Jump to content

Βοήθεια για στήσιμο νέας υδρόψυξης!!!

venom7

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά!:hi:

Βασικά στον υπολογιστή μου υπάρχει είδη υδρόψυξη και συγκεκριμένα σε κάρτα γραφικών και cpu.Αυτό που θα ήθελα να κάνω είναι να την φρεσκάρω λιγάκι!Δλδ επειδή είναι εδώ και κανα χρόνο χωρίς αλλάγη κ.τ.λ. θα ήθελα να τα λύσω,να τα καθαρίσω, να βάψω μαύρο το κουτάκι μου, να κάνω τρύπες για cable management και τέλος να φτιάξω καλύτερα το σύστημα της υδρόψυξης!!!:yes4:

Κάποια στοιχεία για το pc μου:

τα βασικά τα βλέπετε στην υπογραφή μου περί hardware και όλα είναι πάνω στο coolermaster stacker 831.

Η υδρόψυξη αποτελείται από:

1)ψυγείο black ice gts 3

2)pump swiftech mcp655

3)waterblock κάρτας γραφικών koolance gpu-200

4)waterblock cpu xspc x2o delta και

5)reservoir xspc 250mm

Ορίστε και μερικές φωτό από το pc μου όπως ήταν πριν λίγο με λίγες ψιλο-αλλαγές τώρα:

dsc00259ual.th.jpg

dsc00261rbc.th.jpg

dsc00262l.th.jpg

Θα ήθελα να μου πείτε:

1)που μπορώ να κάνω τρύπες (σωστές) στο μεταλλικό που ακουμπάει η μητρική επειδή δεν έχω dremer.(ή όπως λεγεται:tomato:)(ή που μπορώ να βρω τουλάχιστον να τις κάνω μόνος μου στην τελική.)

2)επίσης που μπορώ να πάω για να κάνω μια πατέντα που θέλω στο reservoir.(δλδ να κλείσω την είσοδο που έχει και να κάνω μια νέα τρύπα από κάτω για είσοδο για καλύτερο στήσιμο)

3)Πως να αδειάσω το υγρό από την υδρόψυξη!

4)Πως να κάνω σωστό εξαερισμό όταν την ξαναστήσω(ρωτάω γιατί όταν είχα κάνει μια άλλη φορα ξαφνικά μου πέταξε το υγρό από το reservoir σαν συντριβάνι και έτσι bye-bye γραφικών και μητρική:bye: και τελικά νευρίασα και τα έδωσα να μου τα φτιάξουν(κάτι που θα ήθελα να το αποφύγω γιατί ούτε τα φράγκα παίζουν αλλά ούτε καλή δουλειά κάνανε(μόνο πως να μου φάνε τα λ7 ήξεραν!:angry:)))

5)Άμα έχεται καμιά ιδέα για το στήσιμο ή οτιδήποτε!

6)Πως μπορώ να τρίψω το cpu waterblock με σκοπό να γυαλίσει και να έχει καλύτερη επαφή με τον cpu και καλύτερη ψύξη.

7)Επίσης θα μου άρεσε,βοηθούσε κ.τ.λ. άμα υπάρχει και κάποιος ή κάποιοι που ακόμα και σπίτι μου ερχόντουσαν ή βρισκόμασταν για να γινόταν η δουλειά (σίγουρα κατά την ταπινή μου άποψη) καλύτερα!(για ξεστήσιμο και καθάρισμα υδρόψυξης και στήσιμο ή όποια βοήθεια γίνεται!)

Αυτά!Δεν μου έρχεται τπτ άλλο στο μυαλό!

Ελπίζω να μη σας κούρασα και να με βοηθήσετε γιατί είναι πολύτιμη η βοήθειά σας και την χρειάζομαι.

Υ.Γ. Επειδή θα μπω φαντάρος και ασχολούμαι και με πτυχιακή και δεν έχω άλλον υπολογιστή θα ήθελα να τελειώσει η όλη ιστορία αυτόν τον μήνα και συγκεκριμένα σκεφτόμουν να άρχιζα και από αύριο!

Σας ευχαριστώ και...τα λέμε!

• Replies 62
  • Created
  • Last Reply

1)Για να κανεις τρύπες θα χρειαστείς dremel.Πουλάνε στο πράκτικερ.Υπολόγισε μαζί με τα τροχάκια περίπου στα 90 ευρώ !

2)Στείλε ένα pm στον Γιώργο(κοπρίτη) μήπως και μπορεί αυτός !

3)Αν δεν έχεις τάπα. Τότε πάρε ένα από τα λάστιχα λειστό..και βάλε ένα κουβα από κάτω για να πέσει μέσα το υγρό.

