Jump to content

Ποδηλατό-thread (CycleLab)

performer

Recommended Posts

Δε πρεπει να τρως πριν την ασκηση και καπακια να ξεκινας.στην αρχη ειναι το ζεσταμα και γιαυτο ανεβαζεις παλμους κ την ακους..θα σε συμβουλευα να μειωνες ρυθμους ξεκινωντας ωστε να ειχες παραπανω ενεργεια για μετα.

[MENTION=1243]fotme[/MENTION] οι ακτινες μόρει να ζυγιζουν απο 100 εως 300 για καθε ροδα..

Έγινε επεξεργασία από GoMaR

Ο ακτινωτός κύλινδρος που σφίγγει πάνω η κασσέτα (και δεν υπάρχει μπροστά)

Ναι βρε, απλά είπες "Τα λαστιχα/σαμπρελα 1 κιλο ειναι πολυ....κ η πισω κασσετα.." και θεώρησα ότι εννοείς "και η πίσω κασσέτα ζυγίζει πολύ". Γι' αυτό σου είπα ότι πίσω έχεις έξτρα και την βάση της κασσέτας + το έξτρα μήκος qr (κάτι γραμμάρια γι' αυτό και το emoticon)

καλημερα, ναι και η κασσετα ειναι βαρια, πρπει να αλλαχτει με κατι ελαφρυ και εξισου δυνατο... οι ζαντες δειχνουν ελαφρυες....δηλαδη ειμαι καπου στα 950 μπροστα maximum, αρα δεν ειναι για αμεση αλλαγη... με ενα καλο tubeless καπου στα 500gr και ελαφρυα κασσετα με ελαφρυα qr, νομιζω οτι μπορω να γλυτωσω καπου στο 1.2+ κιλα φερομενης μαζας σιγουρα!! Αν βγει ολο το ποδηλατο sub 11kg, ειμαι πολυ καλα!

αν θες να γλυτωσεις , αλλαξε ακτινες , κεντρο.

παλουκοσελο , δισκοβραχιωνα

απο την κασετα θα κερδισεις 10-20γραμμαρια.

απο το QR 5-10

μετα πας σε αλλαγη ελλαστικων

θυμασαι τα λογια σου παντως οταν ελεγα να αλλαζα τιμονι , δισκοβραχιωνα , κασσετα , αλλες ροδες περιμενα να πεσω 1,5κιλο περιπου και μου λεγες ειναι παρα πολυ ;

εσυ πως γινεται να πεσεις 1κιλο+ ΜΟΝΟ απο ροδες ;

θες 600-700Ε ροδες τοτε κατι που δεν αξιζει για τις διαδρομες που κανεις.(πχ δεν κανεις xc marathon)

Μπουμπα ομορφη, καταρχας η κασσετα μου δεν ειναι απο τις ελαφρυες, γυρω στα 200gr παιζει να μπορω να γλυτωσω, το 1 κιλο δυνειτικα θα φυγει απο τα 2 λαστιχα/σαμπρελες (500+500). Απο κεντρα παιζει να γλυτωσω αλλα θα θελω και αλλες ακτινες, τα δικα μου κεντρα ειναι με 24 ακτινες, οποτε το combo ειναι ηδη σχετικα ελαφρυ, αρα δεν θα χασω απο εκει πολυ, εκτος οπως λες αν παω σε πανακριβες ζαντες..

Δεδομενης της καταστασης, βαρυ combo λαστιχα/σαμπρελα, το 1 κιλο ειναι κατορθωτο.. Κατι θυμαμαι που σου ελεγα, αλλα μου ελεγες νομιζω για 2+ κιλα.

>περιμενε την ζυγαρια να μου ερθει και θα εξετασουμε επιστημονικα το ζητημα :)

>συμφωνα με weight weenies, η κασσετα μου ειναι 409gr, μια νορμαλ xt ειναι καπου στα 270, οποτε ενα carbonaκι... <3

> θα περασω απο λαζαριδη σημερα, θα σε δω?

