Jump to content

Ποδηλατό-thread (CycleLab)

performer

Recommended Posts

Για κάποιο λόγο δε με αφήνει να ανεβάζω στο FaceBook πλέον την διαδρομή... Υπάρχει κάποιο limit? Γνωρίζει κάποιος?

Runtastic Pro ...

• Replies 11,9k
  • Created
  • Last Reply
Το Trek 7.2fx που μου είχαν προτείνει εδώ πριν από 3 χρόνια τα κατάφερνε περίφημα σε καθημερινή διαδρομή 21χλμ από Αγία Παρασκευή προς Κορωπί και πίσω, παρά τις ανωμαλίες του δρόμου. Δεν είναι πολύ βαρύ και δεν κουράζει. Στο συστήνω ανεπιφύλακτα.

Αυτο ειναι trekking ετσι? Αυτα δεν εχουν τα λεπτα λαστιχακια των road racers αν δεν λανθανω. Ειναι πιο κοντα σε MTB ροδες απλα πιο... slick και 28αρες. Για racing με ενδιαφερει πιο πολυ.

Παρόλο που ξεκίνησα με πολύ άσχημο πέσιμο σε σιδηροδρομικές γραμμές που δεν ήταν κάθετα στο δρόμο και ούτε εγώ τις πέρασα κάθετα και έφυγε το ποδήλατο με καμία 30αρα χιλιόμετρα την ώρα. Ευτυχώς μόνο γρατσουνιές στην σέλα και στις μανέτες των φρένων στο ποδήλατο. Βαθιές γρατσουνιές εγώ στον αγκώνα και στην περιοχής της λεκάνης στα πλάγια και πρησμένο πόδι...

Untitled by Unsto at Garmin Connect - Details

Εχει κανεις παληκαρος (οχι κανας επαγγελματιας, ιδανικα n00bzor) εμπειρια απο καθημερινη οδηγηση ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ στο κεντρο της Αθηνας??

Σκεφτομαι να παω σε road bike αλλα τα πολυ λεπτα λαστιχα πιστευω οτι θα ειναι τρελλο mis-match με τις γλυκουλες ανομοιομορφοιες του tarmac στους γραφικους δρομους της π.χ. Πατησιων. Επισης φοβαμαι οτι αυτες οι ποιητικες πινελιες απο σχαρες (για τα βροχονερα στους υπονομους ντε) αν σκασω ατσαλα θα την καταπιουν την ροδιτσα του racing και εγω θα μετραω δοντια κατω απο το τρολλευ που με ακολουθει απο πισω.

Χωρια του οτι ψιλοχανω την επιλογη "ανεβα πεζοδρομιο"

Μηπως να ξεχασω το racing στην Αθηνα και να μεινω σε MTB?

Οπως ειπα με ενδιαφερουν αποψεις απο καποιον που να κυκλοφορει σε καθημερινη βαση κεντρο.

Ψάχνεσαι για x-treme sport ε?

Είχα μια μικρή εμπειρια από αυτό που περιγράφεις, και ενώ ο δρόμος ειναι όπως το λες, δεν νομίζω ότι υπάρχει τόσο μεγάλος κίνδυνος να στραβώσει η ζάντα, ενω οι σχάρες είναι κάθετα στον δρόμο.

Αλλά, επειδή το να ανεβαίνεις σε πεζοδρόμιο είναι μεγάλο ατού μερικές φορές, επειδή οι κραδασμοί από λεπτή ρόδα-λάστιχο είναι πολλοί κουραστικοί (ακόμα και όταν είσαι στο ΜΤΒ), επειδή το λεπτό λάστιχο θα μετανιώσει την ώρα και την στιγμή που πάτησε σε Ελληνικό δρόμο με τόσες κακοτεχνίες γενικά, επειδή το ΜΤΒ δέχεται τα πάντα (και στην τελική σηκώνεις την μπροστινή ρόδα ή κάνεις bannyhop) και δεν τρως την λακούβα και με τις 2 ρόδες ενώ με το κουρσάκι θα πρέπει να αποφευγεις τα πάντα, και επειδή θα πρέπει να αλλάξεις το οδηγικό σου στυλ, μείνε με το ΜΤΒ.

Μπορείς να του βάλεις γενικά πιο σλικ λάστιχα, και να μειώσεις και λίγο το πάχος, δεν χρειάζεσαι ας πούμε 2.20, και το 1,9 μια χαρά είναι

Ψάχνεσαι για x-treme sport ε?

