greekfragma Οκτώβριος 23, 2009 #622 Οκτώβριος 23, 2009 ωραία...να απονείμουμε και στα κρανιοφόρα καλόπαιδα και μετάλλειο ανδρείας για τον ζήλο και την αποτελεσματικότητά τους απέναντι στα χούφταλα που πίνουν τσαγάκια και τίλιο. αν θες πήγαινέ το ακόμα παραπέρα. ας βάλουν ταμπελίτσα judge dredd I AM THE LAW ωστέ να φαίνονται καλύτερα. τα πρόσωπα δεν είναι ο νόμος Γιάννη. τα πρόσωπα πρέπει να ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ το νόμο.
LL_NEO Οκτώβριος 23, 2009 #623 Οκτώβριος 23, 2009 Κωστάκη κράτα τη γνώμη σου για μένα δικιά σου όπως και εγώ κάνω το ίδιο.Γιώργη όχι ρε θα στήσουμε και στο κάθε γερο αναρχοκουμούνι απο ένα άγαλμα επειδή κάνει ταρζανιές και σκούζει σαν καραγκιόζης. Οι συμπατριώτες του πρωθυπουργού μας λένε don't do the crime if you can't do the time. Την γαργάρα που κάνετε στην ερώτηση μου περί του αξιόποινου των πράξεων των προσαχθέντων την εκλαμβάνω ως κατάφαση και λέω ότι εφόσον παρέκλιναν της νομιμότητας καλά έκαναν οι αστυνομικές δυνάμεις και τους τσίμπησαν. Που σημαίνει ότι οι αστυνομικοί έκαναν ότι έκαναν υπηρετώντας το νόμο. Αν δεν σας αρέσει, το πα και πιο πριν. Υπάρχει και η Κίνα. Και η βόρεια Κορέα.Όσον αφορά τις ηλιθιότητες που ανήγγειλε ο υπουργός Δημοσίας τάξεως, θέλω να δω τι θα κάνει με αυτά που εξαγγέλει το Δεκέμβριο που τα καλόπαιδα θα βγουν να "τιμήσουν" τη μνήμη του μικρού. Έχει ο καιρός γυρίσματα αλλά δυστυχώς πάλι ο απλός κοσμάκης θα την πληρώσει τη λέντζα....
Jaco Οκτώβριος 23, 2009 #624 Οκτώβριος 23, 2009 Νομίζω ότι είναι λάθος όσοι νομίζουν ότι η συμπεριφορά αυτή είναι νόμιμη και κυρίως ηθική... αν αυτό που βλέπετε στο βίντεο σας κάνει για εργαζόμενους οι οποίοι πληρώνονται για την "προστασία του πολίτη", από τα χρήματα των ίδιων των πολιτών, τότε κάτι έχετε χάσει, ή κάτι έχω χάσει εγώ... η δουλειά τους είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών και η προστασία τους, όχι να μπουκάρουν όπου γουστάρουν, να είναι καουμπόηδες και να συμπεριφέρονται υπεροπτικά και σαν την υπέρτατη εξουσία... δεν είναι η υπέρτατη εξουσία που τους δίδαξαν, ούτε υπεράνω των άλλων πολιτών... είναι εργαζόμενοι που πληρώνονται από εμένα και σένα και η δουλειά τους είναι να με προστατεύουν και όχι να μου δημιουργούν πρόβλημα... και πρόβλημα μου δημιουργούν όταν με σταματάνε στον δρόμο, με ρωτάνε ένα σωρό ερωτήσεις για το τι κάνω και που πάω και μου συμπεριφέρονται σαν επίδοξο εγκληματία, ενώ παρακάτω γίνονται τα deal που τα ξέρει όλος ο κόσμος και γι' αυτούς θεωρείται νεκρή ζώνη...