Έγινε επεξεργασία από fotme

ελεγα κυριως απο 1 εως 2 (ειδικα 2 ημουν πολυ αισιοδοξος)

ημουν υπερβολικος γτ τελικα ουτε 1 δε θα μου βγαινε στη τελικη και γιαυτο δεν πεταξα τα λεφτα μου..

200γραμ απο κασσετα??!?

δεν ειναι θεμα αριθμος ακτινων αλλα βαρος καθε ακτινας..

συμφωνω, αλλα ειμαι σχετικα ελαφρυς εκει για να δωσω χρηματα..εσυ θα δεις μεγαλη διαφορα με αλλες ροδες, παμε φρειδερικο να φτιαξουμε??

Το κουρσακι τι γινεται? Ποτε θα αρχισεις να περνεις παραδειγμα απο την [MENTION=20975]karmen1983[/MENTION], που ειναι κ χρυσοχερα κ τσακμπαμ???

>Παντως τα λαστιχα μας ειναι βαρια Ιασωνα, νομιζα οτι ειναι 550 αντε και 100+ η σαμπρελα, αλλα 1kg καθε σετ ειναι πολλα...

α

απο την κασετα θα κερδισεις 10-20γραμμαρια.

Aναλογα τι εχει και ποσο θελει να πεσει ..και αν το "παιξει" εξυπνα μπορει να πεσει και πανω απο 100γρ .

Ενδεικτικα παντως για μεσες καταστασεις (χωρις να ξερω τι εχει) η HG61 ειναι 50γρ ελαφρυτερη απο την αντιστοιχη 9αρα HG50 χωρια οτι η ΧΤ ειναι ακομα ελαφρυτερη

Αν φοραει Χτ βεβαια ισως να μην αξιζει η αλλαγη αν και παιζει xg999 11-34 @175gr..και απο κουρσακια απο 190-220γρ σε νορμαλ λεφτα...

Αλλα θεωρω οτι θελει πολλα λεφτα για να πεσει απλα κατω απο 11 σε ενα ποδηλατο που δε ξερω αν το αξιζει.

(μια χαρα ειναι δλδ το ποδηλατο ..αλλα full suspension και να κυνηγας βαρος και λαστιχα για ασφαλτο??Aς παρει ενα fitness bike που παιζουν ευκολα @10kg:p για ασφαλτινες διαδρομες)

Aυτο ειναι 10.9 χωρις να εχει τιποτα εξεζητημενο και φτηνο.

Wiggle | Boardman Hybrid Race Hybrid & City Bikes

NTG HG-50 11-34 φοραω, nothing special! Ιδανικα,ΘΑ ηθελα να δοκιμασω αλλο gearing με πιο μικρο μεγαλο γραναζι. ΑΝ ειμουνα fit κ σταθερος οπως οι 3 υποπτοι του lab, θα μπορουσα να καθορισω ευκολα το setup και μαλλον θα επαιζα με 2πλο μπροστα απτη στιγμη που θα ειχα αναεροβια κ ποδια.

> δεν ειμαι της ασφαλτου παιδια, ουτε ψαχνω για fitness! Ενας απλος κανιβαλλος ειμαι που με το ποδηλατο μπορει να παω σε ενα φιλο μου, σε μια δουλεια, για τρεξιμο η social biking(freeday τυπου) μια στο τοσο. Αν ειχα λεφτα για ποδηλατο θα επαιρνα δευτερο, πειραματισμους του combine both worlds κανω!! :flower:

>>@NTG, αυτο θελω να πιασω τα κιλα του τυπου boardman και να τους ριχνω τσαγιερες και στην ασφαλτο, αν μπορει να ειναι και πανω κατω πεζοδρομια freeride ακομα καλυτερα!! :D

>>>Αλλιως το ιδανικο ειναι ενα δευτερο με σκελετο τυπου djd, stealth superlight εξαρτηματα, optics οπως το boardman να μην φαινεται πολυ και.... αντε γεια!

