Jump to content

Official Cars, Motors, βελτίωση, τρακαρίσματα και οδήγηση Thread (MotorLab)

LevelOne

Recommended Posts

Ο εξομοιωτης κοστιζει παρα πολυ...

βαλε ΟΛΕΣ τις ερωτησεις στα θεωρητικα και θα δεις ποσοι θα περνανε για να πανε να δωσουν πρακτικα.

• Replies 14,8k
  • Created
  • Last Reply

Καθομουν και χαζευα τα 600αρια και βλεπω το R6 να εχει 13000 σχεδον ενω το GSX-R το 600αρι 6000Ε.γιατι τοσο μεγαλη διαφορα για μηχανες ιδιας κατηγοριας(οπως το βλεπω εγω,που ειμαι ασχετος)?

ακυρο λαθος στο σαιτ του σφακιανακη πρεπει να χουν κανει ε?

http://www.suzuki.gr/motos/article.php?id=342

Καλησπέρα

Έχω πάρει ένα punto 1.4 16v dynamic του 2003 εδώ και αρκετούς μήνες και χρειάζομαι ένα ψυγείο νερού.Η αναζήτηση είναι δύσκολη και ο γούγλης δεν βοηθάει και πολύ.Έχω βρει καινούργιο στα 155€ σε site με ανταλλακτικά αλλά θέλω να κάνω πρώτα μια έρενα για μεταχειρισμένο.Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια καταστήματα??

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Κεφαλας - θα ζητησεις τον μπαμπη και θα του πεις τι ακριβως ψαχνεις .

2109010693

ΙΠΠΟΝΑΚΤΟΣ 8 ΑΘΗΝΑ (ενα στεγνο στην φραντζη)

Εχει τα παντα μεταχειρισμενα για ΦΙΑΤ σε πολυ καλη κατασταση ;)

Είναι μεγάλη αλήθεια αυτά που αναφέρει ο ζάχος. Πραγματικά πλέον πολλοί πάνε στον αυτόματο. Αψυχολόγητα εντελώς.

Να πώ και εγώ το μικρό μου κάτι.

Οδηγούσα αποκλειστικά FX125 απο τα 14μου μέχρι τα 25 μου που το έδωσα. Καλαμάτα, ηράκλειο κρήτης, χανιά έχω κυκλοφορίσει σε αρκετά μέρη και έχω κάνει και αρκετές διαδρομές με αυτό. Ακόμα και Αθήνα-καλαμάτα έχω κάνει, πάντα με κράνος μπουφάν.

Το κακό που έχω συναντήσει στην αθήνα τον τελευταό χρόνο, απο τότε δηλαδή που έδωσα το μηχανάκι και κυκλοφορώ αποκλειστικά με το αμάξι στην αθήνα, δεν το είδα ούτε κατω στα κοπέλια(no offence αλλά κάτω δεν υπάρχει φανάρι... όλες οι διασταυρώσεις είναι διεκδικήσιμες.)

Μιλάμε οι άνθρωποι εδω πάνω απλά ΔΕΝ νοιάζονται για η ζωή τους. Ρε μεγάλε αφού δε χωράς γιατί μου στριμώχνεσαι απο δεξιά που έχει και λεωφορίο απο εκέι;

Τις προάλλες κόντεψα να βουτηχτώ με έναν στην ομόνοια που προσπαθούσε να περάσει το μπροστά μου αλλάζοντας πάνω απο 10 φορές κατεύθυνση μιας και λόγο κίνησης δεν του "έβγαινε"... Ρε μεγάλε αποφάσισε τέλος πάντων να περάσουμε και εμείς κάποια στιγμή. Πρέπει να κάψω 2 σετ συμπλέκτη και 8 τακάκια για να περάσω;

Και το χειρότερο όλων. Περιμένει η "ουρά του ίκα" στο φανάρι και απο το υπερπέραν ακούς τον υπερ-Έλληνα με το chappy να έρχεται τελικιασμένος με 40 και σου σκάει ένα αχνό beep σαν ξεθωριασμένη κλανιά που σε ενημερώνει να κάνεις στην πάντα γιατί μπορεί να σε πατήσει... Σιγά ρε 4διάστατε...Ούτε ο χάρρυ κλύν έτσι..

Πολύ κακό αυτό...Ττο οτι έχεις/έχω/έχει μηχανάκι σημαίνει οτι ΠΡΕΠΕΙ να τον αφήσω να με περάσει; Ή μήπως θα πρέπει να βγάλω άλλα 4 μάτια για να βλέπω οταν με προσπερνάνε ταυτόχρονα και απο τις 2 μεριές...

