Jump to content

Προβλημα με πολυ ψηλο QPI.

therock

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ρε παιδια εχω την P6T6 και 920 D0 stepping, και το προβλημα μου ειναι το εξης.

Η μητρικη μου (Η 2η ποιο ακριβη του εμποριου) δεν λεει να κατσει στα αυγα της και ανεβαζει το QPI οσο ανεβαινει το baseclock.

Δεν ξερω πως συμπεριφερονται οι υπολοιπες αλλα πιστευω πως λογικα θα κλειδωνουν στα 4.8GT/s. εμενα ομως μου ρυθμιζει την τιμη οσο ανεβαινει το Baseclock.

Και manual α διαλεξεις, δεν σε αφηνει να επιλεξεις μικροτερη απο τις 3 επιλογες που υπαρχουν.

Για παραδειγμα στα 3.9Ghz το QPI σου το δινει στα 6.8 (bsclck 190), και τωρα που ανεβηκε στα 4 (200χ20) to QPI το ανεβασε στο 7.2.

Και αποτι φαινεται ειναι ο λογος που δεν μπορω να εχω σταθερο overclock πανω απο 4.

Τι μπορει να γινει γνωριζει κανεις?

Αυτη ειναι η φυσιoλογικη συμπεριφορα σε ολες τις μητρικες για i7. Δεν φταιει αυτο που δεν μπορεις να σταθεροποιηθεις στα 4GHz.

Εννοεις πως συμβαινει και στις υπολοιπες? Γιατι ειχα την εντυπωση πως οι υπολοιπες κλειδωνανε στα 4.8?

Στα 4 ειμαι σταθερος, αλλα ως εκει. Αν ανεβασω τοτε ειναι που ξεκινανε οι nasty BSOD.

Παντως πως γινεται με D0 και να μην μπορω να τον ανεβασω? Εδω αλλοι με μετριες αεροψυξεις και C0 και τους ανεβαζουν στα 4.5+. Τοσο ατυχος ημουν παλι?

Εννοεις πως συμβαινει και στις υπολοιπες? Γιατι ειχα την εντυπωση πως οι υπολοιπες κλειδωνανε στα 4.8?

Στα 4 ειμαι σταθερος, αλλα ως εκει. Αν ανεβασω τοτε ειναι που ξεκινανε οι nasty BSOD.

Παντως πως γινεται με D0 και να μην μπορω να τον ανεβασω? Εδω αλλοι με μετριες αεροψυξεις και C0 και τους ανεβαζουν στα 4.5+. Τοσο ατυχος ημουν παλι?

δεν εχω δει κανεναν τετοιο..με τρου μπλακ και αν..και φυσικα οχι για καθε μερα..μηπως σε "κοβουν" οι μνημες σου?

Πως μπορω να γνωριζω αν με κοβουν οι μνημες? Προς το παρον τις τρεχω σε 1600 (2:8).

Σιγουρα το QPI ανεβαινει ε ολες της μητρικες? Δεν ειναι εστω και λιγο παραλογο που εμενα αυτη τη στιγμη ειναι 7.2 και δεν μπορω να το κατεβασω?

Επειδη γενικοτερα ισχυει πως οσο λιγοτερο τοσο ποιο σταθερο το συστημα και οσο μεγαλυτερο τοσο ποιο ασταθες, και οι διαφορες στον τομεα των επιδοσεων, αμελητεες. Για αυτο αναρωτιεμαι για ποιο λογο να μην μπορω να το κλειδωσω στο αναμενομενο 4.8 και να εχω ποιο σταθερο συστημα.

Παντως και True Black εχω, και 2x Panaflo και cool laboratories παστα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.