Jump to content

Ποδηλατό-thread (CycleLab)

performer

Recommended Posts

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=4eTMDkbS0fc]YouTube - ‪World First BMX Triple Backflip - Jed Mildon May 28, 2011‬‏[/ame]

• Replies 11,9k
  • Created
  • Last Reply

Γνωρίζει κανείς καμιά καλή μάρκα για σαμπρέλες σε mountain 26'';

Όσες παίρνω, αν κάνω συχνά ποδήλατο (κάθε μέρα), σε μια εβδομάδα το πολύ σκάνε. Δεν κάνω τίποτα τρελές διαδρομές, σε άσφαλτο το κυκλοφορώ κυρίως.

ποιες αγοράζεις και τι πίεση τους βάζεις?

η ζάντα σου εσωτερικά είναι καθαρή από σκουπιδάκια και έχει εσωτερική επένδυση?

περνάς στο λάστιχο λίγο τάλκ ή πούδρα για τις τριβές?

η σαμπρέλα μπαίνει καθαρή ή την ακουμπάς στο έδαφος πριν οπότε παίζει να μαζεύει σκουπίδια?

οι kenda ειναι ανθεκτικες, 2.5Ε. Το πιο πιθανο ειναι να υπαρχει καποιο μικρο αγκαθακι μεσα στο λαστιχο που δεν φαινεται καλα, περιεργασου με ακριβεια το λαστιχο, δωσε 4῏5 λεπτα.

ποιες αγοράζεις και τι πίεση τους βάζεις?

η ζάντα σου εσωτερικά είναι καθαρή από σκουπιδάκια και έχει εσωτερική επένδυση?

περνάς στο λάστιχο λίγο τάλκ ή πούδρα για τις τριβές?

η σαμπρέλα μπαίνει καθαρή ή την ακουμπάς στο έδαφος πριν οπότε παίζει να μαζεύει σκουπίδια?

πάρε ή kenda όπως λέει ο φίλος λίγο πιο πάνω οι maxxis ενισχυμένες.Είναι λίγο πιο βαριές απο τις κανονικίες βέβαια(γύρω στα 400gr) η μία αλλά είναι πολύ ανθεκτικές.Πάνω σε dirt τις είχα και δεν νιώθανε μία

Όλα καθαρά είναι, τα έχω ψάξει.

@greekfragma Αν εννοείς επένδυση τον υφασμάτινο δακτύλιο μέσα στη ζάντα, ναι έχει. Ταλκ δε βάζω, θα το δοκιμάσω next time όμως (baby care και στις σαμπρέλες :p). Επίσης η πίεση στα λάστιχα είναι συνήθως 45-55.

Thanks guys για τις απαντήσεις.

Τις προηγούμενες σαμπρέλες τις έχεις κρατήσει; Τις πατσάρεις ή τις αλλάζεις; Γενικώς υπάρχει κάποιο επαναλαμβανόμενο σχέδιο στο που χάνει αέρα; Μερικές φορές γύρω από την τρύπα της βαλβίδας στη ζάντα το αλουμίνιο μπορεί να έχει τραχύ. Μπορείς να το τρίψεις λιγάκι με γυαλόχαρτο αν φαίνεται κάτι.

Ελάχιστες φορές χάνει αέρα απο γύρο απο τη βαλβίδα, ενώ τις περισσότερες από τρυπούλες ή τρύπες σε άσχετα μεταξύ τους σημεία. (σίγουρα κάποιες φορές φταίω κι εγώ γιατί δεν είμαι και πολύ φιλικός με τα πεζοδρόμια :p).

Edit: έχω να αλλάξω σαμπρέλα 8 μήνες τώρα, γιατί το χειμώνα δε το κινώ πολύ, αλλά αυτήν την εβδομάδα που ξανα ξεκίνησα είπα να ρωτήσω για να είμαι ready...

