Jump to content

Official Cars, Motors, βελτίωση, τρακαρίσματα και οδήγηση Thread (MotorLab)

LevelOne

Recommended Posts

Και εγώ το δικό μου το παλεύω μόνος μου. Εκτός το ότι γουστάρω, δεν εμπιστεύομαι κανένα "μηχανικό" και δεν έχω και λεφτά για συνεργεία. Πήρα απο το ebay μια βάση διαφορικού powerflex και από ένα εδώ κατάστημα 2 βάσεις σασμάν, αλλά δεν μπορώ να σηκώσω το αυτοκίνητο να τις αλλάξω μόνος μου. Επίσης θέλω να βγάλω το λάμδα και να τον τσεκάρω γιατί υποπτεύομαι ότι είναι χαλασμένος και έχω πλούσιο μείγμα και αυξημένη κατανάλωση.

• Replies 14,8k
  • Created
  • Last Reply

Παίζει πολύ εύκολα να ειναι ο λάμδα. Ακριβώς αυτά τα συμπτώματα εμφανίζει. Με τι το μέτρησες το πλούσιο μείγμα; Wide-band ή halmeter?

Με το δεξί μου πόδι* και τη μύτη!!!

*ακόμα και με μικρό πάτημα γκαζιού έχω μεγάλη απόκριση του κινητήρα.

(:hehe:) αλλα το μπλέκεις... Μπαίνουν και άλλοι αισθητήρες στη μέση... Throttle position sensor, o MAF και επίσης μπορεί να σου φανεί κουφό, αλλα αν έχει χαλάσει ο αισθητήρας θερμοκρασίας του κινητήρα (οχι αυτός που δείχνει στο όργανο, ο αλλος που πάει στον εγκέφαλο), μπορεί να δείχνει μονιμα τον κινητήρα κρύο και να πλημμυρίζει βενζίνη...

(Το είχα πάθει και μου το έβγαλε και σαν βλάβη ο εγκέφαλος)

Edit: http://homepage.ntlworld.com/tbroom/Turbos.htm

Η τουρμπίνα που custoμιασα είναι τα specs που δίνει η Nismo για το Skyline R34 και παροχή εώς 500 άλογα... ;)

Και αυτό με τη θερμοκρασία, έχει ποσοστό γύρω στο 90%, ΑΝ δεν είναι "λ". Όχι όμως αισθητήρας, αλλά θερμοστάτης, μια και μου αργεί υπερβολικά να ζεσταθεί. Για αυτό θέλω να αποκλείσω τον "λ".

Πιο εύκολα αποκλείεις τον θερμοστάτη.... βάλε μπρος με το μοτέρ κρύο, πιάσε τη σωλήνα του νερού και αν αισθανθείς νερό να κυλάει, το βρήκες το πρόβλημα (υποθέτω ότι εννοείς ότι έχει κολλήσει ανοικτός).

Για το λ, γιατί δεν πας σε ένα συνεργείο να σου κάνουν μια μέτρηση καυσαερίων?

ρε παιδες, ξερετε κανα λινκ με video/διαγραμμα να φαινεται ξεκαθαρα ο τροπος λειτουργιας του turbo?

αν γινεται για vw tsi.

εχω δει μερικα στο youtube, αλλα δεν ειναι τοσο ευδιακριτα σε καποια σημεια.

Πιο εύκολα αποκλείεις τον θερμοστάτη.... βάλε μπρος με το μοτέρ κρύο, πιάσε τη σωλήνα του νερού και αν αισθανθείς νερό να κυλάει, το βρύκες το πρόβλημα (υποθέτω ότι εννοείς ότι έχει κολλήσει ανοικτός).

Για το λ, γιατί δεν πας σε ένα συνεργείο να σου κάνουν μια μέτρηση καυσαερίων?

Δίκιο έχεις, θα το δοκιμάσω αύριο το απόγευμα.

Παιδιά σήμερα άνοιξα το αμάξι με τον κολλητό για φίλτρα, λάδια μπουζί κλπ.

Το αμάξι σε service επίσημης αντιπροσωπείας φόραγε ΛΑΘΟΣ ΦΙΛΤΡΟ ΑΕΡΑ!

Το κοίταζα και δεν το πίστευα...

Τελικά καλά κάνω που δεν εμπιστεύομαι κανένα service και τρώω το χρόνο μου, το γλιτώνω από μελλοντική ΕΛΠΑ. . .

Τελικά καλά κάνω που δεν εμπιστεύομαι κανένα service και τρώω το χρόνο μου, το γλιτώνω από μελλοντική ΕΛΠΑ. . .

Κάτσε, πως το λες ότι φόραγε λάθος φίλτρο αέρα; Ήταν δλδ. πιο μικρό και περίσευε;

σε καλο κουπε φιλου,προ 5ετιας,μετα απο σερβις επισημης αντιπροσωπειας,ακουσε στην Καβαλας (πηγαινοντας για εθνικη) ενα τακ τακ.

καποιος δεν ειχε σφιξει τα μπουλονια της ζαντας.

Κάτσε, πως το λες ότι φόραγε λάθος φίλτρο αέρα; Ήταν δλδ. πιο μικρό και περίσευε;

Ναι!!!!!!! Δεν το πίστευα, λέω εντάξει, χάλασε με τον καιρό, και το έβαλα δίπλα στο καινούριο και ήταν μικρότερο!

σε καλο κουπε φιλου,προ 5ετιας,μετα απο σερβις επισημης αντιπροσωπειας,ακουσε στην Καβαλας (πηγαινοντας για εθνικη) ενα τακ τακ.

καποιος δεν ειχε σφιξει τα μπουλονια της ζαντας.

Πριν ~10 χρονια,στην Παροικια της Παρου ξεκιναει οχημα με super duper brand new ζαντολαστιχα απο βουλκανιζατερ.

Μερικα δευτερολεπτα αργοτερα του εφυγε ο μπροστα δεξια τροχος και τσουλαγε στην ασφαλτο με το δισκοφρενο

οταν φρεναρει ξηλωνει ασφαλτο εε?nice..

Σωτηρακι ™ σκοπευεις να κανεις κατι αλλο περα απο την κοινοποιηση εδω περα??

Ποια είναι η γνώμη σας; Μαυρο ματ κέντρο, νικελ στεφάνι... 7.5x18 μπροστά, 8.5x18 πίσω, 42 Offset...

img0064jb.jpg

img0063um.jpg

Edit: Φορεμένες και σε ενα S14, αλλα σε διαφορετικό χρώμα...

IMG_1820.jpg

Σε χρυσαφι γεμισμα μου αρεσουν πιο πολυ σαν ζαντες , τωρα αν καθοταν το ιδιο στον χαμαιλαιων duno. Επρεπε να τις στησεις διπλα απο το αυτοκινητο σου : D

Δυστυχώς δεν έχω περιθώριο επιλογής... Οι ζάντες ειναι (super) προσφορά, ολοκαίνουριες, τελευταίο ζευγάρι...

Δυστυχώς δεν έχω περιθώριο επιλογής... Οι ζάντες ειναι (super) προσφορά, ολοκαίνουριες, τελευταίο ζευγάρι...

Τότε τι μας ρωτάς;:p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.