Jump to content

Ποδηλατό-thread (CycleLab)

performer

Recommended Posts

παλεύω περίπου 8 ώρες.......

με μεγάλο δίσκο εμπρός και ρύθμιση του συρματόσχοινου όλη η κασέτα κουμπώνει σωστά όπως πρέπει.

πάω στο μικρό δίσκο μπροστά......μόλις περάσω το 6ο γρανάζι και όσο προχωράω προς το 10ο η αλυσίδα αρχίζει να γλύφει την έξω μεριά του εκτροχιαστή (που έχει ''μαζέψει'')...στο 7ο ή 8ο γρανάζι η αλυσίδα γλύφει στραβωμένη τον μύλο του εκτροχιαστή και κάποια στιγμή απλά απαγκιστρώνεται.

πριν το πρόβλημα μπορούσα άνετα να έχω μικρό δίσκο μπροστά και ακόμα και 10ο γρανάζι πίσω.......τώρα μετά το 7ο γρανάζι απλά φεύγει η αλυσίδα από τον εκτροχιαστή....:wall:

αν ρυθμίσω τα όρια και το συρματόσχοινο με τρόπο ωστέ να μην συμβαίνει το παραπάνω τότε ή δε θα μπαίνει το 1ο γρανάζι ή το 10ό....ή θα χτυπάει ο εκτροχιαστής στις ακτίνες (στην περίπτωση του 1ου γραναζιού)

• Replies 11,9k
  • Created
  • Last Reply

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=xkGBajG4TPc]YouTube - 6 - Advanced Rear Derailleur Adjustment[/ame]

Αυτό μου φανηκε πολυ περιγραφικό οταν αποφάσισα να το κανω κι εγω. Δεν μπορω να πω οτι το εφτιαξα καλύτερο από οτι ήταν πριν επειδή το έκανα πολύ βιαστικά :p Παρ'όλ'αυτα αν έχεις καθαρό μυαλο και δεν μπερδεύεις τα high low limits κλπ στο τέλος θα τα καταφέρεις.

μα το πρόβλημά μου ΔΕΝ ειναι στις αλλαγές ταχυτήτων.......μια χαρά κουμπώνει όλη η κασέτα.....απλά όταν ρυθμίζω ΣΩΣΤΑ όρια ΚΑΙ συρματόσχοινο τότε η αλυσίδα στο μικρό δίσκο μπροστά βγαίνει όταν περνάω το 7ο γρανάζι πίσω.....ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ.

Ε πέτα τότε τα campagnolo που είναι της πλάκας και πάρε κατι καλύτερο...

Πλάκα κανω φυσικά γιατι δεν έχω ιδέα για αυτό που λες

μα το πρόβλημά μου ΔΕΝ ειναι στις αλλαγές ταχυτήτων.......μια χαρά κουμπώνει όλη η κασέτα.....απλά όταν ρυθμίζω ΣΩΣΤΑ όρια ΚΑΙ συρματόσχοινο τότε η αλυσίδα στο μικρό δίσκο μπροστά βγαίνει όταν περνάω το 7ο γρανάζι πίσω.....ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ.

Σίγουρα δεν έχει στραβώσει κάτι από το πέσιμο;

Επίσης κοίταξε το ελατήριο του πίσω εκτροχιαστη. Μερικές φορές από χτύπημα βγαίνει από την θέση του και δεν τεντώνει καλά την αλυσίδα

το πέσιμο ήταν με την αριστερή πλευρά και τα έλεγξα όλα......το νύχι ίσιο όπως και οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να χαλάσει....