Δεν είναι τυχαίο που ο περισσότερος κόσμος όταν τον σταματάει ένας αστυνομικός τσιτώνει, χωρίς να υπάρχει πάντα λόγος... αυτό που έχουν δημιουργήσει στην αστυνομία, οι κυβερνήσεις που έχουν περάσει, είναι ανθρώπους που η δουλειά τους είναι να τους μισεί ο κόσμος... αυτό όμως δεν είναι εικόνα δημοκρατίας, είναι εικόνα αστυνομοφοβικού κράτους και όσοι νομίζουν ότι η τάξη επέρχεται με τον φόβο του πολίτη απέναντι στην αστυνομία ή την εξουσία κάνουν λάθος... η τάξη προέρχεται όταν οι πολίτες είναι σε στενή συνεργασία με την αστυνομία και την δικαιοσύνη και υπάρχει μια σχέση εμπιστοσύνης και κατανόησης... σε αυτό το περιβάλλον μόνο, δεν μπορεί να ανθίσει η εγκληματικότητα και όχι σε ένα περιβάλλον που απλοί πολίτες έρχονται αντιμέτωποι με νταγλαράδες, ενώ οι κλέφτες και οι εγκληματίες μένουν ανέγγιχτοι... η ταλαιπωρία και ο εξευτελισμός, που μπορεί να περάσει ένας απλός πολίτης από την συμπεριφορά τους, δεν αρμόζει ούτε στην μόρφωσή μας, ούτε στην νοημοσύνη μας...Πρέπει επί τέλους να σταματήσουν όλα αυτά (υπεύθυνοι είμαστε κυρίως εμείς) και να προσαρμοστεί εκ νέου η αστυνομία και ο ρόλος της στην κοινωνία... το ότι ο περισσότερος κόσμος δείχνει εμπάθεια προς την αστυνομία και σε κάθε μορφή εξουσίας, είναι σημάδι χάσματος των πολιτών από την εξουσία, πράγμα το οποίο εμένα με ανησυχεί ιδιαίτερα...
Kostas007 Οκτώβριος 23, 2009 #625 Οκτώβριος 23, 2009 Αν δεν σας αρέσει, το πα και πιο πριν. Υπάρχει και η Κίνα. Και η βόρεια Κορέα. τι λε ρε?σοβαρα?δεν ηξερα οτι αν δε συμφωνουμε με φασιστοαστυνομικες συμπεριφορες θα αλλαξουμε χωρα.
KoMM Οκτώβριος 23, 2009 #626 Οκτώβριος 23, 2009 Που σημαίνει ότι οι αστυνομικοί έκαναν ότι έκαναν υπηρετώντας το νόμο.για ρωτα το οργανο να σου δειξει τη δικη του ταυτοτητα σε εξακριβωση να δουμε ποσο τυπικος υπηρετης του νομου θα ειναι. Ο ρολος τους ειναι να εξυπηρετουν τον πολιτη πρωτα και μετα να υπηρετουν το νομο.οι κουβεντες περι αναρχοκουμουνιστων γερων/φαστιστοαστυνομικων απ την αλλη με μπονους κινες και κορεες ειναι λιγο γραφικες.
astrolabos Οκτώβριος 23, 2009 #627 Οκτώβριος 23, 2009 Να σας θυμίσω μία αυτά που φέρεται να έχει πει ο Ισοκράτης;
darien Οκτώβριος 23, 2009 #628 Οκτώβριος 23, 2009 Την γαργάρα που κάνετε στην ερώτηση μου περί του αξιόποινου των πράξεων των προσαχθέντων την εκλαμβάνω ως κατάφαση και λέω ότι εφόσον παρέκλιναν της νομιμότητας καλά έκαναν οι αστυνομικές δυνάμεις και τους τσίμπησαν. Που σημαίνει ότι οι αστυνομικοί έκαναν ότι έκαναν υπηρετώντας το νόμο. Όταν συνέλαβαν τον δημοσιογράφο που τραβούσε με το κινητό, υπηρετούσαν τον νόμο;
xrist Οκτώβριος 23, 2009 #629 Οκτώβριος 23, 2009 Αν δεν σας αρέσει, το πα και πιο πριν. Υπάρχει και η Κίνα. Και η βόρεια Κορέα.Σιγά μην είναι έτσι γκέι οι αστυνομια εκεί.Εκεί αν ακουμπήσεις αστυνομικό σε 'φαγε η μαρμάγκα.Με τους ''επαναστάτες'' της χύτρας και της κατσαρόλας τι έγινε έχουμε κανένα νέο? η θα τους ζητήσει και αυτούς συγνώμη?
