bezdim Οκτώβριος 30, 2009 #741 Οκτώβριος 30, 2009 Δίνω ένα link, με τα αποφθέγματα του James Madison, 4ου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.Προσωπικά βρήκα απαντήσεις σε κάμποσα ερωτήματα μου.http://thinkexist.com/quotes/james_madison/
CrazyAnt1416003257 Οκτώβριος 31, 2009 #742 Οκτώβριος 31, 2009 Απλα επειδη υπαρχουν ενδειξεις ενοχης κρατειται για να δικαστει και να του επιβληθει εκει ποινη,οπως γινεται δηλαδη και στον οποιονδηποτε φερεται ναχει κανει εγκλημαΤροφη για σκεψη:Έχει περασει σχεδον ενας χρονος απο το γεγονος και η δικη ακομα δεν εχει γινει.Και δεν μένω στα τυπικα για τον χρονο που απαιτει ενα δικαστηριο για να εκδικασει μια πραξη.Τον δολοφονο τον εχουν στα χερια τους,ας τον δικασουν.Μεχρι να εκδικαστει επετρεψε μου να εχω τις αμφιβολιες μου για το τι θα γινει ομως,γιατι καπως ετσι περναει ο καιρος και μετα γινονται οι παραγραφες και οι απαλλαγες καποιων κατηγοριωνΔηλαδη τωρα αυτα τα δυο ειναι επιχειρηματα?Γιατι εμενα μου φαινονται εικονικοι "εκβιασμοι".Λες δηλαδη "Αν δεν συμφωνεις με αυτο που λεω εχεις προβλημα"Ο κοσμος το χει τουμπανο και συ κρυφο καμαρι.Αυτο ειναι το επιχειρημα.Εσυ απο την αλλη ομως δεν βλεπω να εχεις καποιο επιχειρημα για την αντιθεση σου σε αυτο που λεω.Οσο για τον "εκβιασμο",δεν μου ταιριαζει,ατυχης παραλληλισμος...αυτο το συνδρομο του "αλλος παιδι δεν εκανε μον'η Μαριω τον Γιαννη " των αριστερων κομματων με θεματα κοινωνικων παροχων τοχω ξανακουσει,και δεν μου κανε εντυπωση.Ασχετο και δεν με απασχολει το μαγαζι του καθενος.Δεν ειναι αυτο το θεμα μας.Ε οτι θα το ακουγα μεχρι και για την λεξη πογκρομ δεν το περιμενα (που ο ερμος ο γουικης αναφερει χρηση ηδη απο το 1884,και εχει και σεβαστη βιβλιογραφια απο κατω)...δεν προσεχεις και τι γραφεις...και ακομα χειρωτερα δεν προσεχεις καλα τι γραφω εγω..Η πρωτη σοσιαλιστικη διεθνεις (οπως γραφω σε προηγουμενο ποστ),χρονολογειται κοντα στην ημερομηνια (1884) που αναφερεις,συνεπως που το λαθος?Η διαφωνια με τον wiki,δεν ηταν επι του γενικου περιεχομενου (και σε αυτο εχεις δικιο γιατι δεν το διευκρινησα),αλλα στα επιμερους παραδειγματα που παραθετει.Με λιγα λογια σου την σπαει η ιδιωτικη παιδεια και θες κρατικη παιδεια,αλλα οσον αφορα την δικαιοσυνη δεν σε πειραζει καθολου η ιδιωτικη δικαιοσυνη,αρκει να την ασκει το δικο σου κομματικο μαγαζακι ?Δηλαδη ειπε η κομματικη ηγεσια "ααα αυτοι ειναι αθωοι,τερμα",και τελειωσε?Τι τα θελουμε τα δικαστηρια με τετοια κομματικη ηγεσια και πλερωνουμε τσαμπα κτιρια-προσωπικο κλπ?Δηλαδη θελουμε δικαιοσυνη,αλλα ποτε οταν την λαδια την εχει κανει καποιος δικος μας?Τι παραληρημα ειναι αυτο?Ποιο ειναι το κομματικο μου,και του καθενος,μαγαζακι?Αυτα που γραφεις δεν τα εχω πει σε κανενα σημειο της κουβεντας,οποτε απο που προκυπτουν σαν συμπερασματα?Μιλησα ξεκαθαρα για περιπτωσεις ανθρωπων (και παραδειγματικα για φοιτητες) που δεν εχουν κατι και τους τραβολογανε αδικως στην αστυνομικη διευθυνση και μετα τους αφηνουν.Οσο για τα"απειρα" περιστατικα,μην βαζεις το χερι σου στην φωτια.Εκτος αν ξερεις αυτο με τα πρασινα παπουτσια και το πολλαπλασιαζεις.Και το χερι και το ποδι.Τα περιστατικα στα οποια εγω αναφερομαι και ξερω (γιατι σιγουρα υπαρχουν πολλα περισσοτερα απο οσα εγω ξερω) ειναι πολλα και ειναι αν μη τι αλλο,προσβλητικο απεναντι στην νουμοσυνη μου,να μου λες πως με αφορμη τον Παναγιωτακη (ναι αυτον με τα πρασινα σταρακια) βρισκω ευκαιρια να πολλαπλασιαζω και να δημιουργω φανταστικα γεγονοτα.Αυτο ειναι επιχειρημα απο την πλευρα σου δλδ?Δεν εχω ακουσει ακομα ενα επιχειρημα που να αντικρουει αυτην μου την τοποθετηση...Δηλαδη για να καταλαβω,τι φαινεται πιο παραξενο,ενα παλιο αυτοκινητο με 4 μαντραχαλαιους η ενα αυτοκινητο με τον Μιστερ και μις Πιρπιριδου και στο καθισμα ενα μωρο?