Jump to content

DFI DK p45T2RS PLUS BIOS PROBLEM

akatanomastos

Recommended Posts

Καλησπερα σας .

Αγορασα προσφατα μια μητρικη dfi lanparty dk p45t2rs plus , cpu dual core E1400 , ram mushkin sp2-6400 ( 2 x 2gb ) , στο παραπανω συστημα θελω να στησω λειτουργικο windows storage server 2003 , για δισκους εχω βαλει 6 samsung απο ενα τερα ο καθενας ( ιδιο κωδικο ολοι ) περασα τα windows στο μηχανημα αλλα το προβλημα που εχω ειναι οτι δεν μπορω να μπω στο μενου του bios , οταν βγαζει το σφαλμα μου λεει να πατησω f1 για να συνεχισω να μπω στο λειτουργικο Η DEL για να μπω στο bios , πατωντας να μπω στο bios μαυριζει η οθονη και βγαζει μια μπλε γραμμη στο κατω μερος και εκει κολαει ολο το μηχανημα . Δοκιμασα και αλλες μνημες ( corsair xms2 ) , δοκιμασα αλλο επεξεργαστη E1500 οπου κοιτοντας στη σελιδα της dfi δεν τον υποστηριζει οποτε εβαλα παλι τον Ε1400 πανω . Εχει καποιος τιποτα να προτεινει ? Η μητρικη εγινε αλλαγη για προληπτικους λογους απο το πλαισιο οπου με ενημερωσαν σε δοκιμη που εκαναν οτι ετρεξαν και 3dmark .

Εν ολιγης το προβλημα που εχω ειναι δεν μπορω να μπω μεσα στο ΒΙΟS .

Ευχαριστω εκ των προτερων

Βγάλε όλους του δίσκους/usb συσκευες (άσε μονο keyboard επάνω, κατα προτίμηση PS/2). Μπαίνει βιος ? Αν ναι άρχισε να βάζεις έναν ένα τους δισκους και δοκίμαζε να μπαίνεις bios. Αν όχι μπορεί να είναι η VGA.

Βγάλε όλους του δίσκους/usb συσκευες (άσε μονο keyboard επάνω, κατα προτίμηση PS/2). Μπαίνει βιος ? Αν ναι άρχισε να βάζεις έναν ένα τους δισκους και δοκίμαζε να μπαίνεις bios. Αν όχι μπορεί να είναι η VGA.

εκανα ρεσετ το βιος , εκανα ρεσταρτ μπηκε μεσα στις ρυθμισεις του βιος και στο επομενο ρεσταρτ μου εβγαλε παλι μαυρη οθονη με μπλε γραμμη κατω κατω και τελος .

ολα ωραια ολα καλα μετα απο ελεγχο που εγινε και απο το φιλο μου το Πετρο και τον ευχαριστω και απο τεχνικο του πλαισιου αλαχτηκε η μητρικη . Να σημειωσω οτι ειναι η δευτερη μητρικη dfi t2rs plus που μου βγαζει προβλημα απο τις 22 Μαιου μεχρι σημερα .

H μαύρη οθόνη με τη μπλε γραμμή εμφανίζεται λίγο πριν μπεις στο bios κανονικά. Με ένα δίσκο δε σου ξαναμπούταρε, ή έβαλες και τους έξι πάνω;

και χωρις δισκο παλι το ιδιο εκανε , δεν εμπαινε στο βιος

Δοκίμασες με άλλη vga?

δεν ειχα αλλη καρτα γραφικων στα χερια μου για να κανω καποια δοκιμη

Και σε μενα το ειχε κανει καμποσες φορες,νομιζω λογω υπερχρονισμου,δ εθυμαμαι ακριβως αλλα νομιζω με clear cmos εφτιαχνε το θεμα...

οταν εκανα clear εμπαινε μια φορα μονο στο βιος και μετα κολλαγε και μου ξανα εβγαζε στη δευτερη επανεκινηση παλι το ιδιο προβλημα με πριν

λοιπον θεωριτικα βρεθηκε το προβλημα ....

Οταν εβαλα ολο το σεταπ στο γραφειο μου το μηχανημα δουλεψα κανονικα , μολις τα πηρα ολα και τα εβαλα μεσα στο κουτι εκανε παλι τα παλαβα του . το ξανα βγαζω εξω δουλευει κανονικα , το βαζω μεσα κοιτοντας να εχω βαλει ροδελες ( χαρτινες ) αυτες που ειχε μεσα το κουτι και εκανε παλι τα ιδια . περνω ολο το σεταπ και το βαζω σε αλλο κουτι και δουλεψε μια χαρα και με επαναλαμβανομενα ρεσταρτ δεν βρηκα κανενα προβλημα , με λιγα λογια κατι πρεπει να επαιζε με το κουτι και να μου εβγαλε οφφ και τις 2 τις προηγουμενες μητρικες ...

το κουτι που μαλλον ηταν το προβλημα ειναι το inovator το φτηνοτερο που εχει το ε-σοπ .

θα του βαλω και τους αλλους 6 δισκους πανω να δω τη συμπεριφορα θα εχει η μητρικη και θα σας ενημερωσω με τη πρωτη ευκαιρια .

Ευχαριστω για το χρονο σας και τη βοηθεια σας .

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.