Jump to content

Ποδηλατό-thread (CycleLab)

performer

Recommended Posts

κάτω από τον μικρό δίσκο.πρέπει να'κανα λαμακια.έσφιξα λίγο το συρματόσχοινο

γιατί το derailleur έγλειφε την αλυσίδα και για να το μετατοπίσω

λίγα χιλιοστά,μάλλον το παράκανα

θα την καθαρίσω και θα δοκιμάσω πάντως.πόσα χλμ χοντρικά έχει ζωή;

πέρασα τις 3000 εδώ και μέρες

edit:4500 acc to manual

Έγινε επεξεργασία από wrong method

δεν φτάνει που έφαγε τα μούτρα του ο κακόμοιρος του'ρθε και το ποδήλατο καπάκι.combo hit :p

edit: Ireland to host Giro d'Italia in 2014

http://www.cyclingnews.com/news/ireland-to-host-giro-ditalia-in-2014

δεν φτάνει που έφαγε τα μούτρα του ο κακόμοιρος του'ρθε και το ποδήλατο καπάκι.combo hit :p

edit: Ireland to host Giro d'Italia in 2014

Ireland To Host Giro D'Italia In 2014 | Cyclingnews.com

Been there, done that..

Δέντρο-Κωστάκης-Ποδήλατο sandwich

:whistling

Been there, done that..

Δέντρο-Κωστάκης-Ποδήλατο sandwich

:whistling

αυτό είναι που λένε "αν δεν πάθεις,πως θα μάθεις"

ξαναπάω εγώ νομίζεις στην κουτρουβαλοκατηφορα που έπεσα 2 φορές στο ίδιο σημείο; :p

τέτοιες παγίδες υπάρχουν ακόμα και σε ανοιχτά κομμάτια του βουνού.

πας κανονικά και ξαφνικά βρίσκει η ρόδα σε λούκι και ανάλογα ή σε φέρνει τούμπα

και από πάνω το ποδήλατο,σακίδιο και πιθανόν και τον άλλον που έρχεται πίσω σου

ή αν είσαι τυχερός πέφτεις σε μαλακή λάσπη,γίνεσαι λοκος αλλά τουλάχιστο δεν χτυπάς (σοβαρά)

HSNfBQi.jpg

Δεν ήμουν και πολύ τυχερός, πήγα να κάνω άλμα μούτρωσε το ποδήλατο, έσκασα με την πλάτη στο δέντρο και έφαγα το ποδήλατο στο στήθος.

Για μια εβδομάδα δεν μπορούσα να σηκωθώ ή να ξαπλώσω μόνος μου από/στο κρεβάτι.

Από την άλλη ευτυχώς γλύτωσα τα χειρότερα

καλός ο θώρακας κτλπ αλλά αυξημένο βάρος και άμα κατεβαίνεις,οκ αλλά άμα πρέπει να ανεβείς με τα παραπάνω κιλά,δεν νομίζω να τον ξαναχρησιμοποιήσεις

typo

Παιδιά χρειάζομαι βοήθεια, (μιας και είμαι αρκετά άσχετος για να λύσω το πρόβλημα μόνος μου) Το ρουλεμάν της πίσω ρόδας παρέδωσε πνεύμα. Σε πολύ αργές ταχύτητες σκάλωνε και δεν γύρναγε (πχ όταν τσούλαγα το ποδήλατο γυρνάγαν και τα πεντάλ μαζί). Έβγαλα την ρόδα και προσπαθώντας να γυρίσω την κασέτα με το χέρι βλέπω ότι σκαλώνει σε συγκεκριμένο σημείο και θέλει αρκετή δύναμη για να συνεχίσει να γυρνάει. Η αλήθεια είναι ότι το ήξερα ότι πάω για αλλαγή, μιας και τον τελευταίο καιρό είχε αρχίσει να ακούγεται, απλά είπα να το κρατήσω όσο πάει. Τελικά μετά από ενα πλύσιμο που έκανα στο ποδήλατο (τυχαίο ήταν αυτό?) παρέδωσε πνεύμα.

Στο ψητό τώρα. Τι κάνω?

α. Παραγγέλνω μόνο άξονα + μπίλιες + το ειδικό λεπτό κλειδάκι και το φτιάχνω μόνος

β. Παραγγέλνω ολόκληρο το κέντρο και το φτιάχνω μόνος

γ. Παραγγέλνω ολόκληρο το κέντρο και το πάω σε ποδηλατά για πλέξιμο ακτίνων.

