konstantinos77 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2009 Παιδια εχω ενα προβλημα με το boot των windows.Συγκεκριμενα οταν ανοιγω το μηχανημα ξεκιναει κανει ελεγχο ,μου γραφει resetting controler 1 ,επειτα initializing ktp και κατοπιν εμφανιζεται το microsoft corporation στο οποιο η μπαρα φορτωσης κανει 13 περασματα μεχρι να μπω στα windows.Αλλαξα το boot priority και εβαλα μονο το HDD ,επισης εβγαλα 1-2 προγραμματα απο την εκκινηση οπως το turbov αλλα τα ιδια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AchilleasGR Ιούνιος 12, 2009 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2009 χμμμ... :big_boss:Πότε σου βγάζει "resetting controler 1"; Στο μήνυμα του BIOS (POST) ή αφότου έχει φορτωθεί ο BOOT LOADER;; Π.χ. αν πατήσεις F8 και μετά επιλέξεις "Κανονική Εκκίνηση" (ή κατι τέτοιο τελος παντων) θα εμφανιστεί το μήνυμα μετέπειτα;;; Η πριν από αυτό;Αν είναι μήνυμα που προέρχεται από το bios σώθηκες... Μπορεί να είναι 1002+ οι λόγοι που γίνονται αυτά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
konstantinos77 Ιούνιος 12, 2009 Author #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2009 κοιτα βγαζει την οθονη που λεει bios version ,resetting controller 1 ,initializing ,spin up group 1 αυτα ολα συγχρονως .Αλλα ουσιαστικα εκει που αργει ειναι οταν φορτωνει τα windows oχι στο check.Λες να ειναι το media center της nvidia?Αλλα δεν το νομιζω.Στις ρυθμισεις για προχωρημενους αυτο που αναφερει αριθμο επεξεργαστων και μνημη τι ειναι ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AchilleasGR Ιούνιος 12, 2009 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2009 κοιτα βγαζει την οθονη που λεει bios version ,resetting controller 1 ,initializing ,spin up group 1 αυτα ολα συγχρονως .Αλλα ουσιαστικα εκει που αργει ειναι οταν φορτωνει τα windows oχι στο check.Λες να ειναι το media center της nvidia?Αλλα δεν το νομιζω.Στις ρυθμισεις για προχωρημενους αυτο που αναφερει αριθμο επεξεργαστων και μνημη τι ειναι ? Ναι αυτά είναι κανονικά μηνύματα του BIOS, τίποτα ανησυχητικό. Ο αριθμός επεξεργαστών είναι ο αριθμός πυρήνων του επεξεργαστή σου (π.χ. 2 σημαίνει διπύρινος και 4 τετραπύρηνος κτλ), η μνήμη είναι το πόσες εργασίες μπορεί να κρατήσει φορτομένες το pc σου. Για το αργό boot δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Επίσης: :devil::banging::devil:Καλωσώρησες στα Windows!!!:devil: :devil: Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Ιούνιος 12, 2009 #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2009 Τι Windows εχεις?Απο περιφερειακα στον υπολογιστη τι υπαρχει (εκτυπωτες,scanners,webcams, εξωτερικοι δισκοι, ποντικια πληκτρολογια κτλ)?το πιο πιθανο ειναι καποιος driver να την κανει την δουλεια.Ριξε κι ενα screenshot απο τον Event Viewer των windows απο application και system. Link to comment Share on other sites More sharing options...
konstantinos77 Ιούνιος 12, 2009 Author #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2009 Απο περιφερειακα τιποτα το ιδιαιτερο .Ουτε εξωτερικος ,ουτε printer ,nothing at all.Mono ποντικι sidewinter και g11 logitech αλλα δεν νομιζω να παιζει ρολο.Που ειναι ο event viewer και τι πρεπει να κανω ακριβως? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Ιούνιος 12, 2009 #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2009 Τι windows εχεις?Συνηθως ειναι στο Control Panel--> Administrative Tools--> Event viewer.ή δεξι κλικ στο my computer --> Manage--> Event Viewerή γραφεις στο run : eventvwr.msc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexgk Ιούνιος 13, 2009 #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2009 Κάνε μία εξέταση δίσκου και μία ανασυγκρότηση, αν έχεις να κάνεις πολύ καιρό. Επίσης, αν έχεις πολλά προγράμματα εγκαταστημένα, μπορεί το σύστημα να έχει γίνει αργό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanos21 Ιούνιος 13, 2009 #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2009 ριξε 1 φορματ να στανιαρει δεν υπαρχει καλλιτερη λυση απο 1 φορματ !!μεχρι να παρεις τις απαντησεις σου απο 1 φορουμ σε 1-2 μερες , με το φορματ το πολυ σε 2 ωριτσες εισαι τελιωμενος !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOS Ιούνιος 13, 2009 #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2009 εγω παντως εχω την επιλεκτικη εκκινηση...και παει σφερα για vista μια χαρα + οτι εχω ποσα προγραμματα που τρεχουν !!επισης εχω κοψει και μερικα προγραμματα απο την εκκινηση που δεν ειναι και απαραιτητα...αυτο το Turbo V τι ειναι ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
konstantinos77 Ιούνιος 13, 2009 Author #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2009 Format εκανα πριν 10 μερες οποτε ....Λετε να ειναι το firewall των windows γιατι καθε φορα που φορτωνουν με το βγαινω στο desktop που βγαζει κατω αριστερα την ενδειξη οτι δεν εχει βρεθει προγραμμα προστασιας απο κακοβουλο λογισμικο.Το turbov ειναι ενα tool της Asus P6t για ο.c . Link to comment Share on other sites More sharing options...