Είχα μια μικρή εμπειρια από αυτό που περιγράφεις, και ενώ ο δρόμος ειναι όπως το λες, δεν νομίζω ότι υπάρχει τόσο μεγάλος κίνδυνος να στραβώσει η ζάντα, ενω οι σχάρες είναι κάθετα στον δρόμο.

Αλλά, επειδή το να ανεβαίνεις σε πεζοδρόμιο είναι μεγάλο ατού μερικές φορές, επειδή οι κραδασμοί από λεπτή ρόδα-λάστιχο είναι πολλοί κουραστικοί (ακόμα και όταν είσαι στο ΜΤΒ), επειδή το λεπτό λάστιχο θα μετανιώσει την ώρα και την στιγμή που πάτησε σε Ελληνικό δρόμο με τόσες κακοτεχνίες γενικά, επειδή το ΜΤΒ δέχεται τα πάντα (και στην τελική σηκώνεις την μπροστινή ρόδα ή κάνεις bannyhop) και δεν τρως την λακούβα και με τις 2 ρόδες ενώ με το κουρσάκι θα πρέπει να αποφευγεις τα πάντα, και επειδή θα πρέπει να αλλάξεις το οδηγικό σου στυλ, μείνε με το ΜΤΒ.

Μπορείς να του βάλεις γενικά πιο σλικ λάστιχα, και να μειώσεις και λίγο το πάχος, δεν χρειάζεσαι ας πούμε 2.20, και το 1,9 μια χαρά είναι

Δεν με νοιαζει να στραβωσει ρε η ζαντα. *^&στηκα για τη ζαντα αν και στην τελικη απ οτι εχω δει δεν νομιζω να ειναι τοσο "ευαισθητες", αντεχουν.

Με νοιαζει μην χασω τον ελεγχο στο εκαστοτε υψωμα (εχουμε και τετοια) και λακουβα και φαω τα μουτρα μου. Αλλο να φας τα μουτρα σου εκει που βολταρεις με το ποδηλατο, κι αλλο να τα φας στη μεση της Πανεπιστημιου. ;)

Τα εχω ηδη φαει με ταριφα ο οποιος αποφασισε να το κοψει ολο δεξια και να κοκκαλωσει μπροστα μου την μερτσεντα για να παρει τον πελατη. Καλα οι φασεις που δεν τις ελεγχεις... Δεν λεει να "προσθετεις" και φασεις που θα μπορουσες να τις αποφυγεις "περνωντας απο πανω τους" αλλα... δεν.

Γουέλ φακ. Πρώτος αγώνας cyclocross, έκανα 3 γύρους να ζεσταθώ, ξεκινάμε και στον μισό γύρο επάνω μπουμ! ρόλλαρε το tubular από τη ζάντα πάρε με κάτω. Ευτυχώς η σαβούρα ήταν πάνω στο γρασίδι οπότε δεν πόνεσα. Κρίμα κι ένιωθα καλά :p

[MENTION=1498]SLN[/MENTION] Η θέση οδήγησης στο road bike είναι διαφορετική, και "χάνεις" έλεγχο από αυτό. Αν πρέπει να ξεχάσεις και τις "ταρζανιές" στις λακουβίτσες, καλύτερα ξέχασε το.

Παρόλο που ξεκίνησα με πολύ άσχημο πέσιμο σε σιδηροδρομικές γραμμές που δεν ήταν κάθετα στο δρόμο και ούτε εγώ τις πέρασα κάθετα και έφυγε το ποδήλατο με καμία 30αρα χιλιόμετρα την ώρα. Ευτυχώς μόνο γρατσουνιές στην σέλα και στις μανέτες των φρένων στο ποδήλατο. Βαθιές γρατσουνιές εγώ στον αγκώνα και στην περιοχής της λεκάνης στα πλάγια και πρησμένο πόδι...

Untitled by Unsto at Garmin Connect - Details

Γουέλ φακ. Πρώτος αγώνας cyclocross, έκανα 3 γύρους να ζεσταθώ, ξεκινάμε και στον μισό γύρο επάνω μπουμ! ρόλλαρε το tubular από τη ζάντα πάρε με κάτω. Ευτυχώς η σαβούρα ήταν πάνω στο γρασίδι οπότε δεν πόνεσα. Κρίμα κι ένιωθα καλά :p

Περαστικά ρε σεις,μέσα στο πρόγραμμα είναι και αυτά.:hm:

[MENTION=1498]SLN[/MENTION]

απο περιεργεια ..τι εννοεις "racing" (και τι θελεις απο αυτο) στη αθηνα?

