Jump to content

Ποδηλατό-thread (CycleLab)

performer

Recommended Posts

Αλλαγή σέλας, παλουκόσελου, λαιμού, ταινίας τιμονιού και καλωδίων! Νομίζω το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλό.

post-44-1416077955,9349_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία από unstoppable

Οχι οτι επειγομαι απλα ετσι το αφηνω να παρω καμια ιδεα απο κανεναν.

Τελικα παρα τις παραινεσεις των admin-ιδων παρεμεινα στην mountain παρεα για τους ανωμαλο-πεζοδρομους της Αθηνας και πηρα mountain (παλι).

Ψαχνω αν μπορεσω (και παιξει κανα τρελλο σκοτωμα απο ebay/crc/planet x) να αναβαθμισω κανα component στο ποδηλατο.

Μεσα στα γενικοτερα πηρε το ματι μου το set της SRAM XX1 με 11 πισω και 1 μπροστα. Αρχικα ειπα "τι μλκ ειναι αυτη?" αλλα μετα βλεποντας οτι εξαιρετακα σπανια "αποχωριζομαι" την μεγαλη σκαλα στον μπροστα der ελεγα μηπως "βολεψει".

Γλυτωνω απο εξοδα το μπροστινο der και μοχλο. Υποψην το ποδηλατο ειναι με 3χ9 τωρα με X9/X0 στο πισω και Χ9/SLX στο μπροστα.

Επισης το specialized ηρθε με elixir CR SL φρενα.... Αξιζει να κοιταζω μηπως δω καμια ευκαιρουλα (50-75% off) σε αυτα? Γενικα παντως μου τρωει γρηγορα τα τακακια... Ειδικα το "πισω" μου φαγωθηκε σε 1 μηνα... Μαλλον καποια μουφα μου εβαλε ο ποδηλατας που μου τα αλλαξε.

Οπως ειπα δεν ψαχνομαι για αλλαγη... απλα εχω τα ματια μου ανοιχτα, αν τυχον δω κανα μοντελο να το σκοτωνουνε να το χτυπησω.

[MENTION=1498]SLN[/MENTION] πριν ξεκινήσω να σου λέω, για μια μάλλον καλή προσφορά, να πω πως δεν έχω ιδέα από ποδήλατα και πως ξεκίνησα να φτιάχνω για τον χαβαλέ ενα που λειπουν τα ποτηρια για να στηθει. Από ότι διάβασα στα φορουμ τα φρένα που έβαλα 2-3 σελίδες πριν είναι πολύ καλά. Λέγονται magura mtc όπου c βλέπε cube,και είναι τα αντίστοιχα σε επιδόσεις με τα mts όπου s βλέπε specialized. Είναι η κάπου ανάμεσα στα ΜΤ4 και 6 η τα 6 με άλλη ονομασία. Όπως και να έχει στο bike discount τα έχει 100 ευρώ πίσω μπρος με δίσκους, στηρίγματα κτλ κτλ έτοιμα να μπουν δηλαδή με 100 €. 95 για την ακρίβεια. Έχω παραγγείλει και τα περιμένω από την προηγούμενη βδομάδα, δεν είμαι από αυτούς που θα το πιέσουν το ποδήλατο για να πω αν είναι καλά η όχι τα φρένα,απλά για ενημέρωση ολων! Είναι καρμπον κτλ κτλ. Αυτά!

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

edit:

http://www.bike-discount.de/shop/k496/a117020/mtc-frontbrake-special-edition-black.html

http://www.bike-discount.de/shop/a117028/mtc-rearbrake-special-edition-black.html

τα λινκς.

Έγινε επεξεργασία από panos444

Οχι οτι επειγομαι απλα ετσι το αφηνω να παρω καμια ιδεα απο κανεναν.

Τελικα παρα τις παραινεσεις των admin-ιδων παρεμεινα στην mountain παρεα για τους ανωμαλο-πεζοδρομους της Αθηνας και πηρα mountain (παλι).

Ψαχνω αν μπορεσω (και παιξει κανα τρελλο σκοτωμα απο ebay/crc/planet x) να αναβαθμισω κανα component στο ποδηλατο.