Που ειναι αυτο το "εκει που πρεπει" και πρεπει να το μαντεψει η πολις?Δλδ καθε φτωχος,που εχει παλιο αμαξι,ειναι πιθανος ενοχος και πρεπει να ελεγχθει με βαση τα λεγομενα σου.Ενω ο Πιρπιριδης με τη Μερσεντα του ειναι υπερανω υποψιας,σωστα?Πολυ εξυπνο αυτο...Μαλλον για αυτο δεν ψαχνουν εκει που πρεπει και για τον ιδιο λογο δεν πιανουν αυτους που πρεπει να πιασουν.Αρα και παλι ερωτω,μηπως ειναι θεμα σκοπιμοτητας?παλι μου θεωρητικολογεις για πολιτικα πλαισια σε υφος προεκλογικης ομιλιας και δεν μου δινεις να καταλαβω.Αν απαιτεις να μην ψαχνει εκτεταμενα η αστυνομια πως περιμενεις να βρει?Εγω φταιω που δεν καταλαβαινεις ή δεν γνωριζεις,πως τα σωματα ασφαλειας καθοριζουν την δραση τους με βαση τις εντολες καποιου υπευθυνου πολιτικου προσωπου της εκαστοτε κυβερνησης,ο οποιος ονομαζεται Υπουργος Δημοσιας Ταξης?Τι δεν καταλαβαινεις?Απαιτω να ψαχνει εκτεταμενα εκει που πρεπει,επαναλαμβανω και οχι για τα ματια του κοσμου.Το να βγουν και να μαζεψουν 15 ατομα περαστικα απο τον δρομο,ή το να σταματησουν 100 παλια αυτοκινητα δεν σημαινει πως ψαχνουν...Δεν το καταλαβαινεις αυτο?...Κατι τετοιο σου λεω κι εγω.Οταν πχ ενα κομμα λεει συνεχεια το φοιτητικο κινημα και το φοιτητικο κινημα και οταν λεει "φοιτητες" εννοει το δικο του 10-15% μαλλον περι καπελωματος προκειται.Τα παραπονα σου στους καθύλην αρμοδιους.Δεν ειμαι εδω για να απολογηθω για την τακτικη που ακολουθει καθε κομμα.ΝΤο φοιτιτικο,εργατικο και οποιοδηποτε αλλο κινημα,δεν ειναι ιδιοκτησια καθενος.Οποιος προσπαθει να το καπηλευτει και να το καπελωσει κρινεται,μην φοβασαι.Ε καλα,δεν ειναι και κανα θανασιμο δηλητηριο πια.Ο ρολος του ειναι να φερνει δακρυα για να αποτρεπονται περαιτερω επεισοδια με χρηση βιας.Μην το μεγαλοποιουμε.Ποιο πραγμα μεγαλοποιουμε?Εισαι σοβαρος?Μιλαμε για χρηση χημικων...Αφου δεν ειναι θανασιμο δηλητηριο,αυτο καθιστα την χρηση του ανετη και ωραια?Ειναι αλλο πραγμα τα δακρυγονα και αλλο πραγμα αυτα που πετανε και που και οι ιδιοι δεν ξερουν καν τι ειναι (ειπα και πιο πριν πως εχουν διαμαρτυρηθει και οι αστυνομικοι μεσω των οργανων τους,για να μαθουν τι ειναι αυτα που πετανε και που και οι ιδιοι ισπνεουν).Πιστεψε με μπορω να ξεχωρισω τη διαφορα απο ενα τυπικο δακρυγονο και απο τα ασφυξιογονα που πετανε....Ειναι ντροπη σου και οποιουδηποτε αλλου κανει το ιδιο,να λες οτι μεγαλοποιω μια κατασταση...Την εχεις ζησει ποτε στη ζωη σου?Η θεωριτικολογεις,οπως κατηγορεις εμενα συχνα πικνα,εχωντας πληρη αγνοια επι του θεματος...Ανθρωποι εχουν κοντεψει να πεθανουν απο ασφυξια με αυτα τα Χημικα και συ μου λες πως μεγαλοποιω την κατασταση?Για να σοβαρευτουμε λιγο και να προσεχουμε τι λεμε...1ον->οχι ακριβως φοιτητικες πορειες,δεν ειναι το συνολο των φοιτητων αλλα το 10-15% (καπελωμα που λεγαμε προηγουμενως)2ον->Περιεργο,γιατι μονιμως ακουω τους κνιτες να καμαρωνουν για αυτη την περιφρουρηση και οτι στις πορειες τους δεν ανοιγει ουτε μυτη στους δικους τους.Ειναι επιχειρημα αυτο?Τι παει να πει οχι ολοι οι φοιτητες αλλα ενα 15%?Οποιος θελει συμμετεχει.Οποιος δεν συμμετεχει στις αποφασεις επειδη δεν τον ενδοιαφερει πως παραπονιεται?Εμποδισε ποτε κανενας φοιτητη να παει στην Γενικη Συνελευση της Σχολης του (με εξαιρεση τους ΔΑΠιτες που και εχουν εμποδισει και εχουν σπασει γενικες συνελευσεις)?Επισης γιατι ταυτιζεις τα παντα με τους ΚΝιτες,τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν ξερω εγω τι αλλο?Παλι μιλας με υφος ειδικου για καταστασεις και γεγονοτα που εχεις αγνοια,οπως φαινεται...Ε τωρα μην τρελλαθουμε,οταν ο Λαζοπουλος βγαινει και χαιδευει οποιαδηποτε τετοια κινητοποιηση για ποιο πολεμο λες?Η μηπως ο Λαζοπουλος εχει μικρη θεαματικοτητα?Καταρχην,εστω και ετσι να ειναι.Μιλαμε δλδ,για εναν Λαζοπουλο απο τη μια και για ολοκληξρο το τηλεοπτικο δικτυο απο την αλλη...