Jump to content

Φωτιές, Τρομοκρατικές ενέργειες και λοιπά παράλογα ν.2009

hayabusa

Recommended Posts

Η φωτια στην Γλυφαδα ειναι στην περιοχη Πατητηρι, τερμα πανω στην Κων/νου Αθανατου για τους γνωριζοντες...

• Replies 818
  • Created
  • Last Reply
Eκει ειναι τα emo?:shifty: Δεν εχω πατησει ποτε εκει :(

Πατα! Και άμα δεις emo στείλε μου pm :)

soz για το off

Άντε να αποσύρουμε τα CL-215 και να κρατήσουμε τα CL-415, αγοράζοντας και 1-2 τέτοια

be200.jpg

Beriev Be-200

Για κάτι τέτοια αξίζει να πέσουν και μίζες και καντάρια λάδι πολλά

Γιατί να μη φύγουν (πουλήσουμε) όλα τα CL-215-415 να βάλουμε κάτι παραπάνω και να πάρουμε 10-15 τέτοια?;)

Τα 215 είναι άθλια (έχουν μέχρι και αστεροειδείς κινητήρες), σε αντίθεση με τα turboprop 415. Το Be-200 επίσης θεωρείται "στρατηγικό πυροσβεστικό" ενώ το 415 θα έλεγα ότι έχει πιο "τακτικό ρόλο".

Δεν είναι όλες οι πυρκαγιές ίδιες εξάλλου, ούτε σε μέγεθος ούτε σε προσβασιμότητα.

Έκαστος στο είδος του και το Irkut στα πυροσβεστικά:yes4:

Απο τα κορυφαία χτες που άκουσα στην TV

.... την φωτιά βοήθησαν οι φετινές βροχές που φουντωσαν την βλάστηση (αν δεν είχε βρέξει απλά θα έλεγαν οτι φταίει η ξηρασία και τα ξερά χόρτα :p )

... δεν καθαριστηκαν απο την νομαρχία, δήμους κτλ οι περιοχές αυτές απο σκουπίδια, λάστιχα κτλ κτλ ( ναι... λες και ήρθαν απο τον Αρην αυτοι που άφησαν τα σκουπιδιά... μήπως εβαλαν το χεράκι τους και οι ίδιοι οι κάτοικοι? )

Ελεος κάθε χρονο... Ειναι ντροπή να βλέπεις οτι κάθε χρονο τα σπίτια όλο και ανεβαίνουν τον Υμηττο και μετά να σου λένε θέλω προστασία απο την Πυροσβεστική.

Την φύση λυπάμαι, οχι αυτους που έχτισαν μέσα στην φύση

που να καούν οι ίδοι!

Αλλα είναι τόσο ΗΛΙΘΙΟΙ μερικοί που δεν καταλαβαίνουν οτι 3kk άτομα θα ψοφίσουν σε χρόνο dt με την έλειψη πρασίνου..

Τα 215 είναι άθλια (έχουν μέχρι και αστεροειδείς κινητήρες), σε αντίθεση με τα turboprop 415. Το Be-200 επίσης θεωρείται "στρατηγικό πυροσβεστικό" ενώ το 415 θα έλεγα ότι έχει πιο "τακτικό ρόλο".

Δεν είναι όλες οι πυρκαγιές ίδιες εξάλλου, ούτε σε μέγεθος ούτε σε προσβασιμότητα.

Έκαστος στο είδος του και το Irkut στα πυροσβεστικά:yes4:

Εάν θέλεις κάνε το πιο λιανά "στρατηγικό πυροσβεστικό","τακτικό ρόλο" για να καταλάβουμε όλοι.;)

για ποιες βροχες μιλουσε ο μαρκογιαννακης ρε παιδια , δεν εχει βρεξει εδω και καμμια βδομαδα και παραπανω , καλα και δε το ξερει οτι οι καλοκαιρινες μπορες ειναι συντομες και σε 1 ωρα εχει στεγνωσει το χωμα? ρε φιλε πες δεν εχω λεφτα για τα ελικοπτερα , μην μας περνας για ηλιθιους

Εάν θέλεις κάνε το πιο λιανά "στρατηγικό πυροσβεστικό","τακτικό ρόλο" για να καταλάβουμε όλοι.;)

Λοιπόν θα το θέσω όσο πιο απλά μπορώ:

Μια βόμβα πχ των 2000 λιβρών είναι τακτικό όπλο. Μια πυρηνική βόμβα των μεγατόννων είναι στρατηγικό όπλο.

Ένα F-16 σε διαμόρφωση δίωξης/βομβαρδισμού είναι τακτικο όπλο, ενώ ένα Β-52 στρατηγικό.

