Jump to content

Ποδηλατό-thread (CycleLab)

performer

Recommended Posts

• Replies 11,9k
  • Created
  • Last Reply

Είπα να κάνω μια δοκιμή με σέλα και χτύπησα αυτή εδώ:

Cyclist.gr - Bontrager Σέλα SSR

Την πήρα με το σκεπτικό ότι ας δώσω ένα 20άρικο και αν δεν μου κάτσει θα την πασάρω σε ένα φίλο.

Τελικά σε μια πρώτη επαφή, μου άφησε άριστες εντυπώσεις. Σίγουρα δεν είναι σαν μια σέλα κούρσας, είναι πιο all around, αλλά για αυτό που θέλω να κάνω, μάλλον είναι ταμάμ. Δεν θέλω να μπλέξω ακόμα με κολάν και ιστορίες. Θέλω να το καβαλάω όπως να είναι και να την κάνω να ξεδώσω χωρίς να σκέφτομαι "κάτσε να βάλω το κολάν πριν φύγω κτλπ"

Specialized Recall notice

2011 SIRRUS COMP

2011 VITA COMP

2011 TRICROSS

2011 SIRRUS EXPERT

2011 VITA EXPERT

2011 TRICROSS COMP

2011 SIRRUS ELITE

2011 VITA ELITE

2011 TRICROSS SPORT

το δικό μου crosstrail τη γλύτωσε λόγω του SunTour που φοράει,ενημερώστε τους κατόχους για την ανάκληση

Σήμερα έφαγα ένα πακέτο... Έκανα 5χλμ σχετικά κατηφορικά, όπου έπαιζα με μέση ωριαία τα 25χαω. Στην επιστροφή όμως, που ήταν σχετικά ανηφορικά, είχα και τον αέρα κόντρα... Ήταν τόσο δυνατός που σε ένα κατηφορικό σημείο, αν δεν έκανα πετάλι, δεν επιτάχυνε! :o

Σήμερα έφαγα ένα πακέτο... Έκανα 5χλμ σχετικά κατηφορικά, όπου έπαιζα με μέση ωριαία τα 25χαω. Στην επιστροφή όμως, που ήταν σχετικά ανηφορικά, είχα και τον αέρα κόντρα... Ήταν τόσο δυνατός που σε ένα κατηφορικό σημείο, αν δεν έκανα πετάλι, δεν επιτάχυνε! :o

Την έπαθα και εγώ εχθές στα λιμανάκια που πήγαινα προς γλυφάδα μεριά. Ευτυχώς στον γυρισμό είχε κόψει ο αέρας.Είναι ότι πιο εκνευριστικό μπορεί να σου τύχει με το ποδήλατο.

Εχθές που βγήκα με την κούρσα επιτέλους εκτός βάρκιζας και σε διαδρομή με μεγάλες υψομετρικές διαφορές αλλά και ευθείες, έπαθα πλάκα το πως ρολάρει η κούρσα για ακόμα μια φορά.

Εκεί που πήγαινα στον γυρισμό στην βουλιαγμένης με καμιά 30άρα, έχει ένα κατηφορικό στο φανάρι για το δημαρχείο βούλας. Σε μια απόσταση καμια 150άρα μέτρα χωρίς να κάνω πετάλι η κούρσα άρχισε να τρελαίνεται, κάποια στιγμή κοιτάω κοντέρ και πήγαινα με 52 χωρίς να κάνω πετάλι και άμα το άφηνα θα με ανέβαζε κι άλλο. Αν θυμάμαι καλά μιας και ειναι μια διαδρομή που την είχα κάνει άπειρες φορές με το ΜΤΒ , σε εκείνο το σημείο χωρίς πετάλι πρέπει να πήγαινα με καμιά 40άρα max.

Η διαδρομή είναι αυτή:

Vasileos Konstantinou/±ΓΉ»*ΙΒ Ι½ΓΔ±½Δ―½ΏΕ to Vasileos Konstantinou/±ΓΉ»*ΙΒ Ι½ΓΔ±½Δ―½ΏΕ - Google Maps

Την Κυριακή λέω να την κάνω προς Σαρωνίδα μεριά αν δεν φυσάει.

Συνήθεια είναι τα ρούχα κι όσο πιο γρήγορα τα συνηθίσετε τόσο πιο πολύ θα απολαμβάνετε και τις μεγάλες αποστάσεις. Πάνω από 50-60 χλμ με φόρμες και νορμαλ ρούχα είναι για βιτσιόζους.

Συνήθεια είναι τα ρούχα κι όσο πιο γρήγορα τα συνηθίσετε τόσο πιο πολύ θα απολαμβάνετε και τις μεγάλες αποστάσεις. Πάνω από 50-60 χλμ με φόρμες και νορμαλ ρούχα είναι για βιτσιόζους.

Σίγουρα, αλλά αν θες να πας μια μικρή βολτούλα, το να κάθεσαι να βάζεις το κολάν από μέσα είναι λίγο too much.

Μια ερωτησούλα στους κουρσάκιδες.

Οι διαφορές από compact δισκοβραχίονα σε 53/39 είναι μεγάλες?

Ειδικά το 34 -> 39 με ενδιαφέρει.

Αρκετά μεγάλη διαφορά σε αίσθηση ναι. Εξαρτάται βέβαια και με τι κασέτα είσαι πίσω τώρα. Αν πχ είσαι με 12-25 τώρα, μπορείς να βάλεις μια 12-29 με την 53/39 και να μη σου φανεί τόσο μεγάλη η διαφορά στις ελαφρές ταχύτητες. Ρολάρει καλύτερα πάντως ο μεγαλύτερος δίσκος.

Αρκετά μεγάλη διαφορά σε αίσθηση ναι. Εξαρτάται βέβαια και με τι κασέτα είσαι πίσω τώρα. Αν πχ είσαι με 12-25 τώρα, μπορείς να βάλεις μια 12-29 με την 53/39 και να μη σου φανεί τόσο μεγάλη η διαφορά στις ελαφρές ταχύτητες. Ρολάρει καλύτερα πάντως ο μεγαλύτερος δίσκος.

13-26 είμαι τώρα(8άρα)

Στην ευθεία με το 50-13 μου φαίνεται πολύ χαλαρό, απ την άλλη σε παρατεταμένα ανηφορικά κομμάτια το φοβάμαι το 39 μιας και είμαι αρχάριος ακόμα.

Απλά βρήκα μια καλή ευκαιρία για να πετάξω τον 2300 και να πάω σε ultegra αλλά είναι 53/39.

Ίσως να πρέπει να συνηθίσεις να γυρνάς τα πόδια γρηγορότερα. 50/13 με 100 cadence πρέπει να ναι κοντά στα 55-58 χλμ/ω το οποίο είναι ζόρικο νούμερο για μόνος σου στην ευθεία αν δεν σπριντάρεις.

Ίσως να πρέπει να συνηθίσεις να γυρνάς τα πόδια γρηγορότερα. 50/13 με 100 cadence πρέπει να ναι κοντά στα 55-58 χλμ/ω το οποίο είναι ζόρικο νούμερο για μόνος σου στην ευθεία αν δεν σπριντάρεις.

Δεν έχω ακόμα cadence αλλά το έχω στο πρόγραμμα μάλλον για αυτή την εβδομάδα.

55-58 μου είναι δύσκολο χωρίς σπριντάρισμα. Για συνεχόμενο κάπου στο 48-50 παίζω.

Απλά ακόμα δεν έχει επανέλθει ακόμα η ταχύτητα στα πόδια που είχα παλιά, ενώ στα πχ 50 βλέπω ότι έχω ακόμα δύναμη για να γυρίσω πιο βαριά ταχύτητα, δεν έχω την ταχύτητα για να συνεχίσω άνετα σε περισσότερα χλμ.

Απ ότι το βλέπω για αρχή το ξεχνάω να φύγω από compact, είναι αρκετά νωρίς, αλλά ο 2300 θα πάρει γρήγορα πόδι.

Με φόρμες ίσως, αλλά δεν είναι ντε και καλά μονόδρομος το κολάν!!

Εσώρουχο με παντ και ότι βερμούδα γουστάρεις για όσα χιλιόμετρα αντέχουν τα πόδια σου.

Όχι πως δεν έχω κολάν αλλά τα φοράω μόνο αν είναι τα πάντα άπλυτα : P

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.