Jump to content

Ποδηλατό-thread (CycleLab)

performer

Recommended Posts

παντως για το homemade παστελι, ωραια ιδεα... Αλλα πως να στερεοποιειται...? μαλλον θα θελεις μελι που ειναι παχυ και οταν φτιαχνεις το μιγμα να το βαλεις μεσα σε σακουλα κενου, να φυγει οτι αερας υπαρχει και να το βαλεις καπου σκοτεινα κ δροσερα για να σφυξει.

Αυτό προτείνεται γενικότερα ή μόνο για μακρινές αποστάσεις; Γιατί για 15 km που κάνω την ημέρα, μου φαίνεται λίγο overkill, έτσι δεν είναι;

Εξαρτάται πως είσαι μετά τα 15κμ. Αν στάζεις ιδρώτα, θέλεις φαγητό και νάνι μάλλον δεν θα είναι overkill.

παντως για το homemade παστελι, ωραια ιδεα... Αλλα πως να στερεοποιειται...? μαλλον θα θελεις μελι που ειναι παχυ και οταν φτιαχνεις το μιγμα να το βαλεις μεσα σε σακουλα κενου, να φυγει οτι αερας υπαρχει και να το βαλεις καπου σκοτεινα κ δροσερα για να σφυξει.

Βασικά θες alien tecnhology ή ΠΑΙΖΕΙ (δεν είμαι και σίγουρος) να κάνεις τη δουλειά σου και με ένα φούρνο.

[MENTION=5513]GoMaR[/MENTION] : Οι ηλεκτρολύτες φεύγουν με την εφίδρωση. Όσο πιο πολύ ιδρώνεις, τόσο περισσότερους χάνεις.

το νερο δεν εχει καποια σχεση με τους ηλεκτρολυτες.δεν τους αντικαθιστα..ειδικα με την ζεστη.για μεγαλη διαδρομη προτεινονται η χρηση τους.
Είναι και η ένταση της άσκησης, έτσι;

Πχ σε 2 ώρες, αν πας με 20χμ μπορεί να χάσεις 0,5 λίτρο. Με 30..30+ θα χάσεις κανένα 3λιτρο.

Δοκίμασε να στίψεις μισό-ένα λεμόνι και 2 κουταλιές ζάχαρη στο ένα μπουκάλι (νερό φαντάζομαι παίρνεις) και πιες το εναλλαξ, να μας πεις αν είδες διαφορά.

Πάντως μου φαίνεται περίεργο για σένα. Ούτε βόλτα κάνεις, ούτε για μισή ώρα.

έχω αρκετή φυσική αντοχή (προς το παρόν) για τα χλμ που κάνω,δεν νιώθω ότι χρειάζομαι κάτι επιπλέον

δεν απορρίπτω τα παραπάνω σκευάσματα αλλά για την ώρα είμαι οκ

τώρα,άμα έχω βαρύ πρόγραμμα,τπτ δύσκολες ανηφόρες ή διαδρομές πάνω από 60 χλμ τρώω ένα παστέλι ή μια σοκολάτα πριν ή λίγο μέλι

*νερό οπωσδήποτε μαζί μου και αγοράζω επιπλέον στη διαδρομή.πίνω γύρω στα 3-4 λίτρα για μια 2ωρη βόλτα

Έγινε επεξεργασία από wrong method

Δεν ξέρω πόσο ρόλο παίζει η αντοχή που χτίζουμε, με την απώλεια ηλεκτρολυτών. Κάποιος πιο ειδικός θα μας βοηθούσε. (ίσως όσο πιο ντούκια γινόμαστε, τόσο λιγότερο κουραζόμαστε -> λιγότερος ιδρώτας -> μικρότερη απώλεια ηλεκτρολυτών)

State of the art, πάρε τα acts και άσε τα words :p

....και συνεχίζει απτόητος...

Από μια μικρή αναζήτηση που έκανα στο διαδίκτυο και 2 ποδηλατάδικα που επισκέφθηκα στα Ιωάννινα έχω καταλήξει μέχρι στιγμής στα εξής:

- Beretta SRX100: το βρήκα στο κατάστημα "2τροχοί" στα Γιάννενα στη τιμή των 200€.

