Jump to content

Ποδηλατό-thread (CycleLab)

performer

Recommended Posts

για 50αρι θεωρω οτι θα σου εκανε αλλα με +10 στο στεμ απο οτι δινει στο 53αρι και οχι οπως το δινουν.(οκ..και 170αρι βραχιονα)

Προφανως -με βαση της γεωμετρια* τους- να εισαι στο ανω οριο του μικρου και στο κατω της μεγαλης.

*Πιαθανων η γεωμτερια τους καλυπτει το μεσο ορο βαση υψους χωρις να εξεταζει αλλες ιδιαιτεροτητες.Εν ολιγοις το 50αρι τους προοριζεται για μικροτερα υψη απο το δικο σου...οπου και αναλογικα θα εχουν και κοντυτερα χερια/ποδια...χωρις να θελει να τους περιορισει αργοτερα .(πχ ειναι 16 ετων και παρουν μερικα cm ακομα..με αλλαγη βραχιονα/λαιμου να βολευτουν και παλι )

Κλεινωντας ξαναπροτεινω το 53αρι οπως το δινει η canyon.:p

Έτσι τα μπέρδεψε και ο [MENTION=1243]fotme[/MENTION] και πήρε μλκία :hehe:

οχι εγω μετρησα λανθασμενα διπλα απτο καβαλο (inseam χωρις Τ) και γιαυτο μου βγηκε τεραστιοοο το ποδηλατο.. :D

Μedium ειμαι εγω, τουλαχιστον στο xc.. χρειαζεται να ακολουθησεις το calculator, βεβαια αν δεις οτι απο τις 4 διαστασεις τις 2-3 τις καλυπτεις για το ενα νουμερο μεγαλυτερο/μικροτερο και η μια που ειναι κατω/πανω απτο μεσο ορο μπορεις να την κανεις tune( πχ πιο κοντος/μακρυς λαιμος η setback σελα) τοτε εισαι good to go.

Προσωπικα αν ειμαι αναμεσα σε 2 νουμερα, για ποδηλατο, παω σε μικροτερο και το μακραινω...προτιμω να το καβαλαω παρα να με χωραει...

Τα δε νουμερα μπορει να ειναι λιγο μεγαλυτερα διοτι οι γερμανοι ειναι ψηλοι σαν λαος..τραβα Ασια και θα δεις οτι εισαι XL...

Μετρησε με το calculator, μην αφησεις το κολλημα να σε κολλησει, κανεις δεν προκειται να σε κρινει αποτι μεγεθος ποδηλατο εχεις, αλλα καποιος μπορει να σε θαυμασει με τον τροπο που ευελικτα χειριζεσαι το σωστο νουμερο ποδηλατο..

εδιτ> http://www.bike-discount.de/shop/k1819/a36299/ams-comp.html πολυ καλο value!!

Έγινε επεξεργασία από fotme

ποσα ειναι τα κριτηρια και σε ποια εμπιπτεις στο 53?

edit> διαβαζω τα προηγουμενα ποστ και γινεται χαμος για παρτη σου!! ποσο ειναι το toptube στο 50 ποσο στο 53, σε πιο υψος βρισκεται? πρπει τα φρυδια σου ισαισα να εχουν ενα κενο με το toptube, βεβαια ξεχασα οτι στα δικα σου παντα θα αφηνει πολυ κενο!! μικροτσ....!!! :kiss3: αναλογικα εχεις μεγαλυτερο κορμο, χερια η ποδια?

Έγινε επεξεργασία από fotme

Μου βγήκε off ο δισκοβραχίωνας μέσα σε μια εβδομάδα :(

Είχε στραβοβιδώσει το πετάλι ο ποδηλατάς και δεν έμεινε σπείρωμα για σπείρωμα

Όλα καλά, αλλάχτηκε με καινούργιο χωρίς παρατράγουδα :)

Καλα σημερα στον Φλοισβο ειδα 3-4 Cannondale full suspension αλλα με λαστιχα δρομου και τα χαζευα σαν μικρο παιδι! Οταν παρω ποδηλατο δεν θα παταει εκει για να μη πληγωνεται ο εγωισμος μου:nerd:

ΌΧΙ ΡΕ FGET MOY. ΜΑΜΩ ΤΟ SPORTSTRACKER. Μόλις είδα ότι δεν σταμάτησε μόνο στο καλό κομμάτι (ανηφόρα) της διαδρομής, αλλά και στην επιστροφή. Τι #!@#! έπαθε ξαφνικά;

Τέλοσπαντων....στην ίδια κατηφόρα έπιασα με το σαπιοMTB 70,4 και με την κούρσα 70,9. Πως το εξηγείτε;

δε μπορω να σου εξηγησω με νομους της φυσικης γιατι γινεται αυτο

αλλα αρκετες φορες στα ιδια σημεια με το ΜΤΒ μπορει να επιανα μεγαλυτερες ταχυτητες απο οτι με την κουρσα

ελασσωνα λογικα εε??(στο βουνο)

Το βαρος παιζει μεγαλυτερο ρολο απο την αεροδυναμικη.

Για αυτο και σε περναω σε καθε κατηφορα:p

[MENTION=1243]fotme[/MENTION]

γραναζωμα+αεροδυναμικη ευνοουν το κουρσακι.

Η θέση οδήγησης δηλαδή το σώμα σου και η αντίσταση που έχει στον αέρα, ακυρώνει το κουρσάκι.

Που σημαίνει λάθος ποδήλατο

Σε μένα πάει αυτό; Δεν το έπιασα.

[MENTION=1243]fotme[/MENTION], [MENTION=699]ΝTG[/MENTION], δεν έκανα πετάλι εκτός από ένα δύο σημεία. Με το MTB δεν είχα κάνει καθόλου.

Ναι ως το βουνό.

Η αεροδυναμική παίζει πολύ μεγαλύτερο ρόλο στην κατάβαση παρά το βάρος στην κούρσα. Κώλος να πετάει έξω πάνω από τη σέλα, αγκώνες, γόνατα μέσα, πηγούνι στις μπάρες, και χέρια στα drops. Όσο μικρότερη επιφάνεια έχει απέναντι του ο αέρας τόσο μεγαλύτερη ταχύτητα θα αποκτήσεις.

Όσο για την σύγκριση που κάνεις με το mtb... ευνοϊκός άνεμος, drafting από αυτοκίνητο δύο λόγοι που μου έρχονται γρήγορα γρήγορα.

Edit: Μήπως είχες βάλει πάλι 150 psi και χοροπήδαγες σαν το κουνέλι;

ρε Αλεξ, ειναι αναλογα το γραναζομα ρει. Γομαρουλη τι θα γινει θα σου λυσουμε την διανυσματικη εξισωση??

επειδη εχω @@αρες και ειμαι καλο παιδι θα παρω παιδικο ποδηλατακι με βοηθητικες για να μπορω να εχω ενα μικρο κενο αναμεσα στον οριζοντιο αξονα :p

περα απο την πλακα εχω οδηγησει 53νουμερο , τα περισσοτερα sites μου λενε 53..

ο DJD εξηγει την αποψη του για stem / crankset , αρα απο οτι καταλαβαινω βολευομαι με το 53

ειμαι οριακα για 53

οποτε μαλλον με βλεπω για 53..

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.