Blinky Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13, 2009 Ψαχνω αυτο το περιεργο καλωδιακι που συνδεεται πανω στις "συγχρονες" nvidia GPUs και στην μητρικη και προσθετει ηχο στην εξοδο hdmi της.το εχω βρει Αγγλια και για να ριξετε μια ματια πως ειναι εδω τα links :http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEWAX:IT&item=130310431848http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEWAX:IT&item=130310431820υπαρχει καποιο μαγαζι στην Αθηνα που να μπορω να το παρω σε λογικη τιμη για να μη περιμενω απο Αγγλια? Αλλιως θα χτυπησω το δευτερο, που με 6 λιρες δινει και το hdmi adaptor και το hdmi καλωδιο...Αλλα προτιμω αν μπορω να ξεμπερδευω με καποιο τοπικο μαγαζι αν ξερει κανεις...
XLV Ιούνιος 13, 2009 #2 Ιούνιος 13, 2009 Ψαχνω κι εγω να αντικαταστησω την Νvidia καρτα στο htpc με καποια nvidia ( για να τρεχει και τον cuda aware καινουργιο coreavc codec ) που να εχει και hdmi audio.. δυστηχως λιγες κυκλοφορουν ελλαδα ( πχ υπαρχει αυτη η bfg http://www.bfgtech.com/bfge98512gthe.aspx που θα με βολευε πληρως ( δεν χανεις και slot διπλα στην καρτα γραφικων - χωρος για ενα tuner παραπανω ) αλλα δεν κυκλοφορει πουθενα εδω, ακομα και Ευρωπη δυσκολα την βρισκεις.. αν τελικα το στησεις, πες μου και πως πηγε, και με τι A/V ενισχυτη θα το συνδεσεις.. εγω σκεφτομαι για κατι σχετικα φθηνο, πχ Sony HT DDWG800 .. αν και ακουω απο πολλους οτι εχουν προβλημα ( ακομα και οι ati ) συνδεσης με a/v amplifiers.. ποτε ποτε δεν αναγνωριζει πληρως τις hdmi audio δυνατοτητες ο ενισχυτης κλπ...
Blinky Ιούνιος 13, 2009 Author #3 Ιούνιος 13, 2009 ολα ετοιμα τα εχω, ο AV ειναι ενας harman kardon AVR-255. Αυτη τη στιγμη στελνω το video με HDMI και το audio με toslink, αλλα αυτο πρεπει να αλλαξει για πολλους λογους (πχ ο AV θα παει 10μετρα μακρια και θελω με 1 καλωδιο να γινει η δουλεια, + συμβαοτητα με τα νεα codecs ηχου)Δε χρειαζεται να παρεις καμια ιδιαιτερη καρτα οπως την BFG που λες, σχεδον ολες οι nvidia εχουν στο PCB τους αυτην την υποδοχουλα που αν συνδεσεις με τη μητρικη περναει τον ηχο και σοτν βγαζει απο το hdmi, αλλα ελαχιστες εταιρειες (οπως η BFG) σου το δινουν και ετσι πρεπει να το βρουμε μονοι μας...
XLV Ιούνιος 13, 2009 #4 Ιούνιος 13, 2009 Μπα, αμα δεις, λιγες ( ακομα και νεωτερες 9χχχ σειρας ) τους εχουν.. και την bfg την εβαλα, οχι τοσο για το onboard hdmi connector και το spdif internal header αλλα για την διαταξη της fanless ψυκτρας ( δεν κλεινει το διπλα pci slot της μητρικης αρα αφηνει χωρο για ενα παραπανω tuner ).. επισης για τα νεα codec ηχου, απο οσο ξερω οι Νvidia μεσω του spdif υποστηριζουν μεχρι 5.1 dolby digital, για τα νεωτερα 6.1, 7.1 κλπ, πρεπει να πας σε ATI η καρτα ηχου με hdmi passtrhough.
Blinky Ιούνιος 13, 2009 Author #5 Ιούνιος 13, 2009 παντως η sparkle fanless 8800gt που εχω το εχει το header και ας ειναι 1.5 ετους... Τα νεα codecs δεν περνανε ουτε απο nvidia ουτε απο ΑΤΙ προς το παρον δυστυχως...
XLV Ιούνιος 13, 2009 #6 Ιούνιος 13, 2009 Στις ΑΤΙ 4000 series περνα 7.1 lpcm .. αλλα δεν εχουν κατι αναλογο με τον καινουργιο coreavc codec που μπορει να επιταχυνει οποιδηποτε h264 αρχειο ( και οχι μονο L4.1 dxva που μπορουν οι drivers nvidia/ati ) και καθολου επιταχυνση h264 decoding σε linux.
Blinky Ιούνιος 13, 2009 Author #7 Ιούνιος 13, 2009 το θεμα ειναι bitstream true-hd/dts-hd και για αυτο θελεις ειδικη καρτα ηχου asus κλπ προς το παρον
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.