουθήσει να λειτουργεί σωστά θα το αγοράσω. 15$ μέσω paypal.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.