Jump to content

Ποδηλατό-thread (CycleLab)

performer

Recommended Posts

Κάνε χιλιόμετρα να πατήσουν τα τακάκια και το ξανακοιτάς, άλλωστε δεν πιστεύω να σε φρενάρει τώρα.

Αν πάντως έχει κάποιος πολύ στραβό δίσκο στο χειρότερο σενάριο παει εδώ:

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=0fosSuyiCDE]rotor truing - YouTube[/ame]

^^Οχι...στραβο δισκο δεν εχω.

Με φρεναρει και τωρα αλλα πολυ λιγοτερο απ οτι πριν.

Θα κανω χιλιομετρα και φρεναρισματα (με προσοχη να μην αναψουν κιολασ..) για να στρωσουν και βλεπω.

Ευχαριστω πολυ

Sent from my iPhone using Tapatalk

^^Οχι...στραβο δισκο δεν εχω.

Με φρεναρει και τωρα αλλα πολυ λιγοτερο απ οτι πριν.

Θα κανω χιλιομετρα και φρεναρισματα (με προσοχη να μην αναψουν κιολασ..) για να στρωσουν και βλεπω.

Ευχαριστω πολυ

δες και λιγο τι παιζει με την ροδα....γιατι η δικια μου δεν ηταν και πολυ σωστα βαλμενη

Μήπως έπρεπε να παραλάβεις το ποδήλατο σε ΤΕΛΕΙΑ κατάσταση;

Μα σε τελεια ειναι ρε συ. Αυτο με τα τακακια θεωρω οτι ειναι φυσιολογικο. Δε θελουν στρωσιμο στην αρχη?

δες και λιγο τι παιζει με την ροδα....γιατι η δικια μου δεν ηταν και πολυ σωστα βαλμενη

Κατσε να δω...

Μα σε τελεια ειναι ρε συ. Αυτο με τα τακακια θεωρω οτι ειναι φυσιολογικο. Δε θελουν στρωσιμο στην αρχη?

Κάτσε ρε συ. Είναι σε τέλεια κατάσταση, ενώ ακουμπάνε το δίσκο;

Δεν ξέρω αν χρειάζονται στρώσιμο τα τακάκια. ΑΝ θέλουν, το πιο λογικό θα είναι να θέλουν καμιά 10αριά φρεναρίσματα να φύγει καμιά επίστρωση από πάνω(?) όχι να φας το 10% του τακακιού.

Πίσω ασάπ πριν σου πει ότι το χάλασες εσύ.

Κάτσε ρε συ. Είναι σε τέλεια κατάσταση, ενώ ακουμπάνε το δίσκο;

Δεν ξέρω αν χρειάζονται στρώσιμο τα τακάκια. ΑΝ θέλουν, το πιο λογικό θα είναι να θέλουν καμιά 10αριά φρεναρίσματα να φύγει καμιά επίστρωση από πάνω(?) όχι να φας το 10% του τακακιού.

Πίσω ασάπ πριν σου πει ότι το χάλασες εσύ.

Δε ξερω. Μου κανει εντυπωση παντως που στο βιντεακι που ειδα που ανεβασε ο φιλος πιο πανω, εκανα ακριβως οτι ειδα αλλα δεν ρυθμιστηκαν τελεια.

Στραβος δισκος δεν ειναι. Φαινεται ισιος.

Το λαστιχο εχει κατσει καλα απ οτι ειδα.

Τι να πω;

Γινεται να ανοιξω ελαχιστα τις δαγκανες;

Θα του το παω την παρασκευη τωρα λογω δουλειας ξαι υα δω.

-είναι αρκετά συνηθισμένο, αν δεν φρενάρει τη ρόδα δεν πειράζει θα στρώσει μόνο του.

-με χαλαρή τη δαγκάνα πάτημα φρένου βίδωμα μπορει να μην κατσει σωστά παλι, θελει να το κοιτας και απο πανω και κούνημα με το χερι πριν σφιξει με ακρίβεια χιλιοστών.