Ειδησεις,ποιους προσκαλουν,τι προβαλλουν,ποιοι ειναι οι καλεσμενοι στα πανελ των καναλιως και στα πανελ των δελτιων ειδησεων...Ακριβως για να μην τρελαθουμε κιολας,εσυ τι ισχυριζεσαι τωρα δλδ?Οτι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΕΑ Δημοκρατια εχουν μικροτερη προβολη?????????????Θα το διαβασει και κανεις και θα νομιζει οτι τρελαθηκε ο κοσμος...Τα μεγεθη δεν ειναι ΚΑΝ συγκρισημα...Πραγματικα απορω τι καθομαστε και συζηταμε..Οσο για τα "βασανιστηρια" που εισαι σιγουρος οτι ειναι καθημερινη υποθεση,δες και λιγο παραεξω.Στην Γερμανια συνεληφθη παιδεραστης και ομολογησε αρχικα.Στο δικαστηριο ομως,μιας και δεν ειχε τιποτα αλλο να πει,ειπε για βασανιστηρια.Οπως και ο Ξηρος αν θυμασαι.Προσεχε τις ολες αυτες τις γουαναμπι μαρτυριες,παιζει και πολυ μουφα για να καλυφθουν εγκληματικες πραξεις των συλληφθεντων...(γιατι δεν ειναι και σε τοση εκταση οσο μας παρουσιαζεται πια...)Συγκρινουμε δλδ τον Παιδεραστη και τον Ξηρό με τον ΠΑναγιωτακη τωρα για να καταλαβω...Γιατι εσυ δλδ πιανεσαι απο ολες αυτες τις περιπτωσεις και δεν κοιτας αυτους που μαζευουν,τους δερνουν και μετα τους αφηνουν?Θα σου πω εγω γιατι.Γιατι πολυ απλα αυτες οι περιπτωσεις δεν προβαλονται,πλην ελαχιστων εξαιρεσεων...Σταματα επιτελους και συ να κανεις αυτο που κατηγορεις εμενα.Προσπαθεις να κανεις γεγονοτα και καταστασεις να φανουν ασημαντα,υπερβολικα και εννοιωται φανταστικα...Δεν μιλησα ουτε με ποσοστα,ουτε ειπα πως ολοι βασανιζονται,ολοι κακοποιουνται...Και συ ομως μην το πας στο αλλο ακρο και λες πως ουσιαστικα κανεις δεν παθαινει τπτ...Και το καλυτερο στο αφηνω για το τελος.Μιλας εσυ για επαναστασεις για μαζικη βια κλπ αλλα λες για τον κακο καπιταλισμο και την κακη αμερικη,δες λιγο το συνταγμα της που αναγνωριζει το δικαιωμα κατοχης οπλων και το δικαιωμα επαναστασης ταυτοχρονα-και αυτο δεν ειναι και πολυ τυχαιο-Το αλλο με τον Τοτο και την Αννουλα το ξερεις?Τι μου λες τωρα?Προσπαθω να καταλαβω την σκοπιμοτητα αυτης της πληροφοριας.Ειναι καλο μετρο η οπλοκατοχη δλδ?Για να καταλαβω...Υπαρχει και το Ντοκιμαντερ-Ταινια "ΑΚΗΡΥΧΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ (BOWLING FOR COLUMBINE) " για το θεμα...Η Αμερικη ειναι και κανει τοσα αλλα πραματα,σε αυτο σταθηκες?ΚΚΚ,~20.000.000 ανθρωποι σε συσητιο της προνοιας γιατι δεν εχουν να φανε,μερικα μυρια που ζουν στους υπονομους των μεγαλουπολεων and the list gets going bigger...(ΥΓ:αυτο το "αυτο αποδεικνυεται ιστορικα/διαχρονικα" ειναι καινουργιο?το βλεπω ολο και συχνοτερα στα ποστς σου χωρις εκτεταμενη αναφορα σε ιστορια)Για το "ιστορικα" εχεις ενα δικιο,αλλα αν καθομαι και βαζω αποσπασματα ιστορικα σε καθε τι που λεω θα καθομαστε να μαλωνουμε μετα για το ποιος λεει την ιστορια σωστα και ποιος οχι,οποτε θα το κοψω να ησυχασουμε.Οποιος θελει να μαθει στο κατω κατω,το ψαχνει.Για το "διαχρονικα",δεν χρειαζεται ιστορικη αναφορα.Διαχρονικα σημαινει,μεσα στο περασμα του χρονου,τα διαφορα γεγονοτα που απαναλαμβανονται και εξελισσονται προς την ιδια κατευθυνση...Το κοβω και αυτο αμα σε χαλαει τοσο
CrazyAnt1416003257 Οκτώβριος 31, 2009 #743 Οκτώβριος 31, 2009 Παραθέτω το κείμενο της οργάνωσης που ανέλαβε την ευθύνη για το γάζωμα στο Α.Τ. Αγίας Παρασκευήςδεν ξέρω αν όντως έιναι έγκυρο...από site το αναδημοσίευσα........μου κάνει εντύπωση η γλώσσα που χρησιμοποιείται όμως. Και η 17Ν το παιζε επαναστατικη οργανωση...Same story different day Καθε τρεις και λιγο φυτρωνουν καποιοι που το παιζουν ντεμεκ επαναστατες και καπηλευονται αξιες και ειδανικα. Η τρομοκρατικες ενεργειες δεν αποτελουν εργαλειο των επαναστατικων δυναμεων.Σκοπος δεν ειναι να τρομαξεις τον κοσμο ουτε να τον καθαρισεις... Εξαλλου στην Ελλαδα ο καθενας ειναι αυτο που δηλωνει,σωστα?