FPS έπαιζα και το μάτι μου είναι κάπως εκπαιδευμένο αλλά εδω πάνω τα έχω δεί ολα. Ώρες ώρες δεν προλαβαίνω να τους δώ απο το που με περνάνε.

Παιδιά προσοχή με τα 2κυκλα. Γιατί απο το να καβαλήσω κράσπεδο, λόγω του κακού συνήθειού μου να κάνω χώρο να περνάνε τα μηχανάκια, θα έρθω στην ευθεία μου και ας πάει σπίτι του με τις ροδιές μου στη μούρη του.

ΥΣ. προεχτές μου πετάχτηκε μπάρμπας απο κόκκινο και ευτυχώς που με καθιστέρησε η κλούβα μπροστά γιατί θα με είχε φτάσει μάρνης αεροπλανικώς. Οταν στο φανάρι πήγα να του πώ αν το πήρε πρέφα οτι πέρασε με κόκκινο μου έκανε με κλειστό τζάμι φύγε φύγε λές και είμουν πακιστανός που πήγα να του το καθαρίσω...

Σεβασμός στην 3η ηλικία; Στα 3μου. Το ενστικτο της επιβίωσης στη ζούγκλα που ζούμε σε κάνει να αντιδράς σύμφωνα με τα ερεθίσματα που δέχεσαι.-

Είναι μεγάλη αλήθεια αυτά που αναφέρει ο ζάχος. Πραγματικά πλέον πολλοί πάνε στον αυτόματο. Αψυχολόγητα εντελώς.

Να πώ και εγώ το μικρό μου κάτι.

Οδηγούσα αποκλειστικά FX125 απο τα 14μου μέχρι τα 25 μου που το έδωσα. Καλαμάτα, ηράκλειο κρήτης, χανιά έχω κυκλοφορίσει σε αρκετά μέρη και έχω κάνει και αρκετές διαδρομές με αυτό. Ακόμα και Αθήνα-καλαμάτα έχω κάνει, πάντα με κράνος μπουφάν.

Το κακό που έχω συναντήσει στην αθήνα τον τελευταό χρόνο, απο τότε δηλαδή που έδωσα το μηχανάκι και κυκλοφορώ αποκλειστικά με το αμάξι στην αθήνα, δεν το είδα ούτε κατω στα κοπέλια(no offence αλλά κάτω δεν υπάρχει φανάρι... όλες οι διασταυρώσεις είναι διεκδικήσιμες.)

Μιλάμε οι άνθρωποι εδω πάνω απλά ΔΕΝ νοιάζονται για η ζωή τους. Ρε μεγάλε αφού δε χωράς γιατί μου στριμώχνεσαι απο δεξιά που έχει και λεωφορίο απο εκέι;

Τις προάλλες κόντεψα να βουτηχτώ με έναν στην ομόνοια που προσπαθούσε να περάσει το μπροστά μου αλλάζοντας πάνω απο 10 φορές κατεύθυνση μιας και λόγο κίνησης δεν του "έβγαινε"... Ρε μεγάλε αποφάσισε τέλος πάντων να περάσουμε και εμείς κάποια στιγμή. Πρέπει να κάψω 2 σετ συμπλέκτη και 8 τακάκια για να περάσω;

Και το χειρότερο όλων. Περιμένει η "ουρά του ίκα" στο φανάρι και απο το υπερπέραν ακούς τον υπερ-Έλληνα με το chappy να έρχεται τελικιασμένος με 40 και σου σκάει ένα αχνό beep σαν ξεθωριασμένη κλανιά που σε ενημερώνει να κάνεις στην πάντα γιατί μπορεί να σε πατήσει... Σιγά ρε 4διάστατε...Ούτε ο χάρρυ κλύν έτσι..

Πολύ κακό αυτό...Ττο οτι έχεις/έχω/έχει μηχανάκι σημαίνει οτι ΠΡΕΠΕΙ να τον αφήσω να με περάσει; Ή μήπως θα πρέπει να βγάλω άλλα 4 μάτια για να βλέπω οταν με προσπερνάνε ταυτόχρονα και απο τις 2 μεριές...

FPS έπαιζα και το μάτι μου είναι κάπως εκπαιδευμένο αλλά εδω πάνω τα έχω δεί ολα. Ώρες ώρες δεν προλαβαίνω να τους δώ απο το που με περνάνε.

