Jump to content

Φωτιές, Τρομοκρατικές ενέργειες και λοιπά παράλογα ν.2009

hayabusa

Recommended Posts

τους ξερεις προσωπικα ολους τους "τρομοκρατες" και ξερεις και τις πολιτικες τους αποψεις και ξερεις οτι ειναι ολοι αριστεροι?

επισης να σε ενημερωσω οτι τρομοκρατια δεν ειναι μονο να σκοτωνεις αστυνομικους και να βαζεις βομβες,ειναι σκοτωνεις μαθητες,φοιτητες,μεταναστες,να εισαι dealer,να πουλας προστασια,οπλα και να μη συλλαμβανεις οταν πρεπει.

α ξεχασα,αυτοι δεν αποκαλουνται "τρομοκρατες" επειδη ειναι "νομιμοι" δημοσιοι υπαλληλοι.

Αδερφε Αυτός που σκότωσε μαθητή (και οχι μαθητές φοιτητές μετανάστες) είναι στη φυλακή δεν ανήκει σε καμιά οργάνωση.

Η σύγκριση σου είναι εντελώς άκυρη.

κατευθύνεις την κουβέντα όπου σε βολεύει και συνεχίζεις να παίζεις την κολοκυθιά.....ωραια λοιπόν.

η αντίστοιχη δεξιά δε βάζει βόμβες και σκοτώνει αστυνομικούς.

η αντίστοιχη δεξιά σαπίζει στο ξύλο τον αλλοδαπό και θεωρεί εαυτόν ανώτερο, προικισμένο και παντοκράτορα.....έχω να σου αραδιάσω ατελείωτες περιπτώσεις δεξιών γειτόνων μου θεωρούν τη γειτονιά τους τσιφλίκι τους και αυθαιρετούν καταπατώντας τις ελευθερίες των συνανθρώπων τους.

στο ξαναλέω χρήστο. μη με βάζεις σε αυτό το φάυλο κύκλο κατηγοριών.υποτιμάς τη νοημοσύνη μου και το επίπεδο που προσπαθώ να σκέφτομαι...χωρίς να θέλω να σε μειώσω επειδή γνωριζόμαστε και από κοντά είμαι σίγουρος οτι μπορείς να κάνεις το ίδιο και συ.

Πάλι θεωρώ την σύγκριση αυτή άκυρη αλλά...

Αν πιστεύεις οτι υποτιμώ την νοημοσύνη σου Γιώργο παύω να ποσταρω.

• Replies 818
  • Created
  • Last Reply

αυτος δεν ηταν τρομοκρατης ε?επειδη ηταν μπατσος?

οι αλλοι μπατσοι που βασανιζουν και σκοτωνουν σε ΑΤ διαφορους δεν ειναι τρομοκρατες ε?

και φυσικα η αστυνομια δεν ειναι οργανωση,ειναι ανοργανωση...

πιο οργανωμενοι ειναι προσκοποι της ουγκαντα

αυτος δεν ηταν τρομοκρατης ε?επειδη ηταν μπατσος?

οι αλλοι μπατσοι που βασανιζουν και σκοτωνουν σε ΑΤ διαφορους δεν ειναι τρομοκρατες ε?

και φυσικα η αστυνομια δεν ειναι οργανωση,ειναι ανοργανωση...

πιο οργανωμενοι ειναι προσκοποι της ουγκαντα

''βασανίζουν και σκοτώνουν''!!! Τι λες ρε φίλε κοψε κατι

Τες πα γνώμη μου γνώμη σας.. αφήνω το τελευταίο λόγο σε σας γιατί δεν υπάρχει περιπτωση συμφωνίας.

Η Κανελη τα είπε ποιο ψυχρά :Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ.

Sorry ρε φίλε δεν ήθελα να σε απογοητεύσω.. αλλά τι να κάνουμε.. αφού δεν μπορείτε να καθαρίσετε τον χώρο σας από τα αναρχικά στοιχεία- ασφαλίτες κλπ, είστε υποχρεωμένοι να τα ακούτε.

Δεν μπορεί κάτι θα ξέρουν οι επικεφαλής σας..γιατί δεν τους αποκαλύπτουν.

Ποιοι ειμαστε εμεις παλι.Σε ρωταω για πολλοστη φορα.Ξερεις ο καθενας μας εδω μεσα τι ρολο βαραει?Ολοι βραζουμε στο ιδιο καζανι?Αντε για μενα ξερεις επειδη το εχω πει εγω (μια ουσιαστικη διαφορα μεταξυ εμου και αυτων που αναφερεις και κατηγορεις ειναι πως εγω δεν φοβαμαι να δειξω το προσωπο μου ουτε να πω ποιος ειμαι γιατι οι αγωνιστες δεν φορανε κουκουλα,αλλα δειχνουν το προσωπο τους στον κοσμο για να ξερει ποιος ειναι μαζι τους και ποιος οχι) αλλα για ολους του υπολοιπους "εμεις/εσεις,ειστε,εν γενει 3ο πλυθ",πως βγαζεις συμπερασματα και ομαδοποιεις?

Εισαι ο επιτιμος ηλεκτρονικος τσεκαδορος μηπως και δεν μας το χεις πει?

Και αφου "εμεις" ειμαστε υποχρεωμενοι να τα ακουμε,τοτε και συ εισαι υποχρεωμενος στο ονομα της δεξιας σου πολιτικης θεωρησης,να τα ακους για τους βασανιστες της Μακρονησου,για τους Χρυσαυγητες που βγαινουν παγανια κατα ομαδες και μαχαιρωνουν το βραδυ κοσμο στην Περιοχη περιξ στα Λαδαδικα (υπαρκτα γεγονοτα),για τα ρεμαλια που θελουν να αποκαλουνται αστυνομικοι και χτυπουν τον Κυπριο φοιτητη στην Εθνικης Αμυνης,για τους αντιστοιχους αλητες που πεταν χημικα και δερνουν φοιτητες,εργατες και συνταξιουχους....Να συνεχισω?The list gets going bigger my the second...

Τα μπαχαλοστοιχεια και οχι ολοι οι αναρχικοι,το διευκρινιζω,δεν ρωταν που θα μπουν.Χωνονται απο μονοι τους μεσα στις πορειες γιατι ετσι μονο μπορουν να λειτουργησουν.Δυστυχως ή ευτυχως,το εργατικο-επαναστατικο-κομουνιστικο κινημα στις μερες μας,δεν εχει την δυνατοτητα να μπορεσει να ερθει σε πολεμο μαζι τους και να τους πεταει εξω.Και οταν ομωψς αυτο γινοταν,παλι υπηρχε κατι αρνητικο για να προσαχει ο καθε εξυπνακιας.Και ας μην ξεχναμε πως με το παρακρατος δεν ειναι ευκολο να τα βαλλει καποιος.

Η τρομοκρατια ομως δεν θα περασει,του λαου η παλη θα την σπασει.Οσο και να μην αρεσει αυτο σε ορισμενους.

