Jump to content

accelero xtreme + 4870X2 = Πρόβλημα :(

pavou

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γειά σας φίλοι μου , βουρ στο ζουμί ΄ σήμερα παρέλαβα την ψήκτρα για την 4870Χ2 μου , την τοποθέτησα σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνει η AC , αν και ζορίστηκα με το βίδωμα των back plate που είναι στους πυρήνες τελικά τα κατάφερα . Έβαλα την κάρτα στο PC και πέρασα το riva tuner από όπου και έβαλα την λειτουργία των ανεμιστήρων στο 90% (τελείως αθόρυβοι :)) και αμέσως είδα ότι οι θερμοκρασίες δεν ξεπερνούσαν τους 48c , λέω και εγώ πάρα πολύ καλά ας τρέξω και ένα furmark μιας και με την μαμά ψήκτρα είχα 100++ μετά απο 3 λεπτά .

Τρέχω και εγώ ο έρμος το furmark και βλέπω την θερμοκρασία να ανεβαίνει σιγά σιγά στου 75c :D όπου και τρώω ένα όμορφο και περιποιημένο restart :crazy: .Με την εκκίνηση βλέπω το Log απο το gpu-z και οι θερμοκρασίες στους πυρήνες ήταν όντος 74c και 75c αλλά σε κάτι Vdc1 , Vdc2 , Vdc3 (αν θυμάμαι καλά κάπως έτσι έλεγε το log) οι θερμοκρασίες ήταν στα ύψη 140c-145c-143c .

Απο εκείνη την στιγμή και μετά δεν κατάφερα να τρέξω κανένα bench mark ούτε 06 ούτε κανένα παιχνίδι , οι θερμοκρασίες στο log του gpu-z δεν προλαβαίνουν να ανέβουν .

Για πείτε την γνώμη σας , τώρα τι κάνουμε ?

Μήπως έπαθε τίποτα η κάρτα ?

Μάλλον την άκουσαν τα VRM της κάρτας....:coax:

Δεν είχε ειδική ψύκτρα για αυτά μέσα στο πακέτο? 150 βαθμοί είναι πάρα πολλοί...

Οντως κατι πρεπει να εγινε στα vrm και μαλλον κακη ψυξη.

Το ιδιο εχω ακουσει με την thermalright HR-03 GTX VGA COOLER

Παντως περιεργο αφου εχω δει οτι εχει κιτ μεσα.

λοιπόν φίλε Γιώργο και φυσικά είχε τα οποία και τοποθέτησα με πολύ μεγάλη προσοχή .

Νεότερα , μιας και κατά την τοποθέτηση της ψήκτρας (όπως προείπα) έδειξα τεράστια προσοχή χωρίς καθόλου βιαστικές κινήσεις και άγχος δεν μου πήγαινε ότι είναι δυνατόν να είναι πρόβλημα της κάρτας , έτσι και εγώ έβγαλα το riva tuner και τρέχω απο το CCC στο 100% τις στροφές στους ανεμιστήρες , αποτέλεσμα 3dMarkk 06 το βγάζει κανονικά , COD5 μια χαρά . Δεν πρόλαβα να τρέξω τίποτα άλλο .

Για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσω .

EDIT: Έχουμε και λέμε , Ventage 15750p , όπου είμουν και πριν , οι θερμοκρασίες στα VDDC1,2,3 δεν ξεπερνούν τους 102c που δεν είναι πολλοί για αυτή την εποχή . Το FurMark είναι το απόλυτο bench για VGA , το ξανά έτρεξα και έφτασαν 140+ . Το αστείο είναι πως δεν είχα κοιτάξει παλιότερα τις θερμοκρασίες των VDDC μετά απο FurMark και έτσι δεν μπορώ να συγκρίνω .

Θερμή παράκληση κάποιος με μαμά ψήκτρα σε 4870Χ2 ας τρέξει ένα FurMark για να δούμε πόσο ανεβαίνουν .

5 φορες το ετρεξα και εφτασε στους 90βαθμους με θερμοκρασια δωματιου:happy2:

χαχα και σεψαχνα να σε βρω να σου πω μην την παρεις την πατατα!!!!χαχα!!!εμενα μου καηκε την πηγα πλαισιο για ρμα με την μαμα ψυκτρα!!!!εστειλα μειλ σε αρτικ και στο σαιτ που την πηρες και ολοι λενε πως δεν γινεται να μην ψυχει σωστα και αλλα τετοια!!!!με βλεπω για 295 τωρα δεν ξαναμπλεκω με 4870χ2..παντως οντως δεν ακουγοταν..για htpc ειναι οτι πρεπει για ταινιες κτλ δηλαδη..!ασε που πιανει και 3σλοτ..!!!ολα τα καλα μαζι!!!ηταν απο τα πιο πεταμενα 50αρικα που εχω δωσει στο πισι!!!idle ειχα 40-44 εγω!!την κυριακη που μας περασε εκανα τις δοκιμες,και μου καηκε πανω στην μαχη στο cod!!