Μεσα στα γενικοτερα πηρε το ματι μου το set της SRAM XX1 με 11 πισω και 1 μπροστα. Αρχικα ειπα "τι μλκ ειναι αυτη?" αλλα μετα βλεποντας οτι εξαιρετακα σπανια "αποχωριζομαι" την μεγαλη σκαλα στον μπροστα der ελεγα μηπως "βολεψει".

Γλυτωνω απο εξοδα το μπροστινο der και μοχλο. Υποψην το ποδηλατο ειναι με 3χ9 τωρα με X9/X0 στο πισω και Χ9/SLX στο μπροστα.

Επισης το specialized ηρθε με elixir CR SL φρενα.... Αξιζει να κοιταζω μηπως δω καμια ευκαιρουλα (50-75% off) σε αυτα? Γενικα παντως μου τρωει γρηγορα τα τακακια... Ειδικα το "πισω" μου φαγωθηκε σε 1 μηνα... Μαλλον καποια μουφα μου εβαλε ο ποδηλατας που μου τα αλλαξε.

Οπως ειπα δεν ψαχνομαι για αλλαγη... απλα εχω τα ματια μου ανοιχτα, αν τυχον δω κανα μοντελο να το σκοτωνουνε να το χτυπησω.

γύρω στο 800άρι θα πάει η ΧΧ1

κοίτα πόσο κάνει μονο η κασέτα

SRAM XG 1199 XX1 Kassette 11-fach 10-42

Εάν είσαι κάτω απο 90 κιλά τα φρένα νομίζω είναι ικανοποιητικά

εάν πατάς και το μπροστινό ::-p

Έχεις θέμα με την δύναμη των φρένων ή απλά αναρωτιέσαι για το τακάκι?

Στην επόμενη αλλαγή ζήτα να σου βάλει ένα ζευγάρι ημι μεταλλικά/μεταλλικά

SwissStop Disc Brake Pads Avid Elixir Disc 26 S

Kool Stop Scheibenbremsbelge Avid Elixir

εντιτ

και λίγα είπα

http://www.bike-components.de/products/info/p32562_XX1-Trigger-Gruppe-1x11--GXP--ohne-Naben-.html

http://www.bike-components.de/products/info/p37886_X01-Trigger-Gruppe-1x11--GXP--ohne-Naben--red-Modell-2014-.html

Έγινε επεξεργασία από cddaraa

γύρω στο 800άρι θα πάει η ΧΧ1

κοίτα πόσο κάνει μονο η κασέτα

SRAM XG 1199 XX1 Kassette 11-fach 10-42

Εάν είσαι κάτω απο 90 κιλά τα φρένα νομίζω είναι ικανοποιητικά

εάν πατάς και το μπροστινό ::-p

Έχεις θέμα με την δύναμη των φρένων ή απλά αναρωτιέσαι για το τακάκι?

Στην επόμενη αλλαγή ζήτα να σου βάλει ένα ζευγάρι ημι μεταλλικά/μεταλλικά

SwissStop Disc Brake Pads Avid Elixir Disc 26 S

Kool Stop Scheibenbremsbelge Avid Elixir

εντιτ

και λίγα είπα

Sram XX1 Trigger Gruppe 1x11, GXP, ohne Naben - bike-components

Sram X01 Trigger Gruppe 1x11, GXP, ohne Naben, red Modell 2014 - bike-components

Κοιτα ... λογικα να το παρεις.... αν θες να αναβαθμισεις Χ9/Χ0 groupset καπου εκει θα παιξεις. Πολυ ψηλα για μενα για μονοκοπανια αγορα. Επειδη(ς) δεν το πολυβιαζομαι και ειμαι στην φαση του panos444, το ποδηλατο δουλευει μια χαρα... απλα αν τυχον παιξει κανα 50-75% σε περσινα κλπ κλπ μοντελα το κοιταω, και ας τα παρω και χωριστα.

