Jump to content

Ποδηλατό-thread (CycleLab)

performer

Recommended Posts

Ναι, αλλά στο canyon μήπως θες 50? th_trollface.png

[MENTION=23]DJD[/MENTION] : Ίδια στάση είχα ακριβώς και τις δύο φορές. Για τον άνεμο δεν ξέρω. Drafting, όχι. Δεν πέρασε κανένα αμάξι.

110 μπροστά -120πίσω.

Και; Στο ίδιο σημείο πιανόμουν στο τιμόνι. Η σέλα ίδια διαφορά ύψους έχει. Απλά είναι πιο ψηλό σαν σύνολο το MTB. Άρα έπρεπε να πιάσω 80 :( και έπιασα 0,5 χμ παραπάνω...

δεν ειμαστε αθηνα ωρε...

την προηγουμενη φορα που ημουνα εγω ζητημα να ειδαμε 3-4 αμαξια.

Αεροδυναμικη ως προς τη σκεπτικο μου εβγαλα ενα μεσο ορο..

Στο μτβ αν τον θυμαμαι καλα αγκωνες στο τιμονι ..

Τωρα με το κουρσακι δεν το ειδα..υποθετω οτι δεν "δαγκωνε και το τιμονι" οποτε μια η αλλη.

Σε μια κατηφορα το βαρος κερδιζει...(δεδομενου οτι δεν αλλαζει τραγικα η αεροδυναμικη).

Προχειρα βρηκα αυτο..

Fatter Cyclists Faster Downhill? - The Naked Scientists January 2008

υπαρχουν και αλλα..

Το ειχε δειξει και το σκαι(!) νομιζω αγγλικη εκπομπη τυπου mythbusters που εξηγουσε το παραδοξο.

Χονδρικα ,συνολικα τα βαρος (αναβατη/ποδηλατη) ειναι για να κατεβαινει με τοσα κμ +- οσα μπορει να κερδισει απο μια πιο αερδουναμικη σταση.

εδιτ

να θυμαμαι να κανω καμμια ανανεωση!!

Δηλαδή αν έβγαζα 5-6 κιλά από το MTB, θα πήγαινα με "68"?

Έχει μία λογική πάντως. Φτάνει να αναλύσουμε πόσο μικρότερη έιναι η έξτρα τριβή, έναντι στην έξτρα δύναμη εμπρός που ασκεί το επιπλέον βάρος : )

Δεν είχα αγκώνες στο τιμόνι. ΓΡΑΠΩΝΑ το τιμονι στο σημείο του λαιμού, με ανεστραμμένες παλάμες. (και τότε και τώρα)

εχεις δυναμεις τριβης ,αεροδυναμικης και το βαρος σου(μαζι με το ποδηλατο..οχι μονο αυτο).

Δε χρειαζεται να αναλυσω παραπανω για το τι συμβαινει γιατι θα χρειαστει σεντονι αλλα πιστευω θα το βρεις.

Σαν επιλογο απλα σκεψου οτι πολυ ανετα χωρις κοπο οταν τελειωνε η κατηφορα και εβλεπα οτι υπαρχει ευθεια μπροστα μου (και οχι στροφες δλδ που δεν ηξερα πως θα συμπεριφερθει το ποδηλατο) επιασα 72...και οτι σε ορθια θεση στις στροφες νωριτερα(μεγαλυτερη κλιση για τους μη γνωριζωντες τη διαδρομη) επαιζα στα 65 περιπου.

Παντως ναι..αν εβγαζες σεβαστο ποσο κιλων απο το ποδηλατο (δε μπορω να ξερω ποσα km/h κερδιζεις ανα κιλο) θα επιανες λιγοτερα.

Μπορεις και πιο αεροδυναμικα παντως.

4-5 φορες ακομα και θα το βρεις :p

plank.jpg Proper.