Tsakonas Νοέμβριος 1, 2009 #744 Νοέμβριος 1, 2009 Έχει περασει σχεδον ενας χρονος απο το γεγονος και η δικη ακομα δεν εχει γινει.Και δεν μένω στα τυπικα για τον χρονο που απαιτει ενα δικαστηριο για να εκδικασει μια πραξη.Τον δολοφονο τον εχουν στα χερια τους,ας τον δικασουν.Μεχρι να εκδικαστει επετρεψε μου να εχω τις αμφιβολιες μου για το τι θα γινει ομως,γιατι καπως ετσι περναει ο καιρος και μετα γινονται οι παραγραφες και οι απαλλαγες καποιων κατηγοριων Τωρα που το διευκρινισαμε που βρισκεται ο φερομενος ως δραστης ,παμε και για τα υπολοιπα. Η καθυστερηση στα δικαστηρια δεν ειναι προβλημα που προκυψε για τον συγκεκριμενο.Ειναι ελαχιστο προσωπικο για ΠΟΛΥ ογκο δουλειας. Και το ποτε θα δικαστει δεν ειναι τοσο απλοικο οσο σου φαινεται.Εαν δικαστει τωρα,καταναλωνει χρονο.Αυτος ο χρονος "Ανηκει" σε καποιον που ειναι σε προσωρινη κρατηση πολυ νωριτερα απο τον καπ και περιμενει να δει αν θα τιμωρηθει η οχι. Εκτος αυτου,εαν ο Χ,Ψ,Ω που ειναι σε ηδη σε προσωρινη κρατηση πιο πριν απο τον δραστη μας δεν δικαστει νωριτερα,θα περασει το διαστημα προσωρινης κρατησης που επιβαλλεται απο το Συνταγμα. Τι σημαινει αυτο?Ο Χ,Ψ,Ω υποχρεωτικα αφηνεται ελευθερος,γιατι δεν επιτρεπεται να μενει στη φυλακη καποιος περαν του 18μηνου χωρις να τουχει επιβληθει σχετικη ποινη...Ειναι απο τα στοιχεια που μας ξεχωριζουν απο ενα δικτατορικο καθεστως. Ελπιζω αυτο που ειπες για παραγραφη να το ειπες χαριτολογωντας,η μηπως το "ξερεις" οπως ""ηξερες"" και την αποφυλακιση του δολοφονου ?.Η παραγραφη,με τις τρεχουσες κατηγοριες ,ειναι 20ετης,Πριν το 2028 δεν παραγραφεται αυτη η πραξη(και ολογραφως:δυο χιλιαδες εικοσι οκτω). πηγη http://users.otenet.gr/~soulios/POINIKOS_GENIKO.htm αρθρο 111 κοιτα. Οσο για τις αμφιβολιες για απαλλαγες κλπ,σου ,οι κωδικοι που σου εγραψα ειναι κωδικοι αποφασεων,και εκτος του οτι ειναι δημοσιες ,στανταρ θα κυκλοφορουν και στο ιντερνετ. Μια χαρα μπορεις να τις διαβασεις και να δεις οτι δεν λειπει το παραμικρο (θα στις πληκτρολογουσα αλλα ειναι καμμια 40αρια σελιδες++). Εσυ απο την αλλη ομως δεν βλεπω να εχεις καποιο επιχειρημα για την αντιθεση σου σε αυτο που λεω. Στο εξηγησα .Λες "ετσι ειναι κι αν διαφωνεις δεν ξερεις τι σου γινεται".Αυτο ειναι λογικος <εκβιασμος> Ποιο ειναι το κομματικο μου,και του καθενος,μαγαζακι το μαγαζακι που οργανωνει πορειες φοιτητων κλπ (μην μου πεις οτι αυτα τα "συντονιστικα" εκλεγονται απο κανεναν και δεν ξεφυτρωνουν σαν μανιταρια) και αρχιζει την γκρινια αν συλληφθει καποιος.Και μιμουμενο τα πρασινα μπλε σουπερμαρκετ που δεν ψηφιζουν στην βουλη την διωξη ενος δικου τους,ετσι κι αυτο δεν επιτρεπει να παει στο δικαστηριο ενας δικος του.Το βρισκω λιγο αντιφατικο να θες να συλληφθουν οι ταραξιες αλλα απο την αλλη επιδοκιμαζεις την παρεμποδιση των συλληψεων/δικων τους. Δλδ καθε φτωχος,που εχει παλιο αμαξι,ειναι πιθανος ενοχος και πρεπει να ελεγχθει με βαση τα λεγομενα σου εγω μιλησα απλα για συγκριση με οικογενεια,και εσυ εβαλες στη μεση και αυτοκινητο-δειγμα status quo.Εκτος αν θεωρεις οτι ολες οι οικογενειες στην ελλαδα εχουν μερσεντες.Ολιγον ασχετο με αυτο που σου λεω. το να σταματησουν 100 παλια αυτοκινητα δεν σημαινει πως ψαχνουν...Δεν το καταλαβαινεις αυτο?... ρε παιδι μου,εσυ εχεις καποια εικονα για το πως ακριβως πρεπει να ειναι το "ψαχνω" χωρις να σε ενοχλει? Δεν ειμαι εδω για να απολογηθω για την τακτικη που ακολουθει καθε κομμα. δεν σε κρινω,σου αναφερω απλα κατι το για το οποιο διαφωνεις συμφωνωντας. Μιλαμε για χρηση χημικων...Αφου δεν ειναι θανασιμο δηλητηριο,αυτο καθιστα την χρηση του ανετη και ωραια? Και βεβαια ειναι ανετοτατη και ωραια η χρηση του,αν με αυτην μπορει να αποτραπουν βιαιοτερα μεσα καταστολης.