Jump to content

cosmos s double triple worklog

elk

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια σε όλους!!

αποφάσισα μετά από αναβάθμιση του hardware να αναβαθμίσω και το κουτί μου, έτσι λοιπόν διάλεξα ένα cosmos s σαν το καινουργιο του σπίτι.

θα προσπαθήσω οπως θα δείτε και στην συνέχεια να προσαρμόσω δύο τριπλά ψυγεία με τέτοιο τρόπο ώστε να μένουν κενά όσο το δυνατότερο πεερισσότερα drive bays.

οι πρώτες φώτο...

μετά από την χρήση του μίας ημέρας ώς γκαραζ για τα αυτοκίνητακια του μικρού,

P1024_02-06-09.jpg

πήρε την θέση του πάνω στο τραπέζι εργασίας και φαγητού μαζί με τον πρώτο κάτοικο το παλιό και έμπιστο τροφοδοτικό μου tagan 900w με το χταπόδι του...

P0839_02-06-09.jpg

P1614_02-06-09.jpg

σειρά έχουν τα δύο ψυγεία, το πάνω ένα τριπλό χοντρό danger den και κάτω ένα τριπλό black ice gts360

P1829_02-06-09.jpg

η θέση του ενός και του πιο χοντρού είναι αυτή που έχει προνοήσει ο κατασκευαστής του κουτιού, η επάνω από την μητρική,

ακολούθησε κοπή της γρίλιας για καλύτερη ροή αέρα και η τοποθέτηση τριών ανεμιστήρων coolermaster σε μπλε uv, τοποθετήθηκαν επίσης και άλλοι τρείς ίδιοι ανεμιστήρες από κάτω για να δημιουργηθεί μια διάταξη push-pull.

P2059_02-06-09.jpg

P1828_02-06-09.jpg

πάμε τώρα για το πιο δύσκολο μέρος, σαν πρώτη σκέψη ήταν να τοποθετηθεί το δεύτερο ψυγείο μπροστά εκει που μπαίνουν τα drives, αλλά κάτι τέτοιο θα έπιανε όλον τον χώρο, έτσι αποφάσισα να δοκιμάσω την τύχη του στον πάτο του κουτιού μπροστά από το τροφοδοτικό...

άνοιξαν οι απαραίτητες τρύπες με τον σωστό

P2356_02-06-09.jpg

και έπειτα λόγω αστοχίας dremel με τον ανορθόδοξο τρόπο

P0001_03-06-09.jpg

ακολούθησε η τοποθέτηση δύο silenx extreme

P0112_03-06-09.jpg

για να δημιουργηθεί ο απαραίτητος χώρος κάτω από το ψυγείο χρησιμοποιήθηκε μια εξωτερική βάση ψυγείου η οποία και περιστράφηκε 180 μοίρες για να δώσει χώρο στο τροφοδοτικό

P2334_02-06-09.jpg

σειρά έχουν οι ανεμιστήρες

P2333_02-06-09.jpg

φώτο από το πάνω τριπλό

P0108_03-06-09.jpg

και το κάτω τριπλό

P0115_03-06-09.jpg

και μία γενική μέχρι στιγμής

P0114_03-06-09.jpg

σειρά έχει το μπλοκ για την cpu από ek μαζί με το έξτρα s1366 backplate

P1055_03-06-09.jpg

και τα μπλοκ για το chipset και mosfet από ek πάλι

P1830_02-06-09.jpg

και η τοποθέτηση τους στην μητρική

P1704_03-06-09.jpg

P1705_03-06-09.jpg

τρόπος στήριξης των 2 δοχείων και η τοποθέτηση τους στο κουτί μαζί με την μητρική

P0004_04-06-09.jpg

P004901_04-06-09.jpg

P0106_04-06-09.jpg

προσπάθεια συμμαζέματος του χαμού

P0149_06-06-09.jpg

για αντλία επιλέχτηκε η laing d5, είμαι σε αναμονή και για την δευτερη...

P084601_14-06-09.jpg

και τέλος η σύνδεση του πρώτου συστήματος που περνάει από cpu chipset και mosfet, στην φώτο διακρίνεται και μία 8800gtx, εξοπλισμένη με έναν ek waterblock, που μου είχε ξεμείνει και θα τελεί χρέη physics.

P0846_14-06-09.jpg

Αυτά προς το παρόν είμαι σε αναμονή για το μπλοκ της 295gtx,2η laing d5 και block για τις μνήμες...

