LL_NEO Οκτώβριος 24, 2009 #661 Οκτώβριος 24, 2009 @fotme. Με ρώτησες για την αντίδραση μου. Στην έδωσα βασισμένος σε ένα πραγματικό περιστατικό που μου συνέβη. Ύστερα μου αρχίζεις το άλλα λόγια να αγαπιόμαστε και αυτό ήταν υποθετικό περιστατικό και μην κρίνεις απο ένα κτλ. Ε σόρρυ ρε φίλε, αυτό μου συνέβη, αυτό καταθέτω.ο πολιτης που δεν εχει την ορεξη ή την πολυτελεια να χανει τις ωρες του και τη διαθεση του ετσι, τι ακριβως πρεπει να κανει; Να πάει σε άλλη παραλία. μηπως καιρος ειναι εσυ να πας σε αλλη παραλια? Καταρχάς χαλάρωσε γιατί σέρνονται και εγκεφαλικά. Είναι του πολίτη υποχρέωση να ακολουθήσει το αστυνομικό όργανο στο τμήμα. Το δεν έχω ώρα, διάθεση, πρέπει να πάω να σπρώξω κτλ δεν υπάρχουν σαν δικαιλογίες. Αν δεν μπορεί να συμβαδίσει με αυτές τις συμβατικές υποχρεώσεις τι του μένει να κάνει; Δεν ξέρω κανένα νόμο που να λέει ότι η αστυνομία μπορεί να προσβάλει τους πολίτες, με αυτόν τον τρόπο... δεν περιμένω quote γιατί δεν υπάρχει...Σε προσβάλει ο αστυνομικός αν σου ζητήσει να τον ακολουθήσεις στο τμήμα; Jaco σόρρυ αλλά θα με ξανακάνεις να μιλήσω για γαλακτομπούρεκα ρε φίλε και μπιλιετάκια. Δουλειά του και υποχρεωσή του είναι να σε οδηγήσει στο τμήμα αν πιστεύει ότι πρέπει να το κάνει. Αλοίμονο αν το σκεφτόταν κιόλας επειδή ο πολίτης απεναντι του μπορεί να παρεξηγηθεί. Και επειδή μίλησες πριν για Αγγλίες, Γερμανίες κτλ πόσα παραπάνω μέσα έχουν οι εκεί αστυνομικοί για να περιορίσουν τις προσαγωγές και την εν γένει "ενοχλητική τους παρουσία"; Πιστεύεις ότι αν είχαν γεμίσει τα Εξάρχεια κάμερες θα είχαμε όλα αυτά τα έκτροπα που βιώνουμε αυτές τις μέρες;αρκετά άκουσα σε αυτό το thread που υποτιμούν τις αξίες μου και τα βασικά δικαιώματά μου ως πολίτη.Δικαιώματα δικαιώματα δικαιώματα. Υποχρεώσεις anyone?Btw μιας και μιλάτε για βιοπραγία δείξτε μου σας παρακαλώ στο βίντεο που παρέθεσε ο Γιώργης (λεπτό και δεπτερόλεπτο πλζ) που ακριβώς βλέπουμε στιγμές αστυνομικές βίας.
greekfragma Οκτώβριος 24, 2009 #662 Οκτώβριος 24, 2009 έχεις δίκιο Γιάννη........τα παλικάρια με τα κράνη ζήτησαν πολύ ευγενικά και με τεράστιες δόσεις ψυχραιμίας να τους συνοδεύσουν στο τμήμα.νομίζω οτι προς το τέλος του βίντεο έστρωσαν κόκκινο χαλί, άνοιξαν την πόρτα και προσέφεραν και σαμπάνια στους εκλεκτούς προσκεκλημένους του τμήματος.:suicide2:Γιάννη end of story φίλε. Όσο όμορφα και να καθόμαστε να συζητάμε δε βγαίνει άκρη.Αν για σένα είναι αυτός τρόπος προσαγωγής στο τμήμα ενός 60χρονου που του "ζητήθηκε" χωρίς επιβαρυντικό στοιχείο σε μια εκδήλωση βιβλίου, τότε σόρρυ αλλά έχεις χάσει τη μπάλα και πρέπει να δεις τα πράγματα από άλλη σκοπιά....την ανθρώπινη....όχι την ψυχρή της καταστολής σε οτιδήποτε μπορεί να διαταράξει την ηρεμία μιας κοινωνίας.