Είναι υπερβολή για ποδήλατο πόλης κι είναι λίγο για ποδήλατο βουνού.. Που έχεις σκοπό να το κυκλοφορείς κυρίως;

Είναι υπερβολή για ποδήλατο πόλης κι είναι λίγο για ποδήλατο βουνού.. Που έχεις σκοπό να το κυκλοφορείς κυρίως;

Κυρίως άσφαλτο, και λίγο χαλαρό χωματάκι ίσως. 2-3 φορές την βδομάδα σκέφτομαι να πηγαίνω στην δουλειά με ποδήλατο (17 χιλιόμετρα σύνολο πήγαινε-έλα). Και σίγουρα άλλες 3-4 ώρες βόλτα την βδομάδα. Για παραπάνω θα δείξει μιας και έχω πάνω από 10 χρόνια χωρίς ποδήλατο Κούρσα δεν θέλω για κανένα λόγο όμως. Από όσο διάβασα τα trekking είναι η καλύτερη λύση για αυτά που σκέφτομαι. Είναι ακριβό το ξέρω αλλά μου έχει κολλήσει τρελά εμφανισιακά:hm: και δύσκολα ξεκολλάω.

σήμερα παρότι κλειστά τα μαγαζιά βρήκα έναν μάγκα στο λιμάνι που έφτιαχνε ένα σκάφος......είχε πλήρη εργαλειοθήκη και επιτέλους έκανα σωστή δουλειά......έκατσα 10λεπτάκια και έγινε τζιτζί.

άψογες πλέον οι ταχύτητές μου.

τι ακριβώς είχε δε μπορώ να καταλάβω ακόμα.....αλλά αφού όλα καλά......χάρηκα ποδηλατάκι σήμερα:magic:

ποσο θα σου στοιχησει? παντως ενα ελαφρυ hardtail ειναι με καλα περιφερειακα και μετριοτατη αναρτηση. 26αρι δεν ειναι? μηπως να κοιταζες 29αρια?

edit> προσωπικα τα 29αρια δεν μου πολυαρεσουν, αλλα ταιριαζει στις δικες σου αναγκες, διοτι αν ειναι για 26αρι γιατι δεν παιρνεις ενα τετοιο σε πετρολ, νταξει ειναι canyon :D αλλα για τα λεφτα του (δεν ξερω ποσο εχεις βρει το cube, το βρισκω 1300+), εχεις πολυ καλυτερες ζαντες, αναρτηση που ειναι τα πιο βασικα.. ο δισκοβραχιονας ειναι ενα κλικ κατω (slx, δεν εχει διαφορα though) και επισης τα φρενα tou cube ειναι καλυτερα σε επιπεδο benchmark φαση (το δικο μου σκεψου εχει χειροτερα και καλα απο αυτα)..

edit2> απο γεωμετριες ολα τα hardtail πανω κατω ειναι ιδια, το συγκεκριμενο cube δειχνει λιγο πιο κλειστη γωνια, οπου κ σημαινει συγκριτικα πιο ευκολο στην ανηφορα, αλλα με 30ταχυτο κιβωτιο κ συγκριτικα 400gr πιο ελαφρυ το canyon, δεν νομιζω οτι κρινει το cube πιο ασφαλτινο, σιγουρα δεν ειναι τοσο χωματινο.

Κυρίως άσφαλτο, και λίγο χαλαρό χωματάκι ίσως. 2-3 φορές την βδομάδα σκέφτομαι να πηγαίνω στην δουλειά με ποδήλατο (17 χιλιόμετρα σύνολο πήγαινε-έλα). Και σίγουρα άλλες 3-4 ώρες βόλτα την βδομάδα. Για παραπάνω θα δείξει μιας και έχω πάνω από 10 χρόνια χωρίς ποδήλατο Κούρσα δεν θέλω για κανένα λόγο όμως. Από όσο διάβασα τα trekking είναι η καλύτερη λύση για αυτά που σκέφτομαι. Είναι ακριβό το ξέρω αλλά μου έχει κολλήσει τρελά εμφανισιακά:hm: και δύσκολα ξεκολλάω.

η διαμετρος ροδας και το στησιμο σε ενα trekking , δεν μιλαω για κουρσα, κανει τεραστια διαφορα.

δεν νομιζω για την χρηση που το θελεις σου κανει.

Αυτα που διαβασες οντως ισχυουν,

Φαντασου οτι ενα με τα μισα λεφτα αλλα Trekking ή πολης (όχι κουρσα) θα ειναι πολυ πιο ξεκουραστο και γρηγορο.

το trekking και σε χωματακι πατημενο μπαινουν μια χαρα.