Το canadair είναι τακτικό με την έννοια ότι πρέπει να περάσει πάμπολες φορές πάνω από την φωτιά προκειμένου να την σβήσει. Το beriev είναι αρκετά μεγαλύτερο, ταχύτερο, με διπλάσιο φορτίο νερού (12 τόννοι έναντι 6 του canadair), πετώντας και σε πιο αντίξοες συνθήκες, οπότε μπορεί πιο έυκολα και αποτελεσματικά να καλύψει μια πυρκαγιά.

Όπως μας τα λες και ιδιαίτερα στην τελευταία παράγραφο τότε συμφωνείς μαζί μου για αυτό που είπα στο 25.

Δηλαδή ότι είναι προτιμότερο να δώσουμε τα canadair και να τα αντικαταστήσουμε με Beriev Be-200 που είναι (όπως λες) πολύ πιο καλλίτερα-αποτελεσματικότερα.

Η κάνω λάθος?

Αν έχεις όμως μια μικρή φωτιά σε μια χαράδρα ή ένα εξαιρετικά δύσκολο σημείο;

Η αν ο στόχος είναι κάπου κοντά; Μην ξεχνάμε επίσης ότι μεγαλύτερο αεροπλάνο =μεγαλύτερο βάρος απογείωσης, μεγαλύτερος δίαδρομος, πιο πολλά λεφτά σε καύσιμα και μεγαλύτερος χρόνος ετοιμότητας (ισχύει γενικά αυτό, ειδικά για το Beriev δεν ξέρω), όπως και μεγαλύτερο κόστος χρήσης και συντήρησης.

Όλα αυτά επηρρεάζουν τους επιχειρησιακούς παράγοντες και γι αυτό και υπάρχουν οι όροι "τακτικό" και "στρατηγικό". Το καθένα έχει την χρήση και την αξία του.

Δεν έβαλα μέσα στην εξίσωση το κόστος κτίσης, ακόμα και αν οι συμπαθείς ρώσοι μας έκαναν ανέκαθεν καλύτερες τιμές από τους δυτικούς, δίνοντας πάντα καλύτερο εξοπλισμό (παραδείγματα υπάρχουν πάμπολλα).

για ποιες βροχες μιλουσε ο μαρκογιαννακης ρε παιδια , δεν εχει βρεξει εδω και καμμια βδομαδα και παραπανω , καλα και δε το ξερει οτι οι καλοκαιρινες μπορες ειναι συντομες και σε 1 ωρα εχει στεγνωσει το χωμα? ρε φιλε πες δεν εχω λεφτα για τα ελικοπτερα , μην μας περνας για ηλιθιους

μα ειναι δεδομενο οτι ειμαστε ηλιθιοι.

Να δω κοσμο να κατεβαινει για τον αστυνομικο στο κεντρο δεν παιζει??

Πωω εχω βαρεθει το ξεροκεφαλο Ελληνα.Αυτος δεν ηταν ανθρωπος μορε.

ρεεεεεεε ουστ!!!

αν και off topic εγώ αναρωτιέμαι αν θα βρεθεί κανείς πέρα από τους συγγενείς και τους συναδέλφους να κλάψει για αυτό τον αδικοχαμένο άνθρωπο και οικογενειάρχη.

Αλλά βέβαια αυτός δεν ήταν άνθρωπος, ήταν μπάτσος και το σύστημα δεν πρόκειται να ξεσηκώσει λαική εξέργεση, να οργανώσει πυρπόληση πόλεων κλπ για ένα τέτοιο ποταπό και ανάξιο λόγου ον.

Ε ρε που ζούμε ...

αν και off topic εγώ αναρωτιέμαι αν θα βρεθεί κανείς πέρα από τους συγγενείς και τους συναδέλφους να κλάψει για αυτό τον αδικοχαμένο άνθρωπο και οικογενειάρχη.

Αλλά βέβαια αυτός δεν ήταν άνθρωπος, ήταν μπάτσος και το σύστημα δεν πρόκειται να ξεσηκώσει λαική εξέργεση, να οργανώσει πυρπόληση πόλεων κλπ για ένα τέτοιο ποταπό και ανάξιο λόγου ον.

Ε ρε που ζούμε ...

ναι εισαι off topic.

συγκρινεις το θανατο ενος αθωου 15χρονου παιδιου με το θανατο ενος ανθρωπου εν ωρα εργασιας σε επαγγελμα με μεγαλο βαθμο επικινδυνοτητας ή εγω δεν καταλαβα καλα?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.