Ξέρεις καμιά δεξιά οργάνωση που βάζει βόμβες και σκοτώνει αστυνομικούς ?Αν ναι πες μου να δούμε τι θα κάνουμε.

Τώρα αν εσύ θεωρείς οτι η κουβέντα δεν είναι ουσιαστική πάω πάσο.

Ωραια λοιπον.Παμε με την δικη σου λογικη,με πολλους τροπους εκφρασης.

Εσυ ξερεις ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ που βαζει βομβες και σκοτωνει αστυνομικους?Πες μου μονο μια.Αν ναι,πες και θα δουμε τι θα κανουμε.

Το παμε αλλιως τωρα,αλλα στο ιδιο μοτιβο.

Ναι,εγω ξερω μια.Χρυση Αυγη λεγεται και δεν σκοτωνει αστυνομικους,αλλα κοσμο και κοσμακη.Συντασεται μαζι με τις δυναμεις καταστολης και πεταει πετρες και μαχαιρια (υπαρχουν τα βιντεο ντοκουμεντα απο ολα τα καναλια στις ειδησεις που οι Χρυσαυγητες και οι πασης φυσης φασιστες ηταν πλαι πλαι οταν χτυπουσαν τους αναρχικους στην Αθηνα).

Αν δεν σου κανει αυτη,εχω και αλλες.

17 Νοεμβρη.Δολοφονιες,ληστειες και πασης φυσης τρομοκρατικες ενεργειες.

Θες και αλλη μηπως?

Τωρα που σου ειπα τι εχεις να πεις?Και ακομα περισσοτερο τι θα κανεις?Θα τους στειλεις ολους στη ψειρου?Μπορεις?Και αν εσυ μπορεις να κανεις κατι,οι καθύλην αρμοδιοι γιατι δεν κανουν?Δεν μπορουν και συ εισαι ο Μπατμαν?Ή δεν υπαρχει η πολιτικη βουληση να κανουν?Και αν δεν υπαρχει η πολιτικη βουληση,τοτε τι υπαρχει απο πισω?Μηπως οτι ο κρατικος μηχανισμος (αστυνομια,αντιτρομοκρατικη υπηρεσια,ΕΥΠ,κ.ο.κ) εχουν συμφεροντα απο την υπαρξη τετοιων ομαδων?Τους συμφερει να τροκρατουν τον κοσμο για να μην βγαινει στον δρομο,στο φοβο μην φαει καμια μολοτοφ στο κεφαλι ή μην του σπασουν τα μουτρα επειδη θα χτυπησουν αναιτια την πορεια (βλεπε φοιτητικες κινητοποιησεις στην Αθηνα το Καλοκαιρι του '06).

Μηπως γενικα τους αρεσει η ποινικοποιηση των αγωνων για να μην σηκωνει κανεις κεφαλι?

Οπως βλεπεις (θα συμφωνησω με τον φραγμα),οσο και να υποτιμας την νουμοσυνη καποιων εδω μεσα,συμπεριλαμβανομενου και εμου του ιδιου,εγω μπορω να παιξω μπαλα και στο δικο σου γηπεδο,δεν χαλιεμαι.Τοσα χρονια παιζουν μπαλα αλλοι στο δικο μου,εγω γιατι να μην το κανω?

Tsakonas αν ο χαρακτηρισμός κουμουνια πρέπει να λέγεται περιφραστικα τότε γιατί δε συμβαίνει το ίδιο με το χουντικος;

Τα υπόλοιπα το βραδάκι από το Σπιτι. Έχω να γράψω για τους καλούς αριστερούς που πολέμησαν για την ελευθερία λόγου που απολαμβανω.

Τιποτε δεν πρεπει να λεγεται περιφραστικα.Εγω ειμαι Κομουνιστης και το δηλωνω ανοιχτα για οσους τοσα χρονια δεν το εχουν καταλαβει απο αυτα που γραφω εδω.Και το να με αποκαλεις "κομουνι",δεν με χαλαει καθολου,γιατι δειχνει πως εσυ εχεις το αγχος με την παρτυ μου και οχι το αντιστροφο.

Και συ λοιπον,με τις αποψεις που εκφραζεις,κατατασεσαι.Οταν μιλας για σπασμενες μεσες και γεροκουμουνια (-γινεται σαπουνια),τοτε εντασεσαι στην κατηγορια του Αντιδημοκρατικου (αντε για να μην με λογοκρινει παλι ο Εισαγγελεας) και αυτου που φημωνει την εκφραση οσων αντιτιθενται στην καταστολη των δημοκρατικων τους δικαιωματων.

Αμα δεν σε εκφραζει ο ορος,τοτε ξεκαθαρισε τη θεση σου και προσεξε τι λες και τι γραφεις.

Συ ειπας,οχι εγω-εμεις.Και επειδη ο γιαλος δεν μπορει να ειναι στραγβος,μαλλον εσυ στραβα αρμενιζεις,για να υπαρχουν αρκετοι εδω μεσα που σε εχουν καταταξει στην ιδια κατηγορια που σε εβαλλα και γω.

Εγώ δεν ταυτίζω τίποτα, μόνοι τους ταυτίζονται όπως έχει αποδειχθεί πολλές φορές.

Οι λέξεις '' μαλλιας , παπιας , φοιτητής αριστερός '' εχουν γενικη έννοια που περιλαμβάνει πολλές κατηγορίες ανθρώπων ως επι το πλείστον νομοταγείς..αλλά έχει και κάτι μπουμπούκια...

CrazyAnt @ ''Μπαχαλακιδες'' χμ πολύ ήπια λέξη για καθάρματα που φτιάχνουν βόμβες-χυτρες και πυροβολούν με καλασνικοφ.

Ξεκολα με το 3ο πλυθηντικο και πες τι θελεις ξεκαθαρα.Αοριστολογιες και αερολογιες σε κανα παιδακι του δημοτικου,που θα μασησει απο τον προλογο.

Δεν υπαρχει νομοταγης και μη-νομοταγης στην συζητηση μας.Ολοι μας (απο οσο μπορει να ξερει ο ενας για τον αλλον) νομοταγης ειμαστε.Το αν καποιος εχει παπια,μακρυ μαλλι ή ειναι φοιτητης αριστερος/δεξιος/κεντροος δεν εχει να κανει με αυτο που συζηταμε.

Η στοχοποιηση συγκεκριμενων κοινωνικων χωρων,ομαδων και ανθρωπων συγκεκριμενα,γινεται παντα με συγκεκριμενο αρνητικο σκοπο και συνηθως αυτην την δουλεια την κανει η Ασφαλεια και αρχουσα ταξη,που θελει να στοχοποιει οσους της δημιουργουν προβλημα.

Εσυ ανοικεις σε καποια απο αυτες τις κατηγοριες?Αν,ναι παρε θεση.Αν παλι οχι,τοτε σταματα να προσπαθεις να συμπληρωνεις το εργο σου,γιατι δεν το κανεις και καλα.

Edit:

καθαρματα που φτιαχνουν βομβες και πυροβολουν με καλασνικοφ δεν ειναι μπαχαλακηδες,αλλα τρομοκρατες.

