Jump to content

Boot-up Linux

Kats

Recommended Posts

καλησπέρα

Σήμερα αγόρασα ο πατέρας μου το netbook Acer Aspire one 722.

Το πρόβλημα μου λοιπόν είναι στην εκκίνηση

πατάω το Power ->booting the kernel

press Y within _ seconds to force file system ...

και μου ζητάει linux live CD edition v9.2 linux root@localhost /l#

Πραγματικά δεν έχω ιδέα.:sauer028:

αυτό που έκανα προς το παρόν δίχως ακόμη να τρέξει το σύστημα είναι

Απ' τον σταθερό κατέβασα το Unetbootin

φόρτωσα στο stickaki μου το ubuntu 12.0.4

μπήκα στα bios του netbook επέλεξα να Bootarei από το usb

δυστυχώς όμως δεν έκανε φυσιολογική εκκίνηση

εγώ όταν δοκίμασα να μπουτάρω από το stickaki επέλεξα στο bios λάθος θύρα υποδοχής USB

κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα

έπειτα drivers, στη συνέχεια μέσω του site ubuntu forums κάποιες διορθώσεις για το συγκεκριμένο μοντέλο

και τέλος στο terminal κάποια upgrade (o dr paneas ξέρει καλύτερα)

Αυτό που δεν κατάλαβα είναι το τι εξυπηρετούσαν τα boot-up linux που είχε πάνω το netbook

Το netbook είχει πολλά παιδικά νοσήματα. Πρώτο και κύριο ήταν ότι αν του έβαζες Ethernet καλώδιο, και μετά συνδεώσουν σε Wifi τότε κολλούσε και ήθελε hard reset. Για αυτό κολλούσε και στην αρχή.

Μετά, είχε κι άλλες βλακίες, όπως δεν δούλευε το touchpad, ήθελε restricted drivers για το wifi, πείραγμα για να δουλεύει σωστά η μπαταρία και επειδή ήταν κάποια έκδοση brazos δεν έπαιζε το 3D Accel στο Gnome 3.

Αντώνη αν θες πόσταρε το link από το Ubuntuforums που σου έκανα bookmark να υπάρχει ως reference. Από κει πήρα όλες τις "λύσεις". Αν και τώρα το μύνημα αυτό θα το δεις μετά από 10 μέρες αφού πετάς για Κύπρο. Πάνε στον Hadji για Fifa :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.