Κατά προτίμηση κάποιο λάστιχο στην κάτω μεριά του κιλκόματος για να έχει πίεση το νερό και να μην δυσκολευτείς να το βγάλεις όλο!

Μετά που θα σταματήσει να στάζει βάλε τον ένα σωλήνα στο στόμα σου και άρχιζε να φυσάς για να φύγουν και τα τελευταία υγρά που υπάρχουν μέσα (Μην το καταπιείς εεε;))

4)βάζεις το υγρό ως που να γεμίσει το tank κλείνεις την τάπα,ανοίγεις psu για να δουλέψει η αντλία και μόλις το πάρει το υγρό μέσα στο κύκλωμα κλείνεις psu και ξαναγεμίζεις υγρό.Αυτό θα το κανεις ως που να δεις το νερό στο tank και να μην χρειάζεται να βάλεις άλλο!

ΠΡΟΣΕΧΕ πριν ανοίξεις την αντλία ΚΛΕΙΝΕ το καπάκι τoυ tank.

6)Εγώ το έκανα με ένα πολύ ψιλό γιαλόχαρτακι.

:shifty:

1) Υπαρχουν και "dremel" απο αλλες εταιριες πολυ πιο φτηνα(<20Ε), τσεκαρε alex pak, μια χαρα κανουν την δουλεια τους.

5) Για πιο καθαρο αποτελεσμα(υποθετω η αντλια ειναι μπροστα στα 5.25") μπορει να βαλεις tank>αντλια>ψυγειο>vga>cpu>tank. Διαφορα σε θερμοκρασιες δεν θα εχεις αλλα θα ειναι πιο ομορφο το τελικο αποτελεσμα.

Αυτα τα dremel απο alex pak κλπ δουλευουν, αλλα τα ανταλακτικα τροχοι κοπης κλπ στην συσκευασια ειναι ψευτικα, υπολογιζε να παρεις τετοια ανταλλακτικα της dremel για να κανεις δουλεια... και παλι βεβαια πιο φθηνα σου ερχετε απο το να παρεις το dremel...

Καταρχήν σας ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σας!

6)Εγώ το έκανα με ένα πολύ ψιλό γιαλόχαρτακι.

Έτσι δεν γδέρνεται και γίνεται άγρια η επιφάνεια???:hmm:

Αυτα τα dremel απο alex pak κλπ δουλευουν, αλλα τα ανταλακτικα τροχοι κοπης κλπ στην συσκευασια ειναι ψευτικα, υπολογιζε να παρεις τετοια ανταλλακτικα της dremel για να κανεις δουλεια... και παλι βεβαια πιο φθηνα σου ερχετε απο το να παρεις το dremel...

Δλδ δεν θα μπορούν να κόψουν?Και από που μπορώ να τα προμηθευτώ τα ανταλλακτικά και πόσο θα πάει το μαλλί?

Επίσης από που μπορώ να πάρω σωλήνες και πως ξέρω τι ίντσες πρέπει να είναι για να εφαρμόζουν στα ρακόρ και στην αντλία και για να χωράνε εδώ μέσα?

http://www.multirama.gr/products/product?pid=0373376&catid=020400

Έτσι δεν γδέρνεται και γίνεται άγρια η επιφάνεια???:hmm:

Αμα παρεις πολυ λεπτο γυαλοχαρτο, οχι, δεν γδερνεται. και συνηθως στο lapping εχεις διαφορων διαβαθμισεων σκληροτας γιαλοχαρτα, αρχιζεις απο το πιο χοντρο, και σταδιακα πας στο λεπτοτερο..

Δλδ δεν θα μπορούν να κόψουν?Και από που μπορώ να τα προμηθευτώ τα ανταλλακτικά και πόσο θα πάει το μαλλί?

Επίσης από που μπορώ να πάρω σωλήνες και πως ξέρω τι ίντσες πρέπει να είναι για να εφαρμόζουν στα ρακόρ και στην αντλία και για να χωράνε εδώ μέσα?

Εγω ειχα παει στο alex pak στην Πειραιως ( Ταυρος ), πηρα το dremel που ειχαν εκει 15 η 20 ευρω, μετα πηγα διπλα στο Praktiker και πηρα ανταλλακτικους τροχους κοπης, αλλα 20 ευρω περιπου, πριν απο αρκετα χρονια, ακομα το εχω το dremel, δουλευει κανονικα, και τους τροχους κοπης, δεν τους καταναλωσα ολους ακομα..

Πάρε ένα ρακοράκι μαζί σου και πήγαινε στο multirama exteme και θα σου πουν τα παιδιά ;)

Έχουν από όλα τα μεγέθη σωλήνων!

