Jump to content

Ποδηλατό-thread (CycleLab)

performer

Recommended Posts

τα βλεπω διαδοχικα γτ τα διαβαζω σταδιακα....ο cddaraa παιζει να εχει δικιο... θα μετρησω το δικο μου που ειναι 90 κ θα σου πω....ειπα 90 διοτι ειναι το μονο ακριβες με ενα σημειο αναφορας...το 10 που ειναι κοντα δεν ειναι πανω στον πηρο...θα επανελθω σε αυτο καποια στιγμη,

1.74.

για συμπλήρωσε το παρακάτω και πες μας τι αποτέλεσμα σου βγάζει

Road Bike Size Calculator

είσαι σίγουρος ότι ο σκελετός είναι 52; με βάση το ύψος σου είσαι για 54

φερε τη σέλα ένα κλικ μπροστά,κοντός λαιμός=νευρικό τιμόνι (αντίδραση) πάντως

κ εγω εχω ενα θεμα με το finetuning, σε μεγαλυτερες βολτες νοιωθω στους ραχεους, κατι θελει, η πιο πισω η σελα για να ειμαι τενττωμενος-κλειδωμενος σκυφτος...ή το ακριβως αναποδο, να βαλω με κλισh προς τα πανω το τιμονι, πιθανως λαιμος με >μοιρες, ωστε να ψηλωσει ολο το στησιμο κ να ειμαι πιο ορθιος.... any ideas?

κ εγω εχω ενα θεμα με το finetuning, σε μεγαλυτερες βολτες νοιωθω στους ραχεους, κατι θελει, η πιο πισω η σελα για να ειμαι τενττωμενος-κλειδωμενος σκυφτος...ή το ακριβως αναποδο, να βαλω με κλισh προς τα πανω το τιμονι, πιθανως λαιμος με >μοιρες, ωστε να ψηλωσει ολο το στησιμο κ να ειμαι πιο ορθιος.... any ideas?

η άποψή μου είναι να πας τη σέλα πίσω γιατί το ψηλό τιμόνι σημαίνει έξτρα βάρος στη μέση/ραχιαίους

ή θα έχεις το allen μαζί σου και θα την αλλάζεις στη θέση που θες και σε βολεύει

ή θα πας μια δοκιμαστική να δεις αν η νέα θέση σου δημιουργεί προβλήματα

p.s:λέμε για ένα κλικ/cm πίσω,μην την πας παραπάνω

crv1.jpg

και κάτι ακόμα/και εγώ είχα πονάκια στους ραχιαίους στην αρχή.κάνοντας όμως χλμ το πρόβλημα εξαλείφθηκε

χωρίς να κάνω ειδικές ασκήσεις (όπως μου είχαν προτείνει σε γυμναστήριο)

μην βγάλεις δλδ συμπέρασμα από 2-3 μακρινές βόλτες με το ποδήλατο

Έγινε επεξεργασία από wrong method

αυτες πως γινονται?, για το τοξο αναφερεσαι στην κανονικη manual ασκηση για ραχαιους? αναποδα με τα χερια πιασμενα?...αυτη ξερω, παιζει κ αλλη?

για την μεση εκτος απο ραχιαιους κανε και μερικες ασκησεις streching για την μεση, βοηθαει πολυ.

και πανω στο ποδηλατο βρες θεση ετσι ωστε να μην ριχνεις την κοιλια σου κατω ουτε να κανεις μεγαλη καμπυλη πανω.

ιδανικα αν εχεις γυμνασμενη μεση η πλατη ειναι σχεδον ευθεια αντε με ενα μικρο τοξο προς τα πανω.

και λυγισμενους αγκωνες, τα χερια να λειτουργουν σαν αρμοτισερ.

τωρα αν εννοεις με το "χωμα" δασικους μονοπακια ισχυουν τα ιδια.

Αν μιλαμε για δυσκολα τεχνικα κατηφορικα η σταση του σωματος και οσο στο επιτρεπει η γεωμετρια στο ποδηλατο σου

αλλαζουν, δηλαδη θα χρειαστεις σιγουρα το τιμονι πιο κοντά σου και κ.β. πιο πισω , για αρχη.

και αναγκαστικα θα κανεις υποχωρησεις στα πολυωρο πεταλι που δεν θα ειναι και τοσο βολικο οσο με το να εισαι σωστα απλωμενος πανω στο ποδηλατο.

παντως τα σημαντικα ειναι ραχιαιοι κοιλιακοι και streching.

ξερω ειναι πολυ μιζερες ασκησεις και βαρετες, αλλα οχι μονο στο ποδηλατο και στην καθημερινη ζωη θα βοηθησουν πολυ και στον κορμο

και στο να υποστηριζεται σωστα η σπονδυλικη, που ειναι εξισου αν οχι περισσοτερο σημαντικο.

φυσικα οπως λεει και ο method μπορει να φυγουν οι πονοι μετα απο βολτες γιατι αναγκαστικα θα συνηθισουν αλλα αν δεν βαριεσαι κανε και μερικες ασκησεις.

Έγινε επεξεργασία από Dem

[MENTION=4655]racer[/MENTION] η ideal εχει διαφορετικά νούμερα. Στις πιό πολλες εταιρείες είμαι 56 και σε Ideal είμαι 50. Και εγώ 52 έχω μαμώτεν (1.77)

Έγινε επεξεργασία από l2phile

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.