Jaco Οκτώβριος 23, 2009 #630 Οκτώβριος 23, 2009 Άκυρη η σύγκριση... εκεί δεν έχουν δημοκρατία... Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε την γενέτειρα της Δημοκρατίας με καθεστώτα όπως της Κίνας, στο θέμα της λειτουργίας των μηχανισμών απονομής δικαιοσύνης και τήρησης της έννομης τάξης...Επίσης λίγος σεβασμός σε ανθρώπους που τουλάχιστον κάτι έκαναν στην ζωή τους, έστω και στο παρελθόν, για να ζούμε σε μια ελεύθερη κοινωνία δεν βλάπτει... ας δούμε τι κάνουμε εμείς για τα δικαιώματά μας και την κοινωνία, πέρα από το να αερολογούμε και μόλις κάνουμε πράγματα καλύτερα από αυτούς, τους κρίνουμε... περιλαμβάνω και τον εαυτό μου, για να μην γίνεται προσωπικό...
LL_NEO Οκτώβριος 23, 2009 #631 Οκτώβριος 23, 2009 Νομίζω ότι είναι λάθος όσοι νομίζουν ότι η συμπεριφορά αυτή είναι νόμιμη και κυρίως ηθική... αν αυτό που βλέπετε στο βίντεο σας κάνει για εργαζόμενους οι οποίοι ....Πρέπει επί τέλους να σταματήσουν όλα αυτά (υπεύθυνοι είμαστε κυρίως εμείς) και να προσαρμοστεί εκ νέου η αστυνομία και ο ρόλος της στην κοινωνία... το ότι ο περισσότερος κόσμος δείχνει εμπάθεια προς την αστυνομία και σε κάθε μορφή εξουσίας, είναι σημάδι χάσματος των πολιτών από την εξουσία, πράγμα το οποίο εμένα με ανησυχεί ιδιαίτερα...Jaco αυτά όλα είναι θεωρίες. Επι του πρακτέου ρε αγόρι και για το συγκεκριμένο περιστατικό. Οι αστυνομικοί θεώρησαν ότι πρέπει να πάρουν μερικά άτομα στην ασφάλεια. Καλώς ή κακώς. Όπως λέει και ο ινστρούκτορας στο βίντεο που παρέθεσε ο Γιώργης αν ο αστυνομικός αποφασίσει ότι πρέπει να πας μαζί του στο τμήμα, πρέπει να πας. Τα χούφταλα με ποια ιδιότητα απαιτούν να αφεθούν ελεύθεροι οι προς πρασαγωγοί; Ο καουμπόυς με ποια ιδιότητα παει να αφαιρέσει το κράνος του αστυνομικού; Δρουν τα ΚΑΠΗ μέσα σε πλαίσια νομιμότητας και αν όχι τι παραπάνω ή λιγότερο πρέπει να κάνουν οι αστυνομικοί;Επίσης λίγος σεβασμός σε ανθρώπους που τουλάχιστον κάτι έκαναν στην ζωή τους, έστω και στο παρελθόν, για να ζούμε σε μια ελεύθερη κοινωνία δεν βλάπτειΕμένα προφανώς ως νοσταλγό με βλάπτει. Και νοσταλγός της 7ετίας να μην ήμουν ακόμα και αν συμφωνούσα με ότι έκαναν αν οι ίδιοι έχουν ξεμωραθεί δε θα σταθώ να τους βαράω παλαμάκια. Όπως ας πούμε δε βαράω παλαμάκια στις παπάντζες που λέει πλέον ο Δομάζος που πήγε και την Πανάθα στο Γουέμπλευ.τι λε ρε?σοβαρα?δεν ηξερα οτι αν δε συμφωνουμε με φασιστοαστυνομικες συμπεριφορες θα αλλαξουμε χωρα. Φασιστοαστυνομική συμπεριφορά το να γίνει προσαγωγή ατόμων στην ασφάλεια; Ρε σαν πολύ εύκολη την έχετε την πιπίλα. Για ρωτήστε κάποιον απο τα γερόντια του βίντεο να σας μιλήσει για την Μπουμπουλίνας για να καταλάβετε τη διαφορά.