- παιζει ρολο και πως σφίγγει η ροδα πανω στα drops

γενικα trial and error.

- αν δεν ηταν καινουριο μπορει μπορει να ηθελε και αλλα πραγματα

- μπορει να βγαλεις τα τακακια και να τα βαλεις παλι πανω στο ελατηριο επαναφοράς και να κατσουν καλυτερα.Ή να ανοιξεις λιιιιιιιγο το ελατηριο.

- αν φρενάρει και πάλι, βγάζεις τα τακάκια και σπρωχνεις ελαχιστα με κατι που να μην τραυματίσει τα πιστόνια προς τα έξω.

(Αν και αυτο το κανεις μετα απο πολυ χρηση οταν φαγωνονται τα τακάκια και τα πιστόνια μόνα τους με το καιρο πάνε προς τα μέσα

για να πιανει το φρενο. Όταν αλλάξεις τα τακακια ισως να χρειαστει να ξανα ανοιξεις λιγο τα πιστόνια μάνουαλι )

γενικά πως εχει το πραγμα, υποθέτοντας οτι εχει γινει εξαέρωση, φαίνεται

καλύτερα εδω

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=XAUTCZ3gIyU]How to adjust disc brakes - YouTube[/ame]

Έγινε επεξεργασία από Dem

Ερώτηση προς ΜΕΤΡΟχρήστες:

Σκέφτομαι να κατεβαίνω δουλειά με Προαστιακό - Μετρό.

Η στάση Μαγούλα από το σπίτι μου είναι 3.5χλμ. Κατεβαίνω Δουκίσης Πλακεντίας, παίρνω Μετρό κι έρχομαι Σύνταγμα. Στην επιστροφή το ανάποδο. Όλα αυτά 9 το πρωί και 6 το απόγευμα.

Με τον Προαστιακό είμαι Οκ. Με το Μετρό τι κάνω; Μπαίνουν δύο ποδήλατα στο τελευταίο βαγόνι, σωστά; Τέτοιες ώρες όμως είναι πίτα συνήθως. Τα βάζουμε; Μας βρίζουν; Έχει χώρο;

Δε μιλάω για σπαστό φυσικά, αλλά για ΜΤΒ.

Η στάση Μαγούλα από το σπίτι μου είναι 3.5χλμ. Κατεβαίνω Δουκίσης Πλακεντίας, παίρνω Μετρό κι έρχομαι Σύνταγμα. Στην επιστροφή το ανάποδο. Όλα αυτά 9 το πρωί και 6 το απόγευμα.

Με τον Προαστιακό είμαι Οκ. Με το Μετρό τι κάνω; Μπαίνουν δύο ποδήλατα στο τελευταίο βαγόνι, σωστά; Τέτοιες ώρες όμως είναι πίτα συνήθως. Τα βάζουμε; Μας βρίζουν; Έχει χώρο;

Με την κινηση που πας να κανεις πιστευω οτι κανεις χαρη σε αυτη τη πολη.

Οποτε κι να βριζουν και να φωναζουν στα @@ σου.

-είναι αρκετά συνηθισμένο, αν δεν φρενάρει τη ρόδα δεν πειράζει θα στρώσει μόνο του.

-με χαλαρή τη δαγκάνα πάτημα φρένου βίδωμα μπορει να μην κατσει σωστά παλι, θελει να το κοιτας και απο πανω και κούνημα με το χερι πριν σφιξει με ακρίβεια χιλιοστών.

- παιζει ρολο και πως σφίγγει η ροδα πανω στα drops

γενικα trial and error.

- αν δεν ηταν καινουριο μπορει μπορει να ηθελε και αλλα πραγματα

- μπορει να βγαλεις τα τακακια και να τα βαλεις παλι πανω στο ελατηριο επαναφοράς και να κατσουν καλυτερα.Ή να ανοιξεις λιιιιιιιγο το ελατηριο.

