Jump to content

Ποδηλατό-thread (CycleLab)

performer

Recommended Posts

συνεχόμενα 6-7% για 5 χλμ με διαλύει,φτάνω πάνω κομμάτια,μετά που είναι φλαταδουρα είναι η χαρά του ποδηλάτη βέβαια...βουνό σίγουρα δεν βγάζω με τόση ευκολία(για αυτό και κράτησα και την 12-28)

Bicycle gearing - Wikipedia, the free encyclopedia

χονδρικά,όσα λιγότερα δόντια πίσω,τόσο πιο δύσκολα πεταλάρεις,για πχ το 11-25 που αναφέρω πιο πριν είναι ο τελευταίος και ο πρώτος δίσκος στην καινούργια κασέτα που έβαλα.

το 53/39 που λέει ο ντιτζευ είναι οι μπροστά δίσκοι της κούρσας,η προηγούμενη κασέτα που είχα,έχει αναλογία 12/28 δλδ περισσότερα δόντια άρα πιο εύκολο πεταλι και βοήθεια στις κλίσεις/μεγαλες ανηφορες κ.α αλλά και μειωμένη τελική

http://www.babs.co/gears/gain_ratio.htm

Έγινε επεξεργασία από wrong method

Να ρωτησω ρε παιδες κατι εγω: μιλαγα με ενα φιλο ο οποιος δεν ασχολειται με το ποδηλατο. Με προβληματισε πολυ ομωσ λεγοντας μου για τη σελα μου. Ειναι η μαματη, τελειως απλη χωρις "σκισιμο" στη μεση για πιο ανεση. Εμενα βεβαια απο ανεση ειναι μια χαρα. Την εχω συνηθισει.

Εσεις τι λετε; Να ψαξω για μια σελα με "σκισιμο" στη μεση; Ειναι καλυτερες για τα φρυδια μας; Τι σελα εχετε εσεις;

Αν κάθεσαι σωστά, δηλαδή με σωστά μοιρασμένο το βάρος στα χέρια και στα κωλοκόκαλα :hehe: (περίπου 60% πίσω 40% μπροστά) τότε δε χρειάζεται το άνοιγμα στη μέση. Η αγαπημένη μου σέλα είναι αυτή:

smud_saddle2.1.jpg

Ένα πολύ ευλύγιστο κομμάτι carbon.

Έλα ρε, σε τι κλίσεις δυσκολεύεσαι με 34/25; Τα πυρηναία τα έβγαλα με 39/27.

Μου άρεσε αυτο και εξού και τρολάρω!

Μια μέρα μιλούσε ο Colin McRae ο αύμνηστος με ένα φίλο του που είχε πάρει ένα GroupN αυτοκίνητο και μάθαινε τον Διόνυσο και του έλεγε:

"Έλα ρε γιατί δυσκολεύεσαι να μπείς με ανάποδα, με βροχή, σε ανάποδη κλήση σε χαλίκι με 130? εγώ μπαίνω με 160"

:daisy::daisy::daisy:

Όσο μικρότερος είναι ο δίσκος μπροστά κι όσο περισσότερα δόντια έχεις πίσω τόσο πιο εύκολο είναι το πεταλάρισμα σε ανηφοριές. Με 36 πίσω ανεβαίνεις το βουνό κάθετα :p

Μου άρεσε αυτο και εξού και τρολάρω!

Μια μέρα μιλούσε ο Colin McRae ο αύμνηστος με ένα φίλο του που είχε πάρει ένα GroupN αυτοκίνητο και μάθαινε τον Διόνυσο και του έλεγε:

"Έλα ρε γιατί δυσκολεύεσαι να μπείς με ανάποδα, με βροχή, σε ανάποδη κλήση σε χαλίκι με 130? εγώ μπαίνω με 160"

:daisy::daisy::daisy:

Να προσθέσω επίσης ότι έχει μικρό κωλαράκι με ότι αυτό συνεπάγεται για την περιοχή που περνάει η αρτηρία για την οποία συζητάμε... : P

LOL ρε, ευχαριστώ για το κομπλιμέντο αλλά είμαι distinctively average που λένε κι οι αγγλοσάξονες φίλοι μας :p

Τα πάντα είναι σχετικά όμως, το average το δικό σου είναι μάλλον αρκετά πάνω από τον μέσο ερασιτέχνη ποδηλάτη:upside:

Παίδες καιρός να πάρω pedals... Ακούω τις προτάσεις σας.

Με clip ή χωρίς? Και για αγορά παπουτσιών ψήνομαι επίσης...

το ποδήλατο είναι MTB αλλά μόνο σε βουνό δεν έχω πάει ακόμα, θα γίνει και αυτό

Πιο πού χρήση πάντως είναι road/λίγο χώμα

Αν πάρω με clip μου αρέσουν τα pedal από CrankBrothers για να σας δώσω και μια ιδέα

Αν κάθεσαι σωστά, δηλαδή με σωστά μοιρασμένο το βάρος στα χέρια και στα κωλοκόκαλα :hehe: (περίπου 60% πίσω 40% μπροστά) τότε δε χρειάζεται το άνοιγμα στη μέση. Η αγαπημένη μου σέλα είναι αυτή:

smud_saddle2.1.jpg

Ένα πολύ ευλύγιστο κομμάτι carbon.

Δυσκολα μου βαζεις. Και πως θα μετρησω ακριβως το ποσοστο βαρους στα χερια και στα κωλοκοκαλα;

Το ποδηλατο μου ειναι ρυθμισμενο συμφωνα με διαφορα βιντεο που εχω δει, απο youtube. Τιποτα εξειδικευμενο.

Παίδες καιρός να πάρω pedals... Ακούω τις προτάσεις σας.

Με clip ή χωρίς? Και για αγορά παπουτσιών ψήνομαι επίσης...

το ποδήλατο είναι MTB αλλά μόνο σε βουνό δεν έχω πάει ακόμα, θα γίνει και αυτό

Πιο πού χρήση πάντως είναι road/λίγο χώμα

Αν πάρω με clip μου αρέσουν τα pedal από CrankBrothers για να σας δώσω και μια ιδέα

Wiggle | Shimano XT PD-M785 Trail Wide Platform Pedals | Clip-In Pedals

Δυσκολα μου βαζεις. Και πως θα μετρησω ακριβως το ποσοστο βαρους στα χερια και στα κωλοκοκαλα;

Το ποδηλατο μου ειναι ρυθμισμενο συμφωνα με διαφορα βιντεο που εχω δει, απο youtube. Τιποτα εξειδικευμενο.

A Comfortable Bicycle Saddle

για περιπτώσεις ανάγκης,μπορείς και με απλά παπούτσια,χάνεις όμως μεγάλο μέρος της δύναμης έτσι.

μπορείς να πας σε πλατφόρμα/spd compo Wiggle | Shimano M324 Combination Pedals | Clip-In Pedals μέχρι να συνηθίσεις

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.