Σιδερένιος σκελετός, χωρίς ανάρτηση (που δεν με πειράζει), με ανοικτή μεσαία τριβή και μονόπατες ζάντες. Μου είπε ότι είναι μεγέθους Large, κατάλληλο για το ύψος μου.

Δεν ρώτησα αν μπορώ να αλλάξω τη μεσαία τριβή με μια κλειστού τύπου κι αν οι ζάντες μπορούν να αλλαχθούν με δίπατες (δεν ξέρω κι αν αξίζει για πρώτο το ποδήλατό μου ως ενήλικας)

- ΚCP Skipper 2012: Το βρήκα στο διαδίκτυο στα 199€. Στον κατάλογο της εταιρείας λέει είναι "fitness", αλλά σε αντίθεση με άλλα της κατηγορίας, η σέλα εικονίζεται πιο χαμηλά από το τιμόνι κι ο οριζόντιος άξονας δεν είναι τελείως οριζόντιος, σε γωνία μάλλον ενδιάμεση μεταξύ trekking / fitness. Δείτε τη σελίδα 10 του καταλογου

KCP bicycles - 2012 Collection

28",full shimano,ζαντες διπατες αλουμινενιες,φρενα v-brakes.5 χρονια εγγυηση. Δεν κατάλαβα αν έχει ή όχι κλειστή μεσαία τριβή...

...το κατάστημα όμως δεν ξέρω αν είναι αξιόπιστο (εξυπηρετείται από το car.gr) και βέβαια έχω και τα μεταφορικά.

Αυτά από Αθήνα για Γιάννενα ξέρει κανείς πόσο είναι περίπου;

- Orient Avenue 28": Σε διαδικτυακό μαγαζί στα 233€ + μεταφορικά. Επικοινώνησα για μεταφορικά με το κατάστημα και μου είπαν πως είναι μόνο 10€...λίγο μούφα μου ακούγεται να πω την αλήθεια, δλδ πολύ μικρό κόστος.

Πήρουνι: ΖΟΟΜ 133E

Πλαίσιο: ALLOY , size 20"

Μετάδoση: SHIMANO STEF-51/7, TX-35

Φρένα: PROMAX 120

Ταχύτητες: 21

Ζάντες: ALLOY MACH-1 240

Φαίνεται να έχει επίσης μπροστινή ανάρτηση, έχω διαβάσει ότι έχει μεσαία τριβή κλειστού τύπου, δίπατες ζάντες αλουμινένιες. Αλουμινένιο είναι και το πλαίσιό του.

- Ballistic Coaster 1.0: Σε διαδικτυακό μαγαζί το βρήκα 250€ με δωρεάν μεταφορικά.

αλουμινένιο πλαίσιο, μπροστινή ανάρτηση. Παρότι τα χαρακτηριστικά του εμφανίζονται λεπτομερέστατα εδώ, δεν καταλαβαίνω αν οι ζάντες είναι δίπατες ή όχι κι αν έχει κλειστή μεσαία τριβή...

έχει μεγέθη για το ύψος μου (μάλλον 58άρι, αν δεν κάνω λάθος)

Οι καιροί είναι δύσκολοι και σίγουρα οι οικονομικές δυνατότητες περιορισμένες. Το δίλημμά μου είναι αν θα ήταν καλύτερα να διαλέξω

1) ένα αποδεκτής ποιότητας ποδήλατο, όπως το Beretta SRX100, όπως είναι εργοστασιακά, αφήνοντας τις όποιες βελτιώσεις για το μέλλον.

2) να διαλέξω το καλύτερο που θα βρω στη χαμηλότερη τιμή και να κάνω μικροαλλαγές (δλδ Beretta με αλλαγή μεσαίας τριβής και ζαντών με δίπατες - ίσως ένα από τα δύο λόγω κόστους - αν το αποδεχθεί το κατάστημα βέβαια)

3) ή να αποδεχτώ εξαρχής ένα λίγο μεγαλύτερο κόστος (πχ έως 250 το μέγιστο, ήδη πολλά, δεν πάει παραπάνω) για κάτι που διαφέρει και αξίζει τη διαφορά...βέβαια δεν ξέρω αν εγώ θα καταλάβω τη διαφορά

Και άλλη μία φορά. Πάρε μεταχειρισμένο.

