Jump to content

Φωτιές, Τρομοκρατικές ενέργειες και λοιπά παράλογα ν.2009

hayabusa

Recommended Posts

στον alpha ειπε οτι παει η φωτια προς εκαλη, κ αμεσως μετα ειπε οτι στελουν οι γαλλοι ελικοπτερα...

θα καουν οι βιλαρες τους φαινεται, κ τωρα τους ηρθε το σκατο στην καλτσα να φωναξουν βοηθεια απο εξωτερικο...

• Replies 818
  • Created
  • Last Reply
στον alpha ειπε οτι παει η φωτια προς εκαλη, κ αμεσως μετα ειπε οτι στελουν οι γαλλοι ελικοπτερα...

θα καουν οι βιλαρες τους φαινεται, κ τωρα τους ηρθε το σκατο στην καλτσα να φωναξουν βοηθεια απο εξωτερικο...

Σιγα μην αφηναν να καει η Εκαλη....

Και να μην την αφήσουν άμα πιάσει πολύ δεν θα μπορούν να κάνουν πολλά,εδώ στο Παίδων πεντέλης που έχει υψηλή προτεραιότητα να σωθεί -περισσότερη από το σπίτι του καθενός,και τόσην ώρα το ένα αεροπλάνο πήγαινε και το άλλο ερχόταν και πάλι ποιός ξέρει τώρα αν την γλύτωσε,δεν λένε κάνα νέο.

Απ τις 7 το πρωί λένε ότι οι Γάλλοι θα στείλουν 1 και οι Ιταλοί 2 νομίζω.

ειναι μια κυρια στη βεραντα της και βλεπει τις φωτιες που απειλουν το σπιτι της..

η δημοσιογραφος στο σκαι..

"πρεπει να παει καποιος να της πει να φυγει."

φοβερη σκεψη..

οτι και να καει..το ιδιο ειναι.

για ενα μηνα θα συζηταμε για τις φωτιες , θα ακουμε οτι παρθουν μετρα ασφαλειας οπως καθε χρονο και το αποτελεσμα?του χρονου θα καει ολο το υπολοιπο.

Καεί δεν καεί,μια ακόμα καμμένη περιοχή μέσα σε έναν νομό χάους θα είναι,απλά νιώθω ότι επειδή είναι και πολύ high νομίζουν,θα πρέπει να έχει ίδια αντιμετώπιση και με τον διόνυσο,και με τον μαραθώνα κτλ,αντί να τρέξουν όλη να την σώσουν για το ιδιαίτερο της,και να αφήσουν τα άλλα να καίγονται.

1.jpg

:rolleyes: και ομως πια δε πιστευω οτι φταινε αυτοι , τους ψηφιζουν καποιοι που ζουν αναμεσα μας. Και μην αρχισουν παλι να λενε οτι τις βαζουν οι πρασινοι τις φωτιες , γιατι και το 2007 παλι οι μπλε βγηκανε. ΟΥΤΣΕΚΑΔΕΣ ειπε ο φιλος πιο πανω , για δωσε τα στοιχεια σου λοιπον

kill em all?

Χμ....άρα καλά έλεγα και πρόπερσι.

Με τέτοιες συνωμοσίες που σκεφτόμαστε θα μας πουν πάλι φέτος ασύμμετρη απειλή και θα λέμε με σκισμένο το κεφάλι Ναι,Ναι.

Όταν θα πάει ο δημοσιογράφος να ρωτήσει έναν άνθρωπο που το σπίτι του καίγεται,τι περιμένετε να πει?

Θα σου πεί γιατί δεν υπάρχει πυροσβεστικό έξω απ το σπίτι μου.

Όπως ο άλλος κυριούλης που πήρε μπροστά στην κάμερα την πυροσβεστική και λέει θέλω ένα πυροσβεστικό γιατί ο περιβάλλοντα χώρος του οικοπέδου μου καίγεται.

Τα άλλα 1000 σπίτια που καήκαν έχουν μικρότερη αξία απ το δικό του?

Κουλάρετε και δείτε το πράμα πιο σφαιρικά αντί να γκρινιάζετε για τις βίλες,δείτε ότι ΚΑΗΚΕ ΟΛΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.ΞΕΚΟΛΛΑΤΕ ΓΜΤ.ΚΑΗΚΑΝ ΠΑΡΘΕΝΑ ΔΑΣΗ.Τα σπίτια σε 1,5 χρόνο ξανα χτίζονται με τον έναν η τον άλλον τρόπο.Το δάσος ότι και να κάνεις θέλει 30 χρόνια.Με λίγα λόγια,πολλοί απο εμάς μπορεί να μην το ξανα δούμε τόσο ξεφτίλες που είμαστε

Όταν θα πάει ο δημοσιογράφος να ρωτήσει έναν άνθρωπο που το σπίτι του καίγεται,τι περιμένετε να πει?

εγω παντως θα τον εδερνα,μπροστα στη καμερα σε Live feed.

και αναρωτιεμαι γιατι δεν το εχει κανει καποιος μεχρι στιγμης

Τα σπίτια σε 1,5 χρόνο ξανα χτίζονται με τον έναν η τον άλλον τρόπο.Το δάσος ότι και να κάνεις θέλει 30 χρόνια.

Για πες μου τον εναν και τον αλλον τροπο ρε Ακη.