NTG HG-50 11-34 φοραω, nothing special! Ιδανικα,ΘΑ ηθελα να δοκιμασω αλλο gearing με πιο μικρο μεγαλο γραναζι.

Μέχρι να κόψεις το τσιγάρο καλό είναι και το 34. Μην σου πω να βάλεις το 40άρι που είχε ποστάρει ο DJD πριν μέρες. :p

Τα qr μην τα "κοροϊδεύεις". Εγώ αν τα αλλάξω (22 ευρώ) γλυτώνω 120 γραμμάρια (με ζυγαριά κουζίνας αναλογική)

NTG HG-50 11-34 φοραω, nothing special! Ιδανικα,ΘΑ ηθελα να δοκιμασω αλλο gearing με πιο μικρο μεγαλο γραναζι. ΑΝ ειμουνα fit κ σταθερος οπως οι 3 υποπτοι του lab, θα μπορουσα να καθορισω ευκολα το setup και μαλλον θα επαιζα με 2πλο μπροστα απτη στιγμη που θα ειχα αναεροβια κ ποδια.

> δεν ειμαι της ασφαλτου παιδια, ουτε ψαχνω για fitness! Ενας απλος κανιβαλλος ειμαι που με το ποδηλατο μπορει να παω σε ενα φιλο μου, σε μια δουλεια, για τρεξιμο η social biking(freeday τυπου) μια στο τοσο. Αν ειχα λεφτα για ποδηλατο θα επαιρνα δευτερο, πειραματισμους του combine both worlds κανω!! :flower:

>>@NTG, αυτο θελω να πιασω τα κιλα του τυπου boardman και να τους ριχνω τσαγιερες και στην ασφαλτο, αν μπορει να ειναι και πανω κατω πεζοδρομια freeride ακομα καλυτερα!! :D

>>>Αλλιως το ιδανικο ειναι ενα δευτερο με σκελετο τυπου djd, stealth superlight εξαρτηματα, optics οπως το boardman να μην φαινεται πολυ και.... αντε γεια!

Την ιδια κασσετα φοραμε..

Βρες καμμια ultegra 11(12)-27 που μαλλον παιζουν στα 200gr χωρις να ξεφευγει σε τιμη.

Απο κει και περα..θεωρω οτι εχεις λαθος σκεπτικο οσο αναφορα το ποδηλατο σου.

Οι μετακινησεις σου δεν ειναι κατι το τρομερο ωστε να αποζητας full suspension και εκ των υστερων να θες να το ελαφρυνεις.

Τσαγιερες και λοιπα κουζινικα τα αφηνω εκτος ..μιας και σαν ποδηλατο μπορει να στεκει ..αλλα το μεγαλυτερο κομματι ειναι ο αναβατης.

Και το κουρσακι του djd να ειχα...(το αντρικιο ..οχι το αλλο το γυναικειο:p) το κοβω δυσκολο να κυνηγαω τον l2phile (πχ που τον ξερω σε κοινες διαδρομες) και ας ερχοταν με το ΖigΖag.

Δεν ειναι αναγκη να εισαι fit για να εχεις fitness ποδηλατο..Ενα κουρσακι ειναι πανω κατω με ισιο τιμονι...Οσοι εχουν κουρσακαι δλδ πρεπει να κατεβαινουν σε αγωνες??

θα ελεγα να χαρεις το ποδηλατο σου ως εχει..βαλε και ενα πιο ημιασφαλτινο-ημιχωματινο λαστιχακι αφου δεν ανεβοκατεβαινεις γκρεμους μιας και το να αλλαξεις τοσο ριζικα δεν συνδιαζεις δυο κοσμους..απλα καταστρεφεις την αρχικη υπαρξη/υλοποιηση.

Για πεζοδρομια ειναι 2much το FS.

NTG, το ποδηλατο το εχω για offroad .

Το ποδηλατο το χρησιμοποιω και μεσα στην πολη ή για να παω καπου που θα κανω offroad.

