Jump to content

Θέλω να μάθω Linux...

nobig

Recommended Posts

Ότι λέει ο τίτλος, δουλεύω σε μια εταιρία στο τμήμα ΙΤ και θέλω να μάθω Linux. Θα ήθελα να ασχοληθώ με redhat ή Oracle γιατί αυτά παίζουν στην εταιρία. Όπως καταλαβαίνετε ο χρόνος είναι σχετικά περιορισμένος οπότε προτάσεις του στυλ ψάξε στο internet δεν παίζουν.

Θα ήθελα να κάνω την αρχή απο κάποια ebooks-Videos που έχουν συγκεντρωμένη πληροφορία

Να ρωτήσω και εγώ τι σχέση έχει η Oracle με το λίνουξ?

Ξεκίνα να μάθεις τι είναι το καθένα και μετά εντρυφείς

www.oracle.com/technologies/linux/index.html

H oracle έχει linux και το ονομάζει unbreakable το οποίο ουσιαστικά είναι redhat.

Αν είχες να προτείνεις και κάτι για εκμάθηση...

Πήγαινε αγόρασε το βιβλίο της RedHat για Certified engineer ΑΝ κατέχεις τα βασικά για linux, αν όχι θα σου φανεί βουνό. Διαφορετικά πάρε ένα Linux for dummies (σοβαρά μιλάω) να μάθεις να χειρίζεσαι την κονσόλα, και μετά περνάς σε κάτι πιο πολύπλοκο.

οπως ειπε και ο djd ξεκινα με ενα βιβλιο της σειρας for dummies αλλα προτιμα ενα πιο ογκωδες και περιεκτικο..οχι κατι του στυλ 40-50 σελιδες για να μαθεις να ανοιγεις και να κλεινεις εφαρμογες πχ! εχω παρει και εγω ενα οταν πηγα προπερσι σε mac os και περα απ'την πλακα εμαθα αρκετα πραγματα και ας μην ειναι και "τοσο" διαφορετικα απο windows!

δες και αυτο

Πήγαινε αγόρασε το βιβλίο της RedHat για Certified engineer ΑΝ κατέχεις τα βασικά για linux, αν όχι θα σου φανεί βουνό. Διαφορετικά πάρε ένα Linux for dummies (σοβαρά μιλάω) να μάθεις να χειρίζεσαι την κονσόλα, και μετά περνάς σε κάτι πιο πολύπλοκο.

Δεν κατέχω τίποτα απο linux, απλά έχω σχετική άνεση με κονσόλα απο εποχές dos. Θα αρχίσω με τα dummies, κάποια καλή πρόταση απο dumpiness?

Άμα γνωρίζει καλά αγγλικά καλύτερα να πάει στην Αγγλική έκδοση,ίσως η Ελληνική να τον μπερδέψει περισσότερο κα απο οτι λέει αυτη:

Ανακαλύψτε πώς:

# Να εκτελείτε βασικές εργασίες στο Linux

# Να χρησιμοποιείτε το OpenOffice.org για συνηθισμένες εργασίες

# Να διαχειρίζεστε και να αναπαράγετε πολυμέσα

# Να κάνετε ασφαλέστερο το σύστημά σας

# Να χρησιμοποιείτε το Linux μαζί με τα Windows

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.