astrolabos Οκτώβριος 24, 2009 #663 Οκτώβριος 24, 2009 Υπάρχουν καλοί και κακοί μπάτσοι. Σίγουρα. Έτσι υπάρχουν και καλοί και κακοί πολίτες. Μην θεωρείται ένοχους μέχρι αποδείξεως του εναντίου τους μπάτσους και αθώους μέχρι αποδείξεως του εναντίου τους πολίτες. Υπάρχει υστεροβουλία και από τις δύο πλευρές. Όπως πάνε στις πορείες κάποιοι ματατζήδες με σκοπό "να ανοίξουν κεφάλια διαδηλωτών", έτσι πάνε και κάποιοι άλλοι με ένα καδρόνι πάχους 20cm με ένα κομματάκι πανί στην άκρη για σημαία με σκοπό να "ανοίξουν κεφάλια ματατζήδων".Δεν το καταλαβαίνεται ότι όποιος προκαλεί, πρέπει να δέχεται και τις συνέπειες της πράξης του; Δεν καταλαβαίνετε ότι η αναρχία δεν είναι το κυρίαρχο πολίτευμα αυτή τη στιγμή, οπότε είτε το θέλετε είτε όχι, θα υπάρχει κάποιος εντεταλμένος από αυτούς που κυβερνούν την κοινωνία μας,για να ελέγχει και να καταστέλλει καταστάσεις και συμπεριφορές οι οποίες παρεκκλίνουν του φυσιολογικού; Και ποιος ορίζει το φυσιολογικό θα μου πείτε. Η πλειοψηφία, όπως σε κάθε πλειοψηφικού τύπου πολίτευμα.Όποιου λοιπόν δεν του αρέσει να τον ελέγχουν και πιστεύει ότι η παρανομία είναι ελευθερία, και η αναρχία ευδαιμονία, τότε μπορεί να πάρει τα μπογαλάκια του και να πάει να κάνει μια αναρχοαυτόνομη βίλα κάπου αλλού, γιατί εμείς οι υπόλοιποι πιστεύουμε σε νόμους και στην εφαρμογή τους.
Jaco Οκτώβριος 24, 2009 #664 Οκτώβριος 24, 2009 Ακριβώς... το πρόβλημα είναι όμως ότι η εφαρμογή των νόμων πρέπει να είναι ίδια απέναντι σε όλους και όχι μόνο προς μια πλευρά...Όταν βγαίνει η έκθεση της διεθνούς αμνηστίας και είναι κόλαφος για την βία και τις μεθόδους της αστυνομίας, δεν πρέπει κάποιος να ενεργοποιηθεί και να εφαρμόσει τους νόμους...? Νομίζω ότι αίτημα των περισσοτέρων είναι η σωστή εφαρμογή των νόμων απέναντι σε όλους, από το πιτσιρίκι που θα πετάξει την μολότοφ ή θα καταστρέψει μια βιτρίνα ή μαγαζί, μέχρι τον αστυνομικό που θα δέρνει όποιον θέλει ή θα λέει στην κυρά Κατίνα έλα πάρε μου μια π*πα και θα χασκογελάει με άλλες 3 ντουλάπες με κλομπ...Όλοι ίσοι...
KoMM Οκτώβριος 24, 2009 #665 Οκτώβριος 24, 2009 Το δεν έχω ώρα, διάθεση, πρέπει να πάω να σπρώξω κτλ δεν υπάρχουν σαν δικαιλογίες.πολυ ομορφα. Και με ποιο κριτηριο ακριβως σε τραβολογανε; οτι ησουν καπου πως καποτε εκει που καπου καπως κατι εγινε/ακουσαμε/ασδφ; Το θεμα δεν ειναι οι αστυνομικοι που ειναι σωστοι κ νιωθουν τι πρεπει να κανουν , αλλα ολοι οι υπολοιποι δοντακιδες/ανεκπαιδευτοι/κομπλεξικοι μισομεριδες αμουστακοι που βγαζουν τα απωθημενα τους καιγοντας τα χλωρα μαζι με τα ξερα λογω της ανυπαρκτης κρισης τους. Ο πολιτης πρεπει να ξερει ΓΙΑΤΙ του γινεται εξακριβωση/προσαγωγη και να μη καταπινει αμασητη τη στολη που φοραει ο καθε τυχαρπαστος βυσματιας -βεβαια μετα θα καταπιει αμασητο το γκλοπ του-. Πως προστατευται ο πολιτης απ την ανεπαρκεια των χ αστυνομικων;