αν θελεις 0.90 λαστιχακι δεν ειναι αναγκη να πας σε κουρσακι και drop bar.

Υπαρχουν υβριδικα/φιτνες με flat (bar)

Σε ποιο trekking κατασταση ..παλι flat (bar) με πιο χοντρα λαστιχα 28αρια παλι διαμετρο.Παιζουν απο 26-32mm..Οτιδηποτε μπορει να ειχε απο κουρσα..κανενα ντεραγιε κλπ..μαλλον χανεται στη κατηγορια.(αναλογα το μοντελο βεβαια).

All time classic 26αρι mtb με πιο ηπιο προφιλ και δυνητικα μπορεις να βαλεις και slick 1.3 gia super racing καταστασεις..:p (για 26αρι παντα..Το ποδηλατο θα δειχνει αστειο :p)

Mεχρι 1.5 ειναι οκ..αναλογα και το λαστιχα..Παιζουν κατι ωραια continental @1.6" (~40mm) .

Τι ακριβως θες απο το ποδηλατο σου?

[MENTION=1498]SLN[/MENTION]

απο περιεργεια ..τι εννοεις "racing" (και τι θελεις απο αυτο) στη αθηνα?

αν θελεις 0.90 λαστιχακι δεν ειναι αναγκη να πας σε κουρσακι και drop bar.

Υπαρχουν υβριδικα/φιτνες με flat (bar)

Σε ποιο trekking κατασταση ..παλι flat (bar) με πιο χοντρα λαστιχα 28αρια παλι διαμετρο.Παιζουν απο 26-32mm..Οτιδηποτε μπορει να ειχε απο κουρσα..κανενα ντεραγιε κλπ..μαλλον χανεται στη κατηγορια.(αναλογα το μοντελο βεβαια).

All time classic 26αρι mtb με πιο ηπιο προφιλ και δυνητικα μπορεις να βαλεις και slick 1.3 gia super racing καταστασεις..:p (για 26αρι παντα..Το ποδηλατο θα δειχνει αστειο :p)

Mεχρι 1.5 ειναι οκ..αναλογα και το λαστιχα..Παιζουν κατι ωραια continental @1.6" (~40mm) .

Τι ακριβως θες απο το ποδηλατο σου?

Μη με τρελλαινετε ρε με τις ορολογιες.... κουρσακι/road bike εννοω (drop bar και οπως θελετε πεστε το)

Το ελεγα μηπως τυχον και αξιζει η αλλαγη απο το hardrock σε κατι πιο .... εεεερμπαν. :p

Για παραδειγμα το ακριβως αναποδο απο αυτο που προτεινεις θα βολευε (λαστιχα απο MTB -σλικ σε κουρσακι) αλλα δεν γινεται λογω πηρουνιων στο road bike

Απο την χρηση που εχω κανει τωρα στο ποδηλατο δεν καιγομαι για αναρτησεις κλπ κλπ αλλα τα χοντρα λαστιχα στους υπεροχους δρομους ειναι νομιζω απαραιτητα.

Το μονο που θελω ειναι να πηγαινω στη δουλεια οταν εχει απεργιες (πλεον 1-3 μερες την εβδομαδα :p)...

EE περιπου θες να μιμιθεις το αφεντικο με cyclocross.(αποφευγοντας τις πτωσεις του:p)

KONA JAKE THE SNAKE - Cyclocross - Ποδήλατα για άσφαλτο και χώμα - Ποδήλατα | τα πάντα για τα ποδήλατα

35αρι λαστιχο drop bar..(μη περιμενεις να δεις και 2 ιντσες ελαστικο....~1.4 ειναι τα 35mm)

Παντως μου φαινεται υπερβολικο το κουρσακι που ψαχνεις απλα για να πηγαινεις δουλεια οταν εχει απεργιες.Με την εννοια οτι με τετοια γομαρολαστιχα που ψαχνεις δε προκειται να σου προσφερει κατι to drop bar...και θα απεχει απο το racing που ανεφερες και δε ξερω που κολλαει.

Βασικα τι χρειαζεσαι το drop bar (σαν τιμονι πλεον ,οχι γενικα ποδηλατο)?

Οταν πηγαινεις στη δουλεια ...πηγαινεις τρεχοντας??Mαμιωντας που λενε...ή απλα χαλαρα.

