Alexgk Ιούνιος 19, 2009 #21 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2009 ναι ειναι μεγαλο θεμα αυτο.και οπως ειπε και ο φιλος πριν μπορει να παιζει το προβλημα και απο προβλημα στα ηλεκτρικα του σπιτιου(εμενα μου παιζε τετιο θεμα σε μια πριζα) Σε ένα χρόνο μου κάηκαν δύο μητρικές. Σκέφτηκα πως είναι παράλογο να μου καίγονται τόσο σύντομα δύο μητρικές. Έβαλα ups και πλέον δεν έχει καεί τίποτα εδώ και 3 χρόνια!!. Οι έντονες μεταβολές στις τάσεις "κουράζουν" το hardware το οποίο δεν είναι αναγκαίο να χαλάσει αμέσως. Ένα καλό τροφοδοτικό και ένα ups μπορούν να προστατέψουν τον υπολογιστή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Ιούνιος 19, 2009 #22 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2009 εγω να προσεξω πως γραφω αλλα εσυ προσεξε το ποιος λεει τιαν δεν το γραψεις σωστα, πως θα καταλαβει ο αλλος τι λες? κι εγω πολλες φορες εκ παραδρομης γραφω αλλα αντι αλλων, αλλα κανω ενα edit και το διορθωνω!!οσο για τα προβληματα του παιδιου, εχουν γινει αρκετες προτασεις (ελεγχος μνημων και ρευματων κλπ). εγω θα του ελεγα επιπλεον να τσεκαρει καλωδια και ΑΝ μπορει, να δοκιμασει μια καρτα γραφικων nvidia)...!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilpanos Ιούνιος 19, 2009 #23 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2009 Να σε ρωτίσω κάτι Dant3, αυτό με το frame, το κάνει στα video των παιχνιδιών ή ενώ παίζεις?Γιατί αν το κάνει στα video είναι κατά 80% καρφωμένο codec/βίντεο/bad sectors στον σκληρό.Αν το κάνει ενώ παίζεις επίσης υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να έχει καρφώσει κανα αρχείο texture στο φάκελο εγκατάστασης. Το τελευταίο μου είχε συμβεί την πρώτη φορά όταν είχα πάρει τα backup των αυθεντικά αγορασμένων παιχνιδιών μου από το 2ο pc που ήταν overclockαρισμένο με ασταθείς μνήμες και δεύτερη φορά όταν ήταν μια χαρά το pc αλλά είχε bad sectors το usb flashάκι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Ιούνιος 19, 2009 #24 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2009 Να σε ρωτίσω κάτι Dant3, αυτό με το frame, το κάνει στα video των παιχνιδιών ή ενώ παίζεις?Γιατί αν το κάνει στα video είναι κατά 80% καρφωμένο codec/βίντεο/bad sectors στον σκληρό.Αν το κάνει ενώ παίζεις επίσης υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να έχει καρφώσει κανα αρχείο texture στο φάκελο εγκατάστασης. Το τελευταίο μου είχε συμβεί την πρώτη φορά όταν είχα πάρει τα backup των αυθεντικά αγορασμένων παιχνιδιών μου από το 2ο pc που ήταν overclockαρισμένο με ασταθείς μνήμες και δεύτερη φορά όταν ήταν μια χαρά το pc αλλά είχε bad sectors το usb flashάκι.ισως. αλλα και μετα απο φορματ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilpanos Ιούνιος 19, 2009 #25 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2009 Bέβαια κ μετά από format.Αν τα backup images από τα οποία βάζει τα παιχνίδια είναι "χαλασμένα" ή αν μετά από format βάζει το ίδιο "χαλασμένο" codec pack?Και πάλι ξαναλέω δεν είναι το πιο πιθανό το σενάριό μου αλλά αφού λέει εχει τσεκάρει cpu, ram, gpu, mb κ ρεύμα, δεν είναι σειρά και του σκληρού να περάσει από έναν έλεγχο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Ιούνιος 19, 2009 #26 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2009 ποια back up images? δε λεει πουθενα για images. λεειwindows αλλαξα απο home basic πηγα σε premium και τωρα εβαλα ultimate 64bit αλλα τιποτα λογικα μιλαει για νεα εγκατασταση. ας το διευκρινισει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannis-21 Ιούνιος 19, 2009 #27 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2009 Bέβαια κ μετά από format.