Jump to content

Official Cars, Motors, βελτίωση, τρακαρίσματα και οδήγηση Thread (MotorLab)

LevelOne

Recommended Posts

Δεν είναι κανονικός μηχανικός η κάμπια αλλά ξέρει πολλά ;)

εγώ τον λεω μηχανικό μου βέβαια γιατί έτσι μεγαλώνει και τον διονόν μας το ... αλλά με πιάνεις !

τ0 αστείο είναι πως παίζει να ξέρει χεχε.

• Replies 14,8k
  • Created
  • Last Reply
spresv καλημερα, δεν γνωριζα οτι εισαι μηχανικος. :)

Γνωριζεις αν 16βαλβιδο μοτερ 1200 απο punto sporting (86ps) μπορει να μπει κομπλε με κιβωτιο σε panda 4x4?

Αν μπει, να του βάλεις flaps στις πόρτες:p

μακαρι να μπαινει μαζι με το κιβωτιο, διοτι ειδαλλιως με το συγκεκριμενο με βλεπω να παιρνω γραναζια στο χερι.

Λογικα πρπει να μπαινει διοτι νομιζω οτι μονο το καπακι ειναι διαφορετικο, εδω μπαινει το 14αρι. βεβαια δεν ξερω τι γινεται με τον πισω αξονα και αν χρειαζεται μοντα για να ταιριαξει με το μοτερ. Να δω και με το κιβωτιο το οποιο μπορει να θελει κοντημα, αν χρειαζεται να ειναι πιο κοντο με την τελικη σχεση μεταδοσης δεν αλλαζω τον πολλαπλασιαστη σε ολες?

Ναι σε όλες αναγκαστικά με αυτά τα κιβώτια, αν άλλαζες την κάθε μια ξεχωριστά τότε το κιβώτιο θα είχε όσο το Πάντα ;)

ωραια, ναι δεν με νοιαζει αν ειναι ολες, αν μπαινει με νοιαζει να ειναι κοντο γιατι τα 16βαλβιδα δεν εχουν ψωμι χαμηλα κ δη τα χαμηλου κυβισμου.

Κατσε γιατι με μπερδεψες. Εχεις ενα panda 4x4 και θελεις να του ταιριαξεις στην 4κινητη μεταδοση μοτερ απο punto 1.2 16v? Η θελεις να καταργησεις την 4κινηση εντελως και να βαλεις απλα ενα μοτερακι απο punto μαζι με το μπροστοκινητο κιβωτιο του?

Καπου σε χασα τοτε εκει με τον πισω αξονα :p. Ολα τα μοτερ της γκαμας ειναι βασισμενα στον fire, aka ιδιος κορμος, ιδιο bolt pattern στο κιβωτιο οποτε ειμαι σχεδον σιγουρος οτι ταιριαζει. Αν υπαρχει καποιος αλλος πειρορισμος για την μετατροπη δεν γνωριζω, αλλα θα ρωτησω τον καταλληλο ανθρωπο και θα σου πω. Το panda εχει τιποτα ηλεκτρονικα για την τετρακινηση ή κατι τετοιο? Αν ναι, ενδεχεται να εχεις προβλημα με τα ηλεκτρικα.

Εχεις βρει μοτερ να αγορασεις, ή σου περισσευει? Αν ειναι να αγορασεις, προτιμησε το 1.4 (αν μπορεις να δικαιολογησεις τη διαφορα τιμης), τα εχω/ειχα και τα 2 και το 14ρι ειναι πολυ πιο ψυχωμενο.

οχι δεν εχω, αλλα εχω βρει αρκετα με 500-600 κομπλε με κιβωτιο,πλεξουδα. Απο ηλεκτρονικα ειναι γυμνο, η κινηση εμπλεκεται με συνεκτικο συμπλεκτη. Δηλαδη οποιο μοτερ μπορει να ταιριαζει με την πισω κινηση?

thnx

Εαν ειναι πληρως μηχανικη η τετρακινηση, δεν βλεπω λογο να την επηρεαζει το μοτερ. Θα ρωτησω και θα σου πω σιγουρα παντως.

Πολύ καλός ο τύπος ρε!

Και καλή ξήγα επίσης (θενκς και πάλι Btw) 215 απο 280 μου πήρε, και όλα κομπλέ.

Μια χαρά μου φάνηκε, και κανονικά και σφραγίδες και όλα.

Και η μπαταρία (%#@$_(%@#$%@) αλλάχτηκε κανονικά under guarantee :T:

Είναι λίγο μακριά αλλά αξίζει ιτ σιμς!

ωραια, ναι δεν με νοιαζει αν ειναι ολες, αν μπαινει με νοιαζει να ειναι κοντο γιατι τα 16βαλβιδα δεν εχουν ψωμι χαμηλα κ δη τα χαμηλου κυβισμου.

Ο 1.4 16v 95ps ο fire πάντως έχει πιο πολύ ψωμί χαμηλά από τον 1.4 8v 80ps τον TU που οδήγαγα. Μπορεί να φταίει και το 6τάχυτο του δικού μου.

Για την μετατροπή που λες, το κιβώτιο είναι όλη η διαφορά των αυτοκινήτων, οπότε δεν πιστεύω να μπορείς να βάλεις άλλο και να έχεις και 4κίνηση. Μπορείς λογικά να κρατήσεις το ίδιο, αλλά για να μην το βγάζει η fiat το 4x4 με πιο μεγάλα μοτέρ, μάλλον κάτι φοβάται!

Σταύρο θέλω κι εγώ συνεργείο! Αν έχεις κάναν καλό ηλεκτρολόγο κυρίως γιατί θέλω να κάνω μια μόντα με το cruise control (να βάλω :p).

Ντολη, να φανταστεις οτι εγω φευγω απο Αιγαλεω για να παω :p

Σωτο, μιλα μου το βραδακι msn να σου πω λεπτομερειες, και πες μου οταν θες να πας να τον παρω τηλ να σε περιμενει. Cruise control? Εβγαινε κανενα punto με cruise?

Μπαίνει στο δικό μας μοντέλο, αν τό 'χεις ακόμη και δεν το έκανες alfa :):p

Στα mk2b το 1.4 16v, στο 1.8hgt και στο 1.9jtd, είναι έτοιμος ο εγκέφαλος απλά θέλει να συνδέσεις τα pins. Γενικά ό,τι έχει το speed limiter έχει και την ικανότητα να του συνδέσεις το διακόπτη.

Εγώ έχω πάρει διακόπτες κλπ. απλά δεν έχω την καλωδίωση την εσωτερική.

Αν δεν το φτιάξω μόνος μου θα το παώ έξω.

0,5 ευρώ, τούβλο στο γκάζι = win.

Αυτό μπαίνει μόνο σε παλιό μίνι, το βάζει ο Mr Bean :p

Βασικά μετά από 2-3 ώρες οδήγηση πιάνομαι με το γκάζι, γι' αυτό και το θέλω.

Ο μοχλοδιακοπτης που πηρες, απο τι ειναι? Το δικο μας δεν νομιζω να το φορουσε, ουτε σαν extra. Πηρες σκετο το διακοπτη του cruise ή ολο το πακετο με τους μοχλοδιακοπτες? Δωσε ινφο, κωδικους κλπ, να το ψαξω και να βρω ή να φτιαξω την καλωδιωση.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.