Jump to content

Palit 9600GT= Fail

giorikas

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

A ωραια σκεφτηκα, 9600GT με ~ 65€, θα λυσω και το θεμα της ΑΤΙ μου με το Ubuntu, παιχνιδια δεν (πολυ)παιζω οποτε η καρτουλα ηρθε για να μεινει.

Αμ δε.

3....2....1 Power on και...εκτοξευση.Πρωτη φορα ακουω τοση φασαρια απο ανεμιστηρι.Θα ηρεμησει αμεσως, σκεφτηκα. Μπηκα Win ,η απογειωση συνεχιζοταν. Ας ελπισουμε οτι οι drivers θα διαβασουν την θερμοκρασια και θα ριξουν τις στροφες. Το μονο που καταφεραν ηταν να μειωσουν λιγο το θορυβο σε Win και Ubuntu

To παραδοξο ομως ειναι στο Riva Tuner οτι οι στροφες μεταβαλλονται αντιστροφα με το duty cycle ,δλδ 100% dc αντιστοιχουσε σε ακινητο ανεμιστηρι ενω 25% σε full στροφες - με βαση τον θορυβο υπολογισω πανω απο 4000rmp-.

Τι παει λαθος? Επισης πανω στην καρτα υπαρχει και δευτερος connectoras για ανεμιστηρα αλλα δεν τον κινει (δεν μετρησα ταση)

Ιδεες πριν το ταξιδι της επιστροφης της?

Και η καρτα:http://www.eworld.com.gr/front/details/351

Ok , και το συστημα ψυξης δεν σκιζει αλλα σαφεστατα δεν εχει αναγκη τοσες στροφες, το Riva σε 2D δειχνει ~58C με ελαχιστες στροφες

Δεν δοκιμάζεις να βάλεις manual τις στροφές που θες?Γιατί κατάλαβα οτι αυτο γίνεται σε auto.

manual θετω στο RivaTuner, το οποιο φανταζομαι δεν θα παιξει σε linux (που ηταν και κυριοτερος λογος αγορας της).

manual θετω στο RivaTuner, το οποιο φανταζομαι δεν θα παιξει σε linux (που ηταν και κυριοτερος λογος αγορας της).

φιλε άμα την πήρες από πλαίσιο προλαβαίνεις να την στείλεις πίσω και να πάρεις κάποια άλλη, αλλα την palit μην την εμπιστεύεσαι, είναι αθλια εταιρία από τα χοντρά ως την λεπτομέρεια, εδώ την 295 που είναι 400+E κάρτα γραφικών 1 αυτοκόλλητο έχει όλο και όλο και αυτό κολλημένο στραβά χωρίς να μιλήσω για την συσκευασία που είναι το λιγότερο που μπορείς να προσεχεις.

Any way άμα δεν είναι από πλαίσιο πάλι στιλ' την πίσω για λόγος μη κάλυψης αναγκών σου

αν θυμαμαι καλα πρεπει να εχει fan με δυο καλωδια οποτε αν δεν εχει κανενα αισθητηρα-κυκλωμα η καρτα τοτε το πολυ να εχει 2 ταχυτητες οποτε ειναι σχεδον μονιμα στο full δεν ρυθμιζει στροφες με προγραμματα οπως θα επρεπε

παρε καποια αλλη να βρεις την ησυχια σου

και αλλες καρτες-οπως και αυτη- ειχαν 2 καλωδια στο βυσμα του ανεμιστηρα αλλα ρυθμιζονταν σε μεγαλο ευρος στροφων μεσω RivaTuner,απλα στην συγκεκριμενη φαινεται να συμπεριφερεται αντιθετα,

Παντως χωρις την χρηση προγραμματων ο ανεμιστηρας ρυμθιζεται οντως μονο σε 2 ταχυτητες περιστροφης και υποθετω πως δεν ειναι ελλατωμα της ιδιας αλλα "χαρακτηριστικο" του μοντελου.Ετσι, δεν εχει νοημα η επιστροφης της αφου θα θεωρησουν οτι δεν εχει προβλημα .Τελικα δεν ηταν τυχαιο που ειναι τουλχιστον 20+ευρω φθηνοτερη απο 9600GT αλλων κατασκευαστων.

Επειδη βαριεμαι το RMA για τοσο φθηνη καρτα θα επιστραφει μονο σε περιπτωση που δεν κατσει το TideWater (που υπαρχει στο σπιτι) πανω της

πλαισιο ftw once again, η καρτα εγινε πιστωτικο, ο τεχνικος μου ειπε πως οντως ολη η σειρα εχει το θεμα αυτο.

Όντως δεν μπορώ να καταλάβω με τι σκεπτικό έβαλαν τέτοιο cooler σε αυτήν την κάρτα! Δεν αντέχεται ο θόρυβος κάνει σαν παλαβό το ανεμιστήρι, και δεν χρειάζεται κιόλας.. απαράδεκτο

Εγώ έχω μία στο 2ο pc και με πατέντα έχω βάλει το ανεμιστήρι στα 5v

Kαι πάλι δεν είναι λύση αυτή

Ευχαρίστως την πήγαινα πίσω αν περνάει rma

Aς πρόσεχαν

Να την πάρουν αυτοί που τη σχεδίασαν να τη βάλουν σπίτι τους, να δούμε θα τους αρέσει?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.