Jump to content

Ποδηλατό-thread (CycleLab)

performer

Recommended Posts

• Replies 11,9k
  • Created
  • Last Reply

Gomar είναι πολυ πιθανό να θέλει αλλαγή η μεσαία τριβή, δεν χρειάζεται να αλλάξεις όλον τον δισκοβραχιονα. Μια τριβή με 30ε παίζει να είναι 20 φορές ποιοτικοτερη απο αυτή που είχε πάνω το ποδήλατο όταν το πήρες. Εγώ την άλλαξα πολυ νωρίς πάνω στο 3 μηνο.

επειδη αυτα που σας βαζει ο φιλος ειναι ευκολα....αν το ποδηλατο δεν εχει κλειστου τυπου και θελετε (λεμε τωρα) να μεταβειτε σε αυτο ...τι αλλαζετε??

Yποθετω το ΒΒ30 το ξεχναω εε?(γενικα σαν μεσαια τριβη)

Προφανώς για φτηνότερο βάζουν βουνού. Έχει μακρύ ultegra πχ.

Σωστό, αλλά φτάνει μέχρι 29 δόντια το μακρύ Ultegra. Το deore παράδειγμα νομίζω ότι μπορεί να φτάσει μέχρι και 39 πίσω. Φαντάσου μια τριπλή στον μικρότερο δίσκο με 39 πίσω.. ανεβαίνεις το βουνό κάθετα χεχε.

Όχι εχουν ηδη μεσα τα pads και θα σου κρατησουν για αρκετο καιρο.

Λογικα ουτε καν εξαερωση θα θελουν εκτος αν χρειαστει να κοψεις καλωδιο.

Αν χρεαστεις εξαερωση θα πρεπει να το πας καπου να το κανουν γιατι θελει Avid εργαλεια συριγγες κτλ

αλλα δεν ειναι τιποτα...

Στειλε και ενα email στο CRC να δεις αν θελεις IS ή Post mount για να ειμαστε σιγουροι αν και σ ενα ποδηλαταδικο θα εχουν μετατροπεις.. Νομιζω το Is σου κανει αλλα στειλε και ενα email για καλο κ κακο, σε λιγες ωρες θα απαντησουν αυτοι.

Ήρθαν και εγκαταστάθηκαν (μπρος πίσω τελικά). Δεν ήθελαν εξαέρωση αλλά έχω ένα θέμα, παραείναι μαλάκα για τα γούστα μου, δηλαδή το φρένο σχεδόν τερματίζει στο τιμόνι, κι είμαι συνηθισμένος να πιάνουν στο πολύ αμέσως. Κοίταξα λίγο το manual αλλά δε βλέπω πως "σκληραίνει". Καμιά ιδέα;

Ήρθαν και εγκαταστάθηκαν (μπρος πίσω τελικά). Δεν ήθελαν εξαέρωση αλλά έχω ένα θέμα, παραείναι μαλάκα για τα γούστα μου, δηλαδή το φρένο σχεδόν τερματίζει στο τιμόνι, κι είμαι συνηθισμένος να πιάνουν στο πολύ αμέσως. Κοίταξα λίγο το manual αλλά δε βλέπω πως "σκληραίνει". Καμιά ιδέα;

απο που εβγαλες το συμπερασμα οτι δεν θελουν ?

δεν ειναι καθολου μαλακα, ειναι πολυ σκληρα και πιανουν μετα τα 1εκ συνηθως στα 2εκ με πολυ δυναμη αρα θα σε αφησουν

ικανοποιημενο, βεβαια στην αρχη θελουν λιγο στρωσιμο τα τακακια για να αρχισουν να πιανουν.

απο αυτα που λες εμενα μου φαινεται οτι θελουν εξαερωση τα δικα σου, δεν ειναι κατι ασυνηθιστο.

Υπαρχει και ενα αλενακι μεσα στην μανετα απο την εσωτερικη μερια, αλλα ειναι για μικρορυθμιση (αυτο δεν το εχω πειραξει ακομα εγω, δεν χρειαστηκε)

αν ο λεβιες κανει τοσο μεγαλη διαδρομη που λες μαλλον τα πας για εξαερωση. Και ενας αλλος που τα πηρε ηθελαν.

Μην ανησυχεις μολις ρυθμιστουν θα φρεναρεις καλα @5.1, μεγειες

Ευχαριστώ, βασικά στο manual το έγραφε ότι δε θέλουν. Συγκεκριμένα έλεγε ότι αν χρειαστείς να κόψεις το καλώδιο θα χρειαστεί εξαέρωση.

αν κανει μεγαλη διαδρομη θελουν εξαερωση σιγουρα.

αν ομως ειναι κοντα στο grip τοτε θελει πειραγμα η βιδα να ανοιξει η διαδρομη.

επειδη αυτα που σας βαζει ο φιλος ειναι ευκολα....αν το ποδηλατο δεν εχει κλειστου τυπου και θελετε (λεμε τωρα) να μεταβειτε σε αυτο ...τι αλλαζετε??

Yποθετω το ΒΒ30 το ξεχναω εε?(γενικα σαν μεσαια τριβη)

Θα σου έλεγα να το βγάλεις και να ψάξεις στο εμπόριο για skf, fag, koyo, κλειστά με λάστιχο. Όμως δεν αξίζει τον κόπο. Παίρνεις κορυφαίο bb με τα ίδια λεφτά

50ευρώ έχει το κιτ εξαερωσης :o

Δεν είναι ανάγκη να πάρεις το αυθεντικό. Έγω έχω ένα απο το ebay και μια χαρά έκανα την δουλειά μου

New Avid disc brake BLEED KIT Juicy 3 5 7 Elixir Code on eBay (end time 22-Apr-11 01:45:41 BST)

(δεν έχω αυτό αλλά παρόμοιο)

+ υγρά φρένων dot 5.1 απο μαγαζί με είδη μοτοσυκλέτας @9 ευρώ ή και λιγότερα.

Και αν χρειαστεί να κοντέψεις και τους σωλήνες

Avid Hose Barbs -Threaded | Buy Online | ChainReactionCycles.com

Avid Juicy 05/06 Compression Olive | Buy Online | ChainReactionCycles.com

Από ένα για κάθε φρένο

50ευρώ έχει το κιτ εξαερωσης :o

Γιατι δεν πας να σου κανουν εξαερωση σε ενα μαγαζι να πληρωσεις κ λιγοτερα;

Ναι αυτό θα κάνω, λογικά δε θα χρειαστούν εξαέρωση για πολύ καιρό μετά.

Πρέπει να περιμένω την εξαέρωση για να βγω με το ποδήλατο ή απλά η αίσθηση θα αλλάξει;

Ναι αυτό θα κάνω, λογικά δε θα χρειαστούν εξαέρωση για πολύ καιρό μετά.

Πρέπει να περιμένω την εξαέρωση για να βγω με το ποδήλατο ή απλά η αίσθηση θα αλλάξει;

Τα τακακια πρέπει να προσεχείς στην αρχή μέχρι να στρωσουν λίγο , μην τα πατάς με δύναμη να κυλάει η ρόδα,μπορείς να πας με το ποδήλατο στο μαγαζί. Και ποτέ μην σου πέσει λάδι , λιπαντικο κτλ πάνω στα φρένα ή στους δίσκους.

Εχετε κανα προχειρο λινκ για κανα stand να βαλω στο τιμονι για να βαζω το κινητο (gps, γαρ)??? Προφανως κατω απο 200 ευρω... δεν θελω campagnolo... αν γινεται και με 5 ευρω κιολας :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.