Παιδιά προσοχή με τα 2κυκλα. Γιατί απο το να καβαλήσω κράσπεδο, λόγω του κακού συνήθειού μου να κάνω χώρο να περνάνε τα μηχανάκια, θα έρθω στην ευθεία μου και ας πάει σπίτι του με τις ροδιές μου στη μούρη του.

ΥΣ. προεχτές μου πετάχτηκε μπάρμπας απο κόκκινο και ευτυχώς που με καθιστέρησε η κλούβα μπροστά γιατί θα με είχε φτάσει μάρνης αεροπλανικώς. Οταν στο φανάρι πήγα να του πώ αν το πήρε πρέφα οτι πέρασε με κόκκινο μου έκανε με κλειστό τζάμι φύγε φύγε λές και είμουν πακιστανός που πήγα να του το καθαρίσω...

Σεβασμός στην 3η ηλικία; Στα 3μου. Το ενστικτο της επιβίωσης στη ζούγκλα που ζούμε σε κάνει να αντιδράς σύμφωνα με τα ερεθίσματα που δέχεσαι.-

So true

Καθομουν και χαζευα τα 600αρια και βλεπω το R6 να εχει 13000 σχεδον ενω το GSX-R το 600αρι 6000Ε.γιατι τοσο μεγαλη διαφορα για μηχανες ιδιας κατηγοριας(οπως το βλεπω εγω,που ειμαι ασχετος)?

ακυρο λαθος στο σαιτ του σφακιανακη πρεπει να χουν κανει ε?

http://www.suzuki.gr/motos/article.php?id=342

GSR 600 = http://www.suzuki.gr/uplds/Image/news/moto/GSR.jpg

GSXR 600 = http://motoaus.com/images/stories/suzuki2008/GSXR600-2008.jpg

Γενικά δυστυχώς Nodsl στην Ελλάδα δεν υπάρχει παιδία ούτε από τους μοτοσικλετιστές (που στο κάτω κάτω την ζωή τους παίζουν κορώνα γράμματα) ούτε τον αυτοκινητιστών που δυνητικά θα σκοτώσουν κανένα.

Φταίνε αμφότεροι, αλλά για εμένα ειδικά οι οδηγοί από τις μηχανές.

Στην Αγγλία πχ, δεν νοείτε ΟΥΤΕ για πρωταπριλιάτικο αστείο μοτοσικλετιστές, (ακόμα και σε pee-wee 50άρι), χωρίς μπότες, παντελόνι, μπουφάν, γάντια, κράνος.

Αλλά δεν σφηνώνονται όπου βρούνε, και οι αυτοκινητιστές τους προσέχουν με αποστάσεις, και χώρο σαν να είναι άλλο ένα αυτοκίνητο.

Βέβαια εκεί για να πάρεις δίπλωμα, και να το κρατήσεις περνάς εξετάσεις τελείως διαφορετικές, και δεν σκάς απλά με 300 ευρώ και την άλλη μέρα σου φέρνουν το δίπλωμα σπίτι.

Για αυτό ενώ σαν άτομο αναγνωρίζω 100% το πόσο «βολεύει» η μηχανή, είμαι ριζικά κάθετος στην χρήση της στην μπανανία.

Λιγο ασχετο με τα προηγουμενα αλλα...

...ειναι νεα μοδα ή κατι τετοιο να ξεκινας ενω το φαναρι ειναι ακομα κοκκινο(2-3 δευτερολεπτα πριν γινει πρασινο)???Το βλεπω πολυ συχνα τελευταια και δεν καταλαβαινω,αφου βιαζονται τοοοοοοοοοοσο πολυ,γιατι τους συναντας 50μετρα παρακατω να πηγαινουν εκνευριστικα αργα???

Επισης,τι θα γινει επιτελους με τις γυναικες που τρωνε τα stop αφρεναριστες??

Λιγο ασχετο με τα προηγουμενα αλλα...

...ειναι νεα μοδα ή κατι τετοιο να ξεκινας ενω το φαναρι ειναι ακομα κοκκινο(2-3 δευτερολεπτα πριν γινει πρασινο)???Το βλεπω πολυ συχνα τελευταια και δεν καταλαβαινω,αφου βιαζονται τοοοοοοοοοοσο πολυ,γιατι τους συναντας 50μετρα παρακατω να πηγαινουν εκνευριστικα αργα???

Επισης,τι θα γινει επιτελους με τις γυναικες που τρωνε τα stop αφρεναριστες??

