Jump to content

EOS500 και φακός.

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα παιδιά,

Ένας φίλος είναι καθοδόν να ψωνίσει μια EOS500.

Δεδομένου πως από Canon ξέρω όσα ξέρω και για την εκτροφή Σουρικάτων, θα ήθελα τα φώτα σας για 2 γρήγορες ερωτήσεις.

Α) υπάρχει κάποιος λόγος να ΜΗΝ πάει σε αυτή την μηχανή? Κάτι που δεν δουλεύει σωστά, έχετε ακούσει, κλπ? Δεν θέλει να πάει σε Nikon οπότε αν προτείνετε κάτι εναλλακτικό αυστηρά σε Canon παρακαλώ.

Β) Φακός,

Δεν θα πάει για κάτι specialized (macro, μεγάλο tele κλπ) οπότε θα κοιτάξει για ένα «καλό» all around , από 17/18-55 μεριά, μέχρι βαριά 18-200. Η ερώτηση είναι , υπάρχει κάποιος φακός που είναι πολύ καλός μέχρι 400-500 ευρώ για χρήση γενική από το line up της Canon? Κάποιον που προτείνετε με το χέρι στην καρδιά?

Ευχαριστώ πολύ,

B) Σε στάνταρ zoom νομίζω δεν έχει πολλές επιλογές είναι αυτός ο 17-85/4-5.6, που είναι IS, αλλά είναι όμως EF-S, δηλαδή αν πάρει κάποια στιγμή full frame δεν θα είναι συμβατός (μικρό το κακό μάλλον)...

Από την άλλη (για Canon πάντα) σε EF κοντά στα λεφτά που δίνει, υπάρχει αυτός ο 28-105/3.5-4.5, ο οποίος όμως ότι κερδίζει σε zoom το χάνει σε γωνία (δηλαδή δεν είναι τόσο ευρυγώνιος όσο ο 17-85), το οποίο όμως για το μέγεθος του αισθητήρα είναι μεγάλη διαφορά γιατί η γωνία αυτή μειώνεται και άλλο (επειδή ο αισθητήρας είναι μικρότερος από 35mm)...

Πάντως τον 17-85 τον χρησιμοποιώ και είναι μια χαρά φακός...

Καλημέρα παιδιά,

Ένας φίλος είναι καθοδόν να ψωνίσει μια EOS500.

Δεδομένου πως από Canon ξέρω όσα ξέρω και για την εκτροφή Σουρικάτων, θα ήθελα τα φώτα σας για 2 γρήγορες ερωτήσεις.

Α) υπάρχει κάποιος λόγος να ΜΗΝ πάει σε αυτή την μηχανή? Κάτι που δεν δουλεύει σωστά, έχετε ακούσει, κλπ? Δεν θέλει να πάει σε Nikon οπότε αν προτείνετε κάτι εναλλακτικό αυστηρά σε Canon παρακαλώ.

,

ψήνομαι και γω για την εν λόγω dSLR και είμαι ανάμεσα σε αυτή ( Canon 500D )και στην Nikon D90. Η διαφορά τους είναι 100€ σαν σώμα..

Για φακό προσωπικά δεν μπορώ να προτείνω κάτι..

Δες ένα ωραίο review για την Canon 500D click me

Kαι ένα για την Nikon.. κλικ μί πλίζ..

Ευχαριστώ παιδιά,

Goku εγώ είμαι με D90 και ξέρω από Nikon αλλά από Canon δεν το έχω τόσο :)

Τις σύγκρινα και εγώ λίγο για τον φίλο μου, και του είπα για D90 για να παίρνει και από εμένα φακούς που έχω 3, αλλά είναι παιδί της Canon :D

Πάντως για τον προβληματισμό σου, νομίζω πως και οι 2 είναι win-win για τα λεφτά τους. Δες και εσύ ποιος φίλος σου έχει την μία ή την άλλη για να δοκιμάζεις φακούς. Δεν νομίζω πως ρεαλιστικά θα χάσεις όποια και να πάρεις,

Δυστυχώς κανείς γνωστός δεν έχει καμμία από αυτές..

Πήγα όμως στα multirama στον Πειραιά εχθές και έπιασα την Δ90.

Αλλά μέσα σε 2 λεπτά δεν πρόλαβα να καταλάβω και πολλά ( βιαζόμουν).