Σε κανενα σημειο των οσων γραφω,δεν εχω παραλληλησει τη μια κατηγορια με την αλλη.

Ναι,ειναι υπερανω υποψιας γιατι οι αριστεροι και οι επαναστατες της κατσαρολας και της χυτρας με τον μαγικο ζωμο του επαναστατη δρυιδη,ειναι εκ πεπιθησεως εναντια στα προγκρομ και τις τρομοκρατικες ενεργειες.

Το τι πιστευει ο καθενας ειναι δικη του υποθεση και μονο αυτος μπορει να το ξερει.Αλλα το αν (λεει πως) πιστευει σε κατι δεν εξασφαλιζει τιποτα για την συμπεριφορα του.Ρωτα οποιον μεγαλοπολιτικο θες αν πιστευει στην διαφανεια κλπ.Χαζος ειναι να σου πει οχι?

Αυτο το "προγκρομ" τι σοι πραμα ειναι? Η ακριβη εκδοση του πογκρομ http://en.wikipedia.org/wiki/Pogrom (στου οποιου το λημμα η γουικιπιντια αναφερει και το εξης παραδειγμα http://en.wikipedia.org/wiki/Gretseskayia_Operatsia ?

Μαι ποιντ ιζ,ας μην κολλαμε τεραστιες ταμπελες σε διαφορες καταστασεις,η τουλαχιστον οταν τις κολλαμε,να τις κολλαμε σωστα.

Απο εκει και περα,δεν μπορω να καταλαβω για ποια "στοχευμενη διωξη των αριστερων" μιλαμε.Στα γεγονοτα με την βιβλιοθηκη οι γηραιοι αριστεροι ετυχαν προνομιακοτατης μεταχειρισης...Εκτος αν ξερετε πολλους να εχουν παρανομησει (στο χωριο μου τους τσαμπουκαδες των εν λογω τυπων στην βιβλιοπαρουσιαση τους λεμε αντισταση κατα της αρχης και τιμωρειται κατα το αρθρο ΠΚ167),να μην περνανε εστω ενα τυπικο δικαστηριο ρε παιδι μου να τους αθωωσει αλλα να αφηνονται ελευθεροι με εντολη υπουργου.Αυτο φιλε constandinos ειναι παραβιαση του συνταγματος(και μαλιστα του αρθρου 26).

Υπαρχουν σαφης διαχωρισμοι.Ειναι αλλο πραμα οι μπαχαλακηδες,τους οποιους η αστυνομια γνωριζει,γιατι οι μισοι απο δαυτους ειναι ασφαλιτες οι οποιοι προκαλουν κιολας τετοιου ειδους ενεργειες και αλλο πραμα η πασης φυσεως διαδηλωτες.

Μα και οποιος συλλαμβανεται,αμεσως ανακηρυσσεται αγωνιστης και ορμανε οι κομματικοι τους "εργοδοτες" σε διαδηλωσεις/παραστασεις διαμαρτυριας για να αφεθουν ελευθεροι με το ετσι θελω.Δηλ ο τυπος πουχει συλληφθει για τα γεγονοτα του Δεκεμβρη και κανει απεργια πεινας ( :tomato: ) ,ξαφνικα τωρα εγινε αγωνιστης? Αλλα απο την αλλη γκρινιαζουμε που δεν μαζευονται οι γνωστοι αγνωστοι και συμπεραινουμε απο αυτο οτι ανηκουν στην αστυνομια?Αμα ειναι με μια απεργια πεινας να γινεσαι αγωνιστης,εγω με τις διαιτες πουχω κανει αξιζω απο τωρα συνταξη ως αγωνιστης της εθνικης αντιστασης στο πιτογυρο!

αν υπηρχε θεληση δεν θα μπορουσαν να πιασουν αυτους που πανε και κανουν επιθεση με καλασνικοφ σε αστυνομικο τμημα?

Ποια θεληση ρε παιδια?Δημοκρατικη χωρα δεν ειμαστε?Για δικαιωματα δεν φωναζουμε συνεχεια?Για να πιασεις καποιον θελει ΨΑΞΙΜΟ,η πολιτικη βουληση ειναι για ομιλιες πολιτικων κλπ.Δηλαδη προτιμαμε να μπουκαρει συνεχεια η αστυνομια σε οποιο σπιτι γουσταρει και να κανει φυλλο φτερο οποιοδηποτε αυτοκινητο για να βρει κατι?Πριν λιγο δεν γκρινιαζαμε για την εξακριβωση?Δεν ειναι τοσο ευκολο να πιασεις καποιον οσο φαινεται στις ταινιες.Εκτος αν προτιμα κανεις police state.

.Η εξουσια,αρχουσα ταξη,κεφαλαιο,ιμπεριαλισμος και οτι αλλο χωραει ο νους σου βαλτο εδω,ασκει βια πανω στους υπολοιπους απο τη μερα που παταμε σε αυτον τον κοσμο.Ειναι λογικο και επομενο να υπαρχει αντιδραση,οπως και εχει υπαρξει ιστορικα.Η μονη διαφορα ειναι πως οταν μιλαμε για μεμονομενη βια,τοτε εχουμε προγκρομ και τρομοκρατικες ενεργειες,ενω οταν μιλαμε με ορους μαζικης βιας,μιλαμε για επανασταση.

Ωραιες οι θεωριες,αλλα στην πραξη αποτυγχανουν να ερμηνευσουν την πραγματικοτητα.Εκτος αν ο εγκληματιας αστυνομικος των 1200ευρω/μηνα εχει περισσοτερο δικιο απο το εκλιπον παιδακι της αρχουσας ταξης των 10-20Κ++ μηνιαιως (οικογενειακα),και αυτο που εκανε ηταν βια (η πογκρομ)στα πλαισια ταξικης παλης

Απο εκει και περα,οποιοσδηποτε εξωραισμος της βιας ειναι πολυ επικινδυνος.Ποιο ειναι δηλαδη το κριτηριο της αγιας μαζικης βιας για επανασταση?Μηπως ειναι απλα το τεχνασμα ενος η περισσοτερων κομματος που υποκινει τετοιες καταστασεις να βαφτιζει επανασταση οτι το συμφερει και εγκλημα οτι δεν το συμφερει?

Πχ αν συγκρουστουν στην ομονοια ολοι οι ολυμπιακοι με ολους τους παναθηναικους εχουμε επανασταση?

Αν συγκρουστει ο Πανιωνιος με τον εργοτελη εχουμε εγκλημα?

Αδερφε Αυτός που σκότωσε μαθητή (και οχι μαθητές φοιτητές μετανάστες) είναι στη φυλακή δεν ανήκει σε καμιά οργάνωση.

Η σύγκριση σου είναι εντελώς άκυρη.

Πάλι θεωρώ την σύγκριση αυτή άκυρη αλλά...

Αν πιστεύεις οτι υποτιμώ την νοημοσύνη σου Γιώργο παύω να ποσταρω.