Tsakonas Οκτώβριος 25, 2009 #666 Οκτώβριος 25, 2009 Ειδα κι εγω τα γεγονοτα,και το μονο πουμουρχεται στο μυαλο ειναι περσι το Δεκεμβρη-Γεναρη ,οπου ολοι οι πολιτικοι χωροι συναινουσαν στο συμπερασμα οτι ο "συριζας" χαιδευει τους κουκουλοφορους.Ειναι εντελως μα εντελως απιθανο,βασει αυτης της κοινης αντιληψης,τα τυπακια που επετεθησαν στους καπς να ειχαν υποψη τους την παρουσιαση και να την εκμεταλλευτηκαν,προσπαθωντας να κρυφτουν εκει μεσα?Δηλαδη δεν εχει ακουσει κανεις ποτε του οτι οι κουκουλοφοροι μετα τις επιθεσεις τους κρυβονται και σε πανεπιστημια οπου υπαρχει ο βλακωδης νομος για το ασυλο?Ειναι απολυτως απιθανο τα παιδια να βαριουνταν να πανε ως την Νομικη η το Πολυτεχνειο και να κρυφτηκαν εκει?Δεν λεω οτι εγινε ετσι ,τσακωνοτελος κλπ,αλλα ενα ερωτημα θετω.Δηλ ξαφνικα ολα τα κομματα και πολιτες ξεχασαν τι ελεγαν ολοι τον Γεναρη?Απο εκει και περα,καποιοι φαινεται να πονταραν στον συμβολισμο του πραγματος (καπς εισβαλλουν σε παρουσιαση βιβλιου),και ισως να τα καταφεραν καλα.Αρωτηξις μου βεβαια ειναι,με αυτα τα ερμα τα γουαναμπι αστυνομοκρατουμενα εξαρχεια,ολοι εμεις που ειμαστε κολλημενα framerate junkies και παμε εκει καθε τρεις και λιγο και επενδυουμε,πως ειναι δυνατον ναμαστε καλα κλπ,να μην μας πειραζει κανεις,και να προκυπτουν αδικημενοι χτυπημενοι εξυβρισθεντες πολιτες σε κατι tvxs κλπ?Νταξ,δεν λεω τωρα τελευταια αυξηθηκε η αστυνομευση κει κατω αλλα ποτε αγριεψαν τοσο πολυ ρε παιδια και δεν τοχουμε παρει χαμπαρι εμεις που μας ξερουν στα μαγαζια με τα μικρα μας?Η μηπως ολοι ειμαστε του e-shopping και δεν παταμε?Μηπως μιλαμε για βαμπιρο-καπς που βγαινουν απο τις 12 και μετα?Μηπως τα καδρονια ειχαν σχημα σταυρου?Απο εκει και περα,σημειωνω πως στην γερμανια πχ ,οι ταυτοτητες των μελων της GSG-9 (GrenzenshutzGruppe-οι σπεσιαλ καπ-φορσιζ) ειναι δια νομου απορρητες.Παντως απο το ολο μπλεξιμο προκυψε και μια καλη ιδεα.Αν με τσαντισει ο αστρολαβος,θα παω να τον σαπακιασω στο ξυλο και μετα θα βαλω για μπακαπ τους παππουδες και τις γιαγιαδες μου να ειναι αλητης γουρουνι οποιος καπ παει να με πλησιασει.Σιγουρα ο κυριος "επιασα την 17 Νοεμβρη" εχει κανει δυναμικοτατο ανοιγμα της νεας σαιζον,περιμενουμε να δουμε τι ψαρια θα πιασει και στις 6.12.009
Jaco Οκτώβριος 25, 2009 #667 Οκτώβριος 25, 2009 Μπορεί η τσακωνολογική σου να στηρίζεται σε λογικά τσακώνια συμπεράσματα, αλλά μην ξεχνάς ότι και μερικοί χιλιάδες μόνιμοι κάτοικοι των Εξαρχείων μαζώξαν υπογραφές και τις κατέθεσαν, ώστε να φύγουν οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί από εκεί... Εντάξει, εγώ πια κατεβαίνω 3-4 φορές τον χρόνο εκεί, αλλά επίσης στατιστικά 12 χρόνια που οδηγώ κάθε μέρα με έχουν σταματήσει μόνο μια φορά για έλεγχο, οπότε είναι λίγο σχετικό το πότε, πώς, γιατί, που και πόσο θα σε σταματήσει κάποιος και πως θα σου συμπεριφερθεί... επομένως, για να αντιδρούν οι μόνιμοι κάτοικοι (όχι όλοι, αλλά μεγάλο μέρος), σημαίνει ότι έχουν δει κάποια πράγματα και καταστάσεις που περιστασιακοί δεν τα έχουν δει...