- αν φρενάρει και πάλι, βγάζεις τα τακάκια και σπρωχνεις ελαχιστα με κατι που να μην τραυματίσει τα πιστόνια προς τα έξω.

(Αν και αυτο το κανεις μετα απο πολυ χρηση οταν φαγωνονται τα τακάκια και τα πιστόνια μόνα τους με το καιρο πάνε προς τα μέσα

για να πιανει το φρενο. Όταν αλλάξεις τα τακακια ισως να χρειαστει να ξανα ανοιξεις λιγο τα πιστόνια μάνουαλι )

γενικά πως εχει το πραγμα, υποθέτοντας οτι εχει γινει εξαέρωση, φαίνεται

καλύτερα εδω

Κατσε γιατι στο βιντεο αυτος ξηλωνει ολο το ποδηλατο. Χεχεχε!!

Λοιπον, το μπροστα το ρυθμισα τελεια.

Το πισω τωρα, πριν το ρυθμισω, ακουμπουσε η μια δαγκανα στο τακακι πολυ λιγο.

Τωρα και μετα τη ρυθμιση, ακουμπουν και οι δυο δαγκανες αλλα πολυ συνολικα λιγοτερο πριν τη ρυθμιση.

Αρα, αυτο που θελω ειναι να μου πεις, αν υπαρχει τροπος να ανοιξω ελαχιστα τις δαγκανες και θα ειναι τελειο.

Ποια βιδα το κανει αυτο;;;;

Ευχαριστω για τη βοηθεια

Κατσε γιατι στο βιντεο αυτος ξηλωνει ολο το ποδηλατο. Χεχεχε!!

Λοιπον, το μπροστα το ρυθμισα τελεια.

Το πισω τωρα, πριν το ρυθμισω, ακουμπουσε η μια δαγκανα στο τακακι πολυ λιγο.

Τωρα και μετα τη ρυθμιση, ακουμπουν και οι δυο δαγκανες αλλα πολυ συνολικα λιγοτερο πριν τη ρυθμιση.

Αρα, αυτο που θελω ειναι να μου πεις, αν υπαρχει τροπος να ανοιξω ελαχιστα τις δαγκανες και θα ειναι τελειο.

Ποια βιδα το κανει αυτο;;;;

Ευχαριστω για τη βοηθεια

απλα, τακακια αλλαζει ο ανθρωπος...την δαγκανα απλα την εβγαλε απο το frame να το δειξει καλυτερα στην καμερα.

δεν νομιζω να εχεις βιδα που να ανοιγει τα πιστονια του καλιπερ.

αλλα μπορεις να δεις εδω με το φωτό να καταλαβεις καλυτερα αυτα που ειπα πριν, υποθετω δεν θελει καθαρισμα τιποτα ειναι καινουριο.

Hydraulic Disc Brake Service | Singletracks Mountain Bike Blog

picture-202.jpg

Remember that your brake pads may have a return spring (placed between the pads), a cotter pin or a bolt that holds the pads in place. Sometimes there is not enough room to remove the pads and it may be necessary to carefully press/ pry the pads into the brake caliper using the pad separator that came with your brake set ( if you don’t have one just visit your LBS – they usually have dozens kicking around). A wide screwdriver may work here in a pinch.

(αλλα και παλι λεω οτι το παραπανω το κανεις οταν εχουν παραβγει τα πιστονια εξω (δηλαδή εχεις αφησει τα τακακια να φαγωθουν πολυ και τα αλλαζεις με αλλα - δεν αξιζει απο τωρα να ανοιγεις μηχανικά τα πιστονια)

εφοσον το ρυθμισες και παει καλυτερα και δεν σε φρεναρει πολυ

αστο καλυτερα μην τραυματισεις παρα ανοιξεις τα pads - πιστονια

δωστου λιγο χρονο κανε χλμ μπορει να ρυθμιστει μονο του, θα φαγωθουν και λιγο τα τακακια και θα στρωσει.