Οχι,Χριστο,υπαροχυν πολλοι που σκοτωσαν και δεν ειναι στη φυλακη,οπως το καθαρμα που σκοτωσε τον γνωστο σε ολη την ελληνικη κοινωνια Αλεξη.Και ομως αυτος δεν ειναι ειναι μεσα.

Επισης υπαρχουν πολλοι που χτυπουν απροκαλυπτα και δεν ειχαν καμια κυρωση (βλεπε περιστατικο με ζαρτινιερα στη Θεσσαλονικη προ τετραετιας).

Αρα απο οσα προκυπτουν,η συγκριση ειναι περα για περα εγκυρη,αλλο αν εσενα δεν σου αρεσει (το γιατι δεν σε αρεσει μενει να μας το πεις εσυ,αφου παρεις και θεση σε οσα ειπα πιο πριν).

Αν θελεις να σταματησεις να ποσταρεις καν'το,μην μας το λες.Δεν θα μας κατηγορησεις κιολας οτι δεν σου επιτρεπουμε να πεις τη γνωμη σου,ή οτι σου κλεινουμε το στομα.

Οτι εχεις να πεις να το λες,αλλα να εισαι σε θεση να αναλαβεις και τις συνεπειες των πραξεων και των λεγομενων σου,οπως ολοι μας εδω μεσα,που γραφουμε αυτα που σκεφτομαστε σε ενα δημοσιο φορουμ.

Τες πα γνώμη μου γνώμη σας.. αφήνω το τελευταίο λόγο σε σας γιατί δεν υπάρχει περιπτωση συμφωνίας.

Ναι,βασανιζουν και σκοτωνου,χωρις καμια απολυτως δοση υπερβολης.Αν σου φενεται υπερβολικο ή ψευτικο τοτε δεν ξερεις τι σου γινεται.Να πω πως ηταν και τπτ μυστικα που δεν τα ξερεις κανενας παει κ ερχεται,αλλα ρε γμτ,στην τηλεοραση βγαινουν,μην τρελαθουμε κιολας.

Βασανισμος δεν ειναι μονο το να σε δεσουν και να σε μαστιγωνουν.Και το κουτρουβαλημα στα σκαλια για το υπογειο στην Ασφαλεια στη Βαλαωρητου (εκει ειναι το ανακριτικο),μορφη βασανιστηριου ειναι.

Και τον Οτσαλαν που τον μαστουρωσαν και τον παρεδωσαν στους Τουρκους,βασανιστηριο ειναι.Στο κατω-κατω πολιτικο ασυλο ζητησε και αυτος,οπως χιλιαδες αλλοι που στην Ελλαδα εχουν παρει τα @@ μου,αλλα τεσπα,μην ξεφευγουμε.

Το τι λεει η Κανελη και η καθε Κανελη,ποσως με απασχολει.Εμενα δεν με εκφραζει σε κανενα επιπεδο η εν λογω κυρια.Οτι προβληματα εχεις μαζι της,να τα πεις σε αυτην,και οχι σε μας.

Δεν κερω ποια ειναι η δουλεια του αστυνομικου,αλλα ξερω σιγουρα ποια ΔΕΝ ειναι.

Δεν ειναι να βαραει και να πεταει χημικα σε Εργατες-Αγροτες-Φοιτητες-Συνταξιουχους,δεν ειναι να δερνει ετσι για τη φαση κοσμο (ζαρτινιερα ΤΜ),δεν ειναι να ανοιγει κεφαλια φοιτητων (φοιτητικες πορειες Μαης-Ιουν '05 & '06),δεν ειναι να ξεφορτωνει κουκουλοφορους μαυροφορεμενους μεσα απο κλουβες των ΜΑΤ,εξω απο το Πολυτεχνειο (μαρτυρια καθηγητη του ΕΜΠ),δεν ειναι να συντασεται με ακροδεξια-φασιστικα στοιχεια και να στηνουν οδομαχιες,δεν δεν δεν.

Αλλα ξεχασα,"εμεις" φτεμε που ολους αυτους τους "υποθαλπτουμε",αρα ειμαστε συνενοχοι και συνυπαιτιοι :happy2:

@Tsakonas

Ναι,λαθος ορθογραφια,πογκρομ,ηθελα να πω.

Ο ορος αυτος ομως υπαρχει απο το την εποχη της πρωτης Σοσιαλιστικης διεθνους και σε καμια περιπτωση δεν μεταφραζεται οπως περιγραφει το wiki.

Πιο,συγκκριμενα,ο Λενιν εν ετει 1916,κατηγορουσε καποιες ομαδες που το παιζαν επαναστατικες,γιατι καναν τρομοκρατικες επιθεσεις και διευκρινιζε πως το καθηκον του καθε επαναστατη δεν ειναι τα τρομοκρατικα χτυπηματα,εκτως των οσων αλλων ανεφερε.

edit:

Συγκεκριμενα αναφεροταν στους Ναροντνικους (μεσα στους οποιους ηταν κ ο αδελφος του Λενιν),τους οποιους μεν θεωρουσε μετεπειτα,σαν ενα απο τα σημαντικα στοιχεια που οδηγησαν στην Σοσιαλιστικη Επανασταση του '17,αλλα απο την αλλη διαφωνουσε απολυτα με την πρακτικη τους (χρηση βιας και τρομοκρατικα χτυπηματα)

Απο εκει και περα,δεν μπορω να καταλαβω για ποια "στοχευμενη διωξη των αριστερων" μιλαμε

μιλαμε για αυτην που συντελειται απο τον καιρο του Νοε.Μιλαμε για την προσπαθεια ποινικοποιησης των αγωνων,απεργειων,διαδηλωσεων,μιλαμε για την ταυτηση καθε τρομοκρατικου χτυπηματος με την "αριστερα",μιλαμε για το πιστοποιητικο πολιτικων φρονηματων που ισχυε επι χουντας και για πολλα αλλα.Αν εσυ και οποιοσδηποτε αλλος,δεν καταλαβαινει και δεν αντιλαμβανεται πως υπαρχει τετοια συντονισμενη προσπαθεια απο το μπλοκ της εξουσιας,απεναντι στην φωνη που θελει να χαλασει τα σχεδια τους,τοτε δεν μπορουμε να κανουμε κουβεντα.Την θεση σου αυτη παντως,την εφαρμοζουν οσοι ειναι κατα των αγωνων και συχνα πικνα οι πολιτικες ηγεσιες των κυβερνοντων κομματων μετα απο γεγονοτα που η αστυνομια ξεφευγει.

Γνωμη σου,γνωμη μου.Ας κρινουν οι αλλοι γιατι εμεις οι δυο δεν προκειται να πεισουμε ο ενας τον αλλον για το αντιθετο και προσωπικα δεν εχω καμια διαθεση να το κανω αυτο σε σενα.

