Jump to content

Ποδηλατό-thread (CycleLab)

performer

Recommended Posts

Ρε παπαρικο τωρα το ειδα. Ομορφο το ποδηλατακι σου!Οχι σαν την προηγουμενη μουφα Cube που μοστραρες! Κι εγω για focus raven πηγαινα αλλα με κερδισε το used Speci...

Καλοταξιδο και break a leg, troubleshooter :daisy:

Πφφ, πριν 3 μήνες χτύπησα τον ώμο μου, φάε την γλώσσα σου:p

• Replies 11,9k
  • Created
  • Last Reply
Πφφ, πριν 3 μήνες χτύπησα τον ώμο μου,

"Ετσι ειναι η ζωη" (ΤΜ) ® by you :p

Προχθές βγήκα με το ποδήλατο μετά από καιρό. Στην επιστροφή μετά από περίπου 20km ξεκίνησε να ακούγεται ένας ενοχλητικός περιοδικό ήχος. Οπότε έφτανε το πετάλι σε ένα συγκεκριμένο σημείο στον 2ο δίσκο άκουγα το άκρως αποκρουστικό κλακ κλακ κλακ απο τα βάθη της ποδηλατικής κολάσεως. Τον εχθρό κάθε ψυχαναγκαστικού ποδηλάτη!

Δυο λεπτά ήταν αρκετά για να με κατεβάσουν από την σέλα προς αναζήτηση της πηγής του θορύβου. Απέτυχα. Έκανα υπομονετικά πετάλι μέχρι να φτάσω σπίτι...

Σήμερα με περίσσεια υπομονή βρήκα (κατά τυχη) την αιτία.

post-9685-1416077972,9035_thumb.jpg

Και ερωτώ τώρα. Έχει κάποιο σκοπό αυτό το αυτοκόλλητο; Πρέπει να υπάρχει απόσταση 1mm αν κατάλαβα καλά; Να το βγάλω να τελειώνω, ή ξεκουρδίστηκε κατι και άρχισαν τα δοντάκια του δισκου να το ακουμπάνε;

Κατι ακόμα, μερικές φορές το στεφάνι του τροχου έρχεται σε επαφή με τα pads των φρένων. Αυτό που κάνω εγώ είναι να ξεκουμπωσω τον τροχό και να κεντράρω με μπακάλικο τρόπο το στεφάνι ανάμεσα στα V brakes. Υπάρχει κάποιος "σωστος" τρόπος για να γίνει το κεντράρισμα του τροχού; Η μήπως πρέπει να κάνω το αντίθετο και να κεντράρω τα pads σε σχέση με τον τροχό;

Sent from my Galaxy Note II

Προχθές βγήκα με το ποδήλατο μετά από καιρό. Στην επιστροφή μετά από περίπου 20km ξεκίνησε να ακούγεται ένας ενοχλητικός περιοδικό ήχος. Οπότε έφτανε το πετάλι σε ένα συγκεκριμένο σημείο στον 2ο δίσκο άκουγα το άκρως αποκρουστικό κλακ κλακ κλακ απο τα βάθη της ποδηλατικής κολάσεως. Τον εχθρό κάθε ψυχαναγκαστικού ποδηλάτη!

Δυο λεπτά ήταν αρκετά για να με κατεβάσουν από την σέλα προς αναζήτηση της πηγής του θορύβου. Απέτυχα. Έκανα υπομονετικά πετάλι μέχρι να φτάσω σπίτι...

Σήμερα με περίσσεια υπομονή βρήκα (κατά τυχη) την αιτία.

[ATTACH]59731[/ATTACH]

Και ερωτώ τώρα. Έχει κάποιο σκοπό αυτό το αυτοκόλλητο; Πρέπει να υπάρχει απόσταση 1mm αν κατάλαβα καλά; Να το βγάλω να τελειώνω, ή ξεκουρδίστηκε κατι και άρχισαν τα δοντάκια του δισκου να το ακουμπάνε;

Κατι ακόμα, μερικές φορές το στεφάνι του τροχου έρχεται σε επαφή με τα pads των φρένων. Αυτό που κάνω εγώ είναι να ξεκουμπωσω τον τροχό και να κεντράρω με μπακάλικο τρόπο το στεφάνι ανάμεσα στα V brakes. Υπάρχει κάποιος "σωστος" τρόπος για να γίνει το κεντράρισμα του τροχού; Η μήπως πρέπει να κάνω το αντίθετο και να κεντράρω τα pads σε σχέση με τον τροχό;

Θα χαλάσεις τα κέντρα έτσι. Άνοιξε τα v-brakes, ξαναβγάλε τον τροχό και τοποθέτησε τον να καθήσει σωστά. Κλείσε τα vbrakes και ρύθμισε μόνο αυτά.

