Jump to content

Asus X51RL & πρόβλημα μπαταρίας

anubis

Recommended Posts

τη γνώμη σας παιδιά...

έχω το παραπάνω laptop από τις γιορτές αγορασμένο από ebay Αγγλίας. Όλα περίφημα αυτούς τους 6 μήνες, αλλά πριν 2-3 μέρες ήρθε η καταστροφή.

Το πρόβλημα:

Το είχα να δουλεύει με τη μπαταρία. Είχε ήδη δουλέψει κανα 5λεπτο και ξαφνικά, έκλεισε. Τελείως. Ούτε κανονικό shutdown, ούτε hibernate, sleep, όπως θέλετε πείτε το. Το βάζω στην πρίζα και δουλεύει... μπαίνει στα Vista και μου βγάζει κάτω δεξιά, στο εικονίδιο ενέργειας ένα κόκκινο Χ. Διαβάζω και λέει "No battery is detected". Από τότε έχω κάνει άπειρες δοκιμές. Πριν τις αναφέρω να σας πω λίγα πράγματα για τις συνήθειές μου.

Οι συνήθειες:

Το laptop δεν το έχω για να το μεταφέρω. Το έχω στο γραφείο, σταθερό, ΜΟΝΟ για Internet και για κατεβαστήρι, ώστε να δουλεύει με χαμηλή κατανάλωση και μηδενικό θόρυβο. Οπότε τη μπαταρία δεν τη δουλεύω καθόλου. Να της έκανα ζημιά; Έχω διαβάσει ότι μια φορά το μήνα τουλάχιστον, θέλει να την αφήσεις να αδειάσει τελείως για να χρησιμοποιείται και να αναζοωγονείται που και που.

Οι ενέργειές μου:

Μόλις βγάζω την πρίζα, μένει αναμένο περίπου μισό λεπτό και μετά μπαίνει σε sleep mode. Δεν κλείνει μπαμ και κάτω. Αν όμως το κάνω όσο βρίσκομαι στο BIOS, δεν κλείνει !!!!! Μερικές φορές που όσο είναι στο ρεύμα, βγάζω την μπαταρία και την ξαναβάζω, εξαφανίζεται τι κόκκινο Χ, αλλά γράφει "plugged in and (not) charging". Ανάλογα τα κέφια του/της.

Συμπέρασμα:

Διάβασα κάπου ότι ένας τύπος τερμάτισε μια process στο msconfig και το πρόβλημα εξαφανίστηκε. Και με δεδομένο ότι δεν υπάρχει (συνήθως) πρόβλημα στη λαιτουργία στο BIOS, μήπως φταίνε τα f@cking Wndows ή κάποιο πρόγραμμα που ενημερώθηκε ή άλλαξαν οι ρυθμίσεις του;

Περιμένω προτάσεις/λύσεις γιατί τα έχω παίξει με αυτό το πρόβλημα :help1:

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Οι μπαταριες λιθιου αν τις αφησεις πολυ καιρο χωρις να τις φορτισεις/εκφορτισεις ενδεχεται να χαλασουν.. αν δεν τη χρησιμοποιεις, επιβαλλεται μια φορα το μηνα, η τις 15 μερες, να κανεις ενα πληρη κυκλο εκφορτιστης/φορτισης ( την βαζεις πανω στο λαπτοπ, μεχρι να εκφορτιστει, κατοπιν την φορτιζεις, προτιμοτερα με κλειστο το λαπτοπ, και μετα το ανοιγεις μεχρι να ξαναεκφορτιστει εντελως, κατοπιν την αφηνεις να ξαναφορτιστει πληρως και την βαζεις παλι στην ακρη ).. Αν την αφησεις συνδεδεμενη πανω στο λαπτοπ, με το λαπτοπ να λειτουργει μεσα στο λειτουργικο, μετα απο αρκετη ωρα, δεν ξεκινα να φορτιζει;

δυστυχώς όχι. Αναβοσβήνει το φωτάκι της μπαταρίας πάνω στο laptop και κάτω δεξιά βγάζει την ένδειξη "battery not detected". Ακόμα όμως κι όταν την δείχνει "connected", λέει "not charging" ή άλλες φορές "charging", χωρίς όμως να ανακτά ενέργεια

edit: καινούργια μπαταρία θα χρειαστώ μου φαίνεται. Και το ελπίζω, γιατί αν το πρόβλημα δεν είναι μπαταρία, τη βάψαμε. Το θέμα είναι όμως ότι θέλω ΜΟΝΟ γνήσια. Καμιά ιδέα που θα βρω;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.