Το σπιτι που το φτιαχνεις μια ζωη...το περιποιεισαι μια ζωη...καθε μερα σκεφτεσαι τι καλυτερο να φτιαξεις...το φτιαχνεις παλι σε 1-2 χρονια ε ;(που θα βρεις λεφτα,κεφι , καλη ψυχολογια , θεληση για ολα αυτα ;Παλι μια ζωη θες)

τα δεντρα ομως αν τα αφησεις απειραχτα θα ξαναβγουν ως εχουν και οπως ηταν.χωρις ιδρωτα χωρις κοπο χωρις λεφτα χωρις κυνηγι χωρις τπτ.Το προβλημα ειναι οτι ΔΕΝ τα αφηνουμε απειραχτα αλλα εκμεταλευομαστε τις καμμενες περιοχες.

Για πες μου τον εναν και τον αλλον τροπο ρε Ακη.

Το σπιτι που το φτιαχνεις μια ζωη...το περιποιεισαι μια ζωη...καθε μερα σκεφτεσαι τι καλυτερο να φτιαξεις...το φτιαχνεις παλι σε 1-2 χρονια ε ;(που θα βρεις λεφτα,κεφι , καλη ψυχολογια , θεληση για ολα αυτα ;Παλι μια ζωη θες)

τα δεντρα ομως αν τα αφησεις απειραχτα θα ξαναβγουν ως εχουν και οπως ηταν.χωρις ιδρωτα χωρις κοπο χωρις λεφτα χωρις κυνηγι χωρις τπτ.Το προβλημα ειναι οτι ΔΕΝ τα αφηνουμε απειραχτα αλλα εκμεταλευομαστε τις καμμενες περιοχες.

Ιάσωνα. Περίμενε να έρθει ο χειμώνας και θα δείς ότι όποιο σπίτι δεν κάηκε θα το πάρει η πλημμύρα που θα γίνει μόλις πέσει η πρώτη βροχούλα.Στο προσυπογράφω.Και στην τελική να σου πώ κάτι.Ναι,κάηκε το σπίτι του ανθρώπου, μέσα στο δάσος με θέα όλη τη πλαγιά..Πραγματικά λυπάμαι.

Παρ όλα αυτά σίγουρα θα υπάρξουν επιδόματα για τα κατεστραμμένα σπίτια όπως πήραν και στην Ηλεία κάτω(τα μισά απ ότι υποσχέθηκαν αλλά πήραν).(Υπάρχουν και οι ασφάλειες.)

Δες τώρα το άλλο.....Κάηκαν 200,000 στρέμματα δάσους που άνηκαν σε όλους μας.Το οξυγόνο μας.Αυτά μας κρατάν στην ζωή.Για 30 χρόνια τουλάχιστο δεν θα ξανα πάρει οξυγόνο από αυτά.

Τι σου δημιουργεί περισσότερο θλίψη ?

Πήγα μια βόλτα προς Ανθούσα,Ντράφι,Πανόραμα Παλλήνης,Διώνη,Πικέρμι και τις γύρω περιοχές.Ξέρεις τι αίσθημα μου ήρθε όταν κάηκαν τα πάντα και έβλεπες μέσα στο σκοτάδι να είναι ακόμα καρβουνιασμένοι οι κορμοί και να συνεχίζουν να καίγονται?

Επίσης το μεγαλύτερο ποσοστό των σπιτιών είναι καμένα γυρω γύρω αλλά τα σπίτια άθικτα.

Μήπως θα πάει ποτέ όλος ο κόσμος που μιξοκλαίγεται τώρα να κάνει αναδάσωση, σωστή, μετά?

Ακη...δε τα βαζω στο ιδιο καζανι ολα..

Και τα 2 ειναι το ιδιο λυπηρα με αλλη ουσια το καθενα ομως.

Απλως ετσι οπως το εθεσες δε μου αρεσε.

Το παρουσιασες κατι το τοσο απλο ενω ξερεις οτι δεν ειναι...

Και εγώ πιστεύω ότι είναι τόσο απλό. Δάσος > Σπίτια.

Λόγω της περιοχής που μένω το ζω από κοντά και είναι όχι θλιβερό, καταθλιπτικό. Ευχαρίστως θα αντάλλαζα το σπίτι μου για την φύση που κάηκε...

στην αττικη παντως νομιζω οτι η ριζα του κακου ειναι το ασαφες καθεστως ιδιοκτησιων , δεν ειναι ξεκαθαρο τι ειναι χωραφι/οικοπεδο/δασος. Προσθετουμε και την πιεση απο τους οικοδομικους συναιτερισμους....

ΠΧ στη χαλκιδικη δεν μπορεις να παρεις αδεια αν δεν αποδειξεις με αεροφωτογραφιες παρακαλω οτι το καλλιεργουσε ο παππους σου το 1940 αρα ειναι ιδιοκτησια σου και ετσι οτι και να κανεις αν φαινεται δασος δασος ειναι και θα παραμεινει για παντα ακομα και αν καει. Στην Κασσανδρα ακομα και μετα τη φωτια αυθαιρετα δεν εχουν χτιστει στο δασος. Ενω στην Αττικη δεν μπορει να σε σταματησει κανενας διοτι δεν εχει τα νομικα μεσα

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.