Jump to content

Ποδηλατό-thread (CycleLab)

performer

Recommended Posts

• Replies 11,9k
  • Created
  • Last Reply
cube acid/attention <--- η διαφορα acid με attention ποια ειναι;

τα ιδια ειναι...

το acid εχει ενα πολυ μικρο κλικ καλυτερο πισω επιλογεα

και καλυτερη αναρτηση

ομως ειναι ιδιας κατηγοριας αντε να ειναι λιγο καλυτερη η Dart3 απο την Suntour XCM

δεν χρειαζεται να βλεπεις του 2010 βλέπε και του 2009

(δεν το λέμε τυχαια...μπορεις στα ιδια λεφτα να βρεις ενα καλυτερο ποδηλατο του 09 απο μια αλλη μαρκα που ειναι του

10 λογο προσφορας)

μην δινεις τοση σημασια στα περιφερειακα

πολυ πολυ περισσοτερο μετραει ο σκελετος.

οταν δοκιμαζα ποδηλατα, μολις ανεβηκα σε GFisher λεω εδω ειμαστε

ανεξαρτητα απο τιμη...

και ειχα δοκιμασει και πιο ακριβα με πολλες κατηγοριες πιο πανω σε περιφερειακα....

αλλα αυτο μου εκετσε καλυτερα και σε μεγεθος και σε γεωμετρια και τελος... ο ιδιος σκελετος του μπαινει σε ποδηλατα

2Κ-2,5Κ (ακριβως ιδιος) και 4,5Κ (γεωμετρια ιδια αλλα σε carbon βεβαια που αλλαζει λιγο τις ιδιοτητες) Ε

σε καποιον αλλον μπορει να μην τον βολευει καθολου παλι...

στο αλλο ποδηλατο εχω περιφερειακα 10ετιας και εκτος απο τακακια/λαστιχα δεν εχω αλλαξει τπτ

δεν παιζουν τοσο ρολο τα περιφερειακα στα κρατηματα στο στριψιμο στην ανεση στην αναβαση....

στο πως θα σου κατσει ο σκελετος ομως παιζει σημαντικο ρολο...

π.χ. με το παλιο ποδηλατο σε μεγαλες κλισεις ανηφορικες οταν εβαζα δυναμη ειχε την ταση να σηκωνεται η μπροστα ροδα και εχανα σε δυναμη

το καινουριο τις καταπινει... με την ιδια δυναμη προσαπθεια τεχνικη ανεβαινω σε πολυ μεγαλυτερες κλισεις...

σε στροφες και μεγαλες ταχυτητες καμια σχεση ... τραινο το ενα ασταθες το αλλο...

τις διαφορες αυτες δεν τις κανουν τα περιφερειακα...

Απο περιφερειακα και οταν δεις οτι δεν σου κανουν και ασχολεισαι πολυ...

κατα κυριο λογο οι περισσοτεροι αλλαζουν αναρτηση πρωτα και ροδες...

Edit: εκτος απο ποδηλατα φιλων και μαγαζια Θεσσαλονικης, ειχε τυχει να κατεβω και Αθηνα εκεινη την περιοδο και πηγα σε 2-3 μαγαζια και δοκιμαζα ποδηλατα εσυ που μενεις Αθηνα που εχει περισσοτερες επιλογες απο Θεσσαλονικη πηγαινε απο καντα να κανεις καμια βολτα να παρεις μια ιδεα...

πριν παρεις κατι...

σήμερα πάω να παραλάβω τη κούρσα μου! θα κατουρηθώ από τη χαρά μου και δε θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά :D

σήμερα πάω να παραλάβω τη κούρσα μου! θα κατουρηθώ από τη χαρά μου και δε θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά :D

θέλουμε photozzzzz:D

δεν πιστεύω η χαρά να οφείλεται στο ότι στο έδωσε άσελο..

:hehe:

μην δινεις τοση σημασια στα περιφερειακα

πολυ πολυ περισσοτερο μετραει ο σκελετος.

Χωρίς παρεξήγηση έτσι, αλλά στην πραγματικότητα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο (αν εξαιρέσεις τα full suspension). Πολύ πιο εύκολα καταλαβαίνει κάποιος τη διαφορά μεταξυ 2 σειρών ανταλλακτικών παρά 2 σκελετών.

