Jump to content



Official Cars, Motors, βελτίωση, τρακαρίσματα και οδήγηση Thread (MotorLab)


LevelOne

Recommended Posts

ωραια, ναι δεν με νοιαζει αν ειναι ολες, αν μπαινει με νοιαζει να ειναι κοντο γιατι τα 16βαλβιδα δεν εχουν ψωμι χαμηλα κ δη τα χαμηλου κυβισμου.

Ο 1.4 16v 95ps ο fire πάντως έχει πιο πολύ ψωμί χαμηλά από τον 1.4 8v 80ps τον TU που οδήγαγα. Μπορεί να φταίει και το 6τάχυτο του δικού μου.

Για την μετατροπή που λες, το κιβώτιο είναι όλη η διαφορά των αυτοκινήτων, οπότε δεν πιστεύω να μπορείς να βάλεις άλλο και να έχεις και 4κίνηση. Μπορείς λογικά να κρατήσεις το ίδιο, αλλά για να μην το βγάζει η fiat το 4x4 με πιο μεγάλα μοτέρ, μάλλον κάτι φοβάται!

Σταύρο θέλω κι εγώ συνεργείο! Αν έχεις κάναν καλό ηλεκτρολόγο κυρίως γιατί θέλω να κάνω μια μόντα με το cruise control (να βάλω :p).

Link to comment
Share on other sites

Ντολη, να φανταστεις οτι εγω φευγω απο Αιγαλεω για να παω :p

Σωτο, μιλα μου το βραδακι msn να σου πω λεπτομερειες, και πες μου οταν θες να πας να τον παρω τηλ να σε περιμενει. Cruise control? Εβγαινε κανενα punto με cruise?

Link to comment
Share on other sites

Μπαίνει στο δικό μας μοντέλο, αν τό 'χεις ακόμη και δεν το έκανες alfa :):p

Στα mk2b το 1.4 16v, στο 1.8hgt και στο 1.9jtd, είναι έτοιμος ο εγκέφαλος απλά θέλει να συνδέσεις τα pins. Γενικά ό,τι έχει το speed limiter έχει και την ικανότητα να του συνδέσεις το διακόπτη.

Εγώ έχω πάρει διακόπτες κλπ. απλά δεν έχω την καλωδίωση την εσωτερική.

Αν δεν το φτιάξω μόνος μου θα το παώ έξω.

0,5 ευρώ, τούβλο στο γκάζι = win.

Αυτό μπαίνει μόνο σε παλιό μίνι, το βάζει ο Mr Bean :p

Βασικά μετά από 2-3 ώρες οδήγηση πιάνομαι με το γκάζι, γι' αυτό και το θέλω.

Έγινε επεξεργασία από sotiris
Link to comment
Share on other sites

Ο μοχλοδιακοπτης που πηρες, απο τι ειναι? Το δικο μας δεν νομιζω να το φορουσε, ουτε σαν extra. Πηρες σκετο το διακοπτη του cruise ή ολο το πακετο με τους μοχλοδιακοπτες? Δωσε ινφο, κωδικους κλπ, να το ψαξω και να βρω ή να φτιαξω την καλωδιωση.

Link to comment
Share on other sites

Τι θα γίνει ρε αρχηγέ? καμιά πινακίδα έβαλες στο μπρίκι?

Πικς ορ ιτ ντιντεντ χαπεν ασαπ!

spresv προτεινε να βγαλω πινακιδες ΙΜΑ-1337 ,ειπα να το αφησω στην τυχη,ειμαι στο περιμενε ακομη...

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Ο μοχλοδιακοπτης που πηρες, απο τι ειναι? Το δικο μας δεν νομιζω να το φορουσε, ουτε σαν extra. Πηρες σκετο το διακοπτη του cruise ή ολο το πακετο με τους μοχλοδιακοπτες? Δωσε ινφο, κωδικους κλπ, να το ψαξω και να βρω ή να φτιαξω την καλωδιωση.