KoMM Οκτώβριος 24, 2009 #632 Οκτώβριος 24, 2009 τωρα σοβαρολογεις οτι νοσταλγεις τη χουντα;τι ακριβως;
pank Οκτώβριος 24, 2009 #633 Οκτώβριος 24, 2009 Δε ξέρω αν ήταν στημένη η δουλειά για το φάγωμα του Τσιατούρα ή αν απλά δόθηκε η ευκαιρία για να γίνει κάτι τέτοιο. Ξέρω όμως ότι η απομάκρυνση του αρχηγού της αστυνομίας είναι ακατανόητη.Υπήρξε μια (ήπια) διένεξη μεταξύ ενός τσαμπουκά πολίτη κι' ενός τσαμπουκά αστυνομικού. Να δεχθώ ότι ακολούθησε και μια εστω και λανθασμένη προσαγωγή του πολίτη στο αστυνομικό τμήμα. Το γεγονός ότι ο πολίτης τυγχάνει συγγραφέας και αγωνιστής της αριστεράς δεν τον καθιστά υπεράνω του νόμου. Με μια συγγνώμη για το λάθος και μια τιμωρία του τσαμπουκά αστυνομικού θα ήταν ολα εντάξει. Αντ' αυτού έχουμε μια παραίτηση του αρχηγού της αστυνομίας η οποία εμένα μου φαίνεται τουλάχιστον περίεργη.Να θυμίσω ότι στο παρελθόν υπήρξαν επιχειρήσεις φαρσοκωμωδίες της αστυνομίας που εξελίχθηκαν σε μεγαλοπρεπή φιάσκο, και δεν άνοιξε ρουθούνι.Υπήρξαν ακραίες συμπεριφορές και τραμπουκισμοί της αστυνομίας, και πάλι δεν άνοιξε ρουθούνι.Θέλω κι' εγω τον εκδημοκρατισμό της αστυνομίας. Με ενοχλεί απίστευτα η αυθαιρεσία των αστυνομικών και η έλλειψη σεβασμού προς τους πολίτες. Θα ήθελα όμως να δω κάτι πιο ουσιαστικό από πυροτεχνηματικά ξηλώματα αρχηγών, που μάλλον έχουν σκοπό να υπηρετήσουν κομματικά συμφέροντα και οχι τους πολίτες.
xrist Οκτώβριος 24, 2009 #634 Οκτώβριος 24, 2009 Άκυρη η σύγκριση... εκεί δεν έχουν δημοκρατία... Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε την γενέτειρα της Δημοκρατίας με καθεστώτα όπως της Κίνας, στο θέμα της λειτουργίας των μηχανισμών απονομής δικαιοσύνης και τήρησης της έννομης τάξης...Εντάξει τότε..σύγκρινε την με αυτήν της Αγγλίας Αμερικής Γερμανίας Ιταλίας κλπΠάλι lite είναι.