Για τα 90 κιλα πρεπει να γυρισω στο 2005-2006 :p αλλα παντα φρεναρω και με τα 2 φρενα. Τωρα επειδη πρωτη φορα ειδα κι εγω υδραυλικα φρενα και χαρηκα... παιζει να εκανα 2-3 κωλιες παραπανω βρε αδερφε ετσι for the love of the game... αλλα το να παω απο το μηχανικο δισκοφρενο του παλιου specialized που 2-3 χρονια δεν του ειχα αλλαξει τιποτα (χωρις να γδερνω κανενα δισκο ετσι :p ) στο υδραυλικο του νεου που θελει αλλαγη στο μηνα-διμηνο... μου εκατσε ασχημα.

Παραγγειλα κατι sintered απο crc (Clarks Avid Elixir Disc Brake Pads | Chain Reaction Cycles) γιατι δεν μπορουσα να βρω semi metallic σε στοκ (και σε φυσιολογικη τιμη) εκει που εψαξα.

Κοιτα ... λογικα να το παρεις.... αν θες να αναβαθμισεις Χ9/Χ0 groupset καπου εκει θα παιξεις. Πολυ ψηλα για μενα για μονοκοπανια αγορα. Επειδη(ς) δεν το πολυβιαζομαι και ειμαι στην φαση του panos444, το ποδηλατο δουλευει μια χαρα... απλα αν τυχον παιξει κανα 50-75% σε περσινα κλπ κλπ μοντελα το κοιταω, και ας τα παρω και χωριστα.

Για τα 90 κιλα πρεπει να γυρισω στο 2005-2006 :p αλλα παντα φρεναρω και με τα 2 φρενα. Τωρα επειδη πρωτη φορα ειδα κι εγω υδραυλικα φρενα και χαρηκα... παιζει να εκανα 2-3 κωλιες παραπανω βρε αδερφε ετσι for the love of the game... αλλα το να παω απο το μηχανικο δισκοφρενο του παλιου specialized που 2-3 χρονια δεν του ειχα αλλαξει τιποτα (χωρις να γδερνω κανενα δισκο ετσι :p ) στο υδραυλικο του νεου που θελει αλλαγη στο μηνα-διμηνο... μου εκατσε ασχημα.

Παραγγειλα κατι sintered απο crc (Clarks Avid Elixir Disc Brake Pads | Chain Reaction Cycles) γιατι δεν μπορουσα να βρω semi metallic σε στοκ (και σε φυσιολογικη τιμη) εκει που εψαξα.

Για να βάλεις sintered πρέπει να παίζουν και με την δισκόπλακα.

Για τι πορδήλατο μιλάμε και τί ακριβώς κάνεις? :hi:

Για να βάλεις sintered πρέπει να παίζουν και με την δισκόπλακα.

Για τι πορδήλατο μιλάμε και τί ακριβώς κάνεις? :hi:

Ωχ μας μαμησες... Δεν ηξερα οτι παιζει τετοιο compatibility...

Δεν εχω την παραμικρη ιδεα τι δισκους φοραει... Μπορω να υποθεσω τους μαμα elixir CR SL?

Αυτο εδω ειναι

Το τι κανω ειναι γνωστο... Παω κι ερχομαι δουλεια στην Αθηνα οταν δεν βρεχει.

Τωρα που μου εχει ζαλισει τ αυτια ο Βαγγελης οτι ο Κωστακης παει στο βουνο καθε 3 και λιγο μπορει να το παρω καμια βολτα κι εκει αλλα φοβαμαι μη το... λερωσω :p

Ωχ μας μαμησες... Δεν ηξερα οτι παιζει τετοιο compatibility...

Δεν εχω την παραμικρη ιδεα τι δισκους φοραει... Μπορω να υποθεσω τους μαμα elixir CR SL?

Αυτο εδω ειναι

Το τι κανω ειναι γνωστο... Παω κι ερχομαι δουλεια στην Αθηνα οταν δεν βρεχει.

Τωρα που μου εχει ζαλισει τ αυτια ο Βαγγελης οτι ο Κωστακης παει στο βουνο καθε 3 και λιγο μπορει να το παρω καμια βολτα κι εκει αλλα φοβαμαι μη το... λερωσω :p

κομπλέ είναι οι πλάκες.

Μην ρίξεις χρήμα Imo. Αφού την κάνεις τη δουλειά σου

[MENTION=1498]SLN[/MENTION]

Ά ναι ξέχασα να πω!!... πως επειδή ζούμε στην εποχή του μάρκετιγκ και του καταναλωτισμού τα τζιμάνια στις μεγάλες εταιρίες σκέφτηκαν όλους τους πιθανούς τρόπους να μας τα πάρουν...