χαχα και σεψαχνα να σε βρω να σου πω μην την παρεις την πατατα!!!!χαχα!!!εμενα μου καηκε την πηγα πλαισιο για ρμα με την μαμα ψυκτρα!!!!εστειλα μειλ σε αρτικ και στο σαιτ που την πηρες και ολοι λενε πως δεν γινεται να μην ψυχει σωστα και αλλα τετοια!!!!με βλεπω για 295 τωρα δεν ξαναμπλεκω με 4870χ2..παντως οντως δεν ακουγοταν..για htpc ειναι οτι πρεπει για ταινιες κτλ δηλαδη..!ασε που πιανει και 3σλοτ..!!!ολα τα καλα μαζι!!!ηταν απο τα πιο πεταμενα 50αρικα που εχω δωσει στο πισι!!!idle ειχα 40-44 εγω!!την κυριακη που μας περασε εκανα τις δοκιμες,και μου καηκε πανω στην μαχη στο cod!!

μπα το δικό μου καραπεταμένο πενηντάρικο ήταν για το ΜΟΗΑ Airborne :p

Τελικά σου την άλλαξαν την VGA ? Εγώ βρήκα την υγεία μου με την ψήκτρα , πλέον οι θερμοκρασίες μου είναι πάρα πολύ καλές και σε COD2/4/5 δεν ξεπερνάει στους πηρίνες τους 60c και στα VDDC τους 90c με τους ανεμιστήρες στο 100% απο CCC.

Υ.Γ. όταν τοποθέτησες τα pad στις μνήμες ξεκόλλησες και την μπλε ζελατίνα ? γιατί όπως το δείχνει στο σχέδιο είναι σαν να μην χρειάζεται αλλά τελικά πρέπει να βγουν.

μπα το δικό μου καραπεταμένο πενηντάρικο ήταν για το ΜΟΗΑ Airborne :p

Τελικά σου την άλλαξαν την VGA ? Εγώ βρήκα την υγεία μου με την ψήκτρα , πλέον οι θερμοκρασίες μου είναι πάρα πολύ καλές και σε COD2/4/5 δεν ξεπερνάει στους πηρίνες τους 60c και στα VDDC τους 90c με τους ανεμιστήρες στο 100% απο CCC.

Υ.Γ. όταν τοποθέτησες τα pad στις μνήμες ξεκόλλησες και την μπλε ζελατίνα ? γιατί όπως το δείχνει στο σχέδιο είναι σαν να μην χρειάζεται αλλά τελικά πρέπει να βγουν.

τι εννοεις ειναι καλες??εμενα με το που κανω φορματ και περναω οδηγους καρτας γραφικων δεν μπουταρει..τα 64βιτ γιατι τα 32 κανονικα..αυτο μου εκανε..πηγα ολο το πισι πλαισιο και περιμενω..και περιμενω..την εβγαλα την μπλε ζελατινα..η ψυκτρα εμενα μια φορα δεν με ικανοποιει αν βρω να την σπρωξω καλως αλλιως θα την κανω κειμηλιο!!!πως επεσαν ετσι ξαφνικα οι θερμοκρασιες??αλλαξες παστα η εβαλες αυτη που ειχε πανω?ειχα αλλαξει και παστα..αν οντως εχει προβλημα η καρτα μαλλον για 295 με κοβω..

και γω μια απο τα ιδια..το θεμα ειναι ενα τωρα!!!οτι μου την αλλαξανε με την gtx295 evga red edition ρε φιλε!!!μου λενε ποια θες και τους ειπα αυτη..το σαββατο θα την εχω λογικα!μου εμεινε η ψυκτρα εμενα..!και μενα idle ηταν καλη αλλα ακομα και στο προ σηκωνε 90αρια..ισως δεν ειχε προλαβει να κατσει καλα με την παστα,ισως να ηθελε παραπανω παστα δεν ξερω παντως τωρα πια δεν θα ξανασχοληθω..!πανω στο cod4 μου εκανε restart και δεν ξαναμπουταρε..:dots::bye:

το καταστημα ειναι το visionstudio φιλε για σενα που ρωτας!

σευχαριστω και ειδα λεει η κοκκινη οτι εχει καλυτερο συστημα ψυξης..!για να δουμε!!φιλε μην σκας αν θες σου πουλαω την δικη μου την ψυκτρα!!αχρησιμοποιητη!!!!:rofl:

και στην 295Gtx που έχω φίλε μου το furmark την σκίζει έχω παραπλήσιες θερμοκρασίες 140+ (μετά τους 155 βαθμούς ανάβει το κόκκινο λαμπάκι και αναγκαστηκα κάνω επανεκίνηση) σε vddc1,2,3 και είμαι με νερό να φανταστείς αλλά δεν έχω πρόβλημα στα games ή σε άλλα benchmarks πάει και σε μένα 100c βέβαια να σημειωθεί ότι τέτοιες θερμοκρασίες έχω με 700 στον πυρήνα...

τωρα ειδα και την διαφορα αυτο που λενε "καλυτερη" ψυξη..το backplate ειναι και ξενερωσα..περιμενα εντελως διαφορετικο συστημα ψυξης..κοιτα αν μου καει θα παει για αλλαγη..εγω μια καρτα γραφικων εχω πληρωσει απο περυσι και αυτη ηταν 9800gx2 αν σου λεει κατι!!τουλαχιστον ηταν και αυτη evga!!χαχα!!

• 2 weeks later...

Λυπόν : έχω τα fan στο 100% και θόρυβος 0

Θερμοκρασίες idle (με θερμοκρασία δωματίου 28c)

4r8.png

load σε λιγο όταν και θα την ζωρίσω :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.