gergeo Αύγουστος 31, 2009 #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 31, 2009 πρωτα απ'ολα καλως σας βρηκα..πριν 3 μερες αγορασα το καινουργιο μου Pc και αργει αρκετα στο Boot..Στην αρχη φορτωνει για 2-3 '' την μνημη και αμεσως μετα αργει πολυ βγαζοντας το μηνυμα που λεει στην αρχη ο φιλος ενω οταν τελειωνει μετα απο 8-9'' μου βγαζει κατι για No virtual disk & no physical disk και μετα απ'ολα αυτα μου μπαινει στα windows..χτες εκανα και φορματ βαζοντας τα καινουργια Windows7 αλλα δεν εγινε κατι(ισως να μην εχουν καμια σχεση φυσικα)..πως μπορω να κανω πιο γρηγορο το Boot(αν γινεται)χωρις να προκαλεσω φυσικα καποιο προβλημα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexgk Αύγουστος 31, 2009 #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 31, 2009 Μήπως η μητρική έχει raid controller και είναι ενεργοποιημένος και εκεί καθυστερεί. Δες το στο bios αν υπάρχει καμία επιλογή για raid και αν enable κάνε τη disable Link to comment Share on other sites More sharing options...
gergeo Αύγουστος 31, 2009 #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 31, 2009 στα Bios που μπηκα εχει τις εξης επιλογες:marvel storage controller: (εχει 3 επιλογες,disabled,raid και ακομη μια που ειναι και προεπιλογη)marvel storage sas((ισως οχι Sasκατι τετοιο): disablemarvel boot: enabledmarvel boot sas(ισως οχι Sas αλλα κατι τετοιο..):enabledυ.γ εχω την μητρικη αυτη..MB ASUS P6T Link to comment Share on other sites More sharing options...
gergeo Αύγουστος 31, 2009 #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 31, 2009 τι λετε να κανω τελικα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
l2phile Αύγουστος 31, 2009 #16 Κοινοποίηση Αύγουστος 31, 2009 αν δεν έχεις raid και scsi δίσκο όλα αυτά είναι απλά για να σου τρώνε χρόνο. Κάντα disable. Θα γλυτώσεις περίπου 4-5 sec Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexgk Αύγουστος 31, 2009 #17 Κοινοποίηση Αύγουστος 31, 2009 στα Bios που μπηκα εχει τις εξης επιλογες:marvel storage controller: (εχει 3 επιλογες,disabled,raid και ακομη μια που ειναι και προεπιλογη)marvel storage sas((ισως οχι Sasκατι τετοιο): disablemarvel boot: enabledmarvel boot sas(ισως οχι Sas αλλα κατι τετοιο..):enabledυ.γ εχω την μητρικη αυτη..MB ASUS P6TΛοιπόν, αφού πρώτα κάνεις backup τα σημαντικά σου αρχεία, δοκίμασε στο marvel storage controller να βάλεις το raid disable. Το marvel boot αν είναι sas είναι αν θυμάμαι καλά για αν έχεις serial scasi σκληρό δίσκο και να bootάρει από εκεί αν δεν κάνω λάθος. Βάλε και αυτό disable. Μία φορά κάνεις το πρώτο, το κάνεις save and exit βλέπεις αν διορθώθηκε η καθυστέρηση. Αν όχι, κάνεις disable και το marvel boot και μετά save. Αν και πάλι δε διορθώθηκε, κάνε disable το πρώτο που σου έγραψα και enable to marvel boot. Μετά το αντίστροφο. Παίξε δηλαδή λίγο με τις επιλογές. Επίσης θα σε βοηθήσει πολύ σχετικά με το πως πρέπει να ρυθμίσεις το bios το βιβλιαράκι της μητρικής. Πιστεύω δηλαδή πως είναι κάποια ρύθμιση στο bios. Επίσης, το σκληρό τον έχεις βάλει στη θύρα sata την κανονική ή μήπως τον έβαλες στη sata που είναι για να κάνεις raid; Δες στο manual της μητρικής ποιες είναι οι κανονικές sata. Συνήθως είναι μαύρες ενώ αυτές για raid έχουν άλλο χρώμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.