Μα και οποιος συλλαμβανεται,αμεσως ανακηρυσσεται αγωνιστης και ορμανε οι κομματικοι τους "εργοδοτες" σε διαδηλωσεις/παραστασεις διαμαρτυριας για να αφεθουν ελευθεροι με το ετσι θελω.Δηλ ο τυπος πουχει συλληφθει για τα γεγονοτα του Δεκεμβρη και κανει απεργια πεινας ( ) ,ξαφνικα τωρα εγινε αγωνιστης? Αλλα απο την αλλη γκρινιαζουμε που δεν μαζευονται οι γνωστοι αγνωστοι και συμπεραινουμε απο αυτο οτι ανηκουν στην αστυνομια?Αμα ειναι με μια απεργια πεινας να γινεσαι αγωνιστης,εγω με τις διαιτες πουχω κανει αξιζω απο τωρα συνταξη ως αγωνιστης της εθνικης αντιστασης στο πιτογυρο!

Η γελιοποιηση της πραγματικοτητας ισοδυναμει με την παραποιηση της.

Αναφερθηκα σε προηγουμενο ποστ πανω σε αυτο αλλα δυο λογια ακομα.

Οταν καποιος συλαμβανεται αναιτια,καλως γινεται συντονησμενη προσπαθεια για να αφεθει ελευθερος.Απειρα περιστατικα,οπου ειχαν μαζεψει φοιτητες απο διαδηλωση χωρις να εχουν καμια σχεση με τα γεγονοτα για τους οποιους κατηγορουνταν οι οποιοι εκ των υστερων αθοωνοντουσαν κιολας στα δικαστηρια (βλ. Παναγιωτακη με το πρασινο σταρακι...).

Αρα μην λεμε μονο οσα μας συμφερει...

Ποια θεληση ρε παιδια?Δημοκρατικη χωρα δεν ειμαστε?Για δικαιωματα δεν φωναζουμε συνεχεια?Για να πιασεις καποιον θελει ΨΑΞΙΜΟ,η πολιτικη βουληση ειναι για ομιλιες πολιτικων κλπ.Δηλαδη προτιμαμε να μπουκαρει συνεχεια η αστυνομια σε οποιο σπιτι γουσταρει και να κανει φυλλο φτερο οποιοδηποτε αυτοκινητο για να βρει κατι?Πριν λιγο δεν γκρινιαζαμε για την εξακριβωση?Δεν ειναι τοσο ευκολο να πιασεις καποιον οσο φαινεται στις ταινιες.Εκτος αν προτιμα κανεις police state.

Να ψαξουν εκει που πρεπει και να μην μαζευουν κοσμο απλα για να δειχνουν οτι ψαχνουν.Δεν ειναι λιγες οι περιπτωσεις που σταματανε κοσμο στο δρομο για εξακρειβωση στοιχειων.Σε μενα προσωπικα,οταν ημουν καινουριος οδηγος (18 χρονων),με σταματουσαν αβερτα οι μπατσοι τις πρωινες ωρες (2-5 μετα τα μεσανυχτα),επειδη οδηγουσα LADA και ειμασταν μεσα 3-4 ατομα.Μια φορα μαλιστα,μας σημαδευαν με MP5 καθως μας εκαναν σωματικο ελεγχο...Μαλλον αυτο βοηθησε στην εξαρθρωση της 17Ν....

Χαζος δεν εισαι οπως και εμεις οι υπολοιποι που μιλαμε για πολιτικη βουληση.Think before posting.Η αστυνομια δνε ειναι ανεξαρτητη απο τους πολιτικους,γιατι εχει και πολιτικη ηγεσια η οποια ονομαζεται Υπουργος Δημοσιας Ταξης (και πλεον Προστασιας των Δικαιωματων και του Πολιτη.ορ γουατεβαρ).Κοινως,μια κυβερνηση ειναι αυτη που εν πολλις καθοριζει το πολιτικο πλαισιο πανω στο οποιο θα κινηθουν τα σωματα ασφαλειας.No?

Ωραιες οι θεωριες,αλλα στην πραξη αποτυγχανουν να ερμηνευσουν την πραγματικοτητα.Εκτος αν ο εγκληματιας αστυνομικος των 1200ευρω/μηνα εχει περισσοτερο δικιο απο το εκλιπον παιδακι της αρχουσας ταξης των 10-20Κ++ μηνιαιως (οικογενειακα),και αυτο που εκανε ηταν βια (η πογκρομ)στα πλαισια ταξικης παλης

Απο εκει και περα,οποιοσδηποτε εξωραισμος της βιας ειναι πολυ επικινδυνος.Ποιο ειναι δηλαδη το κριτηριο της αγιας μαζικης βιας για επανασταση?Μηπως ειναι απλα το τεχνασμα ενος η περισσοτερων κομματος που υποκινει τετοιες καταστασεις να βαφτιζει επανασταση οτι το συμφερει και εγκλημα οτι δεν το συμφερει?

Πχ αν συγκρουστουν στην ομονοια ολοι οι ολυμπιακοι με ολους τους παναθηναικους εχουμε επανασταση?

Αν συγκρουστει ο Πανιωνιος με τον εργοτελη εχουμε εγκλημα?

Again,μην κανεις πως δεν καταλαβαινεις.

Οταν μιλαμε για επανασταση υπησερχεται και το πολιτικο-κοινωνικο κριτηριο.Αρα το παραδειγμα ΟΣΦΠ-ΠΑΟ ειναι περα για περα ακυρο.Την αρωστια τους βγαζουν αυτοι που εμπλεκονται σε αυτες τις περιπτωσεις η οποια πολλες φορες τροφοδοτειται μαλιστα (βλεπε,χρηματοδοτηση εκδρομων τα πρωτα χρονια της προεδριας του κοκαλη στον ΟΣΦΠ),αλλα αυτο ειναι ενα αλλο θεμα,τελειως διαφορετικο με το παρον.

Δεν υπαρχει κανενας εξωραισμος και καμια μαγεια ή τεχνασμα.Οταν στην Αργεντινη βγηλαν εκατομυρια κοσμου και τα καναν γης μαδιαμ υπηρχε επανασταση?Οχι,υπηρχε εξεγερση,γιατι δεν υπηρχε το πολιτκο περιεχομενο για να οδηγησει σε αλλαγη του συστηματος εξουσιας.Η μαζικοτητα απο μονη της δνε εξασφαλιζει την ορθοτητα.Αλλα σιγουρα,η ορθοτητα απο μονη της δεν δικαιολογει την μεμονομενη βια.Η μαζικοτητα εχει το νοημα της λαικης-κοινωνικης συγκαταθεσης.Γιατι εγω μπορει να θελω να κανω το Α και το Β,αλλα αν τα κανω μονος μου,δεν θα διαφερω σε τπτ απο αυτους που πετανε μολοτοφ στα τμηματα και απο τους αλλους που βαζουν βομβες σε πολιτικα γραφεια.

