Jump to content

βοήθεια σχετικά υπερχρονισμό amd

teras4

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεία σας παιδεία.θα ήθελα τη βοήθεια σας σχετικά με τον υπερχρονισμό του επεξεργαστή μου.Εχω μια μητρική alivexfire-esata2 r3.0,2 στικ ραμ kingston kvr800d2n5/2g στα 800 mhz είναι 2 γίγα το καθένα δηλαδή συνολικά είνα 4 γίγα.Και έναν amd athlon 64x2 5200+ τα 2.7 γίγα.Eγώ του άλλαξα αερόψυκτρα και έβαλα δύο ανεμιστήρια στο κουτί για μειωμένη θερμοκρασία.Το πρόβλημα είναι πως όταν ανεβάζω το fsb στα 240 τότε μου βγάζει μπλε οθόνες πριν ή μετά την είσοδο στα windows.Τι είναι αυτές οι μπλε οθόνες και απο που προέρχονται?Μπορείτε να μου πείτε πως θα φτάσω τον επεξεργαστή μου κοντα στα 3,5-3,7?Το τροφοδοτικό είναι ένα καινούργιο της enermax 700 watt.Θα μου επειτρέψετε να πω πως θέμα θερμοκρασιών δεν υπάρχει καθώς είναι 50 βαθμοί.Οπως επείσης δοκίμασα να δώσω λίγο ρεύμα παραπάνω αλλά οι ίδιες μλε οθόνες!H καρτα γραφικών είναι msi raddeon x1550.Ακόμα ,χρισιμοποιώ windows xp 32 bit.Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.

Επειδή οι βλέψεις σου είναι υψηλές να σε προσγειώσω λιγάκι λέγοντας σου

το οι athlon πάνω απο 3.2-3.4(και πολυ λεω) ακόμα και με νερό δύσκολα φτάνουν.:sorry:

Αυτό που έχεις να κάνεις αρχικά είναι να διαβάσεις κάποιον οδηγό(απλά googlαρε) για να καταλάβεις τι παίζει με τους amd...

Επίσης να ξέρεις ότι ανεβάζουμε το bus speed ανά 5-10mhz κάθε φορά, ελέγχουμε για την

σταθερότητα του επεξεργαστή μας με κάποιο από τα prime95, orthos, occt

και μετά ανεβάζουμε πάλι.

Αν τώρα μας βγάλει πρόβλημα το πρόγραμμα στρεσαρίσματος ανεβάζουμε κατά ένα βήμα

την τάση.

Προσπάθησε το ht link να το κρατήσεις γύρω στο 1000 και κατέβασε το διαιρέτη των μνημών

για να μην σε κόβουν.

Καλό ψάξιμο και καλή τύχη μαν!!:fun::fun:

Φίλε ,καλά τα λες αλλά στο google δεν έχει τίποτα για το συγκεκριμένο επεξεργαστή.δηλαδή να βάλω στο ht link 1000?και τι πρέπει να κάνω με τις μνήμες? δεν το κατάλαβα αυτό.το εξηγείς λίγο πιο αναλυτικά?πάντως,ευχαριστώ που ασχολήθικες.

• 2 weeks later...

υπαρχει επιλογη στο bios ht frequency x3 x4 x5 χ200 βαλτο 4. οι μνημες σου δουλευουν στα 800 με πενταρια timings δες στο site της kingston 15.5.5.5 1.8v φανταζομαι. βαλτες να δουλευουν στα 667. θα σου ελεγα να δωσεις λιγο ρευμα παραπανω 2v απο 1.8v αλλα οι μνημες σου δεν εχουν καν ψυκτρες πανω.επισης κυταξε οταν ανεβαζεις σιγα σιγα το fsb να μενει το pci express frequency στα 100

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.