Πχ αν πουλούσα το δικό μου (12ετίας) θα το έδινα 50-80 ευρώ και δεν έχει καμία σχέση με τις πλαστικούρες των φθηνών.

Ζάντες μπορείς να αλλάξεις πάντως.

Όπως είπε κι ο l2phile πιο πριν. Κοίταξες καμιά αγγελία σε κάνα ποδηλατικό forum;

Μιλάω για ποδήλατα 1-3 ετών.

Εκτός κι αν θες ολοκαίνουριο, οπότε εκεί πασο...

Edit: Αυτά παθαίνεις άμα έχεις πολύ ώρα ανοιχτό το tab και χαζεύεις... :hehe:

Έγινε επεξεργασία από papajim
με πρόλαβαν

Και άλλη μία φορά. Πάρε μεταχειρισμένο.

Πχ αν πουλούσα το δικό μου (12ετίας) θα το έδινα 50-80 ευρώ και δεν έχει καμία σχέση με τις πλαστικούρες των φθηνών.

Ζάντες μπορείς να αλλάξεις πάντως.

Ό,τι μεταχειρισμένο έπιασε το μάτι μου (ομολογώ δεν το έψαξα πολύ) ήταν ακριβά ποδήλατα, όχι πολύ παλιά, που τα έδιναν επίσης ακριβά...

Για μένα είναι σαν να αγοράζω μεταχειρισμενο αμάξι...αν δεν ξέρεις πώς να διακρίνεις το φθαρμένο/σουλουπωμένο από το καλοδιατηρημένο, καλύτερα να το αποφύγεις...

Επίσης το μεταχειρισμενο θα προτιμούσα να το καβαλήσω και λίγο για να δω τί παίζει...αν ο πωλητής δεν είναι στη πόλη μου, η επιλογή γίνεται δυσκολότερη.

Δεν βρήκα καμία πλαστικούρα μέχρι στιγμής...τα ανωτέρω προτεινόμενα είναι είτε σιδερένια είτε αλουμινένια...οπότε δεν ξέρω πως να ερμηνεύσω και την παρατήρησή σου...πχ ό,τι είναι κάτω από 500€ και δεν έχει τα χ,ψ χαρακτηριστικά είναι πλαστικούρα ή εννοείς κάτι άλλο;

Έγινε επεξεργασία από vgiozo

τι είδους ποδηλασίας θέλεις να κάνεις;

αυτά που κοιτάς είναι διαφορετικές κατηγορίες μεταξύ τους

αν απλά θέλεις κάτι για βόλτα,ένας απλός σκελετός αλουμινίου χωρίς ανάρτηση θα σε πάει παντού (όπου έχει άσφαλτο ή στρωτό χωματόδρομο δλδ)

αν αρχίσεις να αλλάζεις τα περιφερειακά το κόστος θα είναι μεγαλύτερο από το αν αγόραζες ποδήλατο με αυτά.

τι είδους ποδηλασίας θέλεις να κάνεις;

αυτά που κοιτάς είναι διαφορετικές κατηγορίες μεταξύ τους

αν απλά θέλεις κάτι για βόλτα,ένας απλός σκελετός αλουμινίου χωρίς ανάρτηση θα σε πάει παντού (όπου έχει άσφαλτο ή στρωτό χωματόδρομο δλδ)

αν αρχίσεις να αλλάζεις τα περιφερειακά το κόστος θα είναι μεγαλύτερο από το αν αγόραζες ποδήλατο με αυτά.

Το θέλω για άθληση και διασκέδαση...που για μένα εν πολλοίς συμπίπτουν...δλδ αν έκανα μερικούς γύρους τη Παμβώτιδα (λίμνη Ιωαννίνων), σίγουρα θα αθλούμουν, αλλά θα το διασκέδαζα επίσης, λόγω τοπίου...