Και για να διευκρινησω και κατι.Οσο και να θελει ενα κομα να κανει και να λεει κατι,αν δεν υπαρχει συγκαταθεση απο τους αμεσα ενδοιαφερομενους,δλδ τον Λαο,οτι και να λεει στον βροντο παει.Με αυτο θελω να σου πω,πως δεν μπορει να βαφτιζει ουτε να καπελωνει τπτ ενα κομμα.Και αν το θελεις και αλλιως,κανενα επαναστατικο κομμα στην Ελλαδα,αυτη τη στιγμη,δεν εχει τη δυνατοτητα να βγαλει ακαριαια (aka,επαναστατικα αντανακλαστικα) δεκαδες χιλιαδες κοσμο στο δρομο,οποτε κατα συνεπεια δεν μπορει και να οριοθετησει τα μεσα παλης (δλδ αν θα ασκησεις βια ή οχι,κτλ).Για αυτο και τον Δεκεμβρη για παραδειγμα,ειναι ατοπημα μεγαλο να λεει ο οποιοσδηποτε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ηταν πισω απο την λαικη εξεγερση ολως αυτων των ανθρωπων που βγηκαν κατα χιλιαδες για να εκφρασουν την οργη τους και την αντιθεση τους.Αν υπηρχε καποια επαναστατικη δυναμη,που να μπορουσε ετσι για πλακα,να βγαζει αυθορμητα τοσο κοσμο στο δρομο,τοτε θα μπορουσε να βγαζει και συστηματικα εκατονταδες χιλιαδες για να διαδηλωσουν με αποτελεσμα να αλλαξει τελειως το πολιτικο σκηνικο στην Ελλαδα.

Αλλα επειδη αυτο δεν ισχυει,ας μην μπεκουμε τα μπουτια μας...

μαλλον ξεχνας ευκολα

ξεχνας τα βιντεακια απο τα τμηματα που βαζαν να αυτο-πλακωνονται οι 2 νεαροι αλβανοι,τον μεταναστη που προχτες πεθανε απο βασανιστηρια στο τμημα της νικαιας,τον αλλον που τον ειχαν κουρεψει με τη ψιλη,και πολλα αλλα τετοια σκηνικα που δε συμφερει μερικους να ακουγονται.

H βία είναι βία από όποια πλευρά και να προέρχεται... όποιος νομίζει ότι η αριστερή, η δεξία ή κεντρώα βία είναι καλύτερη από τις άλλες κάνει λάθος... Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο δεν καταδικάζουν όλοι την βία γενικότερα, είτε είναι από την αστυνομία είτε από αναρχικούς, είτε απ' οπουδήποτε... Γι' αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι, γι' αυτό θα βγάζουμε τα μάτια μας στην πρώτη ευκαιρία...

Η άποψη μου γενικότερα για την κάθαρση του κόσμου, είναι η εξής...:

1. Μαζεύουμε όλους τους υπέρμαχους της βίας από όλες τις πλευρές σε ένα γήπεδο και πετάμε όλων των ειδών τα όπλα στο κέντρο...

2. κλειδώνουμε τις πόρτες και τους αφήνουμε να σκοτωθούν μεταξύ τους για να ξεκα-ώσουν...

3. όσοι μείνουν ζωντανοί τους θάβουμε με τους υπόλοιπους και συνεχίζουμε την ζωή μας όμορφα και ωραία...

4. όταν συμπληρωθεί ξανά επαρκής αριθμός τοιούτων επαναλαμβάνουμε την διαδικασία από το βήμα 1, μέχρι να εκλείψουν...

Ρε συ crazyant όταν μιλάω με τον fragma που δηλώνει ανοιχτά ΣΥΡΙΖΑ αυτός κατάλαβε γιατί μιλούσα.. εσυ τι πετάγεσαι σα να μη πω τώρα.

Αφού διαφωνείς μαζι μου δεν έχεις παρά γράφεις τη δική σου άποψη χωρίς να με χαρακτηρίζεις(ηλεκρονικο τσεκαδορο,''δεν ξέρεις τι σου γίνεται'' και αλλες τέτοιες π@π@ριες σε άλλο ποστ).

Ειναι η δεύτερή φορα που επιτίθεσαι προσωπικά.

Εγώ θα γράφω και θα εκφράζω την άποψή μου για τους αναρχικούς και τον αριστερό χώρο που τους υποθάλπει ΟΣΟ και να σε πειράζει..ΣΕΚΕΜΕ

H βία είναι βία από όποια πλευρά και να προέρχεται... όποιος νομίζει ότι η αριστερή, η δεξία ή κεντρώα βία είναι καλύτερη από τις άλλες κάνει λάθος... Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο δεν καταδικάζουν όλοι την βία γενικότερα, είτε είναι από την αστυνομία είτε από αναρχικούς, είτε απ' οπουδήποτε... Γι' αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι, γι' αυτό θα βγάζουμε τα μάτια μας στην πρώτη ευκαιρία...

Η άποψη μου γενικότερα για την κάθαρση του κόσμου, είναι η εξής...:

1. Μαζεύουμε όλους τους υπέρμαχους της βίας από όλες τις πλευρές σε ένα γήπεδο και πετάμε όλων των ειδών τα όπλα στο κέντρο...

2. κλειδώνουμε τις πόρτες και τους αφήνουμε να σκοτωθούν μεταξύ τους για να ξεκα-ώσουν...

3. όσοι μείνουν ζωντανοί τους θάβουμε με τους υπόλοιπους και συνεχίζουμε την ζωή μας όμορφα και ωραία...

4. όταν συμπληρωθεί ξανά επαρκής αριθμός τοιούτων επαναλαμβάνουμε την διαδικασία από το βήμα 1, μέχρι να εκλείψουν...

Ατυχες παραδειγμα,ή οπως ειναι της μοδας τωρα τελευταια...Epic Fail...

Δεν γινεται συζητηση περι βιας εδω και ειτε σου αρεσει ειτε οχι,ειτε το εχεις καταλαβει,ειτε οχι,στην κοινωνια την οποια ζουμε ασκειται καθημερινα βια εις βαρος ολων μας.Βια λεγοντας,δεν εννοω πως τρωμε μπουνιδια.

Βια ειναι και η ανασφαληστη εργασια,βια ειναι και η ανεργια,βια ειναι και η εκμεταλευση απο ανθρωπο σε ανθρωπο εν γενει.

Δεν υπαρχει αριστερη,δεξια,πανω,κατω βια....Υπαρχει σκετη Βια και τιποτα περισσοτερο,τιποτα λιγοτερο απο αυτο.

Η μονη ουσια που οριοθετειται ειναι Ποιος ασκει βια,πανω σε ποιον.

Στην μια περιπτωση εχουμε βια ασκουμενη απο τους λιγους πανω στους πολλους και στην αλλη (οταν αναφερθηκα στα περι επαναστασης κτλ) εχουμε βια που ασκειται απο τους πολλους πανω στους λιγους.

Σε αυτην την περιπτωση αναφερομουν οταν μιλησα για μαζικη και οργανωμενη βια,που πιο συγκεκριμενα εχει και πολιτικο-κοινωνικο περιεχομενο,με την εννοια της αλλαγης των σχεσεων εξουσιας μεσα σε μια κοινωνια.

Κοινως το προβλημα δεν λυνεται αμα μπουμε ολοι σε μια αρενα,ασε που να γινοταν δεν θα κατεβαινε η μια ομαδα γιατι θα μιλουσαμε για δισσεκατομυρια απο τη μια και μερικες χιλιαδες απο την αλλη,οποτε το αποτελεσμα θα ηταν προδιαγεγραμενο.