Γενικότερα είμαι Canonακιας , αλλά άμα κάτι συμφαίρει εξόφθαλμα...:red:

Για αρχη...μονο απο θεμα τιμης συγκρινονται η nikon d90 και η canon 500D

Η canon 500d ειναι μια πληρως ηλεκτρονικά εξοπλισμένη "μικρή" 50D

ΣΑν κατηγορια συγκρινεται με την νεα nikon D5000 (η οποια ειναι πανακριβη δεδεμενης της nikon d90).

Tωρα σαν φακο...δυσκολα θα βρει κατι αξιολογο σε canon αν δεν ψαχνει κατι συγκεκριμενο.Καλος φακο στα 400Ε ειναι ο sigma 24-70mm φ2.8..και αν θελει να κανει την υπερβαση ο νεος 24-70 με HSM. (διαφερουν και αλλου περα απο to hsm).

Αν ειναι ντε και καλα canon ...24-85mm φ3.5-4.5 ας πουμε οτι κατι λεει ..ή αν ντε καλα θες πιο wide απο 24, 17-85mm f4-5,6 is.

Σε canon παιζει και η λυση 17-40mm f4 L ...αλλα δεν την προτεινω μιας και θελει τρελλα κατασταλαγμενο αγοραστη-φωτογραφο.

Για αρχη...μονο απο θεμα τιμης συγκρινονται η nikon d90 και η canon 500D

Η canon 500d ειναι μια πληρως ηλεκτρονικά εξοπλισμένη "μικρή" 50D

ΣΑν κατηγορια συγκρινεται με την νεα nikon D5000 (η οποια ειναι πανακριβη δεδεμενης της nikon d90).

Δηλαδή είναι πιο τίμια αγορά η d90 ε?

by far!

α)το παραπανω λινκ για την 500D ειναι preview.Εδω το καλο review

O τυπος στο review του vouda το παρακανε λιγακι.Δε λεω ...σαφως καλυτερη..αλλα το παρακανε.Ουτε ο hipro να συγκρινε intel-amd δε κανει ετσι.

There are a number of disadvantages associated with higher pixel density sensors. One important consideration is that you will want to invest in a higher end quality lens that can support the sensor's increased resolution capability. The simple rule is that if you invest in a higher-resolution camera you need a lens that offers sufficient resolving power, which generally means spending more

και εχει κατι αλλα που υπερθεματιζει υπερ της nikon αλλα anyway..τα προσπερναμε..

B) Σε στάνταρ zoom νομίζω δεν έχει πολλές επιλογές είναι αυτός ο 17-85/4-5.6, που είναι IS, αλλά είναι όμως EF-S, δηλαδή αν πάρει κάποια στιγμή full frame δεν θα είναι συμβατός (μικρό το κακό μάλλον)...

Από την άλλη (για Canon πάντα) σε EF κοντά στα λεφτά που δίνει, υπάρχει αυτός ο 28-105/3.5-4.5, ο οποίος όμως ότι κερδίζει σε zoom το χάνει σε γωνία (δηλαδή δεν είναι τόσο ευρυγώνιος όσο ο 17-85), το οποίο όμως για το μέγεθος του αισθητήρα είναι μεγάλη διαφορά γιατί η γωνία αυτή μειώνεται και άλλο (επειδή ο αισθητήρας είναι μικρότερος από 35mm)...

Πάντως τον 17-85 τον χρησιμοποιώ και είναι μια χαρά φακός...

Εχεις μηπως υποψην σου κανα οδηγο για βλακες που να εξηγει αυτα που γραφεις?(is,ef-s,full frame,μέγεθος αισθητήρα κλπ..).

Δεν ειναι το top hobby μου η φωτογραφια κ τα περισσοτερα τα εχω μαθει εδω μεσα απο χρηστες..και επειδη δεν εχω πολυ ορεξη για αυτο ρωτουσα οδηγο για dummies για αποφυγω οσο το δυνατον tecnicalities και να καταληξω να εχω 15 tabs ανοιγμενα..παντως ευχαριστω,τα επιασα τα περισσοτερα..

Να ρωτησω κατι ακομα αν δεν βγαινω offtopic..Που υστερει ενας φακος με μεγαλο ευρος π.χ 18-200 σε σχεση με εναν 17-85 περα απο το προφανες?Ειναι καλυτερος ο δευτερος στις κοντινες κ σε ποια σημεια?