Φαντάζομαι ότι το πιο σωστό είναι να αλλαχτεί ολόκληρο το κέντρο. Απλά παρόλο που πιάνουν τα χέρια μου, δεν έχω καθόλου εμπειρία σε επισκευές ποδηλάτου. Θα μπορέσω να πλέξω τις ακτίνες χωρίς πρόβλημα? Για αυτό το λόγο έχω αρχίσει και σκέφτομαι το να αγοράσω μόνο άξονα :(

Για βοηθάτε λίγο :D Επίσης θα χρειαστώ βοήθεια για το τι πρέπει να παραγγείλω, γιατί στο chainreaction χάνω την μπάλα κάθε φορά :p

Τελικά επειδή το κέντρο έβγαινε σχετικά φτηνό, και δεν ήθελα να κάνω 2 παραγγελίες και να περιμένω. παρήγγειλα και κέντρο. Σήμερα που βρήκα ελεύθερο χρόνο, έκατσα και έπλεξα τον τροχό. Τελικά δεν ήταν όσο δύσκολο το φανταζόμουν. Βρήκα τα εξής βίντεο και ο τύπος μου έλυσε τα χέρια. Πολύ απλή και κατανοητή μεθοδολογία :)

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=AOI3uBztvHc&list=UUsnR329nVYu6NBZt3i6PLlg&index=21]How to build a bicycle wheel Part 2.1, 36 Spoke - YouTube[/ame]

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=Ku9ZsoaAqFM&list=UUsnR329nVYu6NBZt3i6PLlg&index=20]How to build a bike wheel Part 2.2, 36 spoke - YouTube[/ame]

Η ζάντα μου είναι πανέτοιμη :D Τώρα μένει μόνο να περάσω σαμπρέλα και λάστιχο. Πρέπει να προσέξω κάτι σε αυτό?

Επίσης, άνοιξα το παλιό κέντρο και ο άξονας και οι μπίλιες τελικά δεν είχαν πρόβλημα. Ο κύλινδρος πάνω στον οποίο μπαίνει η κασέτα (αλήθεια αυτό πως λέγεται?) δεν γυρνάει. Μπορώ να το επισκευάσω κάπως αυτό? Ανοίγει? Ή να το φουντάρω στα σκουπίδια?

Η ζάντα μου είναι πανέτοιμη :D Τώρα μένει μόνο να περάσω σαμπρέλα και λάστιχο. Πρέπει να προσέξω κάτι σε αυτό?

Επίσης, άνοιξα το παλιό κέντρο και ο άξονας και οι μπίλιες τελικά δεν είχαν πρόβλημα. Ο κύλινδρος πάνω στον οποίο μπαίνει η κασέτα (αλήθεια αυτό πως λέγεται?) δεν γυρνάει. Μπορώ να το επισκευάσω κάπως αυτό? Ανοίγει? Ή να το φουντάρω στα σκουπίδια?

για την σαμπρέλα τίποτα ιδιαίτερο.δοκιμασέ την πριν την τελική τοποθέτηση και έτοιμος

ο κύλινδρος λέγεται Freehub/wheel body

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=R6B2PoG9YCI]Shimano XT rear hub service - YouTube[/ame]

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=Y0ph4zIC3-Q]Replacing a Freehub Body - YouTube[/ame]

Τετοια νιλα απο ''επαγγελματια'' ποδηλατΑ δεν ειχα ξαναματαπαθει!

Aλλαγη πιρουνιου σε καινουργιο ( στραβωσε το παλιο γαρ )....σε λιγες μερες αφου παρελαβα το ποδηλατο αρχισε να κουναει το πιρουνι λες και ηταν σπασμενο και το τιμονι λες και δεν ηταν βιδωμενο πουθενα...

Μετα απο λυσιμο του ποδηλατου γιατι μου φαινοταν πολυ περιεργο σε καινουργια αναρτηση και προφανως κατι βρωμαγε παρα πολυ, συναντηθηκαμε με εναν λαιμο απο ενα Ballistic ισως και μισο εκατοστο πιο λεπτος απο αυτο που επρεπε για να σφηνωνει μεσα στο πιρουνι....

Σημειωτεον οτι εσκασα στον τυπο καποια εκατοσταρικα μετρητα λογω μια αλλαγης που εκανα στα υδραυλικα δισκοφρενα και μια καινουργια ζαντα, μια δισκοπλακα και κατι ψιλα. Επιπλεον μου κλαφτηκε οτι τα λεφτα που μου πηρε ηταν και παρα πολυ λιγα αλλα αντε ηταν μεγαλοψυχος και μου εκανε και εκπτωση! ΓΕΛΑΩ!