επειδη με εχουν φαει τετοιες τυπισσες απο STOP 3 φορες

μια φορα με μηχανακι

και δις με αμαξι

με αρκετες υλικες (λεφτα και χρονος) και σωματικες ζημιες

την τεταρτη φορα ,που στανταρ θα κατσει καποια στιγμη, πραγματικα δεν ξερω πως θα αντιδρασω

η καρδια μου λεει να την παλουκωσω στο στυλο του Stop προ παραδειγματισμο

αλλα ρε γμτ δε λεει να την πληρωσω κιολας απο πανω....

ειναι δυσκολη αποφαση

ειμαι ανοιχτος σε προτασεις παντως.....

Πάντως για να μην τα ισοπεδώνουμε και όλα, υπάρχουν και κάτι λουλούδια οδηγοι... με μόνιμο το σκουλαρίκι και απο τα δύο αυτιά. Αν είχαν και 3ο χέρι να μπορούν να πιάνουν 2 συσκευές ταυτόχρονα στα αυτιά θα ηταν η καλύτερή τους...

Όπως και οδηγοί με το σύνδρομο του φαναριού. Πρίν ανάψει κορνάρουν να φύγεις. Θέλω να πετύχω κανά τέτοιο τυπά να κορνάρει στον εαυτό του μιας και θα είναι πρώτος στο φανάρι...

Άλλη ράτσα είναι οι αγαπητοί ταρίφες. Και δή οι γυναίκες που τελευταία ξεφυτρώνουν σαν τα ζουρλομανίταρα! Οι άντρες ανάβουν τα αλαρμ αφού κάνουν μανούβρα, χωρίς δισταγμό, και σταματήσουν. Οι γυναίκες ούτε τα αλαρμ προλαβαίνουν να ανάψουν.. Απόλαυση...:suicide2:

ειμαι ανοιχτος σε προτασεις παντως.....

Δινεις 500ε για ενα μτχ 25-30 ετιας απο αυτα με τις καλες λαμαρίνες ( πχ http://www.dyna.co.za/benz/1980_Mercedes_Benz_350SE_Green.jpg ) , κανεις και μια εναρξη στην ΔΟΥ Φανοποιοιου και παιρνεις με την σειρα τα στοπ που ξερεις οτι τα περνανε ετσι παραμονευοντας . Σε χτυπάνε ( οχι πολυ , τοσο ωστε να περνουν οι λαμαρινες μονο ) το φτιαχνεις στο φανοποιοιο σου με μερακι και προδερμ και φουσκωμένα τιμολογια κ πας στο επόμενο στοπ κοκ . Μεχρι να πλουτισεις :hehe: 4 δουλιτσες τον μηνα του φουστη θα τις κλεινεις :hehe: . ( joking )

Γιωργη,δεν αξιζει να την πληρωσεις εσυ επειδη καποιοι εχουν μεσανυχτα απο ΚΟΚ και δεν δειχνουν τον στοιχειωδη σεβασμο για το κοινωνικο συνολο(βλ. θα περασω εγω επειδη ειχα πρασινο,αν και ο δρομος μου ειναι μποτιλιαρισμενος και δεν πειραζει αν κλεινω ολους οσους περιμενουν στον καθετο δρομο)

Η μονη λυση που μπορω να σκεφτω,ειναι αντι να αυξανουν καθε χρονο τα τελη κυκλοφοριας και να μας κυνηγανε για ΚΤΕΟ,ζωνες,καρτα καυσαεριων.......να γινεται επανεξεταση αδειας οδηγησης πχ καθε 3 χρονια(πληρωνοντας καποιο παραβολο).Κι οταν λεμε εξεταση,εννοουμε εξεταση,οχι παρκαρισμα και πορεια σε γειτονια χωρις κινηση.Οπως λεει κι ο Ιαβερης,ποσοι εχουν σκοτωθει τα τελευταια χρονια σε μανουβρα παρκαρισματος και ποσοι στους εθνικους δρομους...?Δηλαδη μας υποχρεωνουν να συντηρουμε σωστα το οχημα μας,αλλα τις ικανοτητες μας στην οδηγηση χρειαζεται μονο μια φορα να τις αποδειξουμε μεσα σε 5 λεπτα εξετασης

Κι επειδη οσο και να τα λεμε εμεις,παλι τιποτα δεν προκειται να γινει,κοιταξτε να καλλιεργησετε το κληρονομικο σας χαρισμα και να προβλεπετε τις κινησεις και τα λαθη των υπολοιπων