ΓιαγκΤ Οκτώβριος 24, 2009 #635 Οκτώβριος 24, 2009 τωρα σοβαρολογεις οτι νοσταλγεις τη χουντα;τι ακριβως;Νοσταλγία : ανάμνηση ευχάριστων γεγονότων η καταστάσεων.Δηλαδή κάποιο ζουμερό μπιμπερό η αεράτη πάνα βρακάκι. : P
pank Οκτώβριος 24, 2009 #636 Οκτώβριος 24, 2009 Εντάξει τότε..σύγκρινε την με αυτήν της Αγγλίας Αμερικής Γερμανίας Ιταλίας κλπΠάλι lite είναι.Οι χώρες που αναφέρεις είχαν σοβαρή/καθοριστική/πρωταγωνιστική εμπλοκή στο Β' παγκόσμιο πόλεμο. Με τη λήξη αυτού, υπήρξε ανάγκη να δομηθούν ισχυρά σώματα ασφαλείας για την αποφυγή αντιποίνων, πιθανών τρομοκρατικών ενεργειών κ.τ.λ.Εδω στην Ελλάδα δεν υπήρξε τέτοια ανάγκη και η γνώμη μου είναι πως δε μπορούμε να συγκρίνουμε τις αστυνομίες των χωρών αυτών με τη δικιά μας. Εχω ταξιδέψει σε όλες τις παραπάνω χώρες και εχω ζήσει για τρία χρόνια σε μια από αυτές. Αυτό που διαπίστωσα είναι πως είναι όντως πολύ σκληροί όταν πρέπει, αλλά ο πολίτης δεν εισπράττει ποτέ απαξίωση, αυταρχισμό και έλλειψη σεβασμού. Είναι θέμα παιδείας. Εχω βρεθεί μπροστά σε σύλληψη μετά πυροβολισμών στην Ιταλία. Όταν εξουδετερώθηκαν οι κακοποιοί και ηρέμησε το πράγμα, μας πλησίασαν αστυνομικοί και μας ζήτησαν συγγνώμη για την αναστάτωση και την ταραχή.Άσχετα από αυτό βέβαια, είναι δικαίωμα σου να απαιτείς πιο σκληρή αστυνομία. Εγω θα ήθελα ακόμα πιο light από αυτή που έχουμε. Ο καθένας βλέπει διαφορετικά τα πράγματα.
Jaco Οκτώβριος 24, 2009 #637 Οκτώβριος 24, 2009 Εντάξει τότε..σύγκρινε την με αυτήν της Αγγλίας Αμερικής Γερμανίας Ιταλίας κλπΠάλι lite είναι.Δηλαδή έχεις μιλήσει με κάποιον Άγγλο ή Γερμανό αστυνομικό...? Επειδή έτυχε να το κάνω και μάλιστα με Γερμανό πολλές φορές, πίστεψέ με δεν έχουν καμία σχέση... καταρχάς είναι ευγενικοί και κατά δεύτερον δεν υπάρχει περίπτωση να σε πάνε σε ένα μπουντρούμι και να σε βαράνε, χωρίς λόγο και μετά από καταγγελία, να μην πάνε οι ίδιοι φυλακή...Τώρα για τα περί χούντας κτλ, ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει και δεν θα κρίνω για ποιο λόγο το πιστεύει... αλλά όμως επειδή τώρα έχουμε δημοκρατία και τουλάχιστον η αστυνομία έχει αρχίζει να παρεκκλίνει, πρέπει να την συμμαζέψουν και να την κάνουν να λειτουργεί υπέρ του πολίτη... ελπίζω ότι αυτό θα γίνει, διαφορετικά κάποια στιγμή ο κόσμος θα ξεσηκωθεί και τότε να δω αν θα χτυπήσουν τον πατέρα τους και την μάνα τους που θα διαδηλώνει εναντίον τους στο δρόμο...