Δεν το θέλω τόσο για μετακινήσεις εντός πόλεως, αν και ένα μέρος της μετακίνησης σίγουρα θα γίνεται εντός, αλλά προτιμώ να περπατώ...

Προς το παρόν το έχω ρίξει στο τρέξιμο, κανά 10άρι χλμ, αλλά θα ήθελα να το εναλλάσσω με το ποδήλατο για να μην βαριέμαι και να μην καταπονώ τόσο τα πόδια.

Τα ποδήλατα, όπως προτείνονταν από τα καταστήματα τουλάχιστον, ήταν στη γενική κατηγορία trekking...το KCP είναι μόνο στη "fitness" αλλά συγκρίνοντάς το άλλα τέτοια, μου φάνηκε υβριδική λύση trekking/fitness

Έγινε επεξεργασία από vgiozo

[MENTION=230]vgiozo[/MENTION] παρε το Ballistic Coaster 1.0 ή το Beretta SRX200 οχι το SRX100

και τα 2 αυτα ποδηλατα ειναι μια χαρα για ασφαλτο, και λιγο χωμα.

όταν λεω λιγο χωμα δεν εννοω καν τον πατημενο δασικο κεντρικο του σειχ σου, αν εισαι απο θεσσαλονικη θα καταλαβεις.

αν θελεις εστω τον δασικο του σειχ σου πρεπει να πας στα 300 - 400 Ε.

εκτος αν θελεις να ψαχνεις και να περιμενεις πολυ μεχρι να βρεις κατι μτχ στα 200-250Ε

μη μπεις σε διαδικασια να δωσεις 200 και μετα να εχεις στο νου σου να αλλαζεις πραγματα μονο τη μεσαια τριβη να αλλαξεις τα περαστικα ειναι κανα 20ρικο.

Επισης δεν σε νοιαζει αν ειναι οι ζαντες διπατες ή τριπατες για να "πουλησει" στα λεει

Έγινε επεξεργασία από Dem

αν έπρεπε να διαλέξω θα έλεγα το Ballistic.καλούτσικα περιφερικά (οι ζάντες που έχει είναι δίπατες/doyble wall beretta mt-240) αλλά είμαι σίγουρος ότι θα είναι βαρύ (πάνω από 15-16 κιλά) και το βάρος παίζει σημαντικό ρόλο στις επιδόσεις αλλά και στην άνεση με την οποία "βγάζεις χιλιόμετρα" σε ένα ποδήλατο

το Beretta SRX200 που σηκωσα με ανάρτηση κανα 15κιλο ειναι, οχι παραπανω χωρις αναρτηση μπορει να ειναι και πιο ελαφρυ.

Μην τρελαίνεστε με τα κιλά σ αυτην την κατηγορια. Εξαλλου και τα 2 αυτα ποδηλατα θα ειναι πιο γρηγορα και πιο ξεκουραστα απο πολυ ακριβοτερα 26" MTB Alu με λαστιχα δρομου.

Απλα δεν ειναι για πολλα πολλα σε χωματοδρομο

(πάνω από 15-16 κιλά) και το βάρος παίζει σημαντικό ρόλο στις επιδόσεις αλλά και στην άνεση με την οποία "βγάζεις χιλιόμετρα" σε ένα ποδήλατο

οχι πανω απο 16 ρε συ, λεπτες σωληνες Alu εχουν και λαστιχα λεπτα δρομου δεν ειναι ΜΤΒ...

[MENTION=230]vgiozo[/MENTION] δες να ειναι στο νουμερο σου, αν εισαι 186 με καβαλο >90 ψαχνεις για L ΧL (19" 20" 21" - αναλογα και τον οριζοντιο αν ηθελες καθαρα βουνου ΜΤΒ εισαι προς την κατω μερια του οριου ~19"-20")

Έγινε επεξεργασία από Dem

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας...

[MENTION=230]vgiozo[/MENTION] παρε το Ballistic Coaster 1.0 ή το Beretta SRX200 οχι το SRX100

και τα 2 αυτα ποδηλατα ειναι μια χαρα για ασφαλτο, και λιγο χωμα.

όταν λεω λιγο χωμα δεν εννοω καν τον πατημενο δασικο κεντρικο του σειχ σου, αν εισαι απο θεσσαλονικη θα καταλαβεις.

αν θελεις εστω τον δασικο του σειχ σου πρεπει να πας στα 300 - 400 Ε.

εκτος αν θελεις να ψαχνεις και να περιμενεις πολυ μεχρι να βρεις κατι μτχ στα 200-250Ε

μη μπεις σε διαδικασια να δωσεις 200 και μετα να εχεις στο νου σου να αλλαζεις πραγματα μονο τη μεσαια τριβη να αλλαξεις τα περαστικα ειναι κανα 20ρικο.

Επισης δεν σε νοιαζει αν ειναι οι ζαντες διπατες ή τριπατες για να "πουλησει" στα λεει

Το Beretta SRX200 δεν το έχω βρει πουθενά σε τιμή που να μπορώ να το αποκτήσω...

Με ποιά κριτήρια προκρίνετε το Ballistic Coaster 1.0 έναντι του Orient Avenue;

- Και τα δύο έχουν αλουμινένιο σκελετό

- Και τα δύο έχουν μπροστινή ανάρτηση

- Μάλλον και τα δύο έχουν δίπατες ζάντες (δεν είμαι σίγουρος για το Ballistic)

- Μάλλον και τα δύο έχουν κλειστή μεσαία τριβή (δεν είμαι σίγουρος για το Ballistic)

- Το Ballistic έχει ταχύτητες με επιλογέα στη λαβή, ενώ το Orient έχει STEF επιλογέα, που όπως καταλαβαίνω είναι με μοχλό

Για το Orient Avenue αυτό που με προβληματίζει είναι το κόστος μεταφορικών που μπορεί να το βγάλει εκτός σύγκρισης, αλλά δεν το έχω διευκρινίσει ακόμη...

AVENUE 28" new 2012 ! ! ! | ORIENT BIKES

Ballistic :: Ποδήλατο COASTER 1.0

plz δωσε 100Ε παραπανω αν μπορεις και παρε ενα επωνυμο..

Σου αντιστρέφω τη παράκληση...plz δώσε μου 100€ να πάρω ένα επώνυμο :hehe:

Στη κατάσταση που είμαι τώρα και που ξεμύτισα πάνω από 200€ πολύ είναι...αλλά για κάτι με μικρή διαφορά που θα μπορούσε ίσως να μου γλιτώσει έξοδα στο μέλλον σε σχέση με το ποδήλατο, λέω ας το εξετάσομεν...

Μιας και δεν είμαι ακόμη ταγμένος ποδηλάτης, και λεφτά να είχα, ντρέπομαι να ξοδέψω χρήματα σε κάτι που δεν ξέρω αν μπορώ να εκτιμήσω το διαφορετικό που προσφέρει...ή αν αξίζει τέλος πάντων να τα δώσω τώρα που ξεκινώ..

Αισθάνομαι σαν κι αυτούς τους τύπους που μπορεί να ξεψαχνίσουν τα "εικόνα & ήχος" διαβάζοντας πλούσιες περιγραφές ακουστικής εμπειρίας και καταλήγουν να πάρουν ένα ακριβό ηχοσύστημα που εν μέρει δεν το χρειάζονται εν μέρει μπορεί να μην τους αρέσει και ο ήχος γιατί βγαίνει πολύ "αναλυτικός" και "ξερός"...

Δεν θέλω να φτάσω να σκέφτομαι "πώς θα πρέπει να κάνω ποδήλατο" τη στιγμή που στην ενήλικη ζωή μου ελάχιστη επαφή είχα...

Τώρα το καλοκαίρι μέχρι τον Σεπτέμβρη θα το ξεζουμίσω το ποδήλατο, οπωσδήποτε, αλλά όταν πιάσει χειμώνας δεν ξέρω αν θα το τιμώ όσο ενδεχομένως να του αξίζει...

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.