Κοινως το "κοινωνικο πεδιο μαχης",δεν το οριζουμε εμεις οπως θελουμε (δυστυχως γιατι τοτε τα πραματα θα ηταν πολυ πιο απλα),απλα μεσα σε ενα συγκεκριμενο πλαισιο διεκδικησης,δημιουργουνται οι οροι παλλης και αγωνα και με αυτους εχουμε καθε φορα να παιξουμε.

Δεν μπορω εγω δηλαδη,οταν γινεται αγωνας για να μην καταργηθει το 8ωρο,να βγαινω και να ζηταω να μειωθει σε 5ωρο...Ειναι ευκολα αντιλιπτο κατι τετοιο πιστευω.

Και εν παση περιπτωση,χωρις κανενα ηχνος ειρωνιας απο μερους μου,οποιος πιστευει πως τα πραματα μπορουν να αλλαξουν χωρις να ανοιξει ρουθουνι,απλα οωειροβατει.Η ιδια η Ιστορια εχει αποδειξει εδω και χιλιαδες χρονια,μεσα απο χιλιαδες επαναστασεις,πως η βια ειναι αναγκαιο κακο.Γιατι πολυ απλα κανεις δεν προκειται να παραχωρησει ετσι αβιαστα,αυτα που εχει στους αλλους...

Βιαιες επαναστασεις ειχαμε και οταν περασε η κοινωνια απο το Δουλοκτιτικο Σταδιο στο Φεουδαρχικο και απο το Φεουδαρχικο στον Καπιταλισμο.

Δεν ειναι αποκλειστικο προνομιο των Εργατικων-Σοσιαλιστικων επαναστασεων η βια...

Οταν το "νεο" θελει να πνιξει το παλιο για να δημιουργησει κατι διαφορετικο,κανεις δεν θα κατσει με τα χερια δεμενα.Απλα συνηθως η εκαστοτε αρχουσα ταξη εχει διαφορετικα,περισσοτερα και πιο αποτελεσματικα μεσα βιας σε σχεση με τους ¨επαστατημενους".

Οταν κανουν οι εργατες απεργια,η εργοδοσια φερνει απεργοσπαστες και ΜΑΤ και τους χτυπανε και κυρισει την απεργια παρανομη και καταχρηστικη.Οταν οι διαδηλωτες μαζευονται κατα χιλιαδες και φωναζουν,τους χτυπαν με δακρυγονα και χημικα.Οταν η εξουσια νιωθει να απειλειται,βγαινουν τα παπαγαλακια στα ΜΜΕ και αρχιζουν την προπαγανδα...

Yoy simply can't bring a knife to a gunfight...

Ανεξάρτητα από το τι πιστεύει ο καθένας από εμάς, νομίζω ολοι συμφωνούμε ότι υπάρχει ενα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα.

Μια μερίδα αστυνομικών αυθαιρετεί και τραμπουκίζει, και με μια μερίδα πολιτών αντιδρά σε αυτές τις συμπεριφορές.

Η πολιτική ηγεσία αλήθεια τι κάνει ; Εχω την αίσθηση πως στην καλύτερη περίπτωση αδιαφορεί και στη χειρότερη διαιωνίζει την κατάσταση. Ποια πολιτική ηγεσία έσκυψε ουσιαστικά πάνω από το πρόβλημα, προσπαθώντας να καταννοήσει τις αιτίες που το δημιουργούν και στη συνέχεια να το επιλύσει ;

Αρκούνται να επισκέπτονται σακατεμένους αστυνομικούς στα νοσοκομεία.

Αρκούνται να έχουν τους έχουν κακοπληρωμένους και ανεκπαίδευτους για να τους εξουσιάζουν καλύτερα.

Αρκούνται να καταδικάζουν τις συμπεριφορές βίας των αστυνομικών.

Οι πολίτες όμως δεν τους ψήφισαν για να καταδικάζουν, αλλά για να δίνουν λύσεις. Εκεί ακριβώς βρίσκονται και οι ευθύνες των πολιτών. Στο γεγονός ότι ψηφίζουν αυτούς που ψηφίζουν, με μοναδικό γνώμονα το μικροσυμφέρον τους.

Μικροσυμφέρον και ευθύνες έχουν και οι αστυνομικοί βέβαια. Οφείλουν να απαιτήσουν καλύτερη εκπαίδευση. Οφείλουν να απαιτήσουν από την ηγεσία τους να τους προστατέψει απο φαινόμενα σαν το χθεσινό. Δεν το κάνουν όμως γιατί νομίζω ότι το μόνο που τους νοιάζει είναι να μπουν σε κάποιο σώμα ασφαλείας για να λύσουν το βιοποριστικό τους πρόβλημα.

Ατυχες παραδειγμα,ή οπως ειναι της μοδας τωρα τελευταια...Epic Fail...

Buy a ticket...

...

Αν νομίζεις ότι η βία είναι η λύση στα προβλήματά σου, για μένα είσαι λάθος... υπάρχουν και άλλες λύσεις, αλλά για κάποιο λόγο όλοι τις θεωρείτε δύσκολες και ουτοπικές για να ασχοληθείτε καν με αυτές...

Ρε συ crazyant όταν μιλάω με τον fragma που δηλώνει ανοιχτά ΣΥΡΙΖΑ αυτός κατάλαβε γιατί μιλούσα.. εσυ τι πετάγεσαι σα να μη πω τώρα.

Αφού διαφωνείς μαζι μου δεν έχεις παρά γράφεις τη δική σου άποψη χωρίς να με χαρακτηρίζεις(ηλεκρονικο τσεκαδορο και αλλες τέτοιες παπαριες σε άλλο ποστ).

Ειναι η δεύτερή φορα που επιτίθεσαι προσωπικά.

Εγώ θα γράφω και θα εκφράζω την άποψή μου για τους αναρχικούς και τον αριστερό χώρο που τους υποθάλπει ΟΣΟ και να σε πειράζει..ΣΕΚΕΜΕ

:T::T: :slap::slap:

Εγω εχω το θαρρος της αποψης και της γνωμης μου και εαν κανω λαθος θα βγω και απολογηθω και θα ζητησω συγνωμη.Μεχρι στιγμης παντως δεν υπαρχει η παραμικρη ενδειξη που να με διαψευδει για τα οσα λεω.

Παμε τωρα στην ουσια

Γραφω την αποψη μου,οπως εκανα παντα,αλλα απο τη στιγμη που εσυ ο ιδιος δεν τοποθετεισαι για το ποιος εισαι,μπορω καλλιστα να βγαλω προφανη συμπερασματα απο τα λεγομενα σου και να σε καταταξω εγω.

Δεν μπορεις να μιλας γενικα και αοριστα για ολους και για ολα και να μην δεχεσαι την κριτικη στο δικο σου προσωπο.

Επιθεση δεν εχω κανει σε κανεναν.Ο καυστικος τροπος γραφης ειναι αλλο καπελο.