Τελικα ολα καλα, απευθυνθηκα σε εμπιστο ποδηλατΑ απο τα ''παλια'' που επιβεβαιωσε την ρουφιανια του τυπου αφου ειχε μεινει και ο ιδιος αναυδος απο το θεαμα, δεθηκε το ποδηλατο με τον λαιμο που επρεπε.....καλως ή κακως μου κοστισε 25ε....και γλιτωσα απο τιποτα πιο σοβαρο.....Και ολα αυτα γτ λεω ας παω εδω κοντα αυτην την φορα, να μην τρεχω! Και αυτος μαστορας ειναι! NOT

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ: Τον εχω εδω και δυο μερες τον λαιμο του Ballistic να στεκεται και σκεφτομαι...Να μπω στο μαγαζι του να του τον κοπανησω και να ταραχθω ή να το αφησω να παει στο καλο?

Έγινε επεξεργασία από aeroengine

Απ ότι βλέπω πάντως το freehub είναι ακριβότερο από ολόκληρο το κέντρο... Ούτε πλάκα να έκαναν :p

Άρα σκουπίδια :(

κάπου 25 ευρώ έχει ένα Shimano Freehub Body.γίνεται να το καθαρίσεις, απλά όλοι προτείνουν αλλαγή σε ταλαιπωρημένα εξαρτήματα με την λογική να μην ασχολείσαι συνεχώς

Τετοια νιλα απο ''επαγγελματια'' ποδηλατΑ δεν ειχα ξαναματαπαθει!

Aλλαγη πιρουνιου σε καινουργιο ( στραβωσε το παλιο γαρ )....σε λιγες μερες αφου παρελαβα το ποδηλατο αρχισε να κουναει το πιρουνι λες και ηταν σπασμενο και το τιμονι λες και δεν ηταν βιδωμενο πουθενα...

Μετα απο λυσιμο του ποδηλατου γιατι μου φαινοταν πολυ περιεργο σε καινουργια αναρτηση και προφανως κατι βρωμαγε παρα πολυ, συναντηθηκαμε με εναν λαιμο απο ενα Ballistic ισως και μισο εκατοστο πιο λεπτος απο αυτο που επρεπε για να σφηνωνει μεσα στο πιρουνι....

Σημειωτεον οτι εσκασα στον τυπο καποια εκατοσταρικα μετρητα λογω μια αλλαγης που εκανα στα υδραυλικα δισκοφρενα και μια καινουργια ζαντα, μια δισκοπλακα και κατι ψιλα. Επιπλεον μου κλαφτηκε οτι τα λεφτα που μου πηρε ηταν και παρα πολυ λιγα αλλα αντε ηταν μεγαλοψυχος και μου εκανε και εκπτωση! ΓΕΛΑΩ!

Τελικα ολα καλα, απευθυνθηκα σε εμπιστο ποδηλατΑ απο τα ''παλια'' που επιβεβαιωσε την ρουφιανια του τυπου αφου ειχε μεινει και ο ιδιος αναυδος απο το θεαμα, δεθηκε το ποδηλατο με τον λαιμο που επρεπε.....καλως ή κακως μου κοστισε 25ε....και γλιτωσα απο τιποτα πιο σοβαρο.....Και ολα αυτα γτ λεω ας παω εδω κοντα αυτην την φορα, να μην τρεχω! Και αυτος μαστορας ειναι! NOT

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ: Τον εχω εδω και δυο μερες τον λαιμο του Ballistic να στεκεται και σκεφτομαι...Να μπω στο μαγαζι του να του τον κοπανησω και να ταραχθω ή να το αφησω να παει στο καλο?

Κοπάνα τον χωρίς να ταραχτείς. Άστη την ταραχή να την πάρει αυτός ;)

1) Θέλω να βρω φτηνούς shifters τέτοιου τύπου Shimano Deore M530 9 Speed Trigger Shifter | Buy Online | ChainReactionCycles.com για το 24άρι mtb του ανιψιού, γιατί έχει κάτι άθλιους περιστροφικούς επάνω.

Αυτός που θα βρω πρέπει να είναι 8άρης αποκλειστικά? (επειδή έχει 8άρα κασέτα πίσω)

2) Ξεβιδώνει συνέχεια ο ένας βραχίονας αλλά δεν μπορώ να βρω καρυδάκι να μπει βαθιά μέσα στη τρύπα να σφίξω γερά τη βίδα.Είναι ειδικό αυτό?

κάπου 25 ευρώ έχει ένα Shimano Freehub Body.γίνεται να το καθαρίσεις, απλά όλοι προτείνουν αλλαγή σε ταλαιπωρημένα εξαρτήματα με την λογική να μην ασχολείσαι συνεχώς

Αυτό λέω και εγώ. Κάτω από τα μισά έχει ένα Deore LX κέντρο (αυτό πήρα):

Shimano FH-M565 Rear Hub | Buy Online | ChainReactionCycles.com

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.