Αν μπορουσες να κανεις κανα μηνα μ αυτο το cube και πηγαινες μετα σε κανα trekking θα καταλαβαινες την διαφορα

στην ασφαλτο, και θα ξεπερνουσες τον αρχικο ενθουσιασμο αγορας ( ενα εμφανησιακο καινουριο ποδηλατο στην προκειμενη)

απο την αλλη δεν μπορει να μην σου αρεσει εμφανησιακα ενα trekking Πολης με αυτο το μπατζετ που διαθετεις. :p

και δεν ειναι η μονο η υπερβολη απλα αν παρει MTB 26inch και 10χιλιαρικα να δωσει αν ειναι να πηγαινει σε ασφαλτο

των 600Ε trekking παλι καλυτερα θα πηγαινει.

UCI World Cup 2011 XCO 1 - Pietermaritzburg RSA - REPLAY - Mountain Bike Videos - Freecaster.tv powers extreme.com - High quality action sports videos and live events

Αν ενδιαφέρεται κάποιος το ΣΚ έγιναν οι πρώτοι αγώνες 4Χ, XC και downhill για το παγκόσμιο. Το λίνκ παραπάνω δείχνει τον αγώνα xc σε επανάληψη. Μάλλον θα ακολουθήσουν βίντεο για τους αγώνες 4Χ και για το downhill

@Dem & Fotme

Το Tonopah θεωρείται trekking και είναι 28αρι. Γιατί σας μοιάζει με MTB?:...:

Κι εγω trekking το ειχα θεωρήσει όταν το πρωτοειδα το ποδηλατακι και ειχα λατρεψει πολυ τα χρωματα του που λέει και ο φίλος. Δώστε ένα παράδειγμα trekking όσoι το θεωρείτε mtb...

UCI World Cup 2011 XCO 1 - Pietermaritzburg RSA - REPLAY - Mountain Bike Videos - Freecaster.tv powers extreme.com - High quality action sports videos and live events

Αν ενδιαφέρεται κάποιος το ΣΚ έγιναν οι πρώτοι αγώνες 4Χ, XC και downhill για το παγκόσμιο. Το λίνκ παραπάνω δείχνει τον αγώνα xc σε επανάληψη. Μάλλον θα ακολουθήσουν βίντεο για τους αγώνες 4Χ και για το downhill

Οι θεατές έχουν βουβουζέλες!!!!!!!!! :wall:

@Dem & Fotme

xexe , ε τοτε ακυρο οτι ειπα. Ετσι μου φανηκε sry :p

το πιρουνι ειναι λιγο "παραφωνια" σε σχεση με τα αλλα περιφεριακα αλλα αφου θα πηγαινεις σε δρομο Ok...

xexe , ε τοτε ακυρο οτι ειπα. Ετσι μου φανηκε sry :p

το πιρουνι ειναι λιγο "παραφωνια" σε σχεση με τα αλλα περιφεριακα αλλα αφου θα πηγαινεις σε δρομο Ok...

Τι θεωρείται καλό πιρούνι για Trekking όμως?

@Dem & Fotme

OK googlara τις ζαντες κ ειδα οτι ηταν 26, αν ειναι 28 οντως ειναι πιο ρολαριστο.

@idefix, για μενα το trekking bike ειναι ενα λιγο πιο ορθιο mountain bike, με 28αρες ροδες και πιο ψηλο λαιμο.

@unsto, δεν υπαρχει διαφορα στην αρχη λειτουργιας του, μπουκαλες ειναι ολες, αλλες λαδιου αλλες αεριου λαδιου.

οι καλες κλειδωνουν κ ειναι ρυθμιζομενες.

θα μπορουσες να πεις οτι οι trekking ειναι λιγο πιο μακριες λογω μεγαλυτερης ροδας κ εχουν πιο μικρη διαδρομη (μικροτερο βυθισμα).

o ψηλος λαιμος γιατι να οριοθετει τα trekking απο την στιγμη που ειναι το πιο ευκολο να παει στις ορεξεις του εκαστοτε οδηγου?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.