τρείς ερωτησούλες,

έχω ένα προβληματισμό για το τι χρωματάκι να χρησιμοποιήσω για το υγρό υδρόψυξης καμία γνώμη;;

έχω βάλει δοκιμαστικά το υγρό της primochill pc ice σε μαύρο χρώμα το οποίο με uv γίνεται μπλέ αλλά όπως διαπίστωσα όχι μόνο μπλέ δεν γίνεται αλλά μετά από leak test 10 ωρών άρχισε να ξεθωριάζει προς το διάφανο, είχε κανείς παρόποιο πρόβλημα;

τα μη αγώγιμα υγρά έχουν χειρότερη απόδοση από τα κανονικά;;

• Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Όμορφη δουλίτσα ως τώρα! Για το χρώμα του υγρού, αφού μπλε και κόκκινα παίζουν μέσα στο κουτί σου κάτι αντίστοιχο θα επιλέξεις...

καταπληκτική δουλειά!

φίλε μου, επειδή παλιότερα είχα project με αυτούς τους UV fans, πάρε από multirama extreme το feser το μπλέ UV υγρό,το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει! εγώ είχα επιλέξει και UV tubing της feser στο ίδιο χρώμα, αλλά και με λευκό tubing κάνεις μια χαρά την δουλειά σου

Μπράβο σου πολύ καλή δουλειά και πολύ ισχυρό το σύστημά σου.Μπλοκ για τις μνήμες δεν χρειάζεσαι βρε τι να το κάνεις.Για τα χρώματα κλπ συμφωνώ με τον junior,ξέρει αυτός...

πολυ ωραια προχωραει η κατασκευη

τα UV υγρα μετα απο καιρο χανουν την ιδιοτητα τους παιζει ρολο ο χρονος εκθεσης σε φως και εξατμιση ισως να ηταν στοκαρισμενο καιρο θελουν φυλαξη σε σκοταδι και κανονικη θερμοκρασια

εχεις επιλογη οπως λενε οι φιλοι και παραπανω μαυρο η λευκο feser σωληνα που με UV λαμπα μπλεδιζουν και υγρο της επιλογης σου

ο σωληνας που παει απο το μπλοκ στο res θα αλλαξει μηκος ασκοπα μακρυς ειναι

να δω που θα βρει ο γιος σου parking:jump::jump::jump:

no comments για το dremel

ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια...

για χρώμα μάλλον μπλέ θα γίνει έχεις δίκιο.

ναι μάλλον δεν χρείάζεται το μπλοκ για τις μνήμες αλλά με έπιασε καταναλωτική μανία και το παράγγειλα ήδη

το σωλήνα από το block προς το res δοκίμασα να το κάνω πιο κοντό αλλά δεν με ικανοποιούσε το αισθητικό αποτέλεσμα, ελπίζω να μην έχει και μεγάλο αντίκτυπο στις επιδόσεις

μάλλον για πάρκινγκ θα του δώσω το παλιό κουτί μαζί με μπογιές να το μοντάρει:p

μου ήρθε επιτέλους το μπλόκ της gtx295 (έκανε 17ημέρες:weep: να έρθει) είναι της coolance και θα τοποθετηθεί αργότερα

Πολύ ωραία η δουλειά σου μέχρι στιγμής.Τα tank και το δεύτερο ψυγείο στον πάτο νομίζω ήρθαν τέλεια)

Αυτό που με παραξένεψε είναι ..(Έχεις αλλάξει τα καλώδια του 24pin?)

Πολύ ωραία η δουλειά σου μέχρι στιγμής.Τα tank και το δεύτερο ψυγείο στον πάτο νομίζω ήρθαν τέλεια)

Αυτό που με παραξένεψε είναι ..(Έχεις αλλάξει τα καλώδια του 24pin?)

όχι φίλε μου το cosmos έχεί μία προέκταση για την 24πινη τροφοδοσία από την οποία παίρνει ρέυμα το πλήκτρο αφής και τα λαμπάκια στην πρόσοψη, εγώ απλά την έβαψα μάυρη με σπρέι διότι ήταν άσχημα πολύχρωμη.

Ξεκινησε πολυ ωραια, αλλα με χαλασε απιστευτα το τελος. Αλλαγη σειρας στις σωληνωσεις οποσδηποτε imo. Δειχνει αθλιο ετσι οπως ειναι στην τελευταια φωτο. Αν γυρισεις το cpu block 180 μοιρες, και τα βαλεις ετσι ωστε η τελευταια εξοδος να ειναι το πανω ρακορ του mosfet block και να καταληγει στο πανω μερος του τανκ θα ειναι τρομακτικη βελτιωση.