Γιάσωνα, οι γεωμετρίες δίπλα δίπλα:

attachment.php?attachmentid=50033&stc=1&d=1336730659

Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να πας στο 50άρι με 100-110μμ λαιμό. Αν το 53 το γυναικείο orbea σου ήταν οκ στο ύψος, το 53άρι canyon θα σου είναι πολύ ψηλό και θα έχεις την σέλα πάρα πολύ χαμηλά. Ιδανικά στείλε ένα email στην canyon με αυτήν την εικόνα και πες του, είχα το Orbea και με βόλευε με αυτήν την γεωμετρία. Ο calculator σας με βγάζει σε 53αρι αλλά μου φαίνεται οτι θα μου είναι μεγάλο. Μπορείτε να μου προτείνετε εσείς καλύτερα; Επίσης θα το ξαναπώ, μη πας κάτω από 170άρι crankset. Γενικώς καλύτερα το ποδήλατο να είναι λίγο μικρότερο (στρώνεται με setback post και μακρύτερο λαιμό και θα χεις και πιο aggressive θέση) παρά μεγαλύτερο γιατί δε θα το ευχαριστηθείς.

Και μια φώτο αφήνοντας τον ανταγωνισμό πίσω στην ανηφοριά :p (ναι ακόμα κάνει ψόφο)

attachment.php?attachmentid=50034&stc=1&d=1336731020

post-23-1416076168,3915_thumb.jpg

post-23-1416076168,457_thumb.jpg

α) σέλα: το Scott mountain μου έχει τις γνωστές σέλες φλίδες, αλλά εγώ προσωπικά και ο ποπός μου δεν την παλεύουν...

Δυστυχώς δεν έχω την δυνατότητα να πηγαίνω σε μαγαζιά και να δοκιμάζω, οπότε πρέπει να παραγγείλω.

Έχετε υπόψιν σας καμία αναπαυτική σέλα? (Ελληνικό κατάστημα)

Δεν πάω για πρωταθλητισμό, δεν με ενδιαφέρει το βάρος, κάτι απλό και φθηνό.

αντί να πάρεις καινούργια σέλα, κοίτα εδώ : Cyclist.gr - Bontrager Κάλυμμα Σέλας με Gel

και εδώ: Κάλυμμα σέλας - Αξεσουάρ | τα πάντα για τα ποδήλατα

Το κάλυμμα θα σε καλύψει αν κάνεις κανά μισάωρο-σαρανταπεντάλεπτο ποδήλατο, για οτιδήποτε παραπάνω θα έχει τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα.

[MENTION=23]DJD[/MENTION]

το calculator ειπαμε οτι με βγαζει 50 της canyon

αλλα μου λες να μη παω σε 80stem και 165 crank.

πως θα γινει αυτο ; αφου το 50αρι με αυτα τα νουμερα βγαινουν!

btw αποχη απο το ποδηλατο για 20 μερες περιπου λογω εντολης γιατρου

[MENTION=1006]wrong method[/MENTION]

γιατι δεν βγαζεις μονιμα την μπαταρια , το φως , το παγουρι , το τσαντακι πισω για να ελαφρυνεις το ποδηλατο ;

τσαντα με υδροδοχειο δεν εχεις ; αν ναι παρε!

τρελέ μου φίλε :p είμαι στα 12,4 kg.να κερδίσω μερικά γραμμάρια βγάζοντας τα φώτα-τη νύχτα μετά πως θα βλέπω;

το παγούρι που τώρα το καλοκαίρι πίνω νερό σαν καμήλα;

στο σακίδιο πλάτης έχω ένα αντιανεμικό,2-3 παστέλια,mp3 player- όσο το δυνατόν λιγότερα,γιατί δεν μου αρέσει το βάρος στην πλάτη

το τσαντάκι πίσω έχει 2 σαμπρέλες και ένα λεβιέ και προχτές ήταν η πρώτη του βόλτα :D

