Jump to content

Ποδηλατό-thread (CycleLab)

performer

Recommended Posts

δε κανει βεβαια η συχνη χρηση πετρελαιου γιατι καιει τα εσωτερικα λαστιχακια της αλυσιδας..

το quick release εννοεις ;

πετρελαιο χρησιμοποιω χρονια.τπτ δε παθαινει.Απλως δε θελει συχνο πλυσιμο.και αυτο γιατι το λενε μερικοι.

χημικα δε θελει το ποδηλατο ;

ολα αυτα τα degreaser ειναι καλυτερα νομιζεις ;

btw ποια ρουλεμαν ;

• Replies 11,9k
  • Created
  • Last Reply
δε κανει βεβαια η συχνη χρηση πετρελαιου γιατι καιει τα εσωτερικα λαστιχακια της αλυσιδας..

το quick release εννοεις ;

πετρελαιο χρησιμοποιω χρονια.τπτ δε παθαινει.Απλως δε θελει συχνο πλυσιμο.και αυτο γιατι το λενε μερικοι.

btw ποια ρουλεμαν ;

Ε μια φορά στο τόσο δεν νομίζω ότι έχει πρόβλημα. Καπως έπρεπε να το πλύνω/καθαρήσω..

Ναι, εννοώ το σιδεράκι που βγαίνει με το quick release, ο άξονας, δεν ξέρω πως αλλιώς να τον περιγράψω.

Κάνει το λαδάκι, ή αυτό (μετά από τον καθαρισμό με πετρέλαιο) θέλει γράσο η κάτι τέτοιο?

το quick release δε νομιζω να θελει γρασο.

εννοω δεν εχει καποιο ρουλεμαν το ιδιο το QR ωστε να θελει λαδωμα..

btw ποια ρουλεμαν ;

α)μα και εγώ δεν χρησιμοποιώ, ούτε συνιστώ τα wd40 κ.α που λένε μερικοί

β)ρουλεμάν της μεσαίας τριβής εννοώ

το οτι δε χρησιμοποιεις δε σημαινει οτι ειναι λαθος :p

ρουλεμαν της μεσαιας τριβης δυσκολο να πεσει εκει περα πετρελαιο.Και αν ειναι ανοιχτο , θα πρεπει με ΠΟΛΥ πιεση να ριξει για να πεις οτι θα φυγει το εσωτερικο γρασο που εχει.

wUtt ?μα δεν είναι και σωστό,άμα θες να τα καθαρίσεις ή βγάλτα ή με στεγνό πανί και οδοντόκρεμα ή υγρό απορρυπαντικό και μια βούρτσα

ρωτά τον ποδήλατά σου πόσο εύκολα μπορεί να πάει το πετρέλαιο ακόμα και σε κλειστά ρουλεμάν

ρε συ τι λες ;

πως γινεται οταν πλενεις την αλυσιδα να παει στην μεσαια τριβη ;;;

με το λαστιχο πλενεις την αλυσιδα ;

με ενα πινελακι περνας την αλυσιδα.thats all.η μεσαια τριβη πως γινεται να επηρεαστει ; αν ηταν τοσο ευκολο μαν , τοτε σε λιμνες που περναμε , θα πρεπε να τα ξεσκιζει ολα

αμα εχεις σκοπο να τα ανοιξεις ..δεν εχεις προβλημα ..τα κανεις μπανιο οπου θελεις.:p

Aρκει να τα γρασαρεις παλι μετα.

Δεν εχω pc να βαλω φωτος απο την κατασταση που συναντησα καποτε στα ρουλεμαν.(ανοιχτου τυπου).

Ανοιχτηκε καθαριστηκε γρασαριστηκε και ρολαρουν μια χαρα εκτοτε..

(σαν φωτος αντιστοιχες του ακη που ειχε βαλει παλιοτερα..απλα οι δικες μου εχουν αλλη χαρη :p)

Aλλα αν δεν εχεις σκοπο να το ανοιξεις πληρως..τοτε λιγη συνεση σε οτι ειδους degreaser δεν βλαπτει.(ωστε να μη μπει εκει που δεν πρεπει)

btw τι λαστιχακια εχουν οι αλυσιδες??

Θεωρω πλεον πιο ευκολα να θελει αλλαγη η αλυσιδα απο το τραβηγμα παρα απο οποιαδηποτε αλλη φθορα.