όχι φίλε μου το cosmos έχεί μία προέκταση για την 24πινη τροφοδοσία από την οποία παίρνει ρέυμα το πλήκτρο αφής και τα λαμπάκια στην πρόσοψη, εγώ απλά την έβαψα μάυρη με σπρέι διότι ήταν άσχημα πολύχρωμη.

Το ξέρω ότι το δίνει μαζί με το κουτί το 24pin απλά με παρεξένεψε που το είδα μαύρο ;)

τέσπα πολύ ωραίος περιμένουμε συνεχεια :)

Ξεκινησε πολυ ωραια, αλλα με χαλασε απιστευτα το τελος. Αλλαγη σειρας στις σωληνωσεις οποσδηποτε imo. Δειχνει αθλιο ετσι οπως ειναι στην τελευταια φωτο. Αν γυρισεις το cpu block 180 μοιρες, και τα βαλεις ετσι ωστε η τελευταια εξοδος να ειναι το πανω ρακορ του mosfet block και να καταληγει στο πανω μερος του τανκ θα ειναι τρομακτικη βελτιωση.

θα συμφωνησω

χρειαζεται ειτε coils στους σωληνες για πιο στενη και μικρη διαδρομη χωρις ομως τσακισματα

ειτε σωληνα 3/8 για πιο ευκολο κουρμπαρισμα ετσι κι αλλιως

ειτε γωνιακα ρακορακια για πιο συντομο γεφυρωμα

xspcin840.jpg

tubing.jpg

Νταξ, όταν είδα το ανοιχτήρι κονσέρβας έλιωσααα....you've got balls kind sir...:worship::worship:

ευχαριστώ για τις πολύτιμες συμβουλές σας!

η αλήθεια είναι ότι και εμένα κάτι δεν μου κάθεται καλά με τις σωληνώσεις αλλά ήταν το καλύτερο που μπορούσα να κάνω με τον γκρι ημιδιάφανο σωλήνα που είχα, είναι εξαιρετικά δυσκαμτος και τσάκιζε για πλάκα (στην φώτο δεν φαίνεται αλλά επειδή δεν είχα coils εκείνη την στιγμή χρησιμοποίησα σε κάποια σημεια tire up για να μην γίνονται τσακίσματα...)

φοβάμαι φίλε κοπρίτη (πρέπει να παραδεχτώ ότι τα project σου είναι από άλλο πλανήτη:worship:) και διόρθωσε με αν κάνω λάθος ότι χρησιμοποιώντας πολλά γωνιακά ρακόρ θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ροή, όπως επίσης το ίδιο και χρησιμοποιώντας πολύ μακριούς σωλήνες κάτι το οποίο δυστυχώς έχω κάνει εγώ.

τέλος πάντων νομίζω ότι θα ακολουθήσω μία μέση οδό και θα χρησιμοποιήσω coils (μου αρέσει και αισθητικά να έχουν καμπύλες οι σωληνώσεις μου) για να κάνω καλύτερες κούρμπες και θα προσπαθήσω να ακολουθήσω την συμβουλή του φίλου να επιστρέφει το κύκλωμα από το mosfet στο επάνω μέρος του δοχείου.

σε λίγο η συνέχεια... :jump1:

λοιπόν ήρθε επιτέλους το μπλοκ της κάρτας (295GTX) είναι από την coolance.

το μπλοκ

P0006_16-06-09.jpg

και εγκατεστημένο στην κάρτα (έχει και λεντάκια μπλε για να φωτίζεται:happy2:)

P0343_16-06-09.jpg

είπα μιας και είχα χρόνο για πέταμα άγρια μεσάνυχτα να συγκρίνω το βάρος της κάρτας με το μπλοκ και χωρίς αυτό

με την μανίσια ψύξη

P0007_16-06-09.jpg

και με την υδρόψυξη (λίγο κουρσούμι έγινε)

P0351_16-06-09.jpg

άντε να κάνω ένα κουράγιο τώρα για να τακτοποιήσω τις σωλήνες αλλά μάλλον θα:zzz:

ευχαριστώ για τις πολύτιμες συμβουλές σας!