Για το lapping συμφωνώ με τον XLV.

Πήγα στο ALEX PAK στο Περιστέρη αλλά δεν είχαν dremel!Θα πάω να κοιτάξω και στο Praktiker.

Από εκεί και πέρα όμως για το γυάλισμα να πάρω τελικά χοντρό ή λεπτό γυαλόχαρτο και τι νούμερο?

Θα πήγαινα και στο multirama και την πατέντα εκεί θα την έκανα απλά ήθελα να ξέρω πως μπορώ να μάθω για τους σωλήνες χωρίς να πάω κάπου και για να ξέρω τι ρακόρ να πάρω που χρειάζομαι λίγα!Αν και νομίζω πρέπει να είναι 3\8 ή κάτι τέτοιο.

Θα ήθελα κάτι σαν φυσητήρα για να διώξω την σκόνη...πού ,πόσο και ποιό?Πάντα οικονομικά παιδιά γιατί διανύουμε δύσκολες εποχές!:o

Πήγα στο ALEX PAK στο Περιστέρη αλλά δεν είχαν dremel!Θα πάω να κοιτάξω και στο Praktiker.

φτηνο και καλο θα βρεις στα carrefour

στο Praktiker γνησια εξαρτηματα απο dremel και blower (φυσητηρι)

τα ανεμιστηρια σου χρειαζονται ολα?

Θα ήθελα κάτι σαν φυσητήρα για να διώξω την σκόνη...πού ,πόσο και ποιό?Πάντα οικονομικά παιδιά γιατί διανύουμε δύσκολες εποχές!:o

Θα βρείς blower στο πράκτικερ με 13 ευρώ !

Κάνει κατάπληκτη δουλειά πείρα πριν λίγες βδομάδες και εγώ και έμεινα ικανοποιημένος ;)

Τώρα για το dremel ψάξε λιγάκι καλύτερα στο praktiker.

εγω θα σου ελεγα να κανεις ολα οσα ειπες αλλα να αποφυγεις το lapping.

ο σκοπος για τον οποιο γινεται ειναι να γινει επιπεδη η επιφανεια του cpu και της ψυκτρας(εδω water block) και οχι να γυαλισει.

αρα μονο οταν υπαρχει καποια μικρη ανωμαλια στις επιφανειες χρειαζεται.

ενταξει καλο ειναι η ψυκτρα να ειναι γυαλιστερη αλλα πιστεψε με δεν θα δεις καμμια

απολυτως διαφορα.

το εχω κανει εγω σε πολλες ψυκτρες που μερικες ηταν παρα πολυ αγριες,παρ ολα αυτα οι διαφορες ηταν απο ανυπαρκτες εως αμελητεες.

ξεχνα το lapping καλυτερα,πιο πολλα προβληματα θα δημιουργησεις,ειδικα αν δεν εχεις πειρα.

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ξανακάνει αλλά δεν φανταζόμουν ότι θα είχα κάποιο πρόβημα παρά μόνο να έπεφταν οι θερμοκρασίες και ήλπιζα 5βαθμούς σίγουρα!Γιατί ενώ στην κάρτα γραφικών έχω χαμηλές θερμοκρασίες(άρα το μπλοκ της είναι κομπλέ), στον cpu δεν έχω και τόσο καλές(άρα κάτι παίζει με το μπλοκ του σκέφτηκα)και οπότε σκέφτηκα το lapping!

Θα ήθελα να μου πείτε:

1)που μπορώ να κάνω τρύπες (σωστές) στο μεταλλικό που ακουμπάει η μητρική επειδή δεν έχω dremer.(ή όπως λεγεται:tomato:)(ή που μπορώ να βρω τουλάχιστον να τις κάνω μόνος μου στην τελική.)

6)Πως μπορώ να τρίψω το cpu waterblock με σκοπό να γυαλίσει και να έχει καλύτερη επαφή με τον cpu και καλύτερη ψύξη.

1) Σε οποιοδήποτε μηχανουργείο, αλουμινάδικο, σιδηρουργείο κτλ, έχουν τρυπάνια με αρκετή μεγάλη διάμετρο. Πας το κουτί σου, τους λες τι διάμετρο τρύπα θες και που την θες. Μπορεί να σε εξυπηρετήσουν και δωρεάν αν δεν έχουν πολλή δουλειά.