Γιατι ,σε ενα ευνομουμενο κρατος νομιζω,οταν μια ειρηνικη διαδηλωση παει να προχωρησει με τη βια περα απο ενα σημειο για το οποιο υπαρχει απαγορευση,καποιος πρεπει να την σταματησει.Διαφορετικα δεν εχουμε δημοκρατια αλλα οχλοκρατια και κερδιζει οποιος εχει το πιο αγριο μπουλουκι.Απο εκει και περα χημικα-ξεχημικα τσουξιμο στα ματια και εναν ερεθισμο στη μυτη προκαλουν ,ταχω δοκιμασει κι εγω,μην ανησυχεις,δεν ειναι τιποτα το τραγικο.Απτο να χρησιμοποιουνται βιαιοτερα μεσα καταστολης (η και τεηζερς) χιλιες φορες καλυτερα. Ανθρωποι εχουν κοντεψει να πεθανουν απο ασφυξια με αυτα τα Χημικα και συ μου λες πως μεγαλοποιω την κατασταση? Και παλι πολλαπλασιαζεις και το δραμα εκ του μη οντως συνεχιζεται.Εαν ειναι,σε μια διαδηλωση ναχει παει καποιο ατομο 160 χρονων,ναχει στριμωχτει με αλλους 10,να ειναι και αυτα τα αερια,να συγχυζεται και να πανικοβαλλεται,και μετα να βγαινει και να λεει οτι κινδυνεψε η ζωη του,ε με το συμπαθειο, αλλα τα αερια ειναι το 10% του κινδυνου.Και το ιδιο ατομο κινδυνευει και απο θερμοπληξια το καλοκαιρι,αυτο σημαινει οτι πρεπει να απαγορευτει το καλοκαιρι? Ειναι επιχειρημα αυτο?Τι παει να πει οχι ολοι οι φοιτητες αλλα ενα 15%?Οποιος θελει συμμετεχει Οποιος θελει συμμετεχει,αλλα οταν τις οργανωνει το 15% (η η ηγεσια του τελος παντων),σημαινει οτι δεν εχουν ευρεια αποδοχη απο τους αμεσα ενδιαφερομενους (φοιτητες).Και το οτι μπορει να παει οποιος θελει το θυμομαστε νομιζω απο τοτε πουχε συλληφθει εκεινος ο 38χρονος οικοδομος σε τετοια πορεια... Επισης γιατι ταυτιζεις τα παντα με τους ΚΝιτες,τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν ξερω εγω τι αλλο?Οταν μου λες πορειες...Ακριβως για να μην τρελαθουμε κιολας,εσυ τι ισχυριζεσαι τωρα δλδ?Οτι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΕΑ Δημοκρατια εχουν μικροτερη προβοληΟχι,δεν εχουν μικροτερη προβολη,αλλα ειναι καπως μακρια απο την πραγματικοτητα να λεει καποιος οτι η αριστερα δεχεται πολεμο κλπ.Συγκρινουμε δλδ τον Παιδεραστη και τον Ξηρό με τον ΠΑναγιωτακη τωρα για να καταλαβω... Σου λεω απλα,πως ολοι οσοι εχουν προβληματικη σχεση με τον νομο (Ανεξαρτητως λογου) τεινουν να λενε οτι υπεστησαν βασανιστηρια. Τι μου λες τωρα?Προσπαθω να καταλαβω την σκοπιμοτητα αυτης της πληροφοριας.Ειναι καλο μετρο η οπλοκατοχη δλδ?Για να καταλαβω...Υπαρχει και το Ντοκιμαντερ-Ταινια "ΑΚΗΡΥΧΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ (BOWLING FOR COLUMBINE) " για το θεμα... Βρε μανια με αυτη την λεξη σκοπιμοτητα,λες και ειμαι τιποτα πρακτορας(χρησιμοποιησε και την λεξη "χρησιμοτητα" ετσι για ποικιλια ρε παιδι μου?). Κατσε να σου εξηγησω τι λεω,αν και ο συνδυασμος ειναι αρκετα απλος. Εσυ υμνεις ενα ειδος "επαναστασης" και "μαζικης βιας" αλλα η αμερικη ειναι ο διαβολος για σενα.Ειναι τοσο απλο ομως? Οι αμερικανοι που λες,ηδη απο τοτε που ειχαν φτιαξει το συνταγμα (και συνταγμα σημαινει περιπου "νομος που δεν αλλαζει ποτε")ειχαν βαλει το δικαιωμα επαναστασης και ταυτοχρονα κατοχυρωσαν το δικαιωμα οπλοκατοχης,ετσι ωστε οταν ο λαος αποφασισει πως μια κυβερνηση τον καταπιεζει,να εχει τοσο το νομιμο δικαιωμα να εξεγερθει ,οσο και τα οπλα για να προχωρησει αυτη την εξεγερση.Για αυτο στην αμερικη υπαρχει τετοια καταστολη,γιατι πολυ απλα,οταν ο Αμερικανος αγριεψει πραγματικα,μπορει να φερει τα ανω κατω. Καταλαβες λοιπον τωρα,ποσο μπροστα ειναι αυτη η χωρα και ποσο αστειο φαινεται να μιλα καποιος για επανασταση και δικαιωματα και να μην θαυμαζει αυτη την χωρα? 20.000.000 ανθρωποι σε συσητιο της προνοιας γιατι δεν εχουν να φανεσε μια χωρα 307.000.000 ανθρωπων,με τοσους μεταναστες σου φαινονται πολλοι?