Κυριως παιζει ρολο στην τιμη και το διαφραγμα αν ειναι ''μεταβαλλομενο'' ή σταθερο (πχ f/2.8-22 vs f/2.8) σε ολο το ευρος της εστιακής απόστασης.

Ελπιζω να το εξηγησα καλα :p

Θεωρητικά έχει χειρότερη ποιότητα και πολύ barrel distortion στα μέχρι τα ~22mm. Προσπαθεί να τα συνδυάσει όλα σε ένα και χάνει στις λεπτομέρειες, κερδίζει όμως στην ευχρηστία :p

(πχ f/2.8-22 vs f/2.8)

Τι είναι αυτό το 22; Και αυτός με το σταθερό f μπορεί να πάει τόσο. Κάτι δεν έπιασα

Κυριως παιζει ρολο στην τιμη και το διαφραγμα αν ειναι ''μεταβαλλομενο'' ή σταθερο (πχ f/2.8-22 vs f/2.8) σε ολο το ευρος της εστιακής απόστασης.

Ελπιζω να το εξηγησα καλα :p

μαλιστα..

και εγω π.χ. που θελω να βγαζω πορτραιτα σε θεατρικες παραστασεις στην μια περιπτωση με σταθερο f/2.8 και 200μμ κερδιζω σε φωτεινοτητα και χανω ευρος πεδιου στις κοντινες (χωρις ζοομ) και στην αλλη περιπτωση με μεταβαλλομενο δεν μπορω να εχω το φ/2.8 στα 200μμ..σωστα?

Υπαρχει φακος για ολες τις χρησεις?

συμβιβασμο κανεις παντου και παντα.

Ειτε στην χρηση των προσφερόμενων φακών που σου προσφερει η αγορα

ειτε σαν υλοποιηση ενος φακου (για εταιρια).

ΔΕν μπορεις να τα εχεις ολα σε ενα.

Αν ηταν ετσι ..δεν θα ρωταγες τετοια ερωτηση.Απλα θα αγοραζες το ιδιο φακο με τους υπολοιπους που φωτογραφιζουνε εδω και χρονια.

(στο προαναφερθεν παραδειγμα για μενα ο 18-200 κερδιζει ουτως η αλλως).Πασχει οντως σε barrel distortion sta 18mm...αλλα ο αλλος φακος..απλα δεν με συγκινει τιποτα πανω του.Ακομα και με εξαιρεση το b.d του "μεγαλου" στα 18mm ο "μικρος" δεν εχει τιποτα καλο να επιδειξει.Παρα μονο οτι μπορει να ζηταει περιπου 200-250Ε λιγοτερα.)

@αστακος...

Αν θες για παραστασεις..καλη λυση θα μπορουσε να αποβει η αγορα ενος εκ των tokina 50-135mm f2.8 ,sigma 50-150mm f2.8 ή sigma 70-200mm f2.8.

Aν εισαι μονιμως σε σταθερο σημειο (γνωστο εκ των προτερων) θα μπορουσες καλλιστα και με καποιον υπερφωτεινο prime 50mm (1,4/1,8) 85mm f1.8 100mm f2 αντε και στο τσακρι κεφι τον 135mm f2

(η δευτερη σειρα αναφερεται κυριως σε canon...oxi οτι δεν υπαρχει κατι αντιστοιχο σε nikkor)

Τι είναι αυτό το 22; Και αυτός με το σταθερό f μπορεί να πάει τόσο. Κάτι δεν έπιασα

Θελω να πω οτι το μεγιστο(edited) διαφραγμα στα 200μμ θα ειναι παραδειγμα f/22

νομιζω ετσι παει:hmm:

δεν παει ετσι...

Βασικα μπορει να παει και ετσι...:p

Δεν μας ενδιαφερει το ελαχιστο διαφραγμα που μπορει να παρει...πχ 22 ,32 ,64 ) αλλα το μεγιστο.

To oποιο φαινεται απο τα χαρακτηριστικα του φακου.

Πχ 18-200mm f3.5-6,3 ...στα 200mm το μεγιστο διαφραγμα θα ειναι 6,3.

Σωστος απλα το μπερδεψα για ακομη μια φορα...:innocent:

Μεγιστο διαφραγμα (το ποιο μικρο f ?) σωστα? :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.