Το αυτοκόλλητο, όχι δεν έχει λόγο ύπαρξης εκτός της αρχικής πληροφόρησης κατά το στήσιμο. Απομάκρυνε το και δες αν είναι σωστά ρυθμισμένος ο εκτροχιαστής.

Ωραίο αλλά... δεν νομίζω ότι κάνουν την διαφορά τόσο πολύ. Άσε το δούλεμα που θα φάει καποιος από τους (μη) ποδηλάτες φίλους του...

Which reminds me, πρέπει να αγοράσω πίσω φωτάκι για το ποδήλατο στην Ελλάδα...

Αυτό ή αυτό?

Edit:

Έχω και ένα ζευγάρι σαν της φωτό, επαναφορτιζόμενα! (Χωρίς φωτάκια τρως πρόστιμο στην Ολλανδία). Δεν τους φαίνοντε αλλά είναι αρκετά καλά. Το πίσω δεν έχω πως να το στερεώσω σωστά όμως, εδώ με ενδιαφέρει απλά να φαίνεται οπότε το κρεμάω από πίσω (στην τσάντα), στην Ελλάδα, αν δεν στοχευει τον οδηγό, κινδυνευεις.. Το μπροστά, μπορώ να το βάλω είτε στο τιμόνι, είτε στο κράνος...

set-mini-led-lampjes-41155070-product_rd-301295455.jpg

Ωραίο αλλά... δεν νομίζω ότι κάνουν την διαφορά τόσο πολύ. Άσε το δούλεμα που θα φάει καποιος από τους (μη) ποδηλάτες φίλους του...

Which reminds me, πρέπει να αγοράσω πίσω φωτάκι για το ποδήλατο στην Ελλάδα...

Αυτό ή αυτό?

Edit:

Έχω και ένα ζευγάρι σαν της φωτό, επαναφορτιζόμενα! (Χωρίς φωτάκια τρως πρόστιμο στην Ολλανδία). Δεν τους φαίνοντε αλλά είναι αρκετά καλά. Το πίσω δεν έχω πως να το στερεώσω σωστά όμως, εδώ με ενδιαφέρει απλά να φαίνεται οπότε το κρεμάω από πίσω (στην τσάντα), στην Ελλάδα, αν δεν στοχευει τον οδηγό, κινδυνευεις.. Το μπροστά, μπορώ να το βάλω είτε στο τιμόνι, είτε στο κράνος...

set-mini-led-lampjes-41155070-product_rd-301295455.jpg

Ποσο πισω ειμαστε ρε φιλε....??????

καλά τα ποστάρεις, κανα χώμα πατάς? :p

μπα 2 βδομάδες τώρα,μόνο με την κούρσα,είχα πάθει σύνδρομο στέρησης :D

δεν βρέχει και λίγο να μαλακώσει το χώμα γμτ,με τόσο κρύο έχει παγώσει και γλιστρά σαν γυαλί σε μερικά σημεία

Παιδες πριν λιγο που βρεθηκα στο μοναστηρακι ρωτησα για την κουρσιτσα μου που θελει update σε ζαντες και λαστιχα (favorit special 70) πως σας ακουγονται αυτες οι τιμες

Για 28" ζαντες αλουμινιου 30ε η μια και καμια 10αρια το λαστιχο το ενα ...

Θα ειθελα αυτα να μου βγουν ενα 50αρι 60αρι το πολυ γιατι θελω να αγορασω και κρανος :D

Στάλθηκε απο Thelab.gr Phone

Δοκιμασμένη με δύο ποδήλατα μέχρι τα 170km. Πρόσεξε το θέμα της αεροτομής μόνο.

http://www.thelab.gr/off-topic/podilato-thread-cyclelab-65113-372.html#post1063334834

Lakiss σε ευχαριστώ πολύ. Είχα καταλήξει στην ίδια σχάρα λόγω παρόμοιου αυτοκίνητου (focus mkII 5dr). Οπότε καταλαβαίνει ότι με βοήθησες πολύ να τσεκάρω αν όντως κάνει! Θυμάσαι από που την πήρες και πόσο?

Κι εγώ το ίδιο αμάξι έχω κι εκνευρίζει πολύ η αεροτομή. Κόντεψα να πάω να πάρω την σχάρα οροφής για να γλιτώσω όλη αυτήν την ιστορία...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.