Αν τα backup images από τα οποία βάζει τα παιχνίδια είναι "χαλασμένα" ή αν μετά από format βάζει το ίδιο "χαλασμένο" codec pack? Και πάλι ξαναλέω δεν είναι το πιο πιθανό το σενάριό μου αλλά αφού λέει εχει τσεκάρει cpu, ram, gpu, mb κ ρεύμα, δεν είναι σειρά και του σκληρού να περάσει από έναν έλεγχο? πανουλη μ :red::inlove:τουπα και γω και ειπε πως εκανε τεσταρισμα με τα τουλακια της seagate και δεν ειχε τπτ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dant3 Ιούνιος 19, 2009 Author #28 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2009 Εχω κανει 3 φορματ δηλαδη εγκατασταση απο την αρχη.να ηταν σε 1-2 παιχνιδια να πω οτι μπορει να εφταιγε το παιχνιδι αλλα το κανει σε 6-7 και καποια και αυθεντικα που τα βαζω απο το cd τους που ειναι αγρατσουνιστα.το απογευμα θα εχω το τροφοδοτικο ενος φιλου και θα δοκιμασω να δω αν οντως φταιει αυτο.αν δεν φταιει αυτο παμε καπου αλλου...παντως εβαλα τα seatools και εκανα ολα τα τεστ και στους 2 σκληρους και δεν εβγαλαν τιποτα.παντως ενα ups ειναι στα αμεσα σχεδια μου.αυτο με την ταση δεν νομιζω να παιζει γιατι ειχω στο ιδιο σπιτι εδω και 6 χρονια υπολογιστη και το εμφανισε αυτο πριν κανα 6 μηνο.οπως ειπα,στην αρχη λυθηκε με αλλαγη μητρικης αλλα τωρα δεν μου φαινεται να φταιει παλι η μητρικη.το οτι ειχα και τοτε το ιδιο τροφοδοτικο δειχνει οτι οντως κατι μπορει να παιζει με αυτο...α ξεχασα.συνηθως το παθαινε καθως επαιζα αλλα χθες το παθε και στο μενου.τωρα δεν μου κολλαει η εικονα και ανακετευονται τα πιξελ οπως γινοταν παλια,αλλα γινεται αυτο για 1-2 δευτερα μετα μαυρη οθονη και κολλαει και ο ηχος η σταματει τελειως.ε αναγκαστικα μετα reset. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panosvlass Ιούνιος 19, 2009 #29 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2009 Φιλε Dant3 τσεκαρε μια το μυνημα αυτο που ειχα κανει εγω http://www.thelab.gr/showpost.php?p=718507&postcount=1Τελικα εφταιγε το ενα dimm της RAM οπου ειχε περασει 24ωρο memtest χωρις να βγαλει καποιο λαθος.Ετσι οπως τα λες κατι τετοιο μου μυριζει και εμενα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dant3 Ιούνιος 19, 2009 Author #30 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2009 Αν δεν βρω ακρη τοτε θα βγαλω τις ραμ να δοκιμασω με αλλες.απλα τις αφηνω τελευταιες γιατι θα πρεπει να ξυλωσω και ψυκτρα και το mempipe που εχει η μητρικη και ειναι λιγο κοπος.παντως αυοτο που σου εκανε και σενα στις 3 τελευταιες φωτο περιπου και μενα αυτο κανει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dant3 Ιούνιος 19, 2009 Author #31 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2009 Καταφερα και το πετυχα και το βγαλα φωτο ενω επαιζα.το παιχνιδι ειναι το terminator salvation σε φρεσκια εγκτασταση(καλο παιχνιδακι φαινεται :whistle2:) σορυ για το double posting αλλα νομιζω δεν εχει επιλογη για συνημμενα στην διορθωση Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dant3 Ιούνιος 19, 2009 Author #32 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2009 Τελικα δεν ειναι το τροφοδοτικο.μου εφερε ενας φιλος μου ενα(το ιδιο με αυτο που εχω και εγω)και το δουλεψα και επαιξα λιγο και παλι τα ιδια.ομως μου εβαλε κατι αλλο στο μυαλο.την καρτα ηχου.ειναι μια audigy 2 zs και επειδη οι drivers της creative ειναι κομμενοι για τα vista εβαζα κατι modded του daniel k. που ομως αυτος ελεγε οτι δουλευουν στα vista.θα δοκιμασω αυριο να βγαλω αυτην και να δουλεψω με της μητρικης ,μηπως δημιουργουν το προβλημα οι modded αυτοι drivers.αν δεν ειναι ουτε αυτο πραγματικα δεν ξερω τι αλλο μπορει να φταιει...