Τίποτα δεν είναι συμβατό προς τα πίσω. Δεν μπορείς να βάλεις για παράδειγμα το 10άρι χειριστήριο με την 11άρα κασέτα και να πεις θα έχω ένα γρανάζι αχρησιμοποίητο. Μέχρι και τα ντεντραγίε με τα χειριστήρια πρέπει να είναι της ίδιας φουρνιάς.

Οπότε ή τα παίρνεις όλα μαζί ή τα παίρνεις κομμάτι κομμάτι και τα βάζεις στην γωνία μέχρι να συμπληρωθεί όλο το σετ.

Το ποδηλατο επεστρεψε απο ενα γρηγορο σερβις και σημερα το βολταρα.

Καινουρια αλυσιδα, καθαρισμος φρενων, ρυθμιση ταχυτητων, ρυθμιση στις μανετες να πιανει το φρενο πιο γρηγορα (δε με βολευει, θα το αλλαξω αυτο), η αναρτηση ειναι μια χαρα ως τωρα, κατι λαδοξυδα δεξια αριστερα, σε λιγο καιρο θελω κασετα πισω.

Το νιωθω σαν καινουριο πλεον. Τωρα λιωσιμο!!

Α! Ξεχασα! Ο Αγιος Βασιλης θα μου φερει ενα ποδηλατικο τζακετ!!

Εσας;;;;;

Ξεχασα, εβγαλα και το προστατευτικο απο την κασετα πισω. Τωρα εκανα καλα, δεν εκανα, θα δειξει. Πιο ομορφο εννοειται.

Ο ποδηλατας ειπε οτι δεν εχει λογο να σφηνωσει η αλυσιδα εκει μεσα, αν ειναι σωστα ρυθμισμενες οι ταχυτητες.

Εσεις το εχετε βγαλει;

[MENTION=1498]SLN[/MENTION]

Ά ναι ξέχασα να πω!!... πως επειδή ζούμε στην εποχή του μάρκετιγκ και του καταναλωτισμού τα τζιμάνια στις μεγάλες εταιρίες σκέφτηκαν όλους τους πιθανούς τρόπους να μας τα πάρουν...

Τίποτα δεν είναι συμβατό προς τα πίσω. Δεν μπορείς να βάλεις για παράδειγμα το 10άρι χειριστήριο με την 11άρα κασέτα και να πεις θα έχω ένα γρανάζι αχρησιμοποίητο. Μέχρι και τα ντεντραγίε με τα χειριστήρια πρέπει να είναι της ίδιας φουρνιάς.

Οπότε ή τα παίρνεις όλα μαζί ή τα παίρνεις κομμάτι κομμάτι και τα βάζεις στην γωνία μέχρι να συμπληρωθεί όλο το σετ.

I know bay-bee. Μπορει να μην νιωθω απο ποδηλατα αλλα μεχρι εκει φανταζομαι οτι τις λεπτεπιλεπτες μετακινησεις του derailleur (ειδικα του πισω) δεν μπορεις να τις κανεις οτι-ναναι-ξερω-γω-νταξει-αφου... αλλα μιας που το ανεφερες το αναποδο δεν βλεπω καποιο προφανες λογω να μη γινεται. Δηλαδη αν αλλαξω τον μπροστα (ολο το σετ crankset+front der+χειριστηριο) και παω π.χ. σε 2χ9 θα το "αποβαλλει" το μοσχευμα?? ;)

Μαντέψτε πόσα έδωσα για τα αντικείμενα της εικόνας στο Lidl Bazaar εχτές.

89s2.jpg

Έχουμε και λέμε... 6 ευρώ για τις 6 σαμπρέλες, συν 1 ευρώ για τον αφρό =7

frig.jpg

Τρία ευρώ για το κολάν!

va3v.jpg

Δύο ευρώ για το 500αρι παγούρι, δοκιμασμένο και πολύ καλό σε ζέστη.

zfgn.jpg

2lom.jpg

Σύνολο για όλα 12! :D

Έγινε επεξεργασία από Lakisss

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.