LL_NEO Νοέμβριος 5, 2009 #745 Νοέμβριος 5, 2009 Ρε μάγκες απορία. Όταν μια τραγουδιάρα υποτίθεται ότι της ρίχνουν paper spray οι Χρυσαυγίτες ή όταν αστυνομικοί κοιτούν έντονα μεσόκοπους (sic) κουμμουνιστές (ξανά μανά sic) έχουμε κλάματα και οδυρμούς εδώ μέσα.Η επίθεση στη Σώτη Τριανταφύλλου φαντάζομαι εντάσεται σε κάτι επίσης sic, ταξική πάλη ίσως, αντάρτικο πόλεων ενδεχομένως ή τέλως πάντων κάτι που κάνει τη μέση κοπέλα αριστερών πεποιθήσεων να υγραίνεται; Διότι δεν είδα κανέναν να έρχεται εδώ και να καυτηριάζει το όλο γεγονός.http://www.protagon.gr/Default.aspx?tabid=75&smid=400&ArticleID=411&reftab=37&t=%CE%97-%CE%A3%CF%8E%CF%84%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CF%80%CF%84%CE%AC-%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CE%B9Θα περίμενα άτομα που κομπάζουν περί ατομικών ελευθεριών(Γιώργο μου επειδή το κόβω να μου λες γιατί δε μιλάω με ονόματα και γενικολογώ, είστε πολλοί τι να κάνω) κτλ να δήλωναν τον αντίστοιχο αποτροπιασμό με αυτόν που δήλωναν και στα προαναφερθέντα γεγονότα.
Jaco Νοέμβριος 5, 2009 #746 Νοέμβριος 5, 2009 Ε, γίνεσαι και εσύ υπερβολικός όμως... Η ερώτηση είναι πόσοι διάβασαν αυτό το Link πριν το ποστάρεις, επομένως πόσοι είχαν επίγνωση του γεγονότος... φυσικά και είναι καταδικαστέες αυτές οι πράξεις, αλλά μην προτρέχεις για το ότι δεν σχολίασε κανείς αυτό που δεν ήξερε...Τι το προκάλεσε το γεγονός btw...? Ποια είναι αυτή και της την έπεσαν...?
LL_NEO Νοέμβριος 5, 2009 #747 Νοέμβριος 5, 2009 Αγορίνα μου σόρρυ αλλά μου φαίνεται πολυ βολικό αυτό που λες. Τυχαίνει να μαθαίνουμε για την επίθεση στην άλλη με τα paperspray και δω απλά δεν το παίρνει το μάτι μας;Αν κατάλαβα καλά διότι ούτε εγώ την ξέρω είναι μια κάτοικος των Εξαρχείων που έχει καταφερθεί σε διάφορες εκπομπές εναντίων πολλών απο των καπετανέων που λυμαίνονται την περιοχή
Jaco Νοέμβριος 5, 2009 #748 Νοέμβριος 5, 2009 Δεν είναι θέμα βολικότητας, τουλάχιστον δικής μου, τo ένα έγινε βούκινο στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα, το άλλο ποστάρεις εσύ εδώ... αλλά αυτό δεν είναι το ζητούμενο... ούτε το paperspray που λες το ξέρω, αλλά αν κατάλαβα καλά γιατί πρόκειται, τότε δεν είναι το ίδιο καταδικαστέο...?