ε ναι...ολα τα σπρευ εχουν τετοιες ιδιοτητες.

και εγω αυτη της αποψης ειμαι ρε Νικολα...

πλεων για να "ξεραθουν" τα εσωτερικα της αλυσιδας θα εχει πιασει κοκκινα προπολου απο το ζορι...

[MENTION=596]greekfragma[/MENTION] [MENTION=5513]GoMaR[/MENTION] [MENTION=2868]Myralis[/MENTION] @αλλους

Θα κανονίσουμε βολτίτσα το Σάββατο που έλεγε το γομαρ, ή έχετε δουλίτσες; :)

Αυτά εδώ λέω τόση ώρα..

jzEBE.jpg

QgPpw.jpg

Δεν ήξερα ότι το πετρέλαιο μπορεί να κάνει κακό.. την επόμενη φορά με φειδώ... (καλά δεν χρησιμοποίησα πολύ, αλλά ούτε με πινελάκι πήγα.. με κάτι πανάκια την έκανα την δουλειά.. Καθάρισα την αλυσίδα, δισκοβραχίονα, κασέτα, σασμάν πίσω, λίγο το σκελετό και την ανάρτηση γιατί χάρηκα που καθάριζε τα πάντα. Μετά με ένα στεγνό πανί πέρασα τα πάντα, και στο τέλος έβαλα (μάλλον πολύ) από το λάδι που πήραμε από το ποδηλατάδικο..

Στο άλλο θέμα, εγώ τελικά δεν μπορώ καθόλου το ΣΚ και αυριο (Παρασκευή) μπορούσα μόνο το πρωι, αλλά δεν κανονίσαμε κάτι. Αν είναι, να ξανακανονήσουμε για το επόμενο ΣΚ αν δεν πάτε αυτό.

(αυτό ήξερα ότι ήταν δύσκολο, το επόμενο κατά 99% μπορώ μια χαρά)

Red Bull TV - UCI MTB World Cup - Pietermaritzburg, South Africa

Ξεκινάει από το Σάββατο το παγκόσμιο XCO και Downhill για το 2012...

Αυτή η red bull στο τέλος θα γίνει χειρότερη απ την coca cola. Παντού χώνει την μύτη της. Live και δωρεάν στον παραπάνω σύνδεσμο

[MENTION=596]greekfragma[/MENTION] [MENTION=5513]GoMaR[/MENTION] [MENTION=2868]Myralis[/MENTION] @αλλους

Θα κανονίσουμε βολτίτσα το Σάββατο που έλεγε το γομαρ, ή έχετε δουλίτσες; :)

Σάββατο μέχρι τις 1 θα είμαι μπίζι...αν θέλετε το κάνουμε γύρω στις 2 να φάμε ελαφρά και να έχει ζεστάνει λίγο και η μέρα. :)

παω σε κατι δουλειες (αεροδρομιο :p )τωρα το πρωι που εχουν προκυψει και αυριο δε ξερω παιδια..για 1 κ επειτα δε μπορω γιατι δουλευω μετα.

ο κυριουλης μου απο πανω που γεννηθηκαμε ιδια μερα , δε θελει να χασει το freeday του...γιαυτο το μπιζι μεχρι τη μια..αχουτο μωλε..

:hehe:

:p

ρε [MENTION=2868]Myralis[/MENTION] αλυσιδα σου ειπα να καθαρισεις με πετρελαιο οχι ολο το ποδηλατο :p

δεν εχει προβλημα το quick release.

Υ.Γ πινελακι παρε με 1-2Ε να κανεις την δουλεια σου

χααχχαχαχαχαχα

με συμπαθει το συστημα καλυτερα...γιαυτο με εβγαλε πρωτο :p

ρε όργιο Σαββάτο πρωί θα στήνω με τον YDinopoulos δορυφορικό setup στην ταράτσα. Δε θα κοιμάμαι όπως νομίζεις :p

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=8Aw10zA7quM]dolce vita-keraia - YouTube[/ame]

Ρε παιδια, το εχει κανει speed up? ΠΩΣ ΠΑΕΙ ΕΤΣΙ

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=1q3LV2yyzJg]Alejandro Paz - zona de piedras Casta - YouTube[/ame]

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.