Μεγαλομαστόρι, τα λέει εδώ:

http://www.google.gr/url?sa=t&source=web&cd=5&ved=0CEIQFjAE&url=http%3A%2F%2Fwww.autoextrem.de%2Fattachment%2Cattachmentid-93474%2Cd-1194618809.htm&rct=j&q=punto%20188%20cruise%20control&ei=CjSxTYjjDszBtAaTvJzaCw&usg=AFQjCNFKDDi--BJJEaeGRq0JCWr0NBumkQ&sig2=7Q9_3B3f3YrAT2Gm8TBMRg&cad=rja

και εδώ:

Cruise Control Installation - The FIAT Forum

Υπάρχει ο διακόπτης, είναι από το δικό μας, όχι από άλλο αμάξι. Ο μοχλοδιακόπτης που έχουμε (η φλασιέρα) έχει και τις βίδες για να κουμπώσει. Το έφερα σετ από ebay και έβγαλα το διακοπτάκι και το βίδωσα. Επίσης παρήγγειλα το κάτω κάλυμμα γιατί δεν ήθελα να το καγκουροκόψω. E416 είναι στο eper το cc αν θυμάμαι καλά (τά 'χω μάθει απέξω).

Υπάρχουν 3 πιθανότητες στα punto:

1. Απίθανο σενάριο να έχεις πλήρη προεγκατάσταση = να βγαίνει το καλώδιο που συνδέεται ο διακόπτης γύρω από το τιμόνι. Εγώ δεν το έχω.

2. Πιο πιθανό σενάριο = να έχεις την καλωδίωση από τον εγκέφαλο σε ένα βύσμα (D4B ή D4C ένα από τα 2) στο χώρο της μηχανής (αυτό είναι κάτω από την μπαταρία - με το τελευταίο research που έκανα στη . . . βιβλιογραφία αν βρεις καλώδιο που από τη μία έχει 6 pin και από την άλλη φεύγουν 2, είναι πιθανότατα το cruise control και τα 2 είναι το oil level sensor).

3. Επίσης πιθανό σενάριο είναι να μην έχεις τίποτα, οπότε πρέπει να τσιμπήσεις τα pin από το βύσμα του εγκεφάλου (αυτό το φοβάμαι να σου πω την αλήθεια).

Από προγραμματισμό δεν χρειάζεται τίποτα. Είναι έτοιμο να παίξει με το που συνδεθεί "ηλεκτρολογικά" το κύκλωμα. Το μόνο που δεν δουλεύει είναι το λαμπάκι του CC στον πίνακα οργάνων (στην οθόνη γράφει κανονικά τα μηνύματα), το οποίο το έχουν φτιάξει για stilo στην τελευταία έκδοση του fiat ecu scan (ούτε καν το διαγνωστικό της fiat δεν το κάνει αυτό!!).

Το πρόβλημά μου είναι ότι για να μπει "factory like" πρέπει να αλλαχτεί όλη η πλεξούδα του εγκεφάλου.

Έχω και το elearn για το mk2b, αν δεν τό 'χεις πες ( όχι το DTE, το elearn :) )

Link to comment
Share on other sites

Μωρέ θα ήθελα κι εγώ cruise control στο BMW, αλλά και πλεξούδα κινητήρα δεν έβρισκα (μια που θα την αλλάξω τώρα) αλλά και σπάνια θα το χρησιμοποιούσα. Πιο πολύ το ήθελα για να λέω ότι το έχω.

Και στο δικό μου αυτοκίνητο, θα ήθελα και άλλη πεταλούδα, με 2 ντίζες και μοχλουδάκι για το εσωτερικό και πιθανών κάποιο εγκεφαλάκι του cruise control. Πολλά έξοδα δηλαδή. Με τον ίδιο τρόπο θα μπορούσα να έχω και traction control, μια δευτερη πεταλούδα, πριν την κανονική, που κλείνει αυτόματα όταν σπινιάρουν οι τροχοί. Το εγκεφαλάκι του TC παίρνει σήμα από τους αισθητήρες του ABS, αν δεν κάνω λάθος.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.