6) Σε μηχανουργείο μόνο, εάν έχουν μηχάνημα για ρεκτιφιέ (ναι, δεν χρειάζεται μόνο στους κινητήρες). Δυστυχώς όμως λόγω του μεγέθους του waterblock είναι δύσκολο να κάνεις ρεκτιφιέ σε τόσο μικρή επιφάνεια, πρέπει να είναι καλός μάστορας κάποιος για να το καραφέρει, και αν δεν είναι από σίδερο αλλά από μη μαγνητικό υλικό, θα είναι δύσκολο και το δέσιμο στο μηχάνημα.

Ψάξε στον χρυσό οδηγό να δεις αν υπάρχει κάτι στην περιοχή σου.

Υ.Γ. Μην πας με το κουτί στο χέρι. Πήγαινε πρώτα μια βόλτα και ρώτα αν μπορούν να στο κάνουν και πόσο θα σου κοστίσει. Έχε και το waterblock μαζί σου για να το δει ο μάστορας και να σου πει τι μπορεί να κάνει.

Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά!

Για το ψυγείο τι και ποια ανεμιστηράκια είναι ότι καλύτερο από θέμα ψύξης?Δυνατά με καλό cfm ή χαμηλόστροφα?()ο θόρυβος δεν μου είναι πρόβλημε αλλά δεν μιλάμε και για delta!;)

Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά!

Για το ψυγείο τι και ποια ανεμιστηράκια είναι ότι καλύτερο από θέμα ψύξης?Δυνατά με καλό cfm ή χαμηλόστροφα?()ο θόρυβος δεν μου είναι πρόβλημε αλλά δεν μιλάμε και για delta!;)

http://www.thelab.gr/showthread.php?t=62713

http://www.thelab.gr/showthread.php?t=51901

1) Σε οποιοδήποτε μηχανουργείο, αλουμινάδικο, σιδηρουργείο κτλ, έχουν τρυπάνια με αρκετή μεγάλη διάμετρο. Πας το κουτί σου, τους λες τι διάμετρο τρύπα θες και που την θες. Μπορεί να σε εξυπηρετήσουν και δωρεάν αν δεν έχουν πολλή δουλειά.

6) Σε μηχανουργείο μόνο, εάν έχουν μηχάνημα για ρεκτιφιέ (ναι, δεν χρειάζεται μόνο στους κινητήρες). Δυστυχώς όμως λόγω του μεγέθους του waterblock είναι δύσκολο να κάνεις ρεκτιφιέ σε τόσο μικρή επιφάνεια, πρέπει να είναι καλός μάστορας κάποιος για να το καραφέρει, και αν δεν είναι από σίδερο αλλά από μη μαγνητικό υλικό, θα είναι δύσκολο και το δέσιμο στο μηχάνημα.

Ψάξε στον χρυσό οδηγό να δεις αν υπάρχει κάτι στην περιοχή σου.

Υ.Γ. Μην πας με το κουτί στο χέρι. Πήγαινε πρώτα μια βόλτα και ρώτα αν μπορούν να στο κάνουν και πόσο θα σου κοστίσει. Έχε και το waterblock μαζί σου για να το δει ο μάστορας και να σου πει τι μπορεί να κάνει.

αν και το βρισκω λιγο υπερβολικο για αυτες τις δουλειες το μηχανουργειο

αν εχεις κατι κοντα πηγαινε ρωτα

παντως πανω απο 30-40€ το πολυ μη δεχτεις να πληρωσεις για αυτες τις δουλειες

στο λεω γιατι εχω καει κι εγω στο παρελθον πηγαινοντας και υποθετωντας οτι ειναι δουλεια 1ωρας....

αμα δεν βγαλεις ακρη στειλε πμ.

Thanks φίλε Κοπρίτη!Σε είχα και σε έχω ακόμα στο μυαλό μου για την δουλειά και μόλις ξεκινήσω είχα σκοπό να επικοινωνίσω και λογικά μέσα στη βδομάδα.Θα στείλω π.μ.!

Πάντως δεν θα πάω σε μηχανουργείο γιατί απλά θέλω να γλιτώσω τα λ7.Θα προσπαθήσω είτε μόνος είτε τουλ με Κοπρίτη με εμπειρία στα θέματα αυτά!

Λοιπόν παιδιά, από σήμερα ξεκινάει το λύσιμο και από αύριο βαψίματα, κοψήματα, ραψήματα και όλα τα σχετικά.Δεν θα έχω pc για λίγες μέρες,γιατί είναι το μόνο που έχω, οπότε θα τα πούμε όταν όλα ξανα μπουν πάνω και δουλέψουν ρολόι.Θα τα πούμε με νέες εικόνες από το pc!

Σας ευχαριστώ όλους!Ευχηθείτε μου καλή επιτυχία!

Άντε, και ο Θεός βοηθός!:unsure:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.