Jump to content

Πρόβλημα με Sparkle 8800 GT 512 MB

AnimaTronic

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα τη βοήθεια σας σε ένα πρόβλημα που έχω.

Όλα δουλεύουν ρολόϊ στο pc μου, εκτός από τα games. Από τη στιγμή που το game (οποιοδήποτε) θα ξεκινήσει, μέσα σε 2 λεπτά το PC θα κολλήσει. Αυτό συμβαίνει σε XP Pro SP3 (γνήσια με όλα τα updates), Vista Business SP1 (γνήσια με όλα τα updates) και Seven (RC με όλα τα updates) και με οποιοδήποτε driver της nVidia.

Οι θερμοκρασίες της κάρτας είναι normal (απ'όσο μπορώ να τσεκάρω στα 2 λεπτά που προλαβαίνει να τρέξει το game).

Ο μόνος τρόπος για να τρέχουν κανονικά τα games είναι να βάλω το Riva Tuner και να κάνω τις εξής αλλαγές:

Core clock: απο 600 MHz σε 570ΜΗz

Shader clock: απο 1500ΜΗz σε 1425 ΜΗz

Memory clock: απο 900 MHz σε 880 MHz

Με αυτές τις ρυθμίσεις όλα τα games τρέχουν κανονικά.

Οπότε, υπάρχει πρόβλημα στην κάρτα γραφικών; Να ζητήσω αντικατάσταση;

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

ΥΓ. Abit IP35 Pro, C2D E8400, 2GB DDR2-800 Team Elite, Thermaltake Toughpower 700 Watt.

Αν μπορείς να βρεις κάποιο τροφοδοτικό και να δοκιμάσεις (όχι να αγοράσεις γιατί μπορεί να είναι τίποτα άλλο). Ίσως η κάρτα ζορίζεται και θέλει περισσότερο ρεύμα εκείνη τη στιγμή, αλλά το τροφοδοτικό δε μπορεί να δώσει. Οι θερμοκρασίες στη δική μου 8800GT όταν παίζω παιχνίδια είναι κοντά στους 90 βαθμούς. Η δική σου πόσο ανεβάζει;

Οι θερμοκρασίες παίζουν κοντά στους 90 βαθμούς όταν είμαι μέσα στο game. Τη θερμοκρασία τη βλέπω απο το Riva Tuner. Το τροφοδοτικό πιστεύω οτι είναι αρκετό για τη συγκεκριμένη κάρτα. Αν βοηθάει, να αναφέρω οτι πάνω στο PC έχω και 3 σκληρούς δίσκους, αλλα και πάλι πιστεύω οτι τα 700 Watt του πρέπει να είναι αρκετά.

Δυστυχώς δεν έχω τη δυνατότητα να δοκιμάσω άλλο τροφοδοτικό.

Σκέφτομαι να παω την κάρτα στο Πλαίσιο και να περιγράψω το πρόβλημα μου. Οπότε αν η κάρτα είναι προβληματική, θα ζητήσω αντικατάσταση.

αν είναι η καρτούλα με την παθητική ψύξη τσέκαρε το κουτάκι σου να έχει καλή ροή αέρα..και εγώ το ίδιο πρόβλημα είχα....μάζεψα τα καλώδια..έβαλα τους ανεμιστήρες του κουτιού σε λειτουργία και από εκεί και μετά όλα κομπλέ... ;)

• 3 weeks later...

Επαναφέρω το θέμα, μιας και έβγαλα μια άκρη, οπότε ποστάρω για την περίπτωση που και κάποιος άλλος έχει το ίδιο πρόβλημα με μένα.

Μίλησα πρίν λίγες μέρες με ένα φίλο, ο οποίος είχε το ίδιο πρόβλημα με μια o/c έκδοση της 8800GT από την XFX. Στη δική του περίπτωση ανά τακτά χρονικά διαστήματα του ¨πετούσε ¨ στο tray το γνωστό ¨Display Driver nvlddmkm stopped responding....¨. Αυτό που κάναμε ήταν να ξηλώσουμε την εργοστασιακή ψύκτρα και να βάλουμε από μια ARCTIC COOLING ACCELERO S1 REV.2 (σαν intercooler είναι :jester:). Τώρα με default ρολόγια, τα games τρέχουν κανονικά.

¨

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.