Και φυσικα οσο βαζεις ολοκληρο τον χωρο της Αριστερας στον ιδιο κουβα με τους αναρχικους-Μπαχαλους (γιατι μονο σε αυτους αναφερεσαι,καθως υπαρχουν και αναρχικοι με τελειως διαφορετικη δραση και πρακτικη τους οποιους ειτε αγνοεις την υπαρξη τους ειτε εσκεμενα δεν αναφερεσαι) και επιτιθεσαι απροκαλυπτα,τοσο και γω σαν κομματι του ευρυτερου χωρου της Αριστερας,εχω καθε δικαιωμα να αμυνθω της θεσης μου.

Σιγα δλδ μη σου πω και ευχαριστω για την δυσφημιση που κανεις επι μονιμου βασεως στους ανθρωπους της αριστερας και του αγωνα.Μην τρελαθουμε κιολας...

Τα σεκεμε και του και σου κ μου σε αλλη παραλια.Οτι εχεις να πεις να το πεις.Αν δεν μπορεις να επιχειρηματολογησεις καλυτερα να μασας παρα μιλας.Το μονο ευκολο πραμα στον κοσμο ειναι να αρχισω και γω flame war.

Συζητηση κανουμε και ο καθενας εκφραζει ελευθερα τις αποψεις του και κρινεται απο τις πραξεις και τα λεγομενα του και οχι απο το e-***** του μεσα σε μια ηλεκτρονικη αρενα.:getlost:

Buy a ticket...

Αν νομίζεις ότι η βία είναι η λύση στα προβλήματά σου, για μένα είσαι λάθος... υπάρχουν και άλλες λύσεις, αλλά για κάποιο λόγο όλοι τις θεωρείτε δύσκολες και ουτοπικές για να ασχοληθείτε καν με αυτές...

Δεχομαι και σεβομαι την διαφωνια σου αλλα δεν βλεπω την αντιπροταση.

Δεν ασχολουμαι με ποιες λυσεις?Δεν βλεπω να υπαρχει αλλη λυση οποτε κατα συνεπεια δεν μπορω και να ασχοληθω με κατι που δεν υπαρχει.

Δεν ειμαι βιτσιοζος,ουτε εχω κανα ζορι να βγαινω και να πλακωνομαι ή να τρωω ξυλο και χημικα στις πορειες και πραγματικα πιστεψε με αν πιστευα πως θα μπορουσε να γινει αλλιως η δουλεια,θα ημουν ο πρωτος που θα το εφαρμοζε.Να φυγουμε και απο το ζορι ρε αδερφε.

Το μοναδικο αλλιως,ειναι οι μεταρυθμισεις (δλ.Σοσιαλδημοκρατια),οι οποιες οπως εχει αποδειχθει διαχρονικα,δεν δινουν λυση στο προβλημα,αλλα ειτε το μετακυλιουν αλλου,ειτε δημιουργουν αλλα μεγαλυτερα στο ονομα της λυσης (απειρα τα παραδειγματα αποτυχημενων μεταρυθμησεων,πχ εκπαιδευτικο,που ολο αλλαζει για να γινει καλυτερο και συνεχεια με εναν μαγικο τροπο γινεται χειροτερο απο το προηγουμενο,ασφαλιστικο-εργατικο μια απ'τα ιδια,κ.ο.κ).

Ουτοπια?Whats this?Σαν αριστερο και κομμουνιστη εχω βαρεθει να με κατηγορουν σαν ουτοπιστη...Νομιζεις πως θα φοβομουν να ακολουθησω καποια αλλη κατευθυνση με τον φοβο της ουτοπιας?Δεν υπαρχει ουτοπια στην πολιτικη,αλλα εφικτο και ανεφικτο,κοινωνικα δικαιο και αδικο.

Ουτοπια ειναι Η χωρα των θαυματων.Το δικαιωμα για μια καλυτερη ζωη ομως δεν εχει περιορισμους...

Δηλαδή η μόρφωση και η παιδεία δεν λένε τίποτα...? όλα ξεκινάνε από την παιδεία, το σπίτι και την οικογένεια... μην βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος...

Ο άνθρωπος είναι ο χαρακτήρας του και ο χαρακτήρας του χτίζεται και πλάθεται, δεν είναι μόνο dna και χημικές ενώσεις... αν ο ίδιος δεν αποφασίσεις να μεγαλώσεις τα παιδιά σου με ιδανικά και δεν απαιτήσεις μια παιδεία ανθρωποκεντρική, όσο και να πολεμάς πίσω από φλεγόμενους κάδους δεν πρόκειται να καταφέρεις τίποτα... αλλά όσοι το ακούνε αυτό, αμέσως το αποκλείουν, γιατί φυσικά πιο εύκολο και γρήγορο είναι να πλακωθείς για κάτι, παρά να μεγαλώσεις 3 γενειές ανθρώπους απαλλαγμένους από μίσος, ρατσισμό και οτιδήποτε άλλο το οποίο δημιουργεί πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία της κοινωνίας...

Σε ρωτώ λοιπόν, αν όλοι οι άνθρωποι σκεφτόντουσαν έτσι, τι κυβερνήσεις θα είχαμε, τι αστυνομία, και τι ποιότητας πολίτες...? Η κοινωνία που ζούμε είναι καθρέφτης των εαυτών μας... αν δεν αλλάξουμε οι ίδιοι, δεν πρόκειται να αλλάξει η κοινωνία και για να αλλάξουμε οι ίδιοι, πρέπει να αλλάξουμε τρόπο σκέψης και την παιδεία μας...

Αν νομίζεις ότι η βία είναι η λύση στα προβλήματά σου, για μένα είσαι λάθος...

Η λύση που προτείνεις φίλε Jaco δεν εμπεριέχει βία ; Άσε που είναι : πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι.

Εγω νομίζω ότι υπάρχει λαϊκό αίτημα για καλύτερη αστυνομία. Καλύτερη είναι και η πιο αποτελεσματική btw, γιατί το πρόβλημα δεν εξαντλείται στις συμπεριφορές.

Επιμένω στις ευθύνες των πολιτικών γιατί βλέπω την ασυνέπεια στους χειρισμούς τους, και αδυνατώ να πιστέψω ότι δεν έχει χαθεί τόσο η έννοια του μέτρου οσο :

Αστυνομικός να πυροβολεί νεαρό επειδή του πέταξε ενα μπουκάλι και την επόμενη στιγμή άλλους ''νεαρούς'' να καίνε και να σπάνε ότι βρούν χωρίς ούτε καν να συλλαμβάνονται.

Οι τύποι που χοροπηδούσαν for fun επάνω στο κεφάλι ενός πολίτη να υπηρετούν στο σώμα, και να καθαιρείται ο αρχηγός της αστυνομίας επειδή ένας αξιωματικός του, τράβηξε το πέτο ενός συγγραφέα.

Πραγματικά δε ξέρω αν μπορεί να λυθεί το πρόβλημα χωρίς να ανοίξει ρουθούνι, βλέπω όμως ότι κάποιοι δεν προσπαθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.