KoMM Νοέμβριος 5, 2009 #749 Νοέμβριος 5, 2009 εγω διαβασα οτι της πεταξανε αυγα οι απολυμενοι της εκδοτικης της παντως... ιμο αυγα-γιαουρτια-τουρτες-φραπεδες μονο σε πολιτικους παντως
greekfragma Νοέμβριος 5, 2009 #750 Νοέμβριος 5, 2009 Γιάννη εδώ είμαι. Κάπου πήρε το μάτι μου την είδηση αλλά αυτή τη βδομάδα ήμουν αρκέτα απασχολημένος για να συμμετάσχω στο thelab....πόσο μάλλον με αυτό το thread. Επειδή όμως όπως ξεκίνησα να λεώ, εδώ είμαι, θα σου απαντήσω. Δεν έχω διαβάσει κάποιο από τα βιβλία της, έχω όμως διαβάσει άρθρα της σε στήλες. Μπορώ να πω από οτι εφόσον εκφράζει την άποψή της για την αριστερά μέσα από συγγραφικό ή δημοσιογραφικό έργο καλά κάνει. Ο καθένας είναι ελεύθερος να γράφει αυτά που θέλει με όμορφο τρόπο αρκεί να είναι έτοιμος να δεχθεί και καλή ή κακή κριτική. Στο θέμα μας.Διαφωνώ κάθετα με οποιαδήποτε ενέργεια τραμπουκισμού και ψευτομαγκιάς. Για την Τριανταφύλλου το μόνο που μπορώ να πω είναι οτι διαφωνώ αρκετά με τα γραφόμενά της. Δείχνει καθαρά το παρελθόν της (Αρσακειάδα) και που φυσικά θα είχε αναθεωρήσει πολλά αν είχε μεγαλώσει σε ένα οικογενειακό περιβάλλον χαμηλότερου βιωτικού επιπέδου. Δεν την αδικώ όμως που σκέφτεται έτσι καθώς έτσι μεγάλωσε.........η αριστερή ιδεολογία δεν της χρειάστηκε ποτέ για να διεκδικήσει κάτι μιας και ήταν από καλή κάστα και της ήρθε βολική η ζωή......Άρα και δε μπορεί να την κατανοήσει. Θα εκτιμούσα διαφορετικά το άτομό της και θα τη ζύγιζα πιο σοβαρά ως πένα αν είχε περάσει μερικές δοκιμασίες, αν είχε ζήσει με τον τότε αριστερό τρόπο ζωής και ας έβλεπε μετά οτι δεν της έκανε. Συνοψίζω. Καταδικαστέα η ενέργεια. Ως προσωπικότητα δε μου λέει τίποτα ως κριτικός της αριστεράς γιατί πολύ απλά δεν την έζησε για να έχει αντικειμενική ματιά. εγω διαβασα οτι της πεταξανε αυγα οι απολυμενοι της εκδοτικης της παντως. αν είναι έτσι τα πράγματα τους δίνω χίλια δίκια.........και δεξιός του κερατά να ήμουνα και είχα αφεντικό με τις ίδιες πεποιθήσεις και με απέλυε πάλι αβγά θα του ριχνα. η απόλυση (δε μιλάω για απόλυση που φταίς) χωρίς κάποια σοβαρή αιτία δεν έχει κομματική και κοινωνική ιδεολογία
Hohenstaufen Νοέμβριος 5, 2009 #751 Νοέμβριος 5, 2009 Για την Τριανταφύλλου το μόνο που μπορώ να πω είναι οτι διαφωνώ αρκετά με τα γραφόμενά της. Δείχνει καθαρά το παρελθόν της (Αρσακειάδα) και που φυσικά θα είχε αναθεωρήσει πολλά αν είχε μεγαλώσει σε ένα οικογενειακό περιβάλλον χαμηλότερου βιωτικού επιπέδου. Δεν την αδικώ όμως που σκέφτεται έτσι καθώς έτσι μεγάλωσε.........η αριστερή ιδεολογία δεν της χρειάστηκε ποτέ για να διεκδικήσει κάτι μιας και ήταν από καλή κάστα και της ήρθε βολική η ζωή......Άρα και δε μπορεί να την κατανοήσει. Θα εκτιμούσα διαφορετικά το άτομό της και θα τη ζύγιζα πιο σοβαρά ως πένα αν είχε περάσει μερικές δοκιμασίες, αν είχε ζήσει με τον τότε αριστερό τρόπο ζωής και ας έβλεπε μετά οτι δεν της έκανε. Συνοψίζω. Καταδικαστέα η ενέργεια. Ως προσωπικότητα δε μου λέει τίποτα ως κριτικός της αριστεράς γιατί πολύ απλά δεν την έζησε για να έχει αντικειμενική ματιά. Ρε συ, να σου πω κάτι όμως? Δεν πρέπει να ζεις ζόρικα για να είσαι ή να έχεις αριστερές τάσεις. Εδώ οι Κύριοι και οι μεγάλες μορφές του ιστορικού κομμουνισμού και τις αριστεράς είχαν εν γένει πολλά φράγκα ή προέρχοταν απο αν μη τι άλλο οικονομικά ανετότατες οικογένειες. (παραδείγματα κατόπιν παραγγελείας ) Καταλαβαίνω τι θες να πείς απλά νομίζω οτι αυτό που εννοείς γενικότερα δεν πολυ-ισχύει.
LL_NEO Νοέμβριος 5, 2009 #752 Νοέμβριος 5, 2009 KoMM που το διάβασες αυτό; Δεν πέτυχα πουθενά αυτή την πλευρά της είδησης. Ασχέτως βέβαια αυτού δεν κατάλαβα, ως ιδιοκτήτης επιχείρησης δεν έχει το δικαίωμα να απολύει εργαζόμενους (αρκεί φυσικά να τους δίνει τα προβλεπόμενα απο το νόμο); Έβαλε νταβά στο πορτοφόλι της η γυναίκα;Γιώργη άσχετα αυτά που λες για Αρσακειάδα καταγωγές και αυτά, αλλά αυτό που έχω να σου πω είναι ότι δε χρειάζεται να έχεις ζήσει φτωχικά ή κάτι τέτοιο για να εκτιμήσεις τον αριστερό τρόπο ζωής. Με τον πατέρα μου Πυροσβέστη και τη μάνα μου οικιακά σίγουρα δεν ανήκω σε μεγαλοαστική οικογένεια ή κάτι ανάλογο. Παρόλα αυτά οι αριστερές αντιλήψεις (και δε μιλάω τώρα για ληστοσυμμοριτοπολέμους και λοιπές παπάντζες) μόνο αναγούλα μου προξενούν. Το "αν δεν έχεις ζήσει φτωχικά δεν εκτιμάς την αριστερά" είναι μια [...] καμαρωτή. Διότι πολύ απλά στη σημερινή εποχή μπορείς να βρεις πολλούς "Ξανθόπουλους" με δεξιές πεποιθήσεις και πολλούς "Δελησταύρου" με αριστερές. Και μην ξεχνάμε δυο πράγματα.α) Η αριστερά και η δεξιά δεν χωρίζονται μόνο απο διαφορές ως προς τα μέσα παραγωγής.β) Πλούσιος δεν είναι μόνο ο βιομήχανος. Πλούσιος/εύπορος/whatever μπορείς να είσαι ασκώντας σχεδόν οποιοδήποτε (ελέυθερο) επάγγελμα.