η αλήθεια είναι ότι και εμένα κάτι δεν μου κάθεται καλά με τις σωληνώσεις αλλά ήταν το καλύτερο που μπορούσα να κάνω με τον γκρι ημιδιάφανο σωλήνα που είχα, είναι εξαιρετικά δυσκαμτος και τσάκιζε για πλάκα (στην φώτο δεν φαίνεται αλλά επειδή δεν είχα coils εκείνη την στιγμή χρησιμοποίησα σε κάποια σημεια tire up για να μην γίνονται τσακίσματα...)

φοβάμαι φίλε κοπρίτη (πρέπει να παραδεχτώ ότι τα project σου είναι από άλλο πλανήτη:worship:) και διόρθωσε με αν κάνω λάθος ότι χρησιμοποιώντας πολλά γωνιακά ρακόρ θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ροή, όπως επίσης το ίδιο και χρησιμοποιώντας πολύ μακριούς σωλήνες κάτι το οποίο δυστυχώς έχω κάνει εγώ.

τέλος πάντων νομίζω ότι θα ακολουθήσω μία μέση οδό και θα χρησιμοποιήσω coils (μου αρέσει και αισθητικά να έχουν καμπύλες οι σωληνώσεις μου) για να κάνω καλύτερες κούρμπες και θα προσπαθήσω να ακολουθήσω την συμβουλή του φίλου να επιστρέφει το κύκλωμα από το mosfet στο επάνω μέρος του δοχείου.

σε λίγο η συνέχεια... :jump1:

φιλε μου σ'ευχαριστω για τα καλα σου λογια :o

εμπειρικα μιλωντας παντως

επιπτωσεις στη ροη εχουν οι γωνιες

η επιπτωση αυτη στη ροη ομως δεν εχει ιδιαιτερο αντικτυπο στην αποδοση

εχεις μια αντλια που μπορει να στηριξει πολλα παραπανω απο 4-5 90αρες γωνιες

οτι και αν αποφασισεις παντως

εχε υποψιν οτι ειναι κριμα να χαραμισεις το setup σου εξαιτιας ακαταλληλου λαστιχου

με 8 ευρω το μετρο παιρνεις καινουριο

στο χρωμα, διαμετρο και ποιοτητα που χρειαζεται και καθαριζεις πολυ πιο ευκολα και ομορφα

το blockακι της 295 απλα τσακιζει

τσεκαρε θερμοκρασιες και πιστευω θα μεινεις παραπανω απο ικανοποιημενος

προσεξε τη συνδεση των εσωτερικων bridge της καρτας (εχουν λευκη σημανση εκει που μπαινει το καθενα)

Άμα σου πω ότι το έχω σκεφτεί και εγώ για να ανοίξω κάτι τρύπες για να περάσω καλώδια αλλά φοβάμαι.

Και εγώ τον ίδιο φόβο είχα με το stacker αλλα δεν είναι τίποτα.Απλά θέλει χρόνο και υπομονή,'ντάξει και σταθερό χέρι.

Δεν είναι άρπα κόλλα.Μελέτησε το και όλα θα πάνε καλά:jump1:

Θέλω να δώ που θα μπούν οι δίσκοι σου,dvd στο Cosmos

update

έφτασαν οι μνήμες μαζί με το waterblock τους, στην φώτο έχω ξεκολήσει τις μανίσιες ψύκτρες και προσαρμόστηκαν οι ψύκτρες που θα βιδωθούν στο μπλοκ...

P0813_18-06-09.jpg

και μια από τα drive bays υπάρχει χώρος για 4 drives και οθόνη lcd στον πάτο, κάτι που ήταν και ο σκοπός μου εξαρχής.

P0908_19-06-09.jpg

τελικά μετά από πολύ κόπο κατάφερα να τελειώσω τις σωληνώσεις σύμφωνα με τις υποδείξεις σας, ένα θερμό ευχαριστώ το αποτέλεσμα είναι πιστέυω πολύ καλύτερο, μία νυχτερινή φώτο (με πήρε η νύχτα πάλι)...

P0111_19-06-09.jpg

μένουν και άλλες λεπτομέριες, οθόνη lcd μεγάλη της alphacool και 2 μικρές lcd που να δείχνουν θερμοκρασίες νερού...

Φοβερο βγηκε τελικα το αποτελεσμα. Ωραιο και συμμαζεμενο το κουτακι σου.:banging:

Ενα πραγματακι μονο...Για να ειναι περισσοτερο ομοιομορφα αν θες βαζεις σε ολους τους

σωληνες smartcoils.:woot:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.