Για offroad θελω να ειναι dual suspension, για τον δρομο θελω να ειναι ελαφρυ κ ρολλαριστο, οσο μπορει τουλαχιστον.

Τοσο απλα.. :)

> και επαναλβανω, τα λαστιχα τα λεπτα δεν τα εχω μονιμα, ειναι το σετ δρομου (μακαρι να ειχα κ εξτρα ζαντες), τις τσαγιερες τις ριχνω clock to clock παντα, οχι με αλλο αναβατη..καθαρα επιταχυνση κ διατηρηση μεγιστης ταχυτητας..

Τσαγιερες και λοιπα κουζινικα τα αφηνω εκτος ..μιας και σαν ποδηλατο μπορει να στεκει ..αλλα το μεγαλυτερο κομματι ειναι ο αναβατης.

τις τσαγιερες τις ριχνω clock to clock παντα

Πόσα επεισόδια έχω χάσει πια και δεν καταλαβαίνω τι λένε;;; :tomato:

EDIT: [MENTION=20975]karmen1983[/MENTION] Καλές κι ασφαλείς βόλτες!

Έγινε επεξεργασία από Arkan

Μόλις γύρισα απο την πρώτη μου βόλτα με το ποδήλατο:red:

Εχω να πω τα εξής

1) Ήμουν πολύ @!$%@#%# που τόσο καιρό δεν είχα πάρει ποδήλατο

2) Χωρίς να το πάρετε σαν διαφήμιση αλλά μου αρέσει να αποδίδω τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, γνωρισα έναν πραγματικά αξιόλογο άνθρωπο σήμερα στο κατάστημα που πήγα. Tον κύριο Λαζαρίδη. Εκατσε, παρόλο που γινόταν χαμός στο μαγαζί απο πελάτες και μου εξήγησε 5 πράγματα. Δεν θέλησε να μου πουλήσει το ποδήλατο που είχα διαλέξει παρόλο που ήταν πιο ακριβό, αλλά ένα μοντέλο πιο κάτω, καθώς όπως μου είπε δεν θα το αξιοποιήσω. Πήρα λοιπόν αυτό

CUBE AIM 2012 | lazaridisbike.gr

3) Τελικά δεν είχα ξεχάσει πως κάνουν ποδήλατο. Εκανα περίπου 3 ώρες βόλτα και το χάρηκα όσο δεν πήγαινε

Ευχαριστώ όλους που ασχοληθήκατε και δώσατε τα φώτα σας σε μία άσχετη και ευχαριστώ και τον Gomar που μίλησε στον κύριο Λαζαρίδη

:)

Για το 2) σε άκρως φαλλοκρατικό πνεύμα θα απαντήσω πως αν είχα και εγω 2 βυ***ς θα ασχολιόταν και μαζί μου όταν είχα πάει.

Για το 3) δνε το ξεχνάς το είπαμε, σαν το σεξ είναι.

Καλορίζικο όπως και να έχει μετά τις βλακείες, και προσοχή στην αρχή στις βόλτες με την κίνηση, ΠΑΝΤΑ κράνος και αν βάζεις και χμ βάλε και κολαν γιατί αν και δεν έχει φρύδια όπως εμείς, έχεις το μαργαρηταράκι σου που θα αρχίσει να γκρινιάζει.

Για το 2) σε άκρως φαλλοκρατικό πνεύμα θα απαντήσω πως αν είχα και εγω 2 βυ***ς θα ασχολιόταν και μαζί μου όταν είχα πάει.

Για το 3) δνε το ξεχνάς το είπαμε, σαν το σεξ είναι.

Καλορίζικο όπως και να έχει μετά τις βλακείες, και προσοχή στην αρχή στις βόλτες με την κίνηση, ΠΑΝΤΑ κράνος και αν βάζεις και χμ βάλε και κολαν γιατί αν και δεν έχει φρύδια όπως εμείς, έχεις το μαργαρηταράκι σου που θα αρχίσει να γκρινιάζει.

χαχαχαχα Θεος ο Dolly Θεος!!! χαχαχα

qft

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.