Kostas007 Οκτώβριος 25, 2009 #668 Οκτώβριος 25, 2009 αν ειναι ετσι οπως τα λες γιατι δεν αφηναν τους μπαρμπαδες να πανε να συνεχισουν το ψαξιμο για τους αναρχοκαταστροφεις?
VIL Οκτώβριος 25, 2009 #669 Οκτώβριος 25, 2009 Παντως απο το ολο μπλεξιμο προκυψε και μια καλη ιδεα.Αν με τσαντισει ο αστρολαβος,θα παω να τον σαπακιασω στο ξυλο και μετα θα βαλω για μπακαπ τους παππουδες και τις γιαγιαδες μου να ειναι αλητης γουρουνι οποιος καπ παει να με πλησιαει
unseen Οκτώβριος 27, 2009 #670 Οκτώβριος 27, 2009 Για να ακουσω τις αποψεις σας για αυτο.http://www.thelab.gr/showpost.php?p=1062704723&postcount=24732
greekfragma Οκτώβριος 27, 2009 #671 Οκτώβριος 27, 2009 η βία είναι πάντα κατακριτέα είτε προέρχεται από τους αστυνομικούς είτε την δέχονται εκείνοι.το θέμα είναι οτι δε μιλάμε για μια απλή έφοδο με 1-2 σφαίρες ή μερικές μολότωφ.μιλάμε για γάζωμα κανονικό και 1 (?) χειροβομβίδα.σημαίνει δηλαδή οτι πήγαν αποφασισμένοι για αιματοκύλισμα.6 Δεκέμβρη κοντή γιορτή.το απεύχομαι βέβαια...κάποια στιγμή πρέπει να ηρεμήσουν τα πράγματα...πότε όμως?
deninho Οκτώβριος 27, 2009 #672 Οκτώβριος 27, 2009 έχουμε και 17 Νοέμβρη πρώτα. Πολύ φοβάμαι ότι φέτος οι φασαρίες θα ξεκινήσουν από αρκετά νωρίς, και θα κρατήσουν αρκετά... Ελπίζω να βγω λάθος
ea6gka Οκτώβριος 27, 2009 #673 Οκτώβριος 27, 2009 δεν νομιζω οτι τετοιου ειδους επιθεσεις μπορει να ονομαστει βια , δολοφονικη επιθεση ειναι. Και αυτοι οι τυπαδες δεν ειναι απλοι "τρομοκρατες" .
greekfragma Οκτώβριος 27, 2009 #674 Οκτώβριος 27, 2009 συμφωνώ. στο πλαίσιο βίας εμπεριέχεται όμως.άσχετα αν είναι ακραία μορφή.εντάξει μη στεκόμαστε και στις λέξεις.το τι συμβαίνει είναι που ανησυχεί.όχι το πως περιγράφεται.
Kostas007 Οκτώβριος 27, 2009 #675 Οκτώβριος 27, 2009 η βια γεννα βια...μετα θα αναρρωτιωμαστε γιατι οι αστυνομικοι της αγιας παρασκευης δερνουν...μαλλιαδες σε παπακια.μετα γιατι οι μαλλιαδες με παπακια πετανε πετρες σε τμηματα κτλ κτλ...φαυλος κυκλος.:bad:
ea6gka Οκτώβριος 27, 2009 #676 Οκτώβριος 27, 2009 αποπροσανατολιστηκες , οι μαλλιαδες με τις παπιες δεν εχουν πολεμικο οπλισμο ουτε ειναι απειλη για τη δημοσια ασφαλεια . Το θεμα ειναι οι αστυνομικοι και η ηγεσια τους θα κινηθουν ποτε στην σωστη κατευθυνση ή θα τη πληρωσει ο μαλλιας , ο παπιας , ο φοιτητης ο αριστερος κλπ
unseen Οκτώβριος 27, 2009 #677 Οκτώβριος 27, 2009 http://taxalia.blogspot.com/2009/10/blog-post_9276.html Να ρωτησω κατι που δεν εχω δει να το αναφερει καποιος μεχρι τωρα.Δεν ειναι διαφορετικη κατηγορια οι αστυνομικοι που κανουν δουλειες του στυλ, μαλωνουν δυο γειτονοι και φωναζουν την αστυνομια ή αυτοι που πανε τον μεθυσμενο σπιτι και το junkie στο νοσοκομειο ή ακομα ακομα οι κοπελες του γνησιου της υπογραφης και των διαβατηριων με αυτους που διαλεγονται και εκπαιδευονται για καταστολη(ΥΜΑΤ,ΥΜΕΤ)? Ειναι ολοι μπατσοι-γουρουνια-δολοφονοι και μεσα στο ιδιο τσουβαλι?Μονο εμενα μου φαινεται αδερφιστικο να χτυπας συνοικιακο τμημα?