KoMM Νοέμβριος 5, 2009 #753 Νοέμβριος 5, 2009 http://www.cosmo.gr/Books/Hellas/254247.htmlτωρα τι ισχυει δε γνωριζω, οπως επισης αν η εκδοτικη ειναι δικη της ή απλα...εκδοτικη που βγαζει τα βιβλια τηςεγω δε καταλαβαινω γιατι οι ιδεολογιες πρεπει να στηριζονται στο αν εχεις λεφτα ή αν μεγαλωσες με λεφτα. Καθοριστικες για μενα ειναι οι παραστασεις που θα δεις κ θα ζησεις οσο μεγαλωνεις.
greekfragma Νοέμβριος 5, 2009 #754 Νοέμβριος 5, 2009 μην βάζετε λόγια στο στόμα μου που δεν είπα.δεν είπα ούτε οτι είναι ο κανόνας αλλά ούτε και η εξαίρεση.για να κρίνεις όμως κάτι πρέπει να το ζήσεις.αν δε το ζήσεις, το κρίνεις από πιο μακρινή σκοπιά γεγονός που μπορεί να σε οδηγήσει σε λανθασμένα συμπεράσματα.έξω από το χορό πολλά τραγούδια λένε.
KoMM Νοέμβριος 6, 2009 #755 Νοέμβριος 6, 2009 εγω αναφερομαι γενικα, κουβεντα κανουμε επισης δε χρειαζεται να ζεις ο ιδιος 100% πραματα για να τα κρινεις, και κοντινα σου προσωπα σου δινουν μια γερη γευση διαφορετικης ζωης. Τελος, τι εννοεις με τον "αριστερο τροπο ζωης";
greekfragma Νοέμβριος 6, 2009 #756 Νοέμβριος 6, 2009 δεν εννοώ τίποτε το γραφικό πάντως......απλώς να έχεις μεγαλώσει δύσκολα και χωρίς πολλές ανέσεις για να αντιληφθείς την αξία των πραγμάτων της ζωής της ελευθερίας και των δικαιωμάτων που πρέπει να υπερασπίζεσαι απέναντι στην αδικία.
KoMM Νοέμβριος 6, 2009 #757 Νοέμβριος 6, 2009 ναι αλλα αν δεις στα κλασσικα """"""ρεπορταζ""""" του αυτια που περιφερεται στις λαικες, υπαρχουν γιαγιαδες-παππουδες-μαναβηδες και γενικα ο κοσμος που λες -χωρις απειρες ανεσεις κτλ κτλ- οι οποιοι ειναι απο δεξιοι εως βασιλικοι-χουντικοι-ακροδεξιοι.οποτε που ακριβως μπαινει το βιωτικο επιπεδο,οι ανεσεις κτλ; εγω νομιζω οτι αν πατας στη γη και εχεις και λιγο σωστο μπαγκραουντ -γονεις,εκπαιδευση- μπορεις να ζυγισεις καλυτερα τα πραγματα και ας εχεις και 5 και 15 ανεσεις παραπανω.
LL_NEO Νοέμβριος 6, 2009 #758 Νοέμβριος 6, 2009 για να κρίνεις όμως κάτι πρέπει να το ζήσεις.Γιώργη έχεις δοκιμάσει κοπρολαγνία ή απλά ξέρεις ότι δεν κάνει για σένα;δεν εννοώ τίποτε το γραφικό πάντως......απλώς να έχεις μεγαλώσει δύσκολα και χωρίς πολλές ανέσεις για να αντιληφθείς την αξία των πραγμάτων της ζωής της ελευθερίας και των δικαιωμάτων που πρέπει να υπερασπίζεσαι απέναντι στην αδικία.Μάλιστα. Και όλοι οι δεξιοί ή κεντρώοι είναι βολεμένοι και ηδονίζονται όταν διαπιστώνουν ότι κάποιος κάπου κάποτε αδικείται. Και μου αρέσεις που λές "τίποτα το γραφικό"
greekfragma Νοέμβριος 6, 2009 #759 Νοέμβριος 6, 2009 μα τι παράδειγμα μου φέρνεις τώρα?τον παππού και τη γιαγιά στη λαική που γεννήθηκε το 1930-1950...?Υπήρχε τότε ανάγκη για αριστερή ιδεολογία?Υπήρχε τότε ανάγκη για διεκδίκηση δικαιωμάτων?Οι μανάδες και πατεράδες όλων αυτών των ηλικιωμένων στη λαική πέρασαν από την εποχή της απελευθέρωσης από τους Τούρκους....για ποιά σχηματισμένη ιδεολογία μιλάτε?edit:Γιάννη......είναι η δεύτερη φορά που δείχνεις οτι παίζεις με τη νοημοσύνη μου.
KoMM Νοέμβριος 6, 2009 #760 Νοέμβριος 6, 2009 δε νομιζω να βγαλουμε ακρη...γενικα οσο επιμενουμε σε ξεχειλωμενες ταμπελες -δεξιος/αριστερος/χχχ- θα χασουμε τη μπαλα.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.