Χωρίς παρεξήγηση έτσι, αλλά στην πραγματικότητα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο (αν εξαιρέσεις τα full suspension). Πολύ πιο εύκολα καταλαβαίνει κάποιος τη διαφορά μεταξυ 2 σειρών ανταλλακτικών παρά 2 σκελετών.

Debatable πολύ, ειδικά όταν έχεις αλλαγή υλικού, πχ alu-carbon. Από την αλλαγή 105 σε ultegra τι να καταλάβεις πχ; Αν μιλάμε όμως να πας από 2200 σε dura-ace, ε ναι θα καταλάβεις διαφορά. Αλλά είμαι πολύ υπέρ του καλό σκελετού κι ας φοράει και μέτρια σειρά.

DJD έτσι εξηγείται η αντοχή σου; :jester:

lol δεν έχω ακούσει κάτι παρόμοιο που να κρύβεται τόσο καλά.

DJD έτσι εξηγείται η αντοχή σου; :jester:

Πωπω μια τετοια πατεντα θα ταν οτι πρεπει στις ανηφορες οταν τα "φτυνουμε".:happy:

Φυσικα και δεν υπαρχει παρεξηγηση, απλα διαφωνουμε.

δεν εχω γνωμη για τις κουρσες και δεν μιλουσαμε για αγορα ενος MTB απλα για βολτες στην πολη.

ο Gomar το θελει για βουνο. (για διαδρομες που εδειξε στο youtube)

Όταν ανεβαινεις μεγαλες κλισεις με κοτρονια και δεν θελεις να γερνεις ολος μπροστα μη σε φερει καπακι (και χανεις δυναμη στο πεταλαρισμα) , οταν κατεβαινεις απο στενα μονοπατια και πρεπει να εισαι ευελικτος

Όταν κατεβαινεις με μεγαλη ταχυτητα και θελεις να εισαι σταθερος και πολλα αλλα....

τοτε πρεπει να αισθανεσαι οτι "καθεσαι" στο ποδηλατο καλα.

και ενας σκελετος ανθεκτικος μεν αλλα και με σωστη γεωμετρια που να ταιριαζει στο σωματοτυπο σου ειναι πιο σημαντικος

απο το αν το ποδηλατο ειχει Sram 5.0 ή deore x σειρας ή deore Y σειρας

εξαλλου στα ποδηλατα στα οποια αναφερθηκαμε της ιδιας κατηγορια τιμης πανω κατω τα ιδια περιφερειακα ειχαν.

μικροδιαφορες....δεν νομιζω οτι πρεπει να σταθει καποιος εκει...

αυτο που θελεις για τετοιου ειδους μονοπατια σε HT ειναι σωστο μεγεθος/γεωμετρια μια σχετικα καλη αναρτηση

και ενα αξιοπρεπες σετ ταχυτητων/μεταδοσης ... να μην βγαινει η αλυσιδα με τα κουνηματα στην καταβαση...

αν δεν του κανει κατι μετα το αλλαζει...

αλλα αυτη ειναι γνωμη μου φυσικα...

καποιος βεβαια μπορει να βρει ενα ποδηλατο με super περιφερειακα σε super ειδικη προσφορα να κρατησει τα περιφερειακα

και αν δεν του κανει ο σκελετος να αλλαξει το σκελετο.... αναλογα πως το βλεπει κανεις...

Φραγμα ?

το ποδηλατακι πολυ ωραιο και παναλαφρο...εχω να σηκωσω με το ενα χερι ποδηλατο απο.....χθες:p

τελικα πηγες στο freeday ? την παλεψες ;

με τετοιο παναλαφρο ποδηλατο , πως να μη την παλεψεις....

6ώρες ποδηλατάκι χθες και 50χιλιόμετρα....και ψιλοανηφοριά.....Θησείο-Ολυμπιακό Χωριό :D

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΒΟΛΤΑ!.......μόλις γύρισα σκέφτηκα οτι αύριο δε πρόκειται να μπορώ να ανοίξω τις κλειδώσεις μου....αλλά τελικά όλα κομπλέ :rap:

1-3.jpg

Gomar, ήσουν το παλικάρι που ανεβοκατέβαζε το παραπάνω ποδήλατο όταν περιμέναμε το παιδί που έπεσε?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.