Δινεις 500ε για ενα μτχ 25-30 ετιας απο αυτα με τις καλες λαμαρίνες ( πχ http://www.dyna.co.za/benz/1980_Mercedes_Benz_350SE_Green.jpg ) , κανεις και μια εναρξη στην ΔΟΥ Φανοποιοιου και παιρνεις με την σειρα τα στοπ που ξερεις οτι τα περνανε ετσι παραμονευοντας . Σε χτυπάνε ( οχι πολυ , τοσο ωστε να περνουν οι λαμαρινες μονο ) το φτιαχνεις στο φανοποιοιο σου με μερακι και προδερμ και φουσκωμένα τιμολογια κ πας στο επόμενο στοπ κοκ . Μεχρι να πλουτισεις :hehe: 4 δουλιτσες τον μηνα του φουστη θα τις κλεινεις :hehe: . ( joking )

το χω σκεφτει κι εγω να το κανω,ειναι κατι στανταρ σημεια που παραβιαζουν προτεραιοτητα (πχ πλατειες,και φαρδιοι δρομοι χωρις στοπ)

οπως ελεγε και ενας γνωστος μου...

"αμα εχεις lada εχεις παντου προτεραιοτητα" :hehe:

Όπως και οδηγοί με το σύνδρομο του φαναριού. Πρίν ανάψει κορνάρουν να φύγεις. Θέλω να πετύχω κανά τέτοιο τυπά να κορνάρει στον εαυτό του μιας και θα είναι πρώτος στο φανάρι...

αμα σου κορναρουν απλα καθεσαι εκει.

ουτε κουνιεσαι

ουτε κοιτας καθρεφτες

ουτε μιλας ουτε τιποτα.

εχει ξεφυγει αυτο το θεμα,κορναρουν 1ms αφου αναψει.αυτοι θα παιρναν πρωταθλημα counterstrike/cod με τοσο λιγο Input/output lag.

αμα σου κορναρουν απλα καθεσαι εκει.

ουτε κουνιεσαι

ουτε κοιτας καθρεφτες

ουτε μιλας ουτε τιποτα.

Καλή αντίδραση.

Ξέρεις όμως τι μυαλά κουβαλάει ο άλλος?

Όταν είχα δει σε ένα τρακάρισμα, πριν αρκετό καιρό, ένα παλικάρι να βγάζει κατσαβίδι ή σουγιά από το ντουλαπάκι και να βγαίνει έξω για "ξεκαθάρισμα", άλλαξα γνώμη για την αντιμετώπισή μου σε παρόμοια περιστατικά.

Πού ξέρεις ότι ο άλλος δεν κρύβει κανα πιστόλι στο ντουλαπάκι του να φας μία έτσι όπως κάθεσαι μπροστά του σταματημένος?

Άσε ρε... Ας κορνάρει κι ας τσαντιστεί κιόλας, άμα αργήσω να ξεκινήσω.

Ξυδάκι.

εννοειται ποτε δεν κατεβαινεις. ο θειος μου, οδηγος λεωφορειου μου το ελεγε αυτο, ποτε δεν κατεβαινεις πρωτος, οτι και να εχει γινει. δεν ξερεις τι σκ@τ@ εχει ο αλλος πανω του..

Πού ξέρεις ότι ο άλλος δεν κρύβει κανα πιστόλι στο ντουλαπάκι του να φας μία έτσι όπως κάθεσαι μπροστά του

Τι μου θύμησες...

Πέρσι το καλοκαίρι στο Λουτρακι, ήταν ενα group με 5-6 ξένους χαρλεαδες πολύ normal άτομα.

Σε ένα αγροτικό μπροστά μας ηταν ένας μεθυσμένος/μαστουρωμένος και πήγαινε αριστερα δεξια με χαμηλή ταχύτητα,άνετα θα μπορούσε να πατήσει κανέναν όμως.

Ενας εκ των μηχανόβιων κόρναρε για να προσπεράσουν και ο τυπάς με το φορτηγάκι τα πηρε και έσκυψε στο ντουλαπάκι να παρει κατι.

Λιγα μετρα παραπέρα οι μηχανόβιοι ειχαν σταματήσει και ο τυπας οταν τους έφτασε κατέβηκε με εναν λοστό για φασαρίες. :getlost:

Εγω πηρα τηλ την αστυνομία για να τους ενημερώσω μιας και ειχα νευριασει με αυτό το σκηνικό, δεν ξερω ομως αν επεσε καθόλου ξύλο.

Καλύτερα να είμαστε ήρεμοι στην οδήγηση αλλα ποτε δεν ξέρεις τι θα συμβει...:nothing:

Την τρομάρα που είχα πάρει πάνω στην Ποσειδώνος οταν πέρασε απο δίπλα μου ΓΑΖΩΜΕΝΗ μαύρη S500.... ακόμα τη θυμάμαι... :hehe:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.