pank Οκτώβριος 27, 2009 #678 Οκτώβριος 27, 2009 Εμένα με αγριεύουν πολύ αυτά τα περιστατικά.Άλλο είναι μια έκρηξη με γκαζάκια σε έκθεση αυτοκινήτων στις 3 τα ξημερώματα, και άλλο κάτι τύποι επάνω σε μηχανές που γαζώνουν με αυτόματα στις 21:40. Άνετα γυρνάς με το πιτσιρίκι σου από το παιδικό πάρτυ που μόλις έχει τελειώσει για να μη μιλήσω για τη ψυχολογία των αστυνομικών που είναι υποχρεωμένοι να στέκονται εξω από τμήματα ή σε σκοπιές. Πολλές φορές λεω ότι ήταν επιλογή τους να ακολουθήσουν αυτό το επάγγελμα, αρα ''παντρεύτηκαν'' και τους κινδύνους ή τα αρνητικά του. Περιστατικά σαν το σημερινό όμως ξεπερνάνε κάθε όριο λογικής, ανθρωπιάς ή δε ξέρω τι άλλο.Κανένας εργαζόμενος δε νοείται να περνάει το 8ωρο του υπο τέτοιας μορφής απειλή.Συνάντησα σήμερα το απόγευμα φίλο μου αστυνομικό στο δρόμο και μου είπε ότι έδωσε 1000 ευρώ από τη τσέπη του για να αγοράσει ενα αξιοπρεπές αλεξίσφαιρο γιλέκο γιατί αυτά που τους δίνει η υπηρεσία είναι ή της πλάκας ή ληγμένα. Και πάλι μου έλεγε ότι δεν τον καλύπτει απο καλάσνικοφ.Αυτό που κατάλαβα είναι πως και αυτός και οι συνάδελφοι του φοβούνται.Μου έλεγε επίσης ότι ανησυχούν πολύ για τις 6 Δεκεμβρίου καθώς και για την επικείμενη δίκη του αστυνομικού που σκότωσε πέρσι το παιδί.
xrist Οκτώβριος 27, 2009 #679 Οκτώβριος 27, 2009 αποπροσανατολιστηκες , οι μαλλιαδες με τις παπιες δεν εχουν πολεμικο οπλισμο ουτε ειναι απειλη για τη δημοσια ασφαλεια . Το θεμα ειναι οι αστυνομικοι και η ηγεσια τους θα κινηθουν ποτε στην σωστη κατευθυνση ή θα τη πληρωσει ο μαλλιας , ο παπιας , ο φοιτητης ο αριστερος κλπΔηλαδή ''ο μαλλιας , ο παπιας , ο φοιτητης ο αριστερος'' είναι υπεράνω πάσης υποψίας?Οι ''επαναστάτες'' της χύτρας και της κατσαρόλας φοιτητές δεν είναι? και μάλιστα από συγκεκριμένο χώρο.Και εντέλει ποια είναι αυτή η σωστή κατεύθυνση που δεν γνωρίζει η αστυνομία?ο φαύλος κύκλος που άρχισε δεν θα έχει τέλος.Μακάρι να βγω λάθος αλλά πιστεύω τα χειρότερα δεν ήρθαν ακόμη.
Dorian Οκτώβριος 27, 2009 #680 Οκτώβριος 27, 2009 Εμένα με αγριεύουν πολύ αυτά τα περιστατικά.αναμενόμενη συνέπεια αφού αφέθηκε ο χώρος των αναρχικών ασύδοτος για κάμποσα χρόνια. όταν κάποια ομάδα αφήνεται χωρίς έλεγχο σταδιακά θα κολλήσουν κάθε καρυδιάς καρύδι για να εκμεταλλευτούν την ασυλία. Μερικές δεκάδες κλοπές τραπεζών απαγωγές και άλλα ποινικά αδικήματα έχουν ήδη ξεπηδήσει από εκεί μεσα. Δεν είναι δηλαδή καμία έκπληξη, πέρσι αναρχικοί έκαψαν και λεηλάτησαν τα κέντρα σχεδόν όλων των μεγάλων πόλεων της Ελλάδας. Το περίεργο είναι που δεν τους μαζεύουν ακόμα. τι άλλο περιμένουν δηλαδή να κάνουν να εκτελεσουν ομήρους όπως στο Μπεσλαν για να αγανακτήσει εντελώς ο κόσμος;
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.