nobig Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2009 Ότι λέει ο τίτλος, δουλεύω σε μια εταιρία στο τμήμα ΙΤ και θέλω να μάθω Linux. Θα ήθελα να ασχοληθώ με redhat ή Oracle γιατί αυτά παίζουν στην εταιρία. Όπως καταλαβαίνετε ο χρόνος είναι σχετικά περιορισμένος οπότε προτάσεις του στυλ ψάξε στο internet δεν παίζουν.Θα ήθελα να κάνω την αρχή απο κάποια ebooks-Videos που έχουν συγκεντρωμένη πληροφορία Link to comment Share on other sites More sharing options...
dellman Ιούνιος 17, 2009 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2009 Να ρωτήσω και εγώ τι σχέση έχει η Oracle με το λίνουξ?Ξεκίνα να μάθεις τι είναι το καθένα και μετά εντρυφείς Link to comment Share on other sites More sharing options...
nobig Ιούνιος 17, 2009 Author #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2009 Να ρωτήσω και εγώ τι σχέση έχει η Oracle με το λίνουξ?Ξεκίνα να μάθεις τι είναι το καθένα και μετά εντρυφείςwww.oracle.com/technologies/linux/index.html H oracle έχει linux και το ονομάζει unbreakable το οποίο ουσιαστικά είναι redhat.Αν είχες να προτείνεις και κάτι για εκμάθηση... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJD Ιούνιος 17, 2009 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2009 Πήγαινε αγόρασε το βιβλίο της RedHat για Certified engineer ΑΝ κατέχεις τα βασικά για linux, αν όχι θα σου φανεί βουνό. Διαφορετικά πάρε ένα Linux for dummies (σοβαρά μιλάω) να μάθεις να χειρίζεσαι την κονσόλα, και μετά περνάς σε κάτι πιο πολύπλοκο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
goku_dbz Ιούνιος 17, 2009 #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2009 οπως ειπε και ο djd ξεκινα με ενα βιβλιο της σειρας for dummies αλλα προτιμα ενα πιο ογκωδες και περιεκτικο..οχι κατι του στυλ 40-50 σελιδες για να μαθεις να ανοιγεις και να κλεινεις εφαρμογες πχ! εχω παρει και εγω ενα οταν πηγα προπερσι σε mac os και περα απ'την πλακα εμαθα αρκετα πραγματα και ας μην ειναι και "τοσο" διαφορετικα απο windows!δες και αυτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
nobig Ιούνιος 17, 2009 Author #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2009 Πήγαινε αγόρασε το βιβλίο της RedHat για Certified engineer ΑΝ κατέχεις τα βασικά για linux, αν όχι θα σου φανεί βουνό. Διαφορετικά πάρε ένα Linux for dummies (σοβαρά μιλάω) να μάθεις να χειρίζεσαι την κονσόλα, και μετά περνάς σε κάτι πιο πολύπλοκο.Δεν κατέχω τίποτα απο linux, απλά έχω σχετική άνεση με κονσόλα απο εποχές dos. Θα αρχίσω με τα dummies, κάποια καλή πρόταση απο dumpiness? Link to comment Share on other sites More sharing options...
darien Ιούνιος 17, 2009 #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2009 Κατέβασε επίσης μια απλή διανομή, πχ ubuntu, και παίξε λίγο για να εξικοιωθείς με το περιβάλλον, αλλά και να εφαρμόζεις αυτά από το βιβλίο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnG85 Ιούνιος 17, 2009 #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2009 Κάτι τέτοιο δηλαδή ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jerry007 Ιούνιος 17, 2009 #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2009 Άμα γνωρίζει καλά αγγλικά καλύτερα να πάει στην Αγγλική έκδοση,ίσως η Ελληνική να τον μπερδέψει περισσότερο κα απο οτι λέει αυτη:Ανακαλύψτε πώς:# Να εκτελείτε βασικές εργασίες στο Linux# Να χρησιμοποιείτε το OpenOffice.org για συνηθισμένες εργασίες# Να διαχειρίζεστε και να αναπαράγετε πολυμέσα# Να κάνετε ασφαλέστερο το σύστημά σας# Να χρησιμοποιείτε το Linux μαζί με τα Windows Link to comment Share on other sites More sharing options...
nobig Ιούνιος 18, 2009 Author #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 18, 2009 English only,τα ελληνικά δυστυχώς στην μεγάλη πλειοψηφία τους προσπαθούν να μεταφράσουν αγγλικούς όρους που απλά δεν υπάρχουν στα ελληνικά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
darien Ιούνιος 19, 2009 #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2009 http://www.ubuntupocketguide.com/download_main.html Ένα ενδιαφέρον βιβλίο για ubuntu, το οποίο είναι και free. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.