Μετα περνα απο εκει που το πηρες να το δει να το κανει αυτος αν η κατασταση δεν παλευεται.

Έγινε επεξεργασία από Dem

Το ιδιο πραγμα αρχισα να κανω και γω εδω και 4 μερες. Παιρνω το μετρο απο τον στα8μο χαλανδριου και κατεβαινω κωροπι και εχω βρει την υγεια μου! αλλα την ωρα που μπαινω εγω δεν εχει κοσμο. 7:20 με 16:35

Στο μετρο σημερα πρωτη φορα ημασταν 3 ποδηλάτα και ημαστα κομπλε. Αν δεν πανε και καθονται ξεμπαργκοι στο πισω βαγονι ενω υπραχει και χορος στα μπροστινα...και 4 χορανε

Τωρα το οκ στον προαστιακο που το ειδες? μια φορα μπηκα με το ποδιλατο και μονο που δεν εφαγα ξυλο :tomato:

Τωρα το οκ στον προαστιακο που το ειδες? μια φορα μπηκα με το ποδιλατο και μονο που δεν εφαγα ξυλο

Έχω μπει αρκετές, σε μεσαίο βαγόνι και μόνο μία από αυτές ήμουν μαζί με τη γυναίκα μου. Τις υπόλοιπες ήταν αρκετά ποδήλατα, δική μας παρέα και άσχετοι. Ποτέ δεν είχαμε θέμα, όπως βέβαια και στο Τραμ.

απλα, τακακια αλλαζει ο ανθρωπος...την δαγκανα απλα την εβγαλε απο το frame να το δειξει καλυτερα στην καμερα.

δεν νομιζω να εχεις βιδα που να ανοιγει τα πιστονια του καλιπερ.

αλλα μπορεις να δεις εδω με το φωτό να καταλαβεις καλυτερα αυτα που ειπα πριν, υποθετω δεν θελει καθαρισμα τιποτα ειναι καινουριο.

Hydraulic Disc Brake Service | Singletracks Mountain Bike Blog

picture-202.jpg

(αλλα και παλι λεω οτι το παραπανω το κανεις οταν εχουν παραβγει τα πιστονια εξω (δηλαδή εχεις αφησει τα τακακια να φαγωθουν πολυ και τα αλλαζεις με αλλα - δεν αξιζει απο τωρα να ανοιγεις μηχανικά τα πιστονια)

εφοσον το ρυθμισες και παει καλυτερα και δεν σε φρεναρει πολυ

αστο καλυτερα μην τραυματισεις παρα ανοιξεις τα pads - πιστονια

δωστου λιγο χρονο κανε χλμ μπορει να ρυθμιστει μονο του, θα φαγωθουν και λιγο τα τακακια και θα στρωσει.

Μετα περνα απο εκει που το πηρες να το δει να το κανει αυτος αν η κατασταση δεν παλευεται.

Δε ρισκαρω να το πειραξω. Ειμαι πολυ κουλος και δε πιανουν τα χερια μου.

Θα παω αυριο εκει που το πηρα να το δει και θα μου πει.

Παντως το μπροστα το ρυθμισα τελεια.

Ευχαριστω πολυ και παλι

1ος αγώνας της σεζόν, 5χλμ uphill time trial, εκτός φόρμας, με μισό γόνατο, με το "βαρύ" ποδήλατο και χωρίς aero εξοπλισμό. Παρόλαυτα ήμουν αξιοπρεπής :p Κάπου στη μέση τέλειωσα.

1st League Race 2013 - 5k TT by astranoc at Garmin Connect - Details

Επίσης είχα ξεχάσα και τα γυαλιά ηλίου μου (ναι είχε ήλιο :p)

906402-437113653045195-1967153656-o-8408.jpg

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.