Jump to content

Official Cars, Motors, βελτίωση, τρακαρίσματα και οδήγηση Thread (MotorLab)

LevelOne

Recommended Posts

Καλα ποσο ΚΟΝΤΕΣ τριτες εχετε και τις σπινιαρετε τοσο ευκολα;

Ε?Για εξήγα γιατί δεν το έπιασα.

Μαν, γενικως στο βρεγμενο πας φυλαγμενα, ανεξαρτητως ελαστικου. Δεν μου λεει προσωπικα κατι οτι στο βρεγμενο το ενα αποδιδει καλυτερα απο το αλλο, γιατι απλα σε βρεγμενο ΕΓΩ δεν πιεζω.

Τωρα παλι, δεν ειναι αναγκη να πεσεις σε λακουβα με νερο. Με πολιτικο λαστιχο στην αλφα προχτες που εριχνε αρκουδες, στην κων/πολεως σπιναρα με 3η, χωρις να ειμαι σε καμια λιμνη. Και παλι ξαναλεω, δεν ισχυριζομαι οτι τα σεμι θα συμπεριφερονταν καλυτερα, αλλα σε καμια περιπτωση δεν ισχυει ο πανικος που λεει οτι αν πετυχεις βρεγμενο με σεμι, την μαμησες.

Εδω Σερρες 3η μερα πετυχαμε χιονι, οχι απλα βρεγμενο, και τα πραγματα δεν ηταν τοσο τραγικα.

Δεν σου είπα να σε πιάνει πανικός μόνο με το νερό,αλλά όταν βρέχει όλη μέρα και κάνεις μια απόσταση 230χλμ με τα 8άρια,ε δεν είναι σοφό,εκτός αν κάθε φορά που θες να πας κάπου εκτός κέντρου αθήνας να τρέχεις στο βουλκανιζατέρ να βάλεις κανονικά λάστιχα.

Το παιδί με τα σέμια όχι απλά δεν το πίεζε αλλά πήγαινε τόσο αργά που γυναίκα με RX8 που ήταν χεσμένη πάνω της τον άφησε 5 στροφές πίσω.

Θέλω να πώ,ότι σε κάποιες συνθήκες δεν μπορεις να ξέρεις που θα βρεθείς.Στην τριπόλεος δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα...στις στροφές πριν την σπάρτη όμως τον πούλησαν χωρίς να τα πιέσει.

• Replies 14,8k
  • Created
  • Last Reply

Εγώ Πάτρα-Αθήνα μια χαρά έρχομαι με τα 888 και με πολύ βροχή έχει τύχει και πιέζοντας (σχετικά), ακόμα και με σχεδόν slick κατάσταση, με προσοχή την πάλευαν...

Ε?Για εξήγα γιατί δεν το έπιασα.

Χιούμορ έκανα, ίσως όχι και τόσο πετυχημένο. Εννοούσα ότι σε αντιπαράθεση με ένα πολύ δυνατό αυτοκίνητο που μπορεί να σπινιάρει την τρίτη του, τα δικά τους είναι αδύναμα αλλά έχουν τρίτη που πιάνει 80 Km/h στον κόφτη της, γι' αυτό την σπινιάρουν στο βρεγμένο. Ε, παιδιά, χωρίς παρεξήγηση έτσι; (δεν ξέρω καν τι οδηγείτε).

Μα εγω δεν το ειπα για να εκθειασω τη δυναμη του αυτοκινητου μου, σιγα την δυναμη που εχει κιολας. Απλα λεω οτι ηταν τοσο χαλια κατω το οδοστρωμα οπου με μιση τριτη χωρις ιδιαιτερη πιεση, εχανα ταπανταολα :p

Ρε παίδες να σας πώ..Απο εργοστάσιο κλπ το τουτούνι μου έρχεται με 195/45/15 αλλα λόγω γκάπα γκούπα σκέφτομαι τώρα που θα αλλάξω λάστιχα να μεγαλώσω λίγο το προφίλ σε 195/50/15.. (Fiat Panda 100hp). Θα έχει κάποια επίπτωση σε επιδόσεις ή οτιδήποτε?Ούτως ή άλλως και πιο άνετα θα ναι -πιστεύω- στο δρόμο και ελεινά πιο φτηνά (400 για 45άρια και 300 για 50άρια).Τί λέτε?

Ρε παίδες να σας πώ..Απο εργοστάσιο κλπ το τουτούνι μου έρχεται με 195/45/15 αλλα λόγω γκάπα γκούπα σκέφτομαι τώρα που θα αλλάξω λάστιχα να μεγαλώσω λίγο το προφίλ σε 195/50/15.. (Fiat Panda 100hp). Θα έχει κάποια επίπτωση σε επιδόσεις ή οτιδήποτε?Ούτως ή άλλως και πιο άνετα θα ναι -πιστεύω- στο δρόμο και ελεινά πιο φτηνά (400 για 45άρια και 300 για 50άρια).Τί λέτε?

Αλλαζεις το βημα με την αλλαγη που σκεφτεσαι να κανεις:

tiresize.jpg

Ποιο σωστο ειναι το 185/50/15 ή το σχεδον ιδιο με το εργοστασιακο, 175/50/15, αν δεν θελεις να αλλαξεις το βημα του αυτοκινητου, με συνεπειες, στην καταναλωση, επιταχυνση, τελικη και αποκλιση στο ταχυμετρο.

Εγώ Πάτρα-Αθήνα μια χαρά έρχομαι με τα 888 και με πολύ βροχή έχει τύχει και πιέζοντας (σχετικά), ακόμα και με σχεδόν slick κατάσταση, με προσοχή την πάλευαν...

To παλικάρι είχε τελείως καινούργια 888.Και όμως στις στροφές για σπάρτη τον πούλησαν.

Στην πίστα μέσα,η φάση ήταν αντίστροφη βέβαια.

@ξάδερφο

έλα μωρέ,λεπτομέριες, δεν κάναμε και κόντρες στον δρόμο :p

Χιούμορ έκανα, ίσως όχι και τόσο πετυχημένο. Εννοούσα ότι σε αντιπαράθεση με ένα πολύ δυνατό αυτοκίνητο που μπορεί να σπινιάρει την τρίτη του, τα δικά τους είναι αδύναμα αλλά έχουν τρίτη που πιάνει 80 Km/h στον κόφτη της, γι' αυτό την σπινιάρουν στο βρεγμένο. Ε, παιδιά, χωρίς παρεξήγηση έτσι; (δεν ξέρω καν τι οδηγείτε).

Όταν έχει χάλια δρόμο και έχει βρέξει σπινιάρει και αφήνει όλη την ταχύτητα κάτω πολύ εύκολα 1ες,2ες,3ες...

δε θα το προτεινα,εκτος οτι το κοντερ θα δειχνει λαθος,θα εχεις και απωλειες.

τι αμορτισερ εχει?

το θέμα με το κοντερ κανονικά μπορείς να το λύσεις μέσω του διαγνωστικού της Fiat βάζοντας τις καινούργιες διαστάσεις της ζάντας

Καθαριζοντας τα καινουρια μου (μεταχειρισμενα) αγωνιαρικα πατουμενα, φυσικα με τη συνδρομη του αγρυπνου μου βοηθου.

th_DSC_0079.jpg

Καθαριζοντας τα καινουρια μου (μεταχειρισμενα) αγωνιαρικα πατουμενα, φυσικα με τη συνδρομη του αγρυπνου μου βοηθου.

th_DSC_0079.jpg

Δε καθαρίζεις το pc πρώτα καλύτερα...?? :hehe:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.