Jump to content

Ποδηλατό-thread (CycleLab)

performer

Recommended Posts

52 νομίζω ότι είναι το νούμερο που θέλεις(Stem Length 90),το 53 δεν το ξέρω σαν μέγεθος

εδώ το chart της spec:

Bike Size Rider Height Rider Height (cm)

49cm 5' 0" - 5' 5" 152 - 165

52cm 5' 5" - 5' 8" 165 - 173

54cm 5' 8" - 5' 10" 173 - 178

56cm 5' 10" - 6' 0" 178 - 183

58cm 6' 0" - 6' 3" 183 - 191

61cm 6' 3" - 6' 6" 191 - 198

• Replies 11,9k
  • Created
  • Last Reply
53 λεμεεεεεεεεεεεεεε

που ειδες εσυ το 52;:p

και το 53αρη εχει stem 90!!οχι 100

ενω το xs (50) εχει 80cm

γραψε λαθος ..

νομιζα οτι επαιζες 50-52 στην canyon.

Βαλε τα αντιστοιχα νουμερα τοτενες.

50-53 εχει η canyon

το 50αρι της εχει κρανκ = 165 και 80στεμ

και το 53αρι εχει κρανκ = 170 και 90στεμ

50-53 εχει η canyon

το 50αρι της εχει κρανκ = 165 και 80στεμ

και το 53αρι εχει κρανκ = 170 και 90στεμ

ok το 52 θέλεις ή 53 όπως τα λέει η Canyon

εε 53αρι τοτε..τι το συζητας?:p

(μια χαρα μου φαινονται τα νουμερα που δινει για σενα)

Ρε σεις το stem αλλάζει εύκολα και φθηνά, μη το θεωρείται ως δεδομένο για την γεωμετρία, η θεωρία άλλωστε λέει ότι το ιδανικό μήκος λαιμού για μια κούρσα που σου ταιριάζει γάντι είναι 110μμ. Αλλά αυτό όπως έγραψα ειναι θεωρία κι η πράξη διαφέρει ανάλογα την γεωμετρία. Κάτω από 90 λαιμό τον θεωρώ λάθος, η κούρσα θα ναι πολύ νευρική. Σε cransket μη πας κάτω από 170 επίσης.

εε 53αρι τοτε..τι το συζητας?:p

(μια χαρα μου φαινονται τα νουμερα που δινει για σενα)

εμεις λεμε οτι μου κανει το 53αρι..

η canyon συμφωνα με τις μετρησεις του σωματος μου , δινει 50αρι...

για 50αρι θεωρω οτι θα σου εκανε αλλα με +10 στο στεμ απο οτι δινει στο 53αρι και οχι οπως το δινουν.(οκ..και 170αρι βραχιονα)

Προφανως -με βαση της γεωμετρια* τους- να εισαι στο ανω οριο του μικρου και στο κατω της μεγαλης.

*Πιαθανων η γεωμτερια τους καλυπτει το μεσο ορο βαση υψους χωρις να εξεταζει αλλες ιδιαιτεροτητες.Εν ολιγοις το 50αρι τους προοριζεται για μικροτερα υψη απο το δικο σου...οπου και αναλογικα θα εχουν και κοντυτερα χερια/ποδια...χωρις να θελει να τους περιορισει αργοτερα .(πχ ειναι 16 ετων και παρουν μερικα cm ακομα..με αλλαγη βραχιονα/λαιμου να βολευτουν και παλι )

Κλεινωντας ξαναπροτεινω το 53αρι οπως το δινει η canyon.:p

Για πειτε sites απο Ελλαδα(αθηνα) για ποδηλατακια να ριξουμε μια ματια!!:yu:

grammarios bikes

lazaridis bikes

kefalas bikes

tsirikos bikes

cyclist

kassimatis

gatsoulis

praktiker :p

αυτα μου ερχονται στο μυαλο.

οχι δεν ειναι linked αλλα στο google πρωτα πρωτα θα τα βγαλει :)

Έτσι τα μπέρδεψε και ο [MENTION=1243]fotme[/MENTION] και πήρε μλκία :hehe:

οχι εγω μετρησα λανθασμενα διπλα απτο καβαλο (inseam χωρις Τ) και γιαυτο μου βγηκε τεραστιοοο το ποδηλατο.. :D

Μedium ειμαι εγω, τουλαχιστον στο xc.. χρειαζεται να ακολουθησεις το calculator, βεβαια αν δεις οτι απο τις 4 διαστασεις τις 2-3 τις καλυπτεις για το ενα νουμερο μεγαλυτερο/μικροτερο και η μια που ειναι κατω/πανω απτο μεσο ορο μπορεις να την κανεις tune( πχ πιο κοντος/μακρυς λαιμος η setback σελα) τοτε εισαι good to go.

Προσωπικα αν ειμαι αναμεσα σε 2 νουμερα, για ποδηλατο, παω σε μικροτερο και το μακραινω...προτιμω να το καβαλαω παρα να με χωραει...

Τα δε νουμερα μπορει να ειναι λιγο μεγαλυτερα διοτι οι γερμανοι ειναι ψηλοι σαν λαος..τραβα Ασια και θα δεις οτι εισαι XL...

Μετρησε με το calculator, μην αφησεις το κολλημα να σε κολλησει, κανεις δεν προκειται να σε κρινει αποτι μεγεθος ποδηλατο εχεις, αλλα καποιος μπορει να σε θαυμασει με τον τροπο που ευελικτα χειριζεσαι το σωστο νουμερο ποδηλατο..

εδιτ> http://www.bike-discount.de/shop/k1819/a36299/ams-comp.html πολυ καλο value!!

ποσα ειναι τα κριτηρια και σε ποια εμπιπτεις στο 53?

edit> διαβαζω τα προηγουμενα ποστ και γινεται χαμος για παρτη σου!! ποσο ειναι το toptube στο 50 ποσο στο 53, σε πιο υψος βρισκεται? πρπει τα φρυδια σου ισαισα να εχουν ενα κενο με το toptube, βεβαια ξεχασα οτι στα δικα σου παντα θα αφηνει πολυ κενο!! μικροτσ....!!! :kiss3: αναλογικα εχεις μεγαλυτερο κορμο, χερια η ποδια?

Μου βγήκε off ο δισκοβραχίωνας μέσα σε μια εβδομάδα :(

Είχε στραβοβιδώσει το πετάλι ο ποδηλατάς και δεν έμεινε σπείρωμα για σπείρωμα

Όλα καλά, αλλάχτηκε με καινούργιο χωρίς παρατράγουδα :)

Καλα σημερα στον Φλοισβο ειδα 3-4 Cannondale full suspension αλλα με λαστιχα δρομου και τα χαζευα σαν μικρο παιδι! Οταν παρω ποδηλατο δεν θα παταει εκει για να μη πληγωνεται ο εγωισμος μου:nerd:

ΌΧΙ ΡΕ FGET MOY. ΜΑΜΩ ΤΟ SPORTSTRACKER. Μόλις είδα ότι δεν σταμάτησε μόνο στο καλό κομμάτι (ανηφόρα) της διαδρομής, αλλά και στην επιστροφή. Τι #!@#! έπαθε ξαφνικά;

Τέλοσπαντων....στην ίδια κατηφόρα έπιασα με το σαπιοMTB 70,4 και με την κούρσα 70,9. Πως το εξηγείτε;

δε μπορω να σου εξηγησω με νομους της φυσικης γιατι γινεται αυτο

αλλα αρκετες φορες στα ιδια σημεια με το ΜΤΒ μπορει να επιανα μεγαλυτερες ταχυτητες απο οτι με την κουρσα

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.