Εχεις κανενα κοντερ πχ να δεις ταχυτητες που κινεισαι?

Πιστευω αν αλλαζες λαστιχο με το παρακατω

(το 26χ1.6 αν εχεις 26αρι)

Continental Bicycle -*Sport CONTACT

Θα ειχες κανει ενα καλο συμβιβασμο ως προς ταχυτητα-καταπονημα σε κακοτεχνιες

Το ποτε θα πεφτεις πιο πολυ το ριχνω σε ατυχη στιγμη και τεχνικη αναβατη παρα λαθος ελαστικο.Προφανως ,δε ξερω με ποιο ελαστικο θα πεφτεις και με ποιο οχι :p

Για κάποιο λόγο δε με αφήνει να ανεβάζω στο FaceBook πλέον την διαδρομή... Υπάρχει κάποιο limit? Γνωρίζει κάποιος?

Runtastic Pro ...

Την ιδια εφαρμογη εχω και εγω αλλα δεν ειχα προβλημα με το fb.

Απο το κινητο προσπαθεις να την ανεβασεις ή απο το pc;

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

Δε ξερω πως ειναι τα πραματα εκει κατω πλεον..Παλια ηταν ηρεμα.

Κλειδωσε το απλα ειτε στα καγκελα στη γεφυρα εξω απο τη βιβλιοθηκη (το βλεπεις και το βλεπουν απο παντου) ειτε στο εστιατοριο.

Eναλλακτικα για τα πλεον ησυχα μερη βρες κανενα κτιριο με γραφεια καθηγητων (πισω απο κυλικειο πχ αν θυμαμαι καλα..ή στο κτιριο μπροστα απο το μικρο parking .

Mεταπτυχιακοι-βοηθοι αντε κανενας καθηγητης να το δει εκει..

(το οποιο αυτοματα ειναι μειονεκτημα αν το δει καποιος που δεν πρεπει.)

Αυτα αν εχεις περασει ημμυ και δουλευετε ακομα στα κτιρια που ηξερα :p

Αnyway θεωρω οτι απεχει παρα πολυ απο το γινει η περιοχη "αθηνα".

Αθηνα δεν εχει γινει, παλι καλα. Απλα εχουμε πολλες κωλαιδαριες εδω που θα το εκαναν μονο και μονο για να σου σπασουν τα @@.

Ημμυ ε; Ουτε καν. Μηχ.Ο.Π.ας εδω γαρ :p

Για το ΜΠΔ ειμαι καλυμενος με τις προτασεις σου, τωρα μενει να βρω κατι για Επιστημων και ΜηχΟΠ :hehe:

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Την ιδια εφαρμογη εχω και εγω αλλα δεν ειχα προβλημα με το fb.

Απο το κινητο προσπαθεις να την ανεβασεις ή απο το pc;

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

Από το κινητό... Έχω ανεβάσει αρκετές ώς τώρα απλά από την Παρασκευή δε με αφήνει πλέον

Έχω περίπου καμιά 25αριά διαδρομές upload μέχρι τώρα...

wtf

Για γαντάκια τι προτείνετε?

Ιωάννινα έχει αρκετή υγρασία/βροχή/αέρα συνήθως...

http://www.chainreactioncycles.com/gr/en/castelli-diluvio-gloves/rp-prod88520# Αυτά με καλύπτουν? Κάποιο άλλο που έχετε δοκιμάσει ?

Κοίτα δεν είναι σαν τις κορυφαίες ποιοτικά μάρκες που βρίσκεις στα καταστήματα, αλλά δεν δίνεις και τα λεφτά αυτών.

Πιστεύω είναι μια καλή λύση για κάποιον που δεν θέλει να δώσει πολλά, ειδικά τα κοντά που σου έβαλα τα έχω 1.5 χρόνο και δεν έχουν κάνει κιχ.

Κοίτα δεν είναι σαν τις κορυφαίες ποιοτικά μάρκες που βρίσκεις στα καταστήματα, αλλά δεν δίνεις και τα λεφτά αυτών.

Πιστεύω είναι μια καλή λύση για κάποιον που δεν θέλει να δώσει πολλά, ειδικά τα κοντά που σου έβαλα τα έχω 1.5 χρόνο και δεν έχουν κάνει κιχ.

Δεν γνωρίζω πως είναι τα "σωστά και καλά" γάντια αλλά αυτό το NAYLON που γράφει δε μου κάθεται καλά ...

Τι ισχύει γνωρίζει κάποιος να μας πει ?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.