LL_NEO Οκτώβριος 24, 2009 #638 Οκτώβριος 24, 2009 Είναι ευγενικοί; Μπες μια youtube και κοίτα ας πούμε βίντεο απο τις πρόσφατες διαδηλώσεις στο Λονδίνο για την οικονομική κρίση.Είναι ευγενικοί; Θα ήθελα να δω την αντίδραση τους όταν είναι περικυκλωμένοι απο πολίτες. Αλήθεια τι στο διάολο. Έχω ρωτήσει 50 φορές στα πόστ μου αν θεωρείτε νόμιμη την αντίδραση των γερόντιων. Κανείς δεν έχει φιλοτιμηθεί να μου απαντήσει.Δηλαδή έχεις μιλήσει με κάποιον Άγγλο ή Γερμανό αστυνομικό...? Επειδή έτυχε να το κάνω και μάλιστα με Γερμανό πολλές φορές, πίστεψέ με δεν έχουν καμία σχέση... καταρχάς είναι ευγενικοί και κατά δεύτερον δεν υπάρχει περίπτωση να σε πάνε σε ένα μπουντρούμι και να σε βαράνε, χωρίς λόγο και μετά από καταγγελία, να μην πάνε οι ίδιοι φυλακή...Ρε Jaco aγόρι μου είδες κανέναν να μιλάει για ξύλο σε μπουντρούμια κτλ. Πάλι το γυρίζουμε στο τροπάρι της Χούντας. Ξεκολλάτε επιτέλους προσαγωγή έγινε δεν τους πέρασαν φάλαγγα (δυστυχώς)Bonus tip: Ξέρετε πόσοι αστυνομικοί(μέχρι το βαθμό του Υποδιευθυντή) θα μάθαιναν τις μεταθέσεις τους στις επόμενες τρεις βδομάδες; Λογικό δεν είναι να θέλει το ΠΑΣΟΚ δική του ηγεσια κατά την απόφαση για αυτές τις μεταθέσεις;
Jaco Οκτώβριος 24, 2009 #639 Οκτώβριος 24, 2009 Φυσικά και είναι συνταγματικό να εναντιώνεσαι σε μια παράνομη συμπεριφορά... ξεχνάς ότι πάνω από τους νόμους είναι το σύνταγμα και το ελληνικό σύνταγμα είναι ένα από τα πιο ηθικά... το ότι το έχουν διαστρεβλώσει οι άπειροι νόμοι που ψηφίζουν οι διάφορες κυβερνήσεις, δεν σημαίνει ότι είναι και συνταγματικά ορθές... Αν κάποιοι παρέβησαν το σύνταγμα είναι οι αστυνομικοί...Όσο για τις προσαγωγές και το την διαδικασία τους, μάλλον δεν διάβασες το ποστ που έκανα στο ποθ και το κατά πόσο συνταγματικές είναι...Αν διαβάσεις τα άρθρα του συντάγματος για τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα (άρθρο 4 μέχρι άρθρο 25), θα καταλάβεις ποιος παρανομεί και ποιος όχι...Όσο για την ευγένεια των αστυνομικών σε άλλες χώρες, κρατάω τα παραδείγματα τα οποία έζησα εγώ ο ίδιος...Κανονικά όσοι αστυνομικοί παραβαίνουν τον νόμο και το σύνταγμα και μάλιστα μπροστά στην κάμερα, πρέπει να υποστούν τις κυρώσεις, αλλά το ότι δεν συμβαίνει είναι ανησυχητικό... με ποιο δικαίωμα σε μια δημοκρατική χώρα συλλαμβάνουν 2 δημοσιογράφους οι οποίοι καλύπτουν δημοσιογραφικά την παρανομία των αστυνομικών...?
VIL Οκτώβριος 24, 2009 #640 Οκτώβριος 24, 2009 Νομίζω ότι η τήρηση των ισορροπιών σε αυτές τις περιπτώσεις και απο τις 2 πλευρές είναι πολύ δύσκολή υπόθεση. Δεν είμαι ειδικός , πάντως οι παλιότεροι θα έπρεπε να ξέρουν ότι δεν μπορούμε να αντισταθούμε κατα της αρχής πόσο μάλλον να χειροδικήσουμε. Θέλω να πιστεύω ότι εάν δεν έφερναν αντίσταση η υπόθεση θα είχε κλήση με την αναγνώριση των στοιχείων τους στο τμήμα. και θα τους άφηναν ελεύθερους.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.