μετα θα αναγκαστω να βγαλω το pc εκτος θηκης και να το δουλεψω μονο με τα απαραιτητα και θα βρισκω δανεικα απο φιλους για να το δουλευω με διαφορα κομματια μεχρι να βρω τι φταιει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexgk Ιούνιος 20, 2009 #33 Κοινοποίηση Ιούνιος 20, 2009 Δεν είναι ούτε τροφοδοτικό τελικά....Έχεις την τελευταία έκδοση bios; Αν όχι δοκίμασε να κάνεις ένα update Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dant3 Ιούνιος 20, 2009 Author #34 Κοινοποίηση Ιούνιος 20, 2009 Εκανα πριν 4 μερες bios update και τιποτα.θα δοκιμασω αυτο με την καρτα,γιατι θυμαμαι οτι αυτους τους drivers τους εβαλα απ τοτε που εβαλα vista για πρωτη φορα.και το προβλημα εμφανιστηκε καπου εκεινο τον καιρο.και δεδομενου οτι δεν το κανει σε ολα τα παιχνιδια,κατι μου λεει οτι μπορει να παιζει καποια ασυμβατοτητατελικα τζιφος.απενεργοποιησα απο διαχειριση συσκευων την audigy ενεργοποιησα απο bios την onboard και την εβαλα ως προεπιλεγμενη και εβαλα παιχνιδι και κολλησε σε ενα λεπτο.τωρα μενουν οι μνημες.ειναι ενας φιλος με 4 dimmακια teamgroup,θα παω να του τα παρω ολα να τα βαλω και βλεπουμε.βασικα θα του βαλω τις δικες μου μνημες να δω αν θα του κανει κανα προβλημα αυτουνου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dant3 Ιούνιος 22, 2009 Author #35 Κοινοποίηση Ιούνιος 22, 2009 Το προβλημα πρεπει να ναι οι μνημες.το απογευμα θα δοκιμασω τις αλλες αλλα εκανα καποια πειραματα.οι μνημες σε στοκ δουλευον στα 2,1 στα 4-4-4-12 @800.εβαλα 5-5-5-15 και εκανε πολυ περισσοτερο να κολλησει τωρα.επισης προσεξα οτι στο cpu-z στο ενα ζευγαρι(που ειναι το παλιο)λεει 5-5-5-18@800 με 1,8 ενω στο αλλο 5-5-5-15@800 με 1,8.γιατι ενω ειναι οι ιδιες μνημες τα χει διαφορετικα?θα δοκιμασω να βαλω 5-5-5-18@800 με 2,1 να δω τι θα γινει.edit.τζιφος παλι και με 5-5-5-18edit2.δεν ειναι οι μνημες.το ξανακανε με 2 teamgroup ενος φιλου.πειτε ιδεες!λετε να ναι η μητρικη?την αλλη φορα αλλαξα μητρικη και σταματησε για 1-2 μηνες.μπας και ειναι κατι που τις καταστρεφει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arxagelos Ιούνιος 22, 2009 #36 Κοινοποίηση Ιούνιος 22, 2009 Ρε συ δεν το ξηλώνεις όλο το σύστημα και να το στήσεις έξω απο το κουτί χύμα μπας και κάπου βραχυκυκλώνει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dant3 Ιούνιος 23, 2009 Author #37 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2009 Αυτο θα κανω αυριο.αν παλι κανει τα ιδια θα παω ρμα την μητρικη και θα ξυλωθω να παρω ενα ups 2000va μπας και φταινε τιποτα τα ηλεκτρικα στο σπιτι.edit.και εξω απο το κουτι παλι τα ιδια.παω ρμα την μητρικη που μαλλον αυτη ειναι.αν δεν το κανει με την καινουργια μητρικη σημαινει οτι κατι καταστρεφει τις μητρικες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dant3 Ιούνιος 24, 2009 Author #38 Κοινοποίηση Ιούνιος 24, 2009 Απο το πλαισιο λενε οτι ειναι καρτα γραφικων.τελικα τους πηγα ολο το κουτι να ξεμπερδευω.να δουμε...(το περιεργο ειναι οτι την 3870 την ειχα αλλαξει γιατι εκανε παρομοιο προβλημα το πισι,αν και τελικα ηταν μητρικη.ημουν τοσο γκαντεμης,ωστε την μια να εχει το προβλημα αυτο η μητρικη και μετα η καρτα γραφικων??δεν υπαρχουν αυτα...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
herc2k Ιούνιος 27, 2009 #39 Κοινοποίηση Ιούνιος 27, 2009 τελικα τι εγινε?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dant3 Ιούνιος 28, 2009 Author #40 Κοινοποίηση Ιούνιος 28, 2009 Καρτα γραφικων Πως στο διαολο ομως μου εκανε το προβλημα και με την 3870 που ειχα πριν,δεν ξερω...περιεργα πραματα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.