για την κούρσα τώρα,είμαι της γνώμης να πάρεις το μεγαλύτερο νούμερο (53) γιατί αν το ποδήλατο που θα έρθει από την canyon σου είναι μικρο τι θα κάνεις ;επίσης διάβασες για τα νύχια και τη συμπεριφορά της εταιρίας στο cyclist;

καλό το online σύστημα και μένα με ενδιαφέρει να δίνω λιγότερα για περισσότερα αλλά εδώ δεν μιλάμε για φώτα ούτε για μπαταρίες ή σέλες

[MENTION=23]btw αποχη απο το ποδηλατο για 20 μερες περιπου λογω εντολης γιατρου

δλδ?????τι έγινε ρε???

τρελέ μου φίλε :p είμαι στα 12,4 kg.να κερδίσω μερικά γραμμάρια βγάζοντας τα φώτα-τη νύχτα μετά πως θα βλέπω;

το παγούρι που τώρα το καλοκαίρι πίνω νερό σαν καμήλα;

στο σακίδιο πλάτης έχω ένα αντιανεμικό,2-3 παστέλια,mp3 player- όσο το δυνατόν λιγότερα,γιατί δεν μου αρέσει το βάρος στην πλάτη

το τσαντάκι πίσω έχει 2 σαμπρέλες και ένα λεβιέ και προχτές ήταν η πρώτη του βόλτα :D

για την κούρσα τώρα,είμαι της γνώμης να πάρεις το μεγαλύτερο νούμερο (53) γιατί αν το ποδήλατο που θα έρθει από την canyon σου είναι μικρο τι θα κάνεις ;επίσης διάβασες για τα νύχια και τη συμπεριφορά της εταιρίας στο cyclist;

καλό το online σύστημα και μένα με ενδιαφέρει να δίνω λιγότερα για περισσότερα αλλά εδώ δεν μιλάμε για φώτα ούτε για μπαταρίες ή σέλες

δλδ?????τι έγινε ρε???

Τπτ ανησυχητικο αλλα για καλο και για κακο ακολουθω αυτη την αγωγη:)

οσο για το ποδηλατο πραγματικα δε μπορω να καταλαβω..

με μπερδευει πολυ ο [MENTION=23]DJD[/MENTION] και μου σπαει τα νευρα

Εχω παψει να διαβαζω στο cyclist σαν φορουμ.Τι λενε ;

Στείλτους email όπως σου είπα, και γράψτους επίσης ότι σύμφωνα με την γεωμετρία του 50άρι θα προτιμούσες 170άρι crankset και 100μμ στεμ (γιαυτό δεν είμαι σίγουρος, μονο με δοκιμές, σωστό fitting θα το βρεις). Αν χρειάζεσαι βοήθεια να συντάξεις το email σφύρα.

Εγώ σε μπερδεύω ρε; Πήγαινε πάρε ότι θες λοιπόν και μην μας πρήζεις τότε, άιντε :p

Εναλλακτικά, υπάρχουν εταιρείες (δε ξέρω στην ελλάδα) με ειδικά ποδήλατα για μετρήσεις που σου βγάζουν ακριβώς τι χρειάζεσαι να πάρεις, μιλάς όμως για κανά 100αρι στο νερό.

Έγινε επεξεργασία από DJD

Τπτ ανησυχητικο αλλα για καλο και για κακο ακολουθω αυτη την αγωγη:)

Εχω παψει να διαβαζω στο cyclist σαν φορουμ.Τι λενε ;

σιδερένιος μαν,εύχομαι οι 20 μέρες να περάσουν γρήγορα

CANYON BIKES - Page 228

Διάβασε όλο το thread γιατί πιο μετά βγαίνουν κι άλλα στη φόρα, ο τύπος το κοπάνησε, προφανώς και δεν καλύπτετε από εγγύηση το ηθελημένο κοπάνημα :p Αλλιώς μετά από κάθε τρακάρισμα θα είχαμε νέο αυτοκίνητο :D

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.