Αν είναι παλιό το λάστιχο και χτυπημένο μπορεί να έχει μικρά σκισίματα εσωτερικά που ανοίγουν όταν έρθουν στο κάτω μέρος υπό πίεση και "τσιμπάνε" την σαμπρέλα

Καινούριο είναι "σχετικά". Το άλλαξα πέρυσι τον Αύγουστο, άντε να έχει κάνει max 80km.

Αποτι μου λεει ο Λουκας που παω το ποδηλατο, το κοπανημα στο πεζοδρομιο δημιουργει ενα διπλο αντιδιαμετρικο τρυπημα (λεγομενο κ snake bite) το οποιο εμφανιζεται οταν εχει χαμηλη πιεση η σαμπρελα.

Αν δεν εχει το διπλο αυτο τρυπημα, αλλα κ το τρυπημα ειναι σε τυχαιο καθε φορα σημειο (αρα οχι συγκεκριμενο αγκαθακι῏-εστω κ πανω στο καρουμπαλο check again), τοτε μαλλον το λαστιχο σου ειναι πολυ ευπαθες σε πετρες κ οτιδηποτε εξεχει, οποτε κ πας σε κατι αλλο.

εδιτ> μετα απο καποιο research σας επισυναπτω και μπαταριες που θεωρουνται καλες=πολλους κυκλους ζωης, ελαφριες σε σχεση με διαθεσιμες Wh, διπλοτσεκαρισμα σωστης λειτουργιας.

http://www.pingbattery.com/servlet/StoreFront

Ηλιθιότητα μεγάλο πράγμα.. είτε είσαι με ποδήλατο, είτε είσαι με αυτοκίνητο ή με τρίκυκλο, άμα είσαι στόκος είσαι στόκος...

εγω θα του ειχα σπασει το ποδηλατο στα δυο αν μου τυχαινε σε μενα

Άρχισαν να φτάνουν τα πρώτα καλούδια για το νέο ποδήλατο το οποίο ευελπιστώ να βγει κάτω από 7κιλά, για την ακρίβεια 6.6 με τις ελαφριές ζάντες, είδωμεν.

Ritchey carbon stem 120mm

img-1588-5973.jpg

FSA K-Force 44cm, δε μπορούσα να τις ζυγίσω αλλιώς οπότε έβαλα το μπολ :p

img-1583-5972.jpg

Campagnolo carbon headset

img-1582-5971.jpg

Lizardskins bartape

img-1573-5962.jpg

Chainring bolts

img-1574-5963.jpg

Campagnolo Super Record 11 Front Deraileur band-on

img-1575-5964.jpg

Η αλυσίδα Campagnolo Record 11

img-1576-5965.jpg

Campagnolo Super Record 11 Rear Deraileur

img-1577-5966.jpg

Campagnolo Record 11

img-1578-5967.jpg

Campagnolo Super Record 11 Carbon shifters

img-1579-5968.jpg

Μισό κιλό καλώδιο campagnolo, μετά το κόψιμο και το ράψιμο θα μείνουν περίπου 300γρ από αυτά.

img-1580-5969.jpg

Campagnolo Super Record Bottom bracket cups

img-1581-5970.jpg

Carbon παγουροθήκες x2

img-1572-5961.jpg

Αυτά για την ώρα.. περιμένω ακόμα σκελετό (carbon), πηρούνι(carbon), σέλα(carbon), παλουκόσελο(carbon), φρένα (aloy cnc) και chainrings (carbon) για την πεταλιέρα.

To be continued...

Υ.Γ. Ότι θα έφτιαχνα ποδήλατο με ζυγαριά δε το είχα φανταστεί ποτέ μου :hehe:

FU... Εντυπώσεις από τη Lizardskins; Λέω να τη βάλω όταν αλλάξω ταινία :D.

BTW αύριο παραγγέλνω Bontrager R3 :triniti:

Κώστα ενημερωτικά, τα γραμμάρια που δηλώνουν οι κατασκευαστές και αυτά που βλέπεις εσύ στο ζύγι είναι τα ίδια?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.