serpico75 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2009 Καλημέρα.Ένα Western Digital book έπεσε κάτω και από τη μέρα εκείνη όταν το συνδέω δε βγάζει αντίστοιχο εικονίδιο στο "My Computer".Άνοιξα το book και έβγαλα το σκληρό (SATA). Τον συνέδεσα εσωτερικά σε pc αλλά και πάλι δεν τον διαβάζει.Δεν τον βλέπει στο BIOS.Όταν ξεκινάει ο υπολογιστής και προσπαθεί να τον διαβάσει, ακούγονται αυτοί οι ήχοι... ξέρετε... τώρα πώς να τους περιγράψω??? Σαν κρτσσ, κρτσσ, κάπως έτσι τέλος πάντων που δείχνουν την αποτυχημένη προσπάθεια ανάγνωσης και λειτουργίας.Έχει αντιμετωπίσει κάποιος κάτι αντίστοιχο;Κάνα κολπάκι, έστω να πάρω κάτι αρχεία που θέλω και μετά ας τον πετάξω το δίσκο. Δε με νοιάζει. Μόνο τα data με ενδιαφέρουν.Ευχαριστώ!!
nickstamat Ιούνιος 11, 2009 #6 Ιούνιος 11, 2009 Χμ. Μου φαίνεται αρκετά δύσκολο να έπεσε εκτός λειτουργίας και να έπαθε τέτοια ζημιά. Είσαι σίγουρος ότι δε λειτουργεί ακόμα και ως εσωτερικός;
ProPitsiriko$ Ιούνιος 11, 2009 #7 Ιούνιος 11, 2009 Αμα κανει γριτσ γριτσ και ακουγεται λες και η κεφαλη γρατζουναει τον δισκο οταν στρεφεται τοτε παει η κεφαλη σου... Αμα εχεις συμαντικα αρχεια στειλτο απευθειας στην WD και πες τους αν μπορουν να σωσουν τιποτα...
Maximus Ιούνιος 15, 2009 #9 Ιούνιος 15, 2009 Χμ. Μου φαίνεται αρκετά δύσκολο να έπεσε εκτός λειτουργίας και να έπαθε τέτοια ζημιά. Είσαι σίγουρος ότι δε λειτουργεί ακόμα και ως εσωτερικός; Έχω δει πάρα πολλούς να φεύγουν έτσι man...δυστυχώς αυτά που γράφουν οι εταιρείες ότι αντέχουν 100++G επειδή "παρκάρει" κιόλας η κεφαλή, είναι ψέματα...
deninho Ιούνιος 15, 2009 #10 Ιούνιος 15, 2009 Πάντως η εγγύηση δε χάθηκε στα σίγουρα. Αν δεν έχεις σκοπό να τον στείλεις για data recovery, δοκίμασε το serial number του δίσκου (όχι της εξωτερικής θήκης), να δεις τι σου βγάζει
MaverickQ Ιούνιος 19, 2009 #11 Ιούνιος 19, 2009 Και εγω επαθα το ιδιο προβλημα. Ο εξωτερικος μου (lacie 750GB) ενω δουλευε επεσε κατω απο υψος 20 εκατοστα. Η μια μερια του σκληρου επεσε πανω στο ποδι της αδελφης που προσπαθησε να τον σωσει και η αλλη προφανως στο πατωμα. Ενω τον συνδεω στο PC τα λαμπακια του αναβουν και ακουγεται το "γκαζομα" οτι παει να διαβασει με το που παει να πιασει πολλα γκαζια ακουγεται ενα "γκρανγκ" και ξανα απο την αρχη. Απο το πεσιμο δεν πιστευω να χαλασε η πλακετα αλλα μαλλον θα βγηκαν απο την θεση τους εκεινα τα σιδερακια που διαβαζουν τις πλακες του σκληρου. Ειχα ακουσει οτι τον βαζεις στην καταψυξη για καμια μερα και λογω συστολης επανερχονται στη θεση τους. Το δοκιμασα και αυτο αλλα τπτ. Τωρα αν τον ανοιξω τελειως θα μπορεσω να καταφερω κατι ισα ισα να σωσω τα πραματα ή μπααα??????Υ.Γ: Ο δισκος μεσα ειναι Hitachi και τελικα πολυ μαπα. Με τοσο χαλαρο πεσιμο να τα φτυσει????
dpolal Ιούνιος 20, 2009 #12 Ιούνιος 20, 2009 Υ.Γ: Ο δισκος μεσα ειναι Hitachi και τελικα πολυ μαπα. Με τοσο χαλαρο πεσιμο να τα φτυσει????Ενώ αν ήταν άλλη μάρκα μπορεί και να δούλευε καλύτερα μετά το πέσιμο... Ότι νά'ναι...:bye:
ΛΑΜΠΡΟΣ Ιούνιος 20, 2009 #13 Ιούνιος 20, 2009 γιαυτο παιδια παντα εγω τους εξωτερικους τους εχω στο πατωμα,η σε μερος που ξερω οτι δεν προκειται να πανε πουθενα!
MaverickQ Ιούνιος 20, 2009 #14 Ιούνιος 20, 2009 Εχεις δικιο Λαμπρο αλλα καμια φορα η γκαντεμια σε κυνηγαει!! Οσο για τον dpolal επειδη φανταζομαι θα εισαι κανενα παιδακι που το παιζει ξερολας και δεν θελω να χαραμησω χρονο για να σου απαντησω θα σου δωσω αυτα που υπαρχουν στο πλαισιο:ΠεριγραφήΗ νέα εξελιγμένη σειρά RE3 από τη Western Digital ήρθε για αυξήσει τον αποθηκευτικό χώρο του υπολογιστή σας με άφθονη χωρητικότητα 750GB, και γρηγορότερες ταχύτητες από τις συνηθισμένες!Η σειρά RE3 είναι 20% ταχύτερη από τις προηγούμενες και πιο ανθεκτική, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία RAFF για μεγαλύτερες αντοχές και την τεχνολογία Multi-Axis shock sensor για εγγυημένη προστασία υψηλού επιπέδου. Παράλληλα, εξοπλισμένη με μια σειρά εξελιγμένων τεχνολογιών από την WD υπόσχεται απροβλημάτιστη λειτουργία σε όλα τα επίπεδα: * Τεχνολογία Intelliseek - για μειωμένη κατανάλωση ενέργειας και γρήγορη αναζήτηση * Τεχνολογία No touch ramp - για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του δίσκου * Perpendicular Magnetic Recording (PMR) για μεγαλύτερη πυκνότητα καταγραφής δεδομένωνΤο μοντέλο της WD διαθέτει επιπλέον μοναδικά χαρακτηριστικά όπως η τεχνολογία TLER (Time Limited Error Recovery), η οποία εξασφαλίζει τη σωστή επικοινωνία μεταξύ των σκληρών δίσκων και του SATA controller πετυχαίνοντας έτσι την αποφυγή μηνυμάτων λάθους, λόγω καθυστερημένης χρονικά επικοινωνίας των συσκευών, που τον καθιστά ιδανικό για Raid.Και πληροφοριακα εχω ενα Western Digital 80Gb IDE εδω και 5 χρονια στο εσωτερικο του υπολογιστη. Εχει φαει κλωτσιες, μετακομισεις, εχει μετατραπε σε εξωτερικο απειρες φορες και μετα ξανα μεσα και ακομα αυτον εχω να δουλευει στο PC. Αρα η μαρκα του σλκηρου παιζει ρολο στην ποιοτητα του.Το ληγω εδω.
dpolal Ιούνιος 22, 2009 #15 Ιούνιος 22, 2009 Οσο για τον dpolal επειδη φανταζομαι θα εισαι κανενα παιδακι που το παιζει ξερολας και δεν θελω να χαραμησω χρονο για να σου απαντησω θα σου δωσω αυτα που υπαρχουν στο πλαισιο:Επειδή η φαντασία σου είναι μάλλον πολύ φτωχή αν κάνεις ένα κλικ στο δημόσιο προφίλ μου θα δείς την ηλικία μου.Όσο για τα μαρκετινίστικα της WD που μου παρέθεσες να σε ενημερώσω ότι καμμιά εταιρεία δεν λέει ότι οι δίσκοι της θα δουλεύουν μετά από πέσιμο και κτύπημα εν ώρα λειτουργίας.Kαι εννούμε κανονικής λειτουργίας (read/write) όχι idle.Αν λοιπόν